Επιστροφή στο Forum : [ΡάδιοCD Αυτοκινήτου] Radio-CD Alfa 147
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Έχω στην Alfa Romeo 147 το radio-CD της φοτο.
Έχει ασχοληθεί ποτέ κάποιος να του βάλει AUX ή Audio in με κάποια μετατροπή στην φύσα;
Θέλω να του βάλω blouetooth.
Στο youtube υπάρχουν διάφορα βιντεάκια που μπορείς να το κάνεις.
Το προσπάθησα αλλά δεν μου βγήκε.
Αν υπάρχει βοήθεια θα την ήθελα.
Ευχαριστώ.
49844 49845
spiros full
09-04-24, 15:54
Στην θεση σου δεν θα ασχολιομουν.Με 40-50 ευρω θα επερνα αλλο radio usb bt οικονομικο η αν ειχα απαιτησεις 100-150 ευρω.
Di*Ca_Electronic
10-04-24, 20:17
Μάλλον κάνει τη μεταγωγή από CD σε RADIO FM / AM μ΄ ολοκληρωμένο, οπότε δεν μπορείς
να βρεις εύκολα, έως του να ΄ναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ, είσοδο για να προσαρμόσεις AUX στον προενισχυτή
ήχου.
Άλλωστε το μηχ/μα είναι πολύ παλαιό, δεν υπάρχει SERVICE MANUAL (το πλέον πιθανόν), κι
όπως γράφει ο φίλος Σπύρος με 100€ αγοράζεις ένα «καλό» ψηφιακό ηχοσύστημα μ΄ οθόνη
κι ενσωματωμένο GPS που βοηθάει αρκετά στις εκδρομές (δεν κατασπαταλάς και τη μπαταρία
του smart κινητού σου τηλ/νου, [αν διαθέτεις τέτοιο], για να σου υποδεικνύει τη διαδρομή).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.
Απλά είπα να πειραματιστώ επειδή το έχω δει στο youtube όπως είπα, αλλά ίσως να γίνετε αν γίνετε σε αυτά που παίζουν mp3.
Από την άλλη δεν θέλω να πειράξω αυτό το παλαιό, το vintage που έχει.
Φυσικά δεν είναι το κυρίως αυτοκίνητο (τεχνολογικά) αλλά μια παλιά λατρεία.
Αν βρεις το σχεδιο(δυσκολο), καταργεις τα ΑΜ και το κανεις AUX input. Το ειχα κανει παλια σε ενα sony, αλλα ειχα ολο το service manual.
Το ανοίγεις και βρίσκεις το ολοκληρωμένο AM.
Την έξοδό του την κάνεις AUX input.
Αλλά...αν μπορούσες να τα κάνεις αυτά, υποθέτω, δεν θα δημιουργούσες το παρόν θέμα...
Οπότε η λύση είναι στο ποστ #2.