PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με το ζεστό νερό.

apilot
03-10-24, 12:03
Καλημέρα παιδιά.
Έχω φυσικό αέριο και καυστήρα μπουντέρους.
Έχω ένα θέμα με το ζεστό νερό στο ντουζ στο μπάνιο. Μερικές φορές όταν ανοίγω να κάνω μπάνιο δεν έρχεται ζεστό νερό.
Τότε αναγκάζομαι να ανάψω τον καυστήρα με τον εσωτερικό θερμοστάτη για να ζεσταθούν τα καλοριφέρ για λίγο και μετά αφού κλείσω τον θερμοστάτη έρχεται και το ζεστό νερό στο ντουζ. Μετά λειτουργεί κανονικά το ζεστό νερό στο ντουζ συνέχεια μέχρι να ξανακάνει το ίδιο έτσι ξαφνικά.
Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να συμβαίνει και πως μπορεί να διορθωθεί;
Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Κυριακίδης
03-10-24, 13:18
Πόσα μπόιλερ έχεις συνολικά εκεί για ζεστό νερό , και εξηγώ δικό μου παράδειγμα όπου έχω επίσης καυστήρα Buderus και δίπλα σε αυτόν έχει ένα μπόιλερ με εσωτερική σεπαρντίνα και ζεσταίνεται το νερό από τον καυστήρα . Αυτά για τον χειμώνα που ο καυστήρας λειτουργεί μόνιμα .

Αλλά έχω και ηλιακό (2ο μπόιλερ ) , το καλοκαίρι κλείνουμε την βάνα του καυστήρα , και ανοίγουμε του ηλιακού , και έχουμε ζεστό νερό από το μπόιλερ του ηλιακού .
Όπως καταλαβαίνεις αν δεν ξέρουμε τι έχεις εκεί από μπόιλερ δεν βγαίνουν συμπεράσματα . Ο κάθε υδραυλικός σε κάθε εγκατάσταση έχει την δική του τεχνική .

apilot
03-10-24, 14:53
Πέτρο δεν υπάρχει μπόιλερ ούτε ηλιακός. Μόνο ο buderus στο μπαλκόνι.

Κυριακίδης
03-10-24, 19:22
Πάω πάσο (εννοείς από φυσικό αέριο και τις σχετικές πιθανές ρυθμίσεις )
https://www.monachos.gr/forum/showthread.php/4120-%CE%9C%CE%AF%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BB%CE%AD%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

apilot
04-10-24, 07:10
Πέτρο αυτό που έβαλες στο Video είδα το πρόβλημα είναι σε συνεχόμενη ροή έρχεται μια κρύο μια ζεστό. Το έψαξα πρώτα και το είχα διαβάσει.
Το δικό μου είναι διαφορετικό.
Όταν ανοίξω το νερό για να έρθει ζεστό δεν έρχεται ποτέ. Για να έρθει πρέπει να ανοίξω την θέρμανση για λίγο να ζεσταθούν τα σώματα, άμα κλείσω την θέρμανση μετά έρχεται ζεστό νερό χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτό λειτουργεί καλά για μερικές μέρες η και βδομάδες κανονικά και ξαφνικά κάνει πάλι το πρόβλημα.
Το μηχάνημα δουλεύει χρόνια σωστά τώρα τελευταία το κάνει.
Να δω μήπως ξέρει κάποιος άλλος φίλος κάτι και μετά να καλέσω τεχνικό να το δει. Σε ευχαριστώ.

FILMAN
04-10-24, 10:05
Δεν ξέρω αν είναι αυτό το πρόβλημά σου μια και ο δικός μου καυστήρας είναι άλλη μάρκα, αλλά όσες φορές ανοίγοντας τη βρύση δεν έτρεχε ζεστό νερό, το μανόμετρο που δείχνει την πίεση του νερού στο κύκλωμα των σωμάτων έδειχνε πεσμένη ένδειξη. Ανοίγοντας για λίγο τη σχετική βάνα ώστε να περάσει νερό στο κύκλωμα των σωμάτων και να ανέβει η πίεση, διορθωνόταν το πρόβλημα. Δεν είχα δοκιμάσει όμως με πεσμένη πίεση να ανάψω τη θέρμανση για να δω αν θα δουλέψει ή όχι.

apilot
04-10-24, 10:39
Καλημέρα Φίλιππε.
Ποτέ δεν είναι η πίεση πεσμένη στο μανόμετρο, σταθερά δείχνει στο 1,2 έως 1,5.όταν λειτουργεί η θέρμανση ανεβαίνει λίγο παραπάνω.
Μια φορά έγινε αυτό όπως και σε εμένα και έκανα αυτό που είπες

klik
04-10-24, 11:11
... το μανόμετρο που δείχνει την πίεση του νερού στο κύκλωμα των σωμάτων έδειχνε πεσμένη ένδειξη....

στο μανόμετρο, σταθερά δείχνει στο 1,2 έως 1,5.όταν λειτουργεί η θέρμανση ανεβαίνει λίγο παραπάνω.

Αν υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις πιέσεις (κρύου/ζεστού νερού κυκλοφορίας) ή χάνει πίεση σχετικά συχνά, δεν δουλεύει ικανοποιητικά το ενσωματωμένο δοχείο διαστολής του λέβητα λόγω πεσμένης πίεσης αέρα ή βλάβης της μεμβράνης του.
Σε έναν ariston που έχω πρόσβαση, θέλει "φούσκωμα" συχνά. Τεχνικός καυστήρων που ήρθε κάποια στιγμή είπε ότι είναι τυπικό θέμα στους λέβητες αυτούς.

apilot
04-10-24, 11:29
Klik δεν έχω τέτοιο θέμα εγώ δεν χάνει πίεση είναι σταθερή. Πιστεύω ότι είναι ο αισθητήρας που ενεργοποιείται μόλις ανοίξουμε το ζεστό νερό για να κάνουμε μπάνιο στο ντουζ.
Πρέπει μάλλον να τα έχει παίξει ή ετοιμάζεται να παίξει.

FILMAN
04-10-24, 11:29
Στη δικιά μου περίπτωση έχανε συχνά στην αρχή της εγκατάστασής του. Ίσως είχε εγκλωβιστεί αέρας στο κύκλωμα των σωμάτων ο οποίος έφευγε σιγά - σιγά από τα εξαεριστικά (η εγκατάσταση έγινε καλοκαίρι). Μετά από 6 -7 φορές που χρειάστηκε να του συμπληρώσω νερό, δεν ξαναέπεσε η πίεση.

klik
04-10-24, 13:09
Klik δεν έχω τέτοιο θέμα εγώ δεν χάνει πίεση είναι σταθερή. Πιστεύω ότι είναι ο αισθητήρας που ενεργοποιείται μόλις ανοίξουμε το ζεστό νερό για να κάνουμε μπάνιο στο ντουζ.
Πρέπει μάλλον να τα έχει παίξει ή ετοιμάζεται να παίξει. Και γιατί όταν ανάψεις θέρμανση χώρου, μετά να λειτουργεί; Μήπως είναι από τους κραδασμούς; Δοκίμασε να προκαλέσεις εσύ λίγους κραδασμούς :)

Μια ιδέα (χωρίς να έχω σχέση με καυστήρες και service αυτών):
Η μέτρηση ροής νερού που λες, ίσως γίνεται με μια φτερωτή στη διαδρομή του νερού (εντός των σωληνώσεων) και έναν αισθητήρα hall εξωτερικά που να "διαβάζει" τις περιστροφές της φτερωτής. Ο αισθητήρας hall (αν υπάρχει) μπορεί να θέλει ρύθμιση με κάποια βίδα για τη θέση του.

FILMAN
04-10-24, 13:41
Νομίζω ότι στον δικό μου η ανίχνευση ανοιχτής βρύσης ζεστού νερού γίνεται με αισθητήρα πίεσης.

apilot
04-10-24, 14:01
Φίλιππε σε ευχαριστώ και εσένα Klik πιθανόν να είναι έτσι όπως τα λέτε. Μπορεί να έχει πιάσει άλατα και να μη δουλεύει σωστά. Μπορεί να έχει αισθητήρα πίεσης ανοιχτής βρύσης όπως λέει ο Φίλιππος και εγώ υποθέσεις κάνω δεν γνωρίζω από καυστήρες.
Σας ευχαριστώ και πάλι θα καλέσω κάποιον από την Buderus.