PDA

Επιστροφή στο Forum : Πινακίδα led

vasilis Konstantinou
05-09-25, 23:13
Καλησπέρα σας έχω μια πινακίδα led δρομολογίου λεωφορείου στα 24v και σταμάτησε να ανάβει τν άνοιξα να δω πως είναι απλά δν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει η αν έχει κάνει εντελώς η και αν συμφέρει να φτιαχτεί. Οπότε τώρα αν μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει η αν ξέρει από τέτοια ηλεκτρονικά να του τν στείλω κιόλας αν θέλει να της ρίξει μια ματιά. Θα ανεβάσω και σχετικές φωτογραφιες

vasilis Konstantinou
05-09-25, 23:24
5041650415

vasilis Konstantinou
05-09-25, 23:26
Έτσι είναι που την άνοιξα μπροστά είναι με πολλά μικρά led 5mm

klik
05-09-25, 23:32
Μάλλον επισκευάζεται. Έχει υπερθερμασμένο pwm regulator και μοιάζει φθαρμένο το περίβλημα ενός ηλεκτρολυτικού. Θα πρέπει να μετρηθεί αν υπάρχει η τάση για τα led,

vasilis Konstantinou
06-09-25, 01:28
Μάλλον επισκευάζεται. Έχει υπερθερμασμένο pwm regulator και μοιάζει φθαρμένο το περίβλημα ενός ηλεκτρολυτικού. Θα πρέπει να μετρηθεί αν υπάρχει η τάση για τα led,

Μπορώ να τα κάνω εγώ μόνος μου δλδ ; Μπορείς να με καθοδηγήσεις να μου δείξεις στην φωτογραφία που ανεβασα τι πιθανώς να θέλει αλλαγή η να μου πεις πως να μετρήσω που είπες γτ δεν ξέρω καθόλου από πολύμετρα κτλ. Σε ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου

Di*Ca_Electronic
06-09-25, 03:03
Φίλε Βασίλη,
αντικατέστησε τους ηλεκτρ/κούς πυκνωτές C10, C11 & C16 με ταυτόσημους σε χωρητικότητα κι ανοχή σε τάση.
Αυτούς που θ΄ αγοράσεις να ΄ναι στους 105ο C.
Αντικατέστησε και τ΄ ολοκληρωμένο με τα 4 ποδαράκια που βρίσκεται αριστερά του C16, όπως φαίνεται στη 2η
photo που ανέβασες κι είναι βιδωμένο στη πλακέτα, με ένα καινούργιο με ταυτόσημο τύπο.
Θα χρειαστείς μία τρόμπα αποκόλλησης κι ένα κολλητήρι με ψιλή μύτη, τύπου μισού ίσιου κατσαβιδιού όπως και
κόλληση.
Αυτά θα κάνεις σε πρώτη φάση και θα δοκιμάσεις με τάση 24V
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

vasilis Konstantinou
06-09-25, 03:19
[Αν καταβα καλά θα αλλάξω αυτά που έχω σημειώσει και ας ελπίσουμε θα διυλεψει

vasilis Konstantinou
06-09-25, 03:33
Αυτά από που μπορώ να τα πάρω υπάρχει κτ στο ίντερνετ να τα παραγγείλω και 2ον για να πάρω τα σωστά θα γράφουν πάνω άρα πρέπει να τεα βγάλω πρώτα να δω τι γράφουν σωστά;

Di*Ca_Electronic
06-09-25, 04:41
Βέβαια πρέπει να τα ξεκολλήσεις πρώτα Βασίλη και να διαβάσεις τα στοιχεία που γράφουν στο σώμα τους.
Τώρα κατ/ματα που μπορείς να τα βρεις είναι :
το κατ/μα πώλησης ηλεκτρονικών εξαρτ/των ΓΚΑΓΚΑΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ στην Αθήνα, με τηλ/να επικ/νιας : 2108320208, 2108325034 &
E-mail : gagas@gagas.gr , όπως και
το κατ/μα πώλησης ηλεκτρονικών εξαρτ/των ΦΑΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, τηλ/νο επικ/νιας : 2103828748, E-mail : info@fanos.gr .

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Di*Ca_Electronic
06-09-25, 05:02
Σου ανέφερα ενδεικτικά 2 κατ/ματα πώλησης ηλεκτρ/κών εξαρτ/των.
Μπορείς να βρεις αρκετά ψάχνοντας στο Διαδίκτυο.
Πρόσεξε τους ηλεκτρ/κούς πυκνωτές έχουν πολικότητα + & -.
Όταν θα τοποθετήσεις τους καινούργιους κοίταξε ώστε ο θετικός κι αρνητικός ακροδέκτης τους
να μπουν στις αντίστοιχες θέσεις που βρίσκονταν οι ακροδέκτες των παλαιών.
Πρέπει να ΄χει και σήμανση πάνω στη πλακέτα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

vasilis Konstantinou
06-09-25, 06:09
Σε ευχαριστώ πολύ για τν βοηθεια

klik
06-09-25, 17:08
Το ολοκληρωμένο κύκλωμα με τα 5 (όχι 4) ποδαράκια, θέλει έλεγχο αν λειτουργεί. Έχει προστασίες μέσα του και δεν καίγεται τόσο εύκολα. Λόγω υπερθέρμανσης όμως μπορεί να έχουν ξεκολλήσει κάποια ποδαράκια του και να έχουν οξειδωθεί.

Di*Ca_Electronic
07-09-25, 02:37
Ναι έχει δίκιο ο φίλος klik είναι 5 τα ποδαράκια του ολοκληρωμένου, εκ παραδρομής γράφτηκαν 4.
Ας κοιτάξεις και για ψυχρές κολλήσεις φίλε Βασίλη όχι μόνο σ΄ αυτό τ΄ ολοκληρωμένο αλλά και
στ΄ υπόλοιπα εξαρτ/τα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

vasilis Konstantinou
07-09-25, 02:48
Ναι πρώτα θα αλλάξω αυτά που μου πες τώρα για τ αλλά δν ξέρω ποιος μπορεί να τα τσεκαρει γτ εγώ δν ξέρω απ' αυτά ας ελπίσουμε να τ αλλάξω και να δουλεψει

Κυριακίδης
07-09-25, 10:30
Λίγο ύποπτο στο καφέ και μπλε καλώδιο , όπου το μπλέ τοποθετήθηκε άτσαλα χωρίς την μόνωση στο κλιπσάκι ,ενώ στο καφέ είναι οκ . Κούνα το μπλε μπας και ξεκόλλησε από το κλιπ .
Το πολύμετρο στην κλίμακα Dc σε κλίμακα μεγαλύτερη από τα 24V (π.χ. 100V) και μετράς επαληθεύεις ότι τροφοδοτείται . Μπορεί να προηγείται ασφάλεια πίνακα τροφοδοσίας πεσμένη

Γιατί ρε παίδες αποφασίζεται κατευθείαν να αλλάξουν πυκνωτές , μόνο με οπτική "απόφαση " .
Αυτό σε εμένα μεταφράζεται παρομοίως με έναν ασθενή που τον πηγαίνουν κατευθείαν στο χειρουργείο να τον ξεκοιλιάσουν , χωρίς να τον περάσουν πρώτα από ακτινογραφίες , αλλά αποφασίζουν με βάση οπτικά πως φαίνεται ο ασθενής . (κουτσαίνει ? άμεσα βγάλσιμο τα εντόσθια / πονάει κεφάλι ? κόψιμο το κεφάλι )

klik
07-09-25, 11:07
Εχει αλλοιωθει το περιβλημα. Αυτο γινεται οταν τα λαστχακια στεγανοποιησης εχουν φυγει απι τη θεση τους οποτε το λάδι εσωτερικα χαθηκε. Οταν ο ασθενης εχει το ενα ποδι να κρέμεται πιο κατω απο το αλλο, ξερεις οτι εχει προβλημα.