Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] TV 32'' εχει σκοτεινιάσει η εικόνα ..
Καλημέρα
Εχω μία turbox 32'' και ξαφνικά έχει σκοτεινιάσει η οθόνη .
Ξαφνικά εχει πέσει η φωτεινότητα απο 100% στο 20% . Είναι σαν κάποιος να μείωσε την φωτεινότητα .....
Μπορείς να δείς αλλά θέλει να μην έχεις πολλά φώτα .. Η εικόνα είναι ίδιας φωτεινότητας σε όλο το πάνελ
καμία ιδέα τι κοιτάμε ?? Ta led panel , Τροφοδοτικό συμφέρει οικονομικά η επισκευή ?
Εκ τον προτέρων ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .
Με εκτίμηση
Κατά πάσα πιθανότητα LED-bars άνοιξέ την και τσέκαρε - βραχυκύκλωμα μάλλον σε κάποιο(α) led ή κάποιος πυκνωτής ίσως στο PSU.
Ποιο μοντέλο είναι?
Στείλε καμιά φώτο/βίντεο να τσεκάρουμε...
.
Ευχαριστώ για την απάντηση .
Περιμένω να έρθει η καινούργια 99Ε Turbox για να την αντικαταστήσω
Μετά είναι διαθέσιμη για "ότι γίνει " θα σε ενημερώσω .
50133
Ετσι παίζει .
Ολο το πάνελ έχει ακριβώς τον ίδιο φωτεισμό χωρίς φωτινά ή σκιερα σημεία
μπορεί να είναι τα Led ??
αν ήταν τα led δεν θα έπρεπε να έχει αλλού φωτεινά και αλλού σκοτεινά σημεία δηλ. να μην έχει ομοιόμορφο φωτισμό ???
Di*Ca_Electronic
19-11-24, 00:05
Φίλε Δημήτρη,
εκτός των LED bars που πρέπει ν΄ ελεγχθούν οπτικά κι από τις οπές του panel γίνεται αυτό αφού αφαιρεθεί τ΄ οπίσθιο
κάλυμμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να γράψεις το μοντέλο της TURBO-X αλλά κυρίως τα μοντέλα του PSU ή αν αυτό είναι
πάνω στη Main Board κι αυτής το μοντέλο καθόσον η βλάβη μπορεί ν΄ οφείλεται σ΄ αλλοίωση τιμής αντίστασης που ελέγχει
το ρεύμα που διαρρέει τις LED bars.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Προφανως ειναι vestel τουρκικη και τα συγκεκριμενα οταν καιγονται αλλαζουν χρωμα και γινονται μπλε.Για στειλε φωτο και το μοντελο.
Για στειλε φωτο και το μοντελο.
το ζητήσανε κ αλλοι το μοντελο... αλλα ατυχησανε...
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Di*Ca_Electronic
20-11-24, 04:39
Η απάντηση φίλοι μου έχει δοθεί από τον συνονόματό μου στο 1ο του post.
Περιμένει την F&U FL32113T που πωλείται στ΄ e-Shop "STRATOS" στην Εύβοια στη τιμή των 99€, και
μετά θ΄ ασχοληθεί με την υπάρχουσα χαλασμένη.
Οπότε όλοι τελούμε εν αναμονή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Καλημέρα
Εβαλα την καινούργια για να μην έχω διαμαρτυρίες στο σπίτι και είμαστε έτοιμοι ..... :)
50134
50135
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων όλους σας για τις απαντήσεις σας .
Ερώτηση
1) Στην φωτο με το pcb εχω βάλει με κιτρινο μία κλέμα - πώς να την βγαίλω ?? για να μην την χαλάσω ....
2) Βλέπω 2 φουσκωμένους ηλεκτρολυτικούς .. εχουν σχέση με την φωτεινότητα ??
3) Ποιά είναι η φύσα για τα led - Ποια η τάση που πρέπει να βρώ - Ποιοι Ηλεκτρολυτικοί συμμετέχουν για τα led ?
4) Ιδέες ....
5) Εδω και ημέρες όποτε βρίσκω χρόνο βλέπω video για την επισκευή των led ή αλλα ...
Βελτιώνω την θεωρία μου .. :)
Σας ευχαριστώ και πάλι .
Με εκτίμηση
Δημήτρης
50137
Μετά απο ελέγχους γράφω κάποια στοιχεία με κίτρινο .
Ο μόνος ηλεκτρολυτικός που έχει 63v και ίσως είναι για τα Led και ισως ειναι και η κλέμμα κόκκινο με άσπρο
οι άλλοι ηλεκτρολυτικοί είναι 35V έως 25V
Οι δίοδοι είναι ΟΚ
Απλώς πρέπει να βγάλω ην κλεμα την μεγάλη και να δώ απο κάτω για μετρήσεις και αντικατάσταση φουσκωμένων ηλεκτρολυτικών και να δώ που πάνε ...
..δεν ξέρω πώς βγαίνει ?? μην κάνω κάποια άτσαλη κίνηση και το χαλάσω ..
spiros tech
20-11-24, 16:23
Οπως το βλεπω ανασηκωνεις προς τα πανω την ασπρη μπαρα και τραβας την ταινια.
50141
Πρός τα πάνω προς το ταβάνι , ούτε δεξιά ούτε αριστερα . Θα αφήσει κενό και θα χαλαρώσει η ταινία ??
και πώς την τραβάω ?? πενσάκι , με το νύχι ?? έτσι είναι ??
γιατί με όλες τις πρωινές δοκιμές είναι όλα σφιχτά ...
...θα δοκιμάσω αύριο το πρωί .... που θα έχω χρόνο και ησυχία .
οποιον πυκνωτη βλεπεις φουσκωμενο τον αλλαζεις ακομη και αν δεν εχει σχεση με την βλαβη
ετσι οπως το βλεπω καλυτερα το τραβας απο τα δυο αυτακια που εχει δεξια και αριστερα στην πλευρα του flex προς τα εξω με μεγαλη προσοχη
προσοχη ακομη και εκτος δυκτιου εχει ταση στον μεγαλο πυκνωτη του τροφοδοτικου
50141
Πρός τα πάνω προς το ταβάνι , ούτε δεξιά ούτε αριστερα . Θα αφήσει κενό και θα χαλαρώσει η ταινία ??
και πώς την τραβάω ?? πενσάκι , με το νύχι ?? έτσι είναι ??
γιατί με όλες τις πρωινές δοκιμές είναι όλα σφιχτά ...
...θα δοκιμάσω αύριο το πρωί .... που θα έχω χρόνο και ησυχία .
με το νυχι και προσοχη τωρα σε αυτη την φωτο φαινεται να θελει προς τα επανω
αν το κανεις με προσοχη θα καταλαβεις πως θελει να ανοιξει
100% εκτος απο τους πυκνωτές πρέπει να αλλάξεις τις λεντοσειρές. Το μαγαζί αυτό (https://www.netashop.gr/) έχει ότι λεντοσειρά ζητήσεις,
Εχω πάρει 4-5 φορές είναι οκ.
Αλλαξα πυκνωτές ..
Αύριο πρωι θα τροφοδοτήσω την λεντοσειρές με 25-30V να δώ αν ανάβει και πώς ...
και θα δώ πώς θα φτάσω στις λετοσειρές ... θα ενημερώσω αύριο ....
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Οτι θα αναβει ειναι σίγουρο όπως άναβε και με τους φουσκωμένους πυκνωτες, το θέμα είναι ότι η εικόνα έχει γίνει μπλέ δηλαδή τα λεντ που κανονικά δίνουν λευκό χρώμα έχουν "χαλάσει" ας πουμε και δίνουν μπλέ. Σε αυτό δεν φταίνε οι πυκνωτές αλλα η ποιότητα των led bars Vestel που είναι χαμηλή και τα led "γερνούν" χάνοντας το φυσικό λευκό χρώμα τους.
Εχω μια TURBO 43 που στα πεντε χρόνια έπαθε το ίδιο, άλλαξα τις λεντοσειρές και έγινε καινούργια!
Καλημέρα
είμαστε σε λειτουργία ... :001_smile: :lool:
1) είχε δύο φουσκωμένους ηλεκτρολυτικούς 220μF/35V ?? Αλλάχτηκαν με 100μF/63v ( δεν είχα 220μF 63V )
Στις μετρήσεις τα πολύμετρα που μετράν cap έβγαζαν τους ηλεκτρολυτικούς 30μF περίπου ...
Όργανο - αναλυτής το ένα το έβγαλε τίποτα σαν να μην υπάρχει και το άλλο το έβγαλε δίοδο ..
Οργανο μέτρησης CAP δεν τα έβλεπε καθόλου
Οι πυκνωτές ήταν στην έξοδο του παλμοτροφοδοτικού με συνέπεια να μην παράγετε σωστά η τάση και για αυτό και το χαμήλωμα φωτεινότητας ομοιόμορφα της οθόνης
2) Ο τρίτος πυκνωτής ο μεμονωμένος ήταν 100μF/63v τον άλλαξα με όμοιο παρά του ότι ήταν οκ και παίρνει τάση μέσο διόδου απο τους φουσκωμένους ??? που είναι 35v ???? .
3) Η τάση εξόδου στα LED σε λειτουργία με συνδεμένα τα LED είναι 39.5v ...?? Την τάση αυτήν την παίρνει απο τους φουσκωμένους ηλεκτρολυτικούς μέσο διόδου ..... !! για αυτό τους έβαλα στα 63v ..
τώρα εδώ η τάση ή έτσι ήταν ή και καί κάτι άλλο υπάρχει ??
*) spiros tech (https://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=71910) , p270 (https://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=37821) Τελικά τραβάς πρός τα πάνω το μαύρο καπάκι που πιάνει όλοι την ταινία , απο την αντίθετη . Ανοίγει σαν πορτάκι , ούτε νύχι χρειάζεται .. με τον αέρα ανοίγει τόσο απλό αλλά μέχρι να καταλάβω ....
*) φίλε kostaspan (https://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=69531) σε ευχαριστώ για την ενημέρωση σου . Κρατάω ότι μου έγραψες και θα δούμε στην συνέχεια τι θα γίνει για τα LED .
Αν παίζει έτσι , όπως ήταν και δεν εμφανίσει κάτι πρόσθετο , είναι μία χαρά . Επίσης την έχω αντικαταστήσει την TV με καινούργια .
Σε περίπτωση που και τα led είναι για αλλαγή θα τα αλλαξω διευρύνοντας τις γνώσεις μου , μία που για αυτήν την επισκευή διάβασα πολλά αρθρα στο www.howtofixit.gr (http://www.howtofixit.gr) , μελέτησα όσο ήταν δυνατόν σχέδια απο άλλες τηλεόρασης , είδα video αλλαγής καi ελέγχου LED και πολλά άλλα .
Με εκτίμηση πρός όλους , σας ευχαριστώ .
Πέτσος Δημήτριος
:biggrin:
5014250143
τελικα επαιξε η tv;δεν καταλαβα απο τα γραφομενα για αυτο ρωταω ,τους πυκνωτες να τους βαλεις οτι χωρητικοτητα ηταν η μαμα που λεμε
έπαιξε κανονικα και όλα καλά .
Αν εμφανιστεί θέμα θα δώ με τους ηλεκτρολυτικούς ... κατά τα άλλα είναι μία χαρά ..
Ευχαριστώ
@JIM_6146B (https://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=31762) Με όλο τον σεβασμό, θα σας πρότεινα να βάλετε ηλεκτρολυτικούς στους 105 βαθμούς (Low Esr)κελσίου αυτούς που βλέπω στην φωτο πρέπει να είναι 85 βαθμών ακατάλληλοι για τροφοδοτικά switching που δουλεύουν σε συχνότητες KHz.
Di*Ca_Electronic
24-11-24, 07:06
Φίλε Δημήτρη
θα προσπαθήσω να σου διευκρινίσω κι εγώ με τη σειρά μου κάποια θέματα.
Κατ΄ αρχή για τις LED strips προκάλεσες το φαινόμενο " miracle of preservation " - θαύμα συντήρησης στην Ελληνική γλώσσα,
καθόσον αν συνεχίζουν να λειτουργούν με κανονική φωτεινότητα γι΄ εκατό συνεχόμενες ώρες θα πρόκειται πράγματι για θαύμα.
Τω όντι χρήζουν αντικατ/σης.
Για τους ηλεκτρ/κούς πυκνωτές που άλλαξες :
- κάνε αυτό που σου γράφει ο φίλος Παναγιώτης για τους 2 x 220 μF / 35V - που μόνον αυτοί ήθελαν αντικατ/ση - και που έβαλες
2 x 100 μF / 63V.
Οι ηλεκτρ/κοί αυτοί είναι σε παράλληλη διάταξη και τροφ/τούν τις LED strips, οπότε η συνολική τους χωρ/τα είναι 110 μF.
Εσύ τοποθετώντας 2 x 100 μF έχεις καταφέρει να ΄χεις μία συνολική χωρ/τα 50 μF πράγμα που δεν εξυπηρετεί τον κατασκευαστικό
σχεδιασμό.
Οι τάσεις λειτουργίας τους είναι στα 35V καθόσον η τάση που κανονικά πρέπει να βγάζει το PSU για τη τροφ/σία των LED strips είναι
τουλάχιστον 65 ~ 70 VD.C. (οι πυκνωτές αντέχουν στη διάταξη αυτή 2 x 35V = 70V η οποία παρέχεται μάλιστα από ταλάντωση [παλμούς]
και το ρεύμα λειτουργίας των LED strips είναι πολύ χαμηλό [ορισμένες δεκάδες mA].
- Είναι όμως απαραίτητο να ΄ναι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές στους 105ο C όπως γράφει ο φίλος Κώστας για ν΄ αντέχουν σ΄ αυτή τη λειτουργία.
Από το site : http://televid-sib.ru/index.php?topic=70273.msg176548#msg176548
(Σιβηρικό Forum που πρέπει να γίνει «εγγραφή»)
κατεβαίνει το σχηματικό του Κινέζικου σασί : P50-3663STV6.0 σε 2 διαφορετικά αρχεία .pdf των 12 & 14 σελίδων χωρίς την αναγραφή τιμών
εξαρτ/των.
Πρόκειται για σχηματικά της TELEFUNKEN TF-LED32S97T2 που ΄ναι ταυτόσημα με τη δική σου TV όπως είδα από την 2η photo που ΄χεις
ανεβάσει στο post σου #9.
Τ΄ αντίστοιχο σχηματικό κατεβαίνει κι από το site : https://tel-spb.ru/remont-tv-lcd/telefunken-tf-led32s31t2 Ρωσικού Forum στ΄ οποίο πάλι
πρέπει να γίνει «εγγραφή».
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Di*Ca_Electronic (https://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=64691)
Λές 1) :
Οι ηλεκτρ/κοί αυτοί είναι σε παράλληλη διάταξη και τροφ/τούν τις LED strips, οπότε η συνολική τους χωρ/τα είναι 110 μF.
Εσύ τοποθετώντας 2 x 100 μF έχεις καταφέρει να ΄χεις μία συνολική χωρ/τα 50 μF ( στην παράλληλη προστίθενται η χωρητικότητα 100+100 = 200μF )
Λές 2) :
Οι τάσεις λειτουργίας τους είναι στα 35V καθόσον η τάση που κανονικά πρέπει να βγάζει το PSU για τη τροφ/σία των LED strips είναι
τουλάχιστον 65 ~ 70 VD.C. (οι πυκνωτές αντέχουν στη διάταξη αυτή 2 x 35V = 70V η οποία παρέχεται μάλιστα από ταλάντωση [παλμούς]
και το ρεύμα λειτουργίας των LED strips είναι πολύ χαμηλό [ορισμένες δεκάδες mA]. ( στην παράλληλη δεν προστίθενται η τάση 100mf/35V + 100mf/35v = 200μF/35v και για αυτό έβαλα στα 63v )
Για το ηλεκτρονικό διάγραμμα είχα βρεί αυτά που με ενδιέφεραν . Για τα ΛΙΝΚ που έστειλες τα κατέβασα οκ θα τα έχω υπόψη .
Ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις θα τις έχω υπόψη .
Με εκτίμηση
Δημήτρης
Di*Ca_Electronic
26-11-24, 07:17
Φίλε συνονόματε,
έχεις απόλυτο δίκιο για τη συνδεσμολογία των ηλεκτρ/κών καθόσον στην παράλληλη σύνδεση οι χωρητικότητες προστίθενται οπότε
η κανονική χωρ/τα που έθεσε ο κατασκευαστής είναι : 2 x 220 μF = 440 μF κι όχι 200 μF ( 2 x 100 μF) που έβαλες εσύ, οπότε πρέπει
οι ηλεκτρ/κοί αυτοί ν΄ αντικατασταθούν.
Τώρα όσον αφορά την τάση των 35V κι εγώ απορώ γιατί χρησιμοποιείται αυτή από τον Κινέζο κατασκευαστή, αν κι από μήνυμα που έλαβα
νομίζω ότι λύθηκε η απορία μου καθόσον οι ηλεκτρ/κοί αυτοί βρίσκονται στη δευτερεύουσα γραμμή των 12V του PSU.
Η σωστή γραφή είναι 100μF κι όχι 100mf που γράφεις στη 2η παράγραφο με κόκκινα γράμματα.
Αν θέλεις να γράψεις μF με λατινικούς χαρακτήρες μπορείς να γράψεις uF .
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Di*Ca_Electronic
26-11-24, 20:27
Και κάτι ακόμα φίλε Δημήτρη.
Αν διαπίστωνες ή στο μέλλον που θ΄αποσυναρμολογήσεις την TV (πράγμα που απεύχομαι να ΄ναι σε σύντομο χρονικό διάστημα) διαπιστώσεις
ότι πράγματι οι δύο παράλληλοι ηλεκτρ/κοί πυκνωτές των 220μF / 35V δίνουν VCC στα LED strips, σύμφωνα με το σχηματικό που φαίνεται στο
link που σου έστειλα, ενώ η τάση που μετράς για τη τροφ/σία αυτή είναι γύρω στα 70 V D.C., για να σιγουρέψεις την ανοχή σε τάση καλό είναι
να βάλεις τέτοιους πυκνωτές με τιμή χωρ/τας ταυτόσημη με του κατασκευαστή κι ανοχή σε τάση 100V (70*1,41).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης