Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με ανεμιστήρα

brasidas12
10-05-25, 21:07
Καλησπέρα έχω έναν ανεμιστήρα και μου έχει καεί αυτό στην φωτογραφία. Πως το ζητάω γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι στο νερό. Ευχαριστώ

chipakos-original
10-05-25, 21:15
MAC97A6Triac 1A 600V

brasidas12
10-05-25, 21:42
MAC97A6Triac 1A 600V

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ

Di*Ca_Electronic
11-05-25, 03:22
Φίλε Μύρωνα,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Όπως γράφει κι ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης, πρόκειται για TRIAC που με βάση τα Datasheets του
( file:///C:/Users/user/Downloads/MAC97A8.PDF ) η ονομαστική του τάση φθάνει τα 400V η δε ένταση
ρεύματος (IT(RMS)) φθάνει τα 0,6A.
Στο MAC97A8 η ονομαστική τάση φθάνει τα 600V, αλλά όποιο εκ των δύο χρησιμοποιήσεις θα κάνει.
Εκείνο που πρέπει να προσέξεις, επειδή έχει πάρει φωτιά η πλάτη του TRIAC, είναι ότι και τ΄ υπόλοιπα
εξαρτ/τα που πηγαίνουν στα ποδαράκια του πρέπει ν΄ ελεγχθούν καθόσον υπάρχει σοβαρή υπόνοια να
΄χουν καταστραφεί ή ακόμα και να ΄χουν αλλοιωθεί οι τιμές τους.
Αν συμβαίνει αυτό χρήζουν κι αυτά αντικατ/σης.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

brasidas12
13-05-25, 08:53
Φίλε Μύρωνα,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Όπως γράφει κι ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης, πρόκειται για TRIAC που με βάση τα Datasheets του
( file:///C:/Users/user/Downloads/MAC97A8.PDF ) η ονομαστική του τάση φθάνει τα 400V η δε ένταση
ρεύματος (IT(RMS)) φθάνει τα 0,6A.
Στο MAC97A8 η ονομαστική τάση φθάνει τα 600V, αλλά όποιο εκ των δύο χρησιμοποιήσεις θα κάνει.
Εκείνο που πρέπει να προσέξεις, επειδή έχει πάρει φωτιά η πλάτη του TRIAC, είναι ότι και τ΄ υπόλοιπα
εξαρτ/τα που πηγαίνουν στα ποδαράκια του πρέπει ν΄ ελεγχθούν καθόσον υπάρχει σοβαρή υπόνοια να
΄χουν καταστραφεί ή ακόμα και να ΄χουν αλλοιωθεί οι τιμές τους.
Αν συμβαίνει αυτό χρήζουν κι αυτά αντικατ/σης.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Θα τα τσεκαρω όλα να δω μήπως έχουν και αυτά πρόβλημα. Νάσαι καλά.

brasidas12
16-05-25, 20:40
Τελικά ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Το άλλαξα και όλα καλά. Λειτουργεί μια χαρά. Σας ευχαριστώ και πάλι

liludalas
22-08-25, 17:11
Νομίζω ότι απλά πρέπει να αγοράσεις έναν καινούργιο ανεμιστήρα, τότε σίγουρα δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Υπάρχει ένα ωραίο κατάστημα globy b2b (https://globy.com/b2bmarket/home-appliance), συνήθως αγοράζω οικιακές συσκευές από εκεί. Είναι ένα αξιόπιστο κατάστημα. Η ποικιλία είναι πλούσια, οι τιμές είναι προσιτές, η παράδοση είναι αξιόπιστη. Τώρα είναι το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό κατάστημα.