Επιστροφή στο Forum : Εξαγωγή φαγωμένης βίδας
Paraskeuas
05-10-24, 16:55
Καλησπέρα,
Έχει φαγωθεί η κεφαλή μιας βίδας στο λαπτοπ, και συγκεκριμένα, μια βίδα που στηρίζει τον δίσκο στο case.
Δοκίμασα με torx, με λαστιχάκι, κόλλα στιγμής με κατσαβίδι μέσα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Έχω δει διάφορα screw extractor kits, ωστόσο, φαίνεται ότι προορίζονται για μεγάλες βίδες.
Έχετε κάποια εμπειρία ή κάποιο extractor kit για μικροσυσκεύες να μοιραστείτε;
Σας ευχαριστώ
Καλησπερα Παρασκευα!
Ανεβασε μια φωτο αν σου ειναι ευκολο...
νομίζω ότι η μονη σου η λύση ειναι να φας το κεφάλι της με ένα μικρό περιστροφικό εργαλείο, να αφαιρέσεις αυτο που κρατάει, και μετά να μπορέσεις να την πιάσεις με πενσα ή μυτοτσίμπιδο και να την βγάλεις . η ροπη στις βιδες ειναι πάντα στο κεφαλι τους.
με τυπου dremmel κανε μια χαραξη, και βαλε μετα ισιο κατσαβιδι
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Paraskeuas
06-10-24, 13:14
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ανεβάζω και 2 φωτογραφίες από τη βίδα.
Η διάμετρος της κεφαλής είναι 5 mm
με τυπου dremmel κανε μια χαραξη, και βαλε μετα ισιο κατσαβιδι
αυτο εινια μια καλή λύση και ενδεχωμένως να μπορεις να το κάνει και με λιμα στην αρχή και μια μικρή σιδηρολαμα κατόπιν . νομίζω όμως οτι το πάχος της κεφαλής δεν θα σου επιτρέψει πολλά . φυσικά δεν εχεις τπτ να χάσεις.
σε αυτο που σου ειπα εγώ αντι για περιστροφικό μπορρεις να χρησιμοποιήσεις ένα τρυπάνι 3χιλ ώστε να κοψεις την συνδεση της κεφαλής με τον κορμο της βιδας.
Η διάμετρος της κεφαλής είναι 5 mm
με καλο μυτοτσιμπιδο, δοκίμασες?
Paraskeuas
06-10-24, 14:33
με καλο μυτοτσιμπιδο, δοκίμασες?
Δοκίμασα με ένα που είχα στη διάθεσή μου αλλά δεν ειναι για τόσο ψιλά αντικείμενα + υπήρχε ο κίνδυνος να ξεφύγει και να χτυπήσει καμιά μητρική.
spiros tech
06-10-24, 15:11
Αν βρεις μια πενσα knipex με υπομοχλιο μπορει να βγει αρκει να την πιασει εχει πολυ δυναμη συγκρατησης το ξερω γιατι εχω βγαλει πολλες δυσκολες βιδες αλλιως προσεκτικα με ψιλο δισκακι στο dremel χαραξη για να μπει ισιο κατσαβιδι.Υστατη λυση τροχισμα τελειως το κεφαλι και μετα ξεβιδωμα με καλη πενσα ΟΧΙ μυτοτσιμπιδο.Το τρυπημα με ψιλο τρυπανακι κοβαλτιου ειναι επιφοβο γιατι ειναι μικρη βιδα και μην φυγει η σπασει και γινει περισσοτερη ζημια.
Paraskeuas
06-10-24, 15:40
Αν βρεις μια πενσα knipex με υπομοχλιο μπορει να βγει αρκει να την πιασει εχει πολυ δυναμη συγκρατησης το ξερω γιατι εχω βγαλει πολλες δυσκολες βιδες αλλιως προσεκτικα με ψιλο δισκακι στο dremel χαραξη για να μπει ισιο κατσαβιδι.Υστατη λυση τροχισμα τελειως το κεφαλι και μετα ξεβιδωμα με καλη πενσα ΟΧΙ μυτοτσιμπιδο.Το τρυπημα με ψιλο τρυπανακι κοβαλτιου ειναι επιφοβο γιατι ειναι μικρη βιδα και μην φυγει η σπασει και γινει περισσοτερη ζημια.
Έχεις μήπως κάποιο link απο skroutz ή άλλο κατάστημα;
Έχω βρει αυτό από Amazon Ιταλίας:
50079
Βγαίνει γύρω στα 30€ με μεταφορικά. Σε ελληνικό κατάστημα δεν βρήκα κάτι
Di*Ca_Electronic
06-10-24, 17:00
Φίλε Παρασκευά,
πριν κάνεις δοκιμές ξεβιδώματος της συγκεκριμένης βίδας χρησιμοποίησε ελάχιστη ποσότητα WD40 γύρω από τη βάση της κι
άφησέ το ν΄ επιδράσει 2 ~ 3 ώρες.
Κι η πένσα που βρήκες είναι πολύ πιθανόν να σου κάνει για το ξεβίδωμα της βίδας.
Επίσης κοίταξε και τα παρακάτω :
- στην ιστοσελίδα : https://protool.gr/knipex-pensa-ypomoxlioy-200-mm-02-02-200?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw6oi4BhD1ARIsAL6pox01g9iASB5WDBeB9EPQ fgfr27vdz6TPwh3BmteVWpGf7M9v-egr1_saArgZEALw_wcB
πωλείται πένσα KNIPEX μ΄ υπομόχλιο στη τιμή των 26,61€
χωρίς τα μεταφορικά.
- Επίσης στην ιστοσελίδα : https://www.autodoc.gr/knipex/20794874?utm_medium=%20cpc&utm_source=google&tb_prm=18653450843&gshp=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw6oi4BhD1ARIsAL6pox3nPJcr3Vmovp0Vk_8r g1BSCZCBFupi0N_FUH_rYTPwu5VQH9E_5QIaAszlEALw_wcB πωλείται γκαζοτανάλια κλειδί της KNIPEX στη τιμή των 60,15€ χωρίς τα μεταφορικά.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Πάρε μια σιδηρολαμα άν δεν έχεις Dremel , κάνε ένα αυλάκι και ξεβιδωσε την , σιγά την τάση που έχει (σφίξιμο ) πάνω σε πλαστικό , άλλωστε όπως την βλέπω στη φωτογραφία προεξέχει το κεφάλι της ,εναλλακτικά αν έχεις σκύλα ( εργαλείο ) τότε θα τα καταφερεις
Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
spiros tech
07-10-24, 09:31
Έχεις μήπως κάποιο link απο skroutz ή άλλο κατάστημα;
Έχω βρει αυτό από Amazon Ιταλίας:
50079
Βγαίνει γύρω στα 30€ με μεταφορικά. Σε ελληνικό κατάστημα δεν βρήκα κάτιhttps://www.toolstore.gr/knipex-0202200-pensa-atsalosyrmatos-varia-monwsi-200mm-p-7288.html
Κυριακίδης
07-10-24, 11:59
Δοκίμασα με ένα που είχα στη διάθεσή μου αλλά δεν ειναι για τόσο ψιλά αντικείμενα + υπήρχε ο κίνδυνος να ξεφύγει και να χτυπήσει καμιά μητρική.
Η κατάλληλη πένσα είναι η λεπτή πένσα απογύμνωσης για καλώδια π.χ.
https://www.joom.com/el/products/647467b2dd5633014455d385
Ή παρόμοιες πένσες όπου έχεις την δυνατότητα να κρατήσεις το κεφάλι της βίδας ισχυρά , με την άκρη της πένσας .
¨Ομως σαν να διακρίνω ότι και η βάση (με τα πάσα της βίδας ) δεν είναι πλαστικό αλλά μπρούντζος ή ορείχαλκος και τέτοιες βίδες δύσκολα βγαίνουν , πιθανά να σπάσει , άσε που πρέπει να κρατηθεί κόντρα και η μπρούτζινη βάση αλλιώς θα ξεκολλήσει και η βάση από το πλαστικό .
Σε περίπτωση που σπάσει η βίδα , θα πρέπει με πολύ καλές αρίδες με μεγάλη σκληρότητα να τρυπήσεις όλη την βίδα και νέα πάσα με κολαούζο