Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με ανεμιστήρα
brasidas12
10-05-25, 21:07
Καλησπέρα έχω έναν ανεμιστήρα και μου έχει καεί αυτό στην φωτογραφία. Πως το ζητάω γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι στο νερό. Ευχαριστώ
chipakos-original
10-05-25, 21:15
MAC97A6Triac 1A 600V
brasidas12
10-05-25, 21:42
MAC97A6Triac 1A 600V
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ
Di*Ca_Electronic
11-05-25, 03:22
Φίλε Μύρωνα,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Όπως γράφει κι ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης, πρόκειται για TRIAC που με βάση τα Datasheets του
( file:///C:/Users/user/Downloads/MAC97A8.PDF ) η ονομαστική του τάση φθάνει τα 400V η δε ένταση
ρεύματος (IT(RMS)) φθάνει τα 0,6A.
Στο MAC97A8 η ονομαστική τάση φθάνει τα 600V, αλλά όποιο εκ των δύο χρησιμοποιήσεις θα κάνει.
Εκείνο που πρέπει να προσέξεις, επειδή έχει πάρει φωτιά η πλάτη του TRIAC, είναι ότι και τ΄ υπόλοιπα
εξαρτ/τα που πηγαίνουν στα ποδαράκια του πρέπει ν΄ ελεγχθούν καθόσον υπάρχει σοβαρή υπόνοια να
΄χουν καταστραφεί ή ακόμα και να ΄χουν αλλοιωθεί οι τιμές τους.
Αν συμβαίνει αυτό χρήζουν κι αυτά αντικατ/σης.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
brasidas12
13-05-25, 08:53
Φίλε Μύρωνα,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Όπως γράφει κι ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης, πρόκειται για TRIAC που με βάση τα Datasheets του
( file:///C:/Users/user/Downloads/MAC97A8.PDF ) η ονομαστική του τάση φθάνει τα 400V η δε ένταση
ρεύματος (IT(RMS)) φθάνει τα 0,6A.
Στο MAC97A8 η ονομαστική τάση φθάνει τα 600V, αλλά όποιο εκ των δύο χρησιμοποιήσεις θα κάνει.
Εκείνο που πρέπει να προσέξεις, επειδή έχει πάρει φωτιά η πλάτη του TRIAC, είναι ότι και τ΄ υπόλοιπα
εξαρτ/τα που πηγαίνουν στα ποδαράκια του πρέπει ν΄ ελεγχθούν καθόσον υπάρχει σοβαρή υπόνοια να
΄χουν καταστραφεί ή ακόμα και να ΄χουν αλλοιωθεί οι τιμές τους.
Αν συμβαίνει αυτό χρήζουν κι αυτά αντικατ/σης.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Θα τα τσεκαρω όλα να δω μήπως έχουν και αυτά πρόβλημα. Νάσαι καλά.
brasidas12
16-05-25, 20:40
Τελικά ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Το άλλαξα και όλα καλά. Λειτουργεί μια χαρά. Σας ευχαριστώ και πάλι
Νομίζω ότι απλά πρέπει να αγοράσεις έναν καινούργιο ανεμιστήρα, τότε σίγουρα δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Υπάρχει ένα ωραίο κατάστημα globy b2b (https://globy.com/b2bmarket/home-appliance), συνήθως αγοράζω οικιακές συσκευές από εκεί. Είναι ένα αξιόπιστο κατάστημα. Η ποικιλία είναι πλούσια, οι τιμές είναι προσιτές, η παράδοση είναι αξιόπιστη. Τώρα είναι το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό κατάστημα.