PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκούπα μειωμένη ισχύς( siemens)

ΣΚΛΗΚΟΣ
30-01-24, 12:18
Καλημέρα, έχω μια σκούπα η οποία είναι 2000 w . Τώρα τελευταία μου έχει χάσει σε δύναμη αναρρόφησης. Μέτρησα ότι σε φουλ στροφές μου δίνει μόνο 1300 w , την δοκίμασα απευθείας τάση πάνω στο μοτέρ max μου έβγαλε 1400 βατ , πως γίνεται να έχει χάσει το ένα τρίτο περίπου της ισχύς της; να βραχυκύκλωσε το πηνίο του μοτέρ και να μην διατρέχει το ρεύμα όλο το μήκος του τυλίγματος; θεωρούσα ότι ίσως φταίει το τραικ αλλά με απευθείας τροφοδοσία παίρνει όλη την ημίτονοειδη κυματομορφή.
Πάω νέα σκούπα;

Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

klik
30-01-24, 13:05
Τη μεγιστη ισχυ την τραβαει οταν ζοριζεται (πχ οταν κολα καποιο υφασμα στη σωληνα) και ταυτοχρονα το καταλαβαινεις και στο θορυβο. Δεν τραβα και στο ρελαντι 2 κιλοβατ.
Βραχυκυκλωμενη σπειρα δεν εχεις, αλλιως θα ειχες κραδασμους και μηδενικη αποδοση.
Ισως η φτερωτη λογω φθορας να σου ριχνει την αποδοση ή να εχεις διαρροες στις σωληνες.
Επισης, δεν ξερω πως μετρησες ισχυ, αλλα τα μοτερ δεν εχουν συνημιτονο 1 και μπορει να εχεις λαθος ενδειξεις στους φτηνους μετρητες

FILMAN
30-01-24, 13:13
Αν είχε βραχυκυκλώσει μέρος του πηνίου θα το καταλάβαινες από τους καπνούς που θα έβγαιναν μετά από λίγα ...δευτερόλεπτα λειτουργίας.

ΣΚΛΗΚΟΣ
02-02-24, 15:40
Τελικά είχε ψιλοβουλωσει το κοντάρι , χαχαχα, ξεκινάμε από τα απλά και μετά πάμε στα εσωψυχα ... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk