Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πίεση νερού σε διαμέρισμα

e_angel
28-01-25, 22:00
Καλησπέρα σας, μενουμε στον 3ο όροφο μια πολυκατοικιας που χτίστηκε το 1975. Έχουμε θέμα με τη πίεση του νερού. Οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικιας λένε δεν εχουν θεμα. Φέραμε μεχρι και την Ευδαπ να δούμε αν είναι απο το ρολοι το πρόβλημα αλλά τζιφος. Επίσης στη μπανιέρα μας βρίσκω σκουριες , όπως επίσης και στο χείλος της τουαλέτας όταν τη καθαρίζω πολλές φορές βρίσκω σαν πουρι με σκουριά. Υπάρχει καποια λύση ή θέλουν οι σωλήνες αλλαγή? Ευχαριστώ

klik
28-01-25, 22:32
1975 αρα εχει σιδερενιες σωλήνες. Έχουν σίγουρα αρκετή σκουριά αλλά αν είχε μείνει κλειστό το νερό στο διαμέρισμα για πολύ καιρό πιθανά πήραν αέρα και αυξήθηκε ο ρυθμός σκουριάσματος.
Αν χρειάζονται αλλαγή οι σωλήνες; Ναι προφανώς είναι για πέταμα. Ακόμα και αν καταφέρεις να καθαρίσεις τις φρακαρισμένες (οριζόντιες) σωλήνες, θα τρυπήσουν ξαφνικά και θα έχεις ζημιές.

Αν αποφασίσεις να μην αλλάξεις σωλήνες, ίσως να μπορούσες να βγάλεις την κεντρική βάνα (αφού σταματήσεις το νερό στο ρολόι) και να τροφοδοτήσεις ανάποδα το δίκτυο μήπως βγεί το πολύ χώμα και η σκουριά από την υποδοχή της κεντρικής βάνας που αφαιρέθηκε.

kynegeiros
02-02-25, 21:16
Γεια σας
Έχω το ίδιο πρόβλημα με διαφορετικά όμως δεδομένα. Θα μπορούσα να το περιγράψω εδώ μήπως κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει;

nyannaco
03-02-25, 07:13
Γεια σας
Έχω το ίδιο πρόβλημα με διαφορετικά όμως δεδομένα. Θα μπορούσα να το περιγράψω εδώ μήπως κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει;Γιατί όχι;

e_angel
12-02-25, 21:48
1975 αρα εχει σιδερενιες σωλήνες. Έχουν σίγουρα αρκετή σκουριά αλλά αν είχε μείνει κλειστό το νερό στο διαμέρισμα για πολύ καιρό πιθανά πήραν αέρα και αυξήθηκε ο ρυθμός σκουριάσματος.
Αν χρειάζονται αλλαγή οι σωλήνες; Ναι προφανώς είναι για πέταμα. Ακόμα και αν καταφέρεις να καθαρίσεις τις φρακαρισμένες (οριζόντιες) σωλήνες, θα τρυπήσουν ξαφνικά και θα έχεις ζημιές.

Αν αποφασίσεις να μην αλλάξεις σωλήνες, ίσως να μπορούσες να βγάλεις την κεντρική βάνα (αφού σταματήσεις το νερό στο ρολόι) και να τροφοδοτήσεις ανάποδα το δίκτυο μήπως βγεί το πολύ χώμα και η σκουριά από την υποδοχή της κεντρικής βάνας που αφαιρέθηκε.

Τα νεα μου. Ήρθε υδραυλικός και έκανε αυτό που ειπατε με το ρολοι. Έβγαλε πολυ βρωμιά. Χώμα και πέτρες. Είδαμε μεγάλη βελτιωση. Σας ευχαριστώ πολυ.