Επιστροφή στο Forum : Σκούπα μειωμένη ισχύς( siemens)
Καλημέρα, έχω μια σκούπα η οποία είναι 2000 w . Τώρα τελευταία μου έχει χάσει σε δύναμη αναρρόφησης. Μέτρησα ότι σε φουλ στροφές μου δίνει μόνο 1300 w , την δοκίμασα απευθείας τάση πάνω στο μοτέρ max μου έβγαλε 1400 βατ , πως γίνεται να έχει χάσει το ένα τρίτο περίπου της ισχύς της; να βραχυκύκλωσε το πηνίο του μοτέρ και να μην διατρέχει το ρεύμα όλο το μήκος του τυλίγματος; θεωρούσα ότι ίσως φταίει το τραικ αλλά με απευθείας τροφοδοσία παίρνει όλη την ημίτονοειδη κυματομορφή.
Πάω νέα σκούπα;
Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τη μεγιστη ισχυ την τραβαει οταν ζοριζεται (πχ οταν κολα καποιο υφασμα στη σωληνα) και ταυτοχρονα το καταλαβαινεις και στο θορυβο. Δεν τραβα και στο ρελαντι 2 κιλοβατ.
Βραχυκυκλωμενη σπειρα δεν εχεις, αλλιως θα ειχες κραδασμους και μηδενικη αποδοση.
Ισως η φτερωτη λογω φθορας να σου ριχνει την αποδοση ή να εχεις διαρροες στις σωληνες.
Επισης, δεν ξερω πως μετρησες ισχυ, αλλα τα μοτερ δεν εχουν συνημιτονο 1 και μπορει να εχεις λαθος ενδειξεις στους φτηνους μετρητες
Αν είχε βραχυκυκλώσει μέρος του πηνίου θα το καταλάβαινες από τους καπνούς που θα έβγαιναν μετά από λίγα ...δευτερόλεπτα λειτουργίας.
Τελικά είχε ψιλοβουλωσει το κοντάρι , χαχαχα, ξεκινάμε από τα απλά και μετά πάμε στα εσωψυχα ... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk