Επιστροφή στο Forum : Ανεμιστήρας δαπεδου
vasilis Konstantinou
24-08-25, 22:01
Καλησπέρα στην ομάδα είμαι νέο μέλος και έχω το εξής πρόβλημα έχω έναν ανεμιστήρας ο οποίος έκανε έναν θόρυβο και τον έκλεισα όταν τον ξαναβαλα δεν δούλευε η φτερωτή γυρνάει κανονικά οπότε δεν είναι κολλημένη και είπα μετά να αλλάξω τον πυκνωτή. Πριν τον αλλάξω συνδεσα τα δύο καλώδια του πυκνωτή αφού τον έχω βγάλει μεταξύ τους και τοτε όταν τον έβαλα σε λειτουργία στην πρώτη σκάλα και στην τρίτη αν τον γύριζα με το χερι γυρναγε λίγο βέβαια στην δεύτερη τπτ. Όταν έβαλα λοιπόν τον καινούργιο πυκνωτή δν έκανε τπτ πάλι οπότε μήπως έκανα βλακεία που συνδεσα τα καλώδια είναι άλλο πρόβλημα η απλά πάει για πεταμα
Di*Ca_Electronic
29-08-25, 01:26
Φίλε Βασίλη,
με τον ανεμιστήρα σου εκτός ρεύματος εφόσον διαθέτεις πολύμετρο ωμομέτρησε τα 3 τυλίγματα του moteur
του ανεμιστήρα, (θα μετράς στην ένδειξη Ohm του πολυμέτρου σου το κάθε χρώματος καλώδιο χωριστά, με
το μαύρο που ΄ναι το κοινό καλώδιο των 3 τυλιγμάτων).
Αν βρίσκεις κάποιες τιμές γύρω στα 40 Ω σημαίνει ότι τα τυλίγματα του moteur είναι εντάξει δεν έχουν δ/πή
ούτε βραχυκύκλωμα.
Επίσης μέτρησε κάθε button του ανεμιστήρα σου πατημένο να δείχνει 0 Ω (βραχυκύκλωμα) ενώ όταν είναι
σε κανονική θέση (όχι πατημένο) πρέπει να δείχνει στο πολύμετρο άπειρη αντίσταση.
Ενώνεις στα σημεία που έκοψες τον παλαιό πυκνωτή και δοκιμάζεις.
Ανέβασε και κάποιες ευκρινείς photos του εσωτερικού της στήλης του ανεμιστήρα σου (χωρίς το καπάκι).
Αν δεν έχει κολλήσει ο ρότορας του moteur και δεν έχει «αρπάξει» κάποιο τύλιγμα του στάτορα, ο ανεμ/ρας
θα λειτουργήσει κανονικά.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
vasilis Konstantinou
29-08-25, 01:34
Τελικά ο ασθενή απεβίωσε γτ όταν το άνοιξα μέσα είδα μια έντονη μαυρίλα στην περιέλιξη και είδα ότι είχαν κοπεί κιόλας αρκετά συρματακια οπότε κράτησα ότι πιθανόν θα μου εάν χρήσιμο για άλλον ανεμιστήρα και τα υπόλοιπα σκουπίδια
Δημ.Φυλακτος
29-08-25, 11:07
Τελικά ο ασθενή απεβίωσε γτ όταν το άνοιξα μέσα είδα μια έντονη μαυρίλα στην περιέλιξη και είδα ότι είχαν κοπεί κιόλας αρκετά συρματακια
Δυστυχως την εχω πατησει κι εγω,μαγκωνε και με λυσιμο-λιγο σπρευ λασκαρε ο αξονας και δουλεψε για λιγο καιρο.
Μετα ξανα τα ιδια εως οτου την 3η φορα ''μαυρισε ο τοπος'' και πηγε για ανακυκλωση.