PDA

Επιστροφή στο Forum : Γκριλιέρα IMETEC GL3000 Ρίξιμο ρελέ

nikosi
21-03-25, 12:02
Καλημέρα, έχω μια γκριλιέρα IMETEC GL3000, 5-ετίας, η οποία τις προάλλες μας έριξε το ρελέ στον πίνακα και από τότε ανάβει μόνο το λαμπάκι του ON αλλά δεν ζεσταίνει.
Μας είπε ένα τοπικό κατάστημα που επισκευάζει μικροσυσκευές ότι έχει σπάσει τις αντιστάσεις και δεν επισκευάζεται. Το ίδιο μου είπε και η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ότι αν είναι οι αντιστάσεις δεν επισκευάζεται.

Ξέρετε αν υπάρχει κάποια λύση για να μην πεταχτεί γιατί δεν ήταν φθηνή η αγορά της;
Αν δεν φτιάχνεται και έχετε κάποια πρόταση για αξιόπιστη εναλλακτική γκριλιέρα-τοστιέρα μου λέτε.

Ευχαριστώ πολύ

Κυριακίδης
21-03-25, 13:01
Τι θα έκανα εγώ
Από τις 2 αντιστάσεις (άνω και κάτω ) θα έβρισκα την προβληματική που έχει διαρροή , ή αν πρόκειται και διαρροή σε άλλο εξάρτημα . Αυτό προϋποθέτει megger εργαλείο για τον εντοπισμό ελέγχου διαρροής των πάντων (π.χ. όχι μόνο στην αντίσταση αλλά γενικά μέχρι και στα καλώδια )

Αν έβλεπα τέτοιες λύσεις σαν την παρακάτω (κομπλέ με ανεβασμένο κόστος ) δεν θα την έφτιαχνα .
https://www.ebay.it/itm/274661714924
Αλλά θα κυνηγούσα να βρω την μια αντίσταση (πιθανότερα ) που είναι η προβληματική και η τιμή είναι δελεαστική .
π.χ.
https://www.internationalspareparts.gr/product/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%85%CF%83%C E%BA%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%83/%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%83-20170220165006/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%C E%B7-%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1%C F%83-800w-110v-10445007

Η παραπάνω (ως παράδειγμα δεν κάνει ) αλλά στην παρακάτω γκάμα μπορεί να σου τύχει το λαχείο . (ίδια ισχύς / ίδια τάση τροφοδοσίας 220V ή 110V / ίδιο προφίλ σχήματος αντίστασης έτσι ώστε να τοποθετηθεί ακριβώς όμοια με την παλιά αντίσταση )
https://www.google.com/search?q=IMETEC+GL3000+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF %83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%84%CE%BF%CF%83%CF% 84%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82&sca_esv=fa927a4af76fe362&rlz=1C1GCEA_enGR1066GR1066&udm=2&biw=1366&bih=607&sxsrf=AHTn8zqZ7V28MeWYWiTMBgWaKpMcc8Y6bg%3A1742550 132155&ei=dDTdZ96QCZ-Jxc8PmqnN6A0&ved=0ahUKEwjemoWN8ZqMAxWfRPEDHZpUE90Q4dUDCBE&oq=IMETEC+GL3000+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF %84%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%84%CE% B9%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82&gs_lp=EgNpbWciM0lNRVRFQyBHTDMwMDAgzrHOvc-Ezq_Pg8-EzrHPg863IM-Ezr_Pg8-EzrnOrc-BzrHPgkixWFDUCVifTHABeACQAQCYAYYBoAHbE6oBBDAuMjC4A QzIAQD4AQGYAgKgAq0BwgIFEAAYgATCAgQQABgemAMAiAYBkgc DMS4xoAecB7IHAzAuMbgHjwE&sclient=img

Γιαυτό σου είπαν "δεν επισκευάζεται " διότι δεν είναι μόνο η αγορά ανταλλακτικού που σχετικά είναι φθηνή , αλλά το ότι βάζοντας και την εργασία τους στο συνολικό κόστος θα έπρεπε να σου δώσουν δώρο και ασπιρίνες .

Αν δεν φτιάχνεται και έχετε κάποια πρόταση για αξιόπιστη εναλλακτική γκριλιέρα-τοστιέρα μου λέτε.
Καλή ήταν η δική σου τοστιέρα , αλλά όλες σε παρόμοιο στύλ είναι καλές , μόνο που προσωπικά θα προτιμούσα εκτός από ρύθμιση με θερμοστάτης να περιλαμβάνει και χρονοδιακόπτη παύσης λειτουργίας .

nikosi
21-03-25, 13:21
Καλημέρα κι ευχαριστώ, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου έδωσες. Αν πήγαινα στην λύση την κομπλέ από το ιταλικό site, θα μπορούσα να την δοκιμάσω και μόνος μου να την βάλω ή θέλει κολλητήρια και τον υπόλοιπο έλεγχο που ανέφερες για διαρροές κλπ.?

Μου κάνει εντύπωση πάντως που ξαφνικά έβγαλε αυτό το πρόβλημα, εκτός αν εμείς κάναμε κάποιο λάθος εκείνη την μέρα που την ανάψαμε(αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι...) ή απλά είχε φάει 'τα ψωμιά της' αν ευσταθεί αυτός ο όρος για τα συγκ/να ανταλλακτικά.

Κυριακίδης
21-03-25, 14:08
Δεν έχεις κανένα φίλο που να σκαμπάζει από ηλεκτρολογικά ?
Εσύ απλά από το 3ο link παραπάνω προσπάθησε να βρεις την πιο κατάλληλη αντίσταση (διότι μόνο εσύ γνωρίζεις τις διαστάσεις και το στυλ της αντίστασης )
Τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο φίλος σου που το κατέχει .

nikosi
21-03-25, 14:20
Δεν έχεις κανένα φίλο που να σκαμπάζει από ηλεκτρολογικά ?
Εσύ απλά από το 3ο link παραπάνω προσπάθησε να βρεις την πιο κατάλληλη αντίσταση (διότι μόνο εσύ γνωρίζεις τις διαστάσεις και το στυλ της αντίστασης )
Τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο φίλος σου που το κατέχει .

μπα, δυστυχώς όχι.
Ένα μαγαζί που ρώτησα και κάνει service μου είπε ότι μπορούν να φτιάξουν (αν δεν υπάρχει το ανταλλακτικό), ακριβώς στις ίδιες διαστάσεις και θα πάει γύρω στα 35-40 ευρώ αν είναι και οι 2 αντιστάσεις.
Αξίζει τον κόπο; τι λες;

Κυριακίδης
21-03-25, 14:33
Έτσι όπως το λες όχι . Τόσο κάνει και η καινούρια με χρονοδιακόπτη

nikosi
21-03-25, 15:07
Έτσι όπως το λες όχι . Τόσο κάνει και η καινούρια με χρονοδιακόπτη
Ευχαριστώ,
η συγκ/νη είχε θερμοστάτη και οn-off κουμπί, αλλά το on-off είχε παραδώσει πνεύμα αρκετά νωρίτερα και το είχαν κάνει by-pass στο τοπικό service και άνοιγε απλά βάζοντας την στην πρίζα.

Κυριακίδης
21-03-25, 16:30
Κατάλαβα όλα τα "service " χτυπάνε μύγες , το μεροκάματο μόνο να πέφτει

nikosi
21-03-25, 16:51
Κατάλαβα όλα τα "service " χτυπάνε μύγες , το μεροκάματο μόνο να πέφτει
Τι να πω...:001_unsure:, μα περισσότερο το ψάχνω, γιατί μου είπε ο υπάλληλος σε σπαστά Ελληνικά(αλλά δεν λέει και κάτι αυτό), ότι έσπασαν!:blink: οι αντιστάσεις και δεν φτιάχνεται. Το 'έσπασαν' μου ακούστηκε πολύ περίεργο σαν όρος και λέω μπας και δεν ήθελαν να το πολύ ψάξουν το πρόβλημα, λένε ένα δεν φτιάχνεται και τέλος.

Di*Ca_Electronic
22-03-25, 05:00
Φίλε Νίκο θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Ακολούθησε τη σκέψη που αναφέρεις στο post σου #3 και παράγγειλε από την Αντιπρ/πεία στην Ιταλία,
(Tanacta Group, tel. : 0039035688111) και τις 2 αντιστάσεις πάνω κάτω - μάλιστα αν βρεις και τον δ/πτη
ON/OFF - κι αφού παραλάβεις τ΄ ανταλ/κά αυτά είναι εύκολο, (πολύ προσεκτικά βέβαια ενεργώντας),
χρησιμοποιώντας μία πένσα κι ένα κατσαβίδι ν΄ αφαιρέσεις τα παλαιά και να τ΄ αντικαταστήσεις με τα νέα.
Μάλλον χρησιμοποιούνται μεταλλικά βύσματα μ΄ ανάλογο θερμοσυστελλόμενο κάλυμμα στ΄ άκρα τους για
να συνδεθούν με τα καλώδια ρευματοληψίας.

Τ΄ εγχειρίδιο οδηγιών εφόσον δεν το ΄χεις κατεβαίνει από το link :
https://www.manualslib.com/download/1224380/Imetec-Gl3000.html (σελ. 27 έως 32).

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

klik
22-03-25, 14:31
Τι να πω...:001_unsure:, μα περισσότερο το ψάχνω, γιατί μου είπε ο υπάλληλος σε σπαστά Ελληνικά(αλλά δεν λέει και κάτι αυτό), ότι έσπασαν!:blink: οι αντιστάσεις και δεν φτιάχνεται. Το 'έσπασαν' μου ακούστηκε πολύ περίεργο σαν όρος και λέω μπας και δεν ήθελαν να το πολύ ψάξουν το πρόβλημα, λένε ένα δεν φτιάχνεται και τέλος.
broken = χαλασμένο, σπασμένο

vasilllis
22-03-25, 15:04
οικονομου στον πειραια φτιαχνει αντιστασεις

Di*Ca_Electronic
22-03-25, 21:56
Δεν χάνεις τίποτα να καλέσεις το 2104179696 (ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.)
και να ρωτήσεις αν μπορούν να προβούν σ΄ επισκευή των αντιστάσεων.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Κυριακίδης
22-03-25, 23:04
Για να είναι άφαντος ο νηματοθέτης , μάλλον βρήκε τοστιέρα που δεν χαλάει ποτέ / δεν είναι ογκώδη συσκευή αποθηκεύεται εύκολα / φιλτράρει τα λίπη / γίνεται ατομική ή 2 θέσεων για τοστ ή περισσότερων θέσεων / έχει ρύθμιση θερμοστάτη / και προπαντός δεν χρειάζεται καθάρισμα μετά από κάθε ψήσιμο .
https://www.youtube.com/watch?v=TON3m3eXsZQ

nikosi
25-03-25, 02:29
Καλησπέρα κύριε Δημήτρη, ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες, θα ρωτήσω τους ουνα φατσα ουνα ρατσα😅 κι αναλογα την απάντησή τους πορευόμαστε. Αλλιως κλίνω προς την βιοτεχνία που μου ειπαν οτι φτιαχνουν οτι μέγεθος και σχήμα αντίστασης χρειαζόμαστε αν δεν υπάρχουν τα αυθεντικά.
Ευχαριστω πολυ

nikosi
25-03-25, 02:32
QUOTE=vasilllis;621772]οικονομου στον πειραια φτιαχνει αντιστασεις[/QUOTE]

QUOTE=Di*Ca_Electronic;621773]Δεν χάνεις τίποτα να καλέσεις το 2104179696 (ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.)

Σας ευχαριστώ πολύ, θα πάρω να ρωτήσω.

nikosi
25-03-25, 02:42
Για να είναι άφαντος ο νηματοθέτης , μάλλον βρήκε τοστιέρα που δεν χαλάει ποτέ / δεν είναι ογκώδη συσκευή αποθηκεύεται εύκολα / φιλτράρει τα λίπη / γίνεται ατομική ή 2 θέσεων για τοστ ή περισσότερων θέσεων / έχει ρύθμιση θερμοστάτη / και προπαντός δεν χρειάζεται καθάρισμα μετά από κάθε ψήσιμο .
https://www.youtube.com/watch?v=TON3m3eXsZQ
Κι αμα δεν φτιαχνεις τοστ, σιδερωνεις κιολας! 😂
Ο νηματοθετης(θα βαλω στο σι-βι μου αυτην την δεξιότητα μου!!!) αφησε για λιγο την τοστιερα στην σακουλα της και αναζητά για λίγο καλό μπακαλιάρο σκορδαλιά🐟🐠🦈 🧄😉

Di*Ca_Electronic
25-03-25, 04:50
Το χιούμορ του φίλου Πέτρου είναι αστείρευτο κι αξιοπαρατήρητο απ΄ όλους μας,
αλλά κι ο βακαλάος σκορδαλιά εξίσου περιζήτητος σήμερα.
Καλή ημέρα να ΄ναι η σημερινή ΕΘΝΙΚΗ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας
και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ΄ όλους κι ιδιαίτερα στους εορτάζοντες
Βαγγέληδες και Βαγγελίτσες.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

nikosi
26-03-25, 08:48
Το χιούμορ του φίλου Πέτρου είναι αστείρευτο κι αξιοπαρατήρητο απ΄ όλους μας,
αλλά κι ο βακαλάος σκορδαλιά εξίσου περιζήτητος σήμερα.
Καλή ημέρα να ΄ναι η σημερινή ΕΘΝΙΚΗ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας
και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ΄ όλους κι ιδιαίτερα στους εορτάζοντες
Βαγγέληδες και Βαγγελίτσες.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Καλημέρα σε όλους, χρόνια πολλά σε εορτάζοντες και μη🙂

nikosi
28-03-25, 13:39
Φίλε Νίκο θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Ακολούθησε τη σκέψη που αναφέρεις στο post σου #3 και παράγγειλε από την Αντιπρ/πεία στην Ιταλία,
(Tanacta Group, tel. : 0039035688111) και τις 2 αντιστάσεις πάνω κάτω - μάλιστα αν βρεις και τον δ/πτη
ON/OFF - κι αφού παραλάβεις τ΄ ανταλ/κά αυτά είναι εύκολο, (πολύ προσεκτικά βέβαια ενεργώντας),
χρησιμοποιώντας μία πένσα κι ένα κατσαβίδι ν΄ αφαιρέσεις τα παλαιά και να τ΄ αντικαταστήσεις με τα νέα.
Μάλλον χρησιμοποιούνται μεταλλικά βύσματα μ΄ ανάλογο θερμοσυστελλόμενο κάλυμμα στ΄ άκρα τους για
να συνδεθούν με τα καλώδια ρευματοληψίας.

Τ΄ εγχειρίδιο οδηγιών εφόσον δεν το ΄χεις κατεβαίνει από το link :
https://www.manualslib.com/download/1224380/Imetec-Gl3000.html (σελ. 27 έως 32).

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Καλημέρα, τελικά η προσπάθεια με την κατασκευάστρια απέβη άκαρπη καθώς στην αρχή μου είπαν ότι έχει λήξει η εγγύηση πολύ καιρό τώρα(λες και τους είπα εγώ κάτι διαφορετικό!) και όταν τους ξανα-είπα αν μπορώ να αγοράσω τα ανταλλακτικά για να τα πάω σε service point να τα μοντάρουν μου είπαν ότι δεν πουλάνε ξεχωριστά τα ανταλλακτικά αλλά μόνο ολοκληρωμένες συσκευές(!!!) και ότι είναι πολύ επικίνδυνο να δοκιμάσω κάτι τέτοιο και μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να το επιχειρήσει χωρίς όμως να το συνιστούν(λες και τους είπα εγώ ότι θα το μόνταρα μόνος μου).
Τέλος πάντων...
Υ.Γ. Γιατί έχω την εντύπωση ότι η Ε.Ε έχει υποχρεώσει όλους τους κατασκευαστές να έχουν ανταλλακτικά για αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία μιας συσκευής; :001_unsure:
Υ.Γ.2 Ρώτησα και στον Οικονόμου, μου είπαν ότι πρέπει να τους πάω το δείγμα για να κατασκευάσουν μία αντίστοιχη.

Κυριακίδης
28-03-25, 18:48
Υ.Γ.2 Ρώτησα και στον Οικονόμου, μου είπαν ότι πρέπει να τους πάω το δείγμα για να κατασκευάσουν μία αντίστοιχη.
Έχουν δίκιο , και που είναι το πρόβλημα ? αν δεν θέλεις (προφανώς ούτε να την αγγίξεις την τοστιέρα ) πάνε την ολόκληρη και όλο και κάποιον υπάλληλο θα έχουν που θα την βγάλει (ή της ανάγκης να μετρήσει την αντίσταση ) και να την επανατοποθετήσουν .
Το θέμα είναι αν δεδομένου εμείς βρήκαμε την μια αντίσταση με τιμή κοντά στα 7- 10Ε , με τι τιμή θα στην φτιάξουν την αντίσταση αυτοί . Βάλε και το πάνε έλα πόσες φορές μόνο για την αντίσταση , και το πάνε έλα για τον τεχνικό για το μοντάρισμα .

Αν δεις ότι δεν συμφέρει ούτε να σου την κατασκευάσουν , απλά δώσε ένα σκαρίφημα με τις διαστάσεις όπως περιγράφονται με άλλες αντιστάσεις έτοιμες του εμπορίου , και θα σου πω ποια από όλες είναι κατάλληλη .

https://www.youtube.com/shorts/orv0xDMbSwU?feature=share (πατώντας το κουμπί Anti -calc , αποβάλλει όλα τα λιπαρά ) , και είναι γνώμη ειδικού chef.

nikosi
12-04-25, 13:19
Καλημέρα, τελικά την πήγα σε ένα μαγαζί που φτιάχνει και νέες αντιστάσεις , 30 euros. Μου φαίνονται πιο λεπτές απο τις παλιές, πάντως την δουλειά τους την κάνουν , σαν να πιάνει πιο γρήγορα την θερμοκρασία.
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Καλό Πάσχα σε όλους :)