Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG UE55MU6402U / φταει το main board ?

jimmiscom
04-08-25, 16:28
Καλησπερα
εχω μια samsung UE55MU6402U , ξαφνικα αρχισε να ανοιγοκλεινει.
η τηλεοραση εχει το τροφοδοτικο , to main board (BN41-02568B) απο το οποιο φευγουν
2 flat ribbons (αν δεν κανω λαθος 90 pin to καθε καλωδιο) και καταληγουν σε 2 μακροστενα pcb στο κατω μερος
στο panel της ηλεορασης.

Αν αφαιρεσω ενα απο τα 2 flat ribbons απο την πλακετα (δεν εχει σημασια ποιο απο τα 2), η τηλεοραση
μενει σταθερη ανοικτη (χωρις να αναβοσβυνει) χωρις εικονα μεν, αλλα με Ηχο. Πραγμα που δηλωνει οτι τουλαχιστον το τροφοδοτικο ειναι οκ.
επειδη εχω βρει παρομοιο main board, το ερωτημα μου ειναι οτι αν το αλλαξω θα ειμαι οκ ή το προβλημα μπορει να προερχετε απο καποιο
pcb στο panel της τηλεορασης (εκει που καταληγρουν τα flat ribbons απο το main board?)

και το ρωταω αυτο γιατι με τα 2 flat ribbons συνδεμενα η τηλεοραση ανοιγοκλεινει.
μονο με το ενα μενει ανοιχτη αλλα οπως ειπα χωρις εικονα αλλα με ηχο κανονικα,

γιατο δεν ειμαι σιγουρος αν αλλαξω το mainboard το προβλημα παραμεινει

Di*Ca_Electronic
05-08-25, 14:56
Φίλε συνονόματε καλό μήνα να ΄χουμε και καλή συνέχεια της καλοκαιρινής περιόδου χωρίς κλιματικές κρίσεις.
Η τηλεόρασή σου είναι curved (καμπυλωμένη);
Ακόμα κι αν δεν είναι τέτοια (κι αυτό τ΄ αναφέρω για την σχετική δυσκολία αποσυναρμολόγησής της όσον αφορά
την προστασία που πρέπει να δείξεις στην οθόνη της), είναι μία smart TV και πολύ πιθανόν ν΄ υπάρχει πρόβλημα
λογισμικού για τις επανεκκινήσεις που αναφέρεις ότι εκτελεί.
Σαν πρώτη ενέργεια θα σου πρότεινα να την βγάλεις από το ρεύμα (στο OFF ευρισκόμενη κι όχι στο STB) για μερικά
λεπτά και να την επανασυνδέσεις κι ενεργοποιήσεις πάλι για να δεις πως θα συμπεριφερθεί.
Το ότι βγάζεις εναλλάξ τα δύο flex cables 90 pins και να χεις ήχο χωρίς όμως εικόνα έστω και στο κάθετο ήμισυ της οθόνης
δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι μόνον το PSU λειτουργεί αλλά κι η Main Board μπορεί να κάνει επεξεργασία κι αποστολή
του οπτικού σήματος αλλά αυτό να κόβεται στις 2 T-Con Boards που συνδέονται μ΄ αυτά τα flex cables 90 pins κι οι οποίες
είναι καλυμμένες με μεταλλικά καπάκια πάνω στο panel.
Βέβαια το να ΄χουν βλάβη κι οι δύο T-Con Boards είναι ακραίο αλλά και δυνατό ν΄ υφίσταται.
Τώρα αν θα πρέπει να γίνει επαναπρ/σμός των memories registers (DDR΄s), τότε χρειάζεται αποκόλλησή τους και programmer.
Αν τελικά διαπιστωθεί λόγω διαφόρων επισκευαστικών δυσκολιών ότι πρέπει ν΄ αντικατασταθεί η Main Board εκτός του ότι
πρέπει αυτή να ΄ναι ταυτόσημου μοντέλου με την εργοστασιακή θα πρέπει ακόμη να ΄ναι απόλυτα προσαρμοσμένη με τον
τύπο του panel αλλιώς δεν θα ΄χεις λειτουργικό αποτέλεσμα.
Συνήθως κυκλοφορούν μεταχειρισμένες / επισκευασμένες Main Boards για μία 14 περίπου ετών TV σαν τη δική σου, που
προσαρμόζονται σε panels διαφόρων διαστάσεων κι εσύ για να ΄χεις λειτουργικό αποτέλεσμα θα πρέπει ν΄ επιλέξεις εκείνο
που ταυτίζεται με το δικό σου 55 inch panel.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης