PDA

Επιστροφή στο Forum : Στεγνωτηριο Bosch maxx8 σβηνει εντελως

makis1973
10-09-25, 21:34
Καλησπερα εχω ενα στεγνωτηριο Bosch maxx8 περιπου 15 χρονια . Πριν λιγες μερες αρχισε να κανει το εξης :

Το βάζω σε λειτουργια , λειτουργει για 2 περιπου λεπτα κανονικα ζεσταινει και στροφαρει , ακουω και την αντλια νερου , αλλα μετα σταματα αποτομα και νεκρωνει (ουτε καν φωτεινες ενδειξεις) . Το αφηνω για 5 λεπτα και το ξαναβαζω και λειτοργει παλι για 2 λεπτα και μετα τα ιδια.

Τι μπορει να φταιει και πως θα μπορουσα να το τσεκαρω πριν παω σε επαγγελματια .

klik
11-09-25, 01:17
Σκέτο στεγνωτήριο και έχει αντλία νερού;

Κυριακίδης
11-09-25, 12:36
ακουω και την αντλια νερου Την αντλία θερμότητας (συμπιεστής ?)

Το αφηνω για 5 λεπτα και το ξαναβαζω και λειτοργει παλι για 2 λεπτα και μετα τα ιδια Όταν λειτουργεί στα 2 λεπτά , εμφανίζει κωδικό βλάβης ?
https://www.google.com/search?q=Bosch+maxx8+dryer+I+turn+it+on%2C+it+work s+for+about+2+minutes%2C+it+heats+up+and+spins+nor mally%2C+I+can+hear+the+water+pump%2C+but+then+it+ stops+abruptly+and+dies%2C+not+even+any+light+indi cators.+I+leave+it+for+5+minutes+and+turn+it+on+ag ain+and+it+works+again+for+2+minutes+and+then+the+ same+thing.%0D%0A%0D%0AWhat+could+be+wrong&sca_esv=de3ec7a2649b146b&rlz=1C1GCEA_enGR1066GR1066&sxsrf=AE3TifPqnaemZxFowZ5acMIkBWJlt7fMSA%3A1757578 569490&ei=SYXCaKLYHcGsi-gP_vCBgAE&ved=0ahUKEwjioLKyotCPAxVB1gIHHX54ABAQ4dUDCBA&oq=Bosch+maxx8+dryer+I+turn+it+on%2C+it+works+for+ about+2+minutes%2C+it+heats+up+and+spins+normally% 2C+I+can+hear+the+water+pump%2C+but+then+it+stops+ abruptly+and+dies%2C+not+even+any+light+indicators .+I+leave+it+for+5+minutes+and+turn+it+on+again+an d+it+works+again+for+2+minutes+and+then+the+same+t hing.%0D%0A%0D%0AWhat+could+be+wrong&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiuQJCb3NjaCBtYXh4OCBkcnll ciBJIHR1cm4gaXQgb24sIGl0IHdvcmtzIGZvciBhYm91dCAyIG 1pbnV0ZXMsIGl0IGhlYXRzIHVwIGFuZCBzcGlucyBub3JtYWxs eSwgSSBjYW4gaGVhciB0aGUgd2F0ZXIgcHVtcCwgYnV0IHRoZW 4gaXQgc3RvcHMgYWJydXB0bHkgYW5kIGRpZXMsIG5vdCBldmVu IGFueSBsaWdodCBpbmRpY2F0b3JzLiBJIGxlYXZlIGl0IGZvci A1IG1pbnV0ZXMgYW5kIHR1cm4gaXQgb24gYWdhaW4gYW5kIGl0 IHdvcmtzIGFnYWluIGZvciAyIG1pbnV0ZXMgYW5kIHRoZW4gdG hlIHNhbWUgdGhpbmcuCgpXaGF0IGNvdWxkIGJlIHdyb25nMgoQ ABiwAxjWBBhHMgoQABiwAxjWBBhHMgoQABiwAxjWBBhHMgoQAB iwAxjWBBhHMgoQABiwAxjWBBhHMgoQABiwAxjWBBhHMgoQABiw AxjWBBhHMgoQABiwAxjWBBhHSI3OBVCGugVYhroFcAF4AZABAJ gBAKABAKoBALgBDMgBAPgBAvgBAZgCAaACIpgDAIgGAZAGCJIH ATGgBwCyBwC4BwDCBwM0LTHIBxs&sclient=gws-wiz-serp

https://www.bosch-home.com/gh/en/service/get-support/dryer-errors-seo-update

tipos
11-09-25, 22:46
Συνήθως είναι από το τροφοδοτικό της πλακέτας.
Δώσε την πλακέτα σε ένα ηλεκτρονικό και το πιο πιθανό είναι να επισκευαστεί.
Αν έχεις γνώσεις το κάνεις και μόνος σου

makis1973
12-09-25, 02:42
Δεν βγάζει καμία ένδειξη . Ξαφνικά εκεί που δουλεύει κανονικά ,απότομα σβήνει εντελώς και όλες οι φωτεινές ενδείξεις μαζι

makis1973
12-09-25, 02:43
Συνήθως είναι από το τροφοδοτικό της πλακέτας.
Δώσε την πλακέτα σε ένα ηλεκτρονικό και το πιο πιθανό είναι να επισκευαστεί.
Αν έχεις γνώσεις το κάνεις και μόνος σου

Μόνος μου δεν έχω γνώσεις . Αν φωνάξω τεχνικό θα μου πει ότι φτιάχνεται η θα μου πει κατευθείαν αλλαγή πλακέτας ?

makis1973
12-09-25, 02:46
Την αντλία θερμότητας (συμπιεστής ?)
Όταν λειτουργεί στα 2 λεπτά , εμφανίζει κωδικό βλάβης ?

Δεν βγάζει καμία ένδειξη . Ξαφνικά εκεί που δουλεύει κανονικά ,απότομα σβήνει εντελώς και όλες οι φωτεινές ενδείξεις μαζι

tipos
12-09-25, 21:57
Μόνος μου δεν έχω γνώσεις . Αν φωνάξω τεχνικό θα μου πει ότι φτιάχνεται η θα μου πει κατευθείαν αλλαγή πλακέτας ?

Δεν μπορώ να ξέρω τι γνώσεις έχει αυτός που θα έρθει.
Ένας σοβαρός επαγγελματίας θα έρθει θα μετρήσει και θα κρίνει ανάλογα τίς γνώσεις του.

Di*Ca_Electronic
13-09-25, 03:37
Φίλε Μάκη,
αν θέλεις ανέφερε το μοντέλο του στεγνωτηρίου σου.
Πρέπει ν΄ υπάρχει ταμπελάκι στη πλάτη του που αναγράφει το μοντέλο του, καθόσον το MAXX 8 είναι μία γενική σειρά της BOSCH.
Με το μοντέλο από το Διαδίκτυο ίσως καταφέρεις να βρεις κάποιο Service Manual που πιθανόν να βοηθήσει στην επισκευή.
Αν ισχύει αυτό που γράφει ο φίλος Σάκης, ο οποίος διαθέτει κι αρκετή γνωστική εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, τότε ψάχνοντας
και πάλι στο Διαδίκτυο θα βρεις και μόνος σου εργ/ρια που ασχολούνται με την επισκευή της συγκεκριμένης πλακέτας, που ακόμα κι αν
δεν γνωρίζει ο τεχνικός που θα φέρεις για τον εντοπισμό της βλάβης, μπορείς να του τ΄ αναφέρεις εσύ.
Τ΄ εργαστήριο κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου θ΄ απαντήσει αν η πλακέτα είναι επισκευάσιμη ή όχι.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης