PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] model UE43NU 7022k

Chris2756
29-09-23, 10:12
Kαλημερα. Συνδεω σε αυτην την tv, συσκευη dvd player και blueray player, στις θηρες hdmi1 και hdmi2, αρχιζει κανονικα η play λειτουργια, αλλα μετα παροδο 10-20 λεπτων εξαφανιζεται η εικονα και εμφανιζεται η ενδειξη "δεν υπαρχει σημα"
Οι συσκευες και το καλωδιο ειναι καινουργια και δοκιμαζοντας σε αλλη τηλεοραση λειτουργουν κανονικα.
Η τηλεοραση, σε καναλια και σε usb στικακια και σκληρους που συνδεω, λειτουργει αψογα, παρα τα χρονια της. Μεχρι προτινως δεν ειχα συνδεσει καποια συσκευη στις hdmi εισοδους. Εχω κανει ενημερωση λογισμικου προσφατα.
Σε επικοινωνια μου με Samsung service, ο τεχνικος διορθωσε το προβλημα οπως μου ειπε. Πραγματι επαιξε μια δυο ταινιες και το προβλημα επανεμφανιτηκε.
Θελω να ρωτησω, αν επισκευαζεται κι αν αξιζει ο κοπος και τα εξοδα επισκευης η να κοιταξω για καινουργια tv. Ευχαριστω για τον χρονο σας κυριοι

chipakos-original
29-09-23, 11:37
Kαλημερα. Συνδεω σε αυτην την tv, συσκευη dvd player και blueray player, στις θηρες hdmi1 και hdmi2, αρχιζει κανονικα η play λειτουργια, αλλα μετα παροδο 10-20 λεπτων εξαφανιζεται η εικονα και εμφανιζεται η ενδειξη "δεν υπαρχει σημα"
Οι συσκευες και το καλωδιο ειναι καινουργια και δοκιμαζοντας σε αλλη τηλεοραση λειτουργουν κανονικα.
Η τηλεοραση, σε καναλια και σε usb στικακια και σκληρους που συνδεω, λειτουργει αψογα, παρα τα χρονια της. Μεχρι προτινως δεν ειχα συνδεσει καποια συσκευη στις hdmi εισοδους. Εχω κανει ενημερωση λογισμικου προσφατα.
Σε επικοινωνια μου με Samsung service, ο τεχνικος διορθωσε το προβλημα οπως μου ειπε. Πραγματι επαιξε μια δυο ταινιες και το προβλημα επανεμφανιτηκε.
Θελω να ρωτησω, αν επισκευαζεται κι αν αξιζει ο κοπος και τα εξοδα επισκευης η να κοιταξω για καινουργια tv. Ευχαριστω για τον χρονο σας κυριοι
Να δοκιμάσεις και σε RCA εισόδους πριν αποσύρης την συσκευή.....

mikemtb73
29-09-23, 11:55
πως ο τεχνικος μεσω επικοινωνιας εφτιαξε το προβλημα?
τι ακριβως εκανε?

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Di*Ca_Electronic
30-09-23, 03:42
Φίλε Χρήστο,
η τηλεόρασή σου είναι UltraHighDefinition, Smart TV μ΄ αρκετές δυνατότητες κι όχι πολλών ετών πρώτης κατασκευής όπως αναφέρεις.
Μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάζουν κάποιο παροδικό πρόβλημα οι θύρες HDMI I & II λόγω μακροχρόνιας αχρησίας, τ΄ οποίο λύνεται μ΄
είσοδο / έξοδο του ενός άκρου του καλωδίου HDMI ενώ τ΄ άλλο άκρο θα παραμένει συνδεδεμένο στην εξωτερική συσκευή (DVD, Blueray DVD),
που προσπάθησες να χρησιμοποιήσεις.
Να φανταστώ ότι έχεις επιλέξει κάθε φορά τη σωστή πηγή από το menu του smart τηλεχειριστηρίου.

Σε περίπτωση που δεν βλέπεις εικόνα κατά το παίξιμο μίας ταινίας εγγεγραμμένης σε Disk Compact τότε μπορείς να προβείς από το menu και
πάλι της TV, σ΄ αυτοέλεγχο εικόνας / ήχου, για να διαπιστώσεις αν το πρόβλημα προέρχεται από τη TV ή από το συνδεδεμένο DVD ή Blueray
DVD.
Αυτά μπορείς να τα διαβάσεις στ΄ Εγχειρίδιο Χρήσης (σελ. 62-80), που κατεβαίνει από το link :
https://downloadcenter.samsung.com/content/EM/201807/20180726123206132/BN68-09160E-00_UNU7090P_XH_L16_180525.0.pdf .

Καλό είναι να γράψεις και τα μοντέλα των DVD / Blueray DVD.
Υπάρχει επί πλέον πιθανότητα να μην συνεργάζεται η TV μ΄ ορισμένους κώδικες τυπ/σης (format) ορισμένων Compact Disks.

Μιχάλη η συγκεκριμένη TV κατόπιν αιτήματος δίνει διαδικτυακά τη δυνατότητα απομακρυσμένης επίβλεψης.
Ο τεχνικός της Samsung που θα συνδεθεί απομακρυσμένα με τη συγκεκριμένη συσκευή, μπορεί να προβεί σ΄ αυτοέλεγχο εικόνας / ήχου,
να προβεί σε προσαρμογή των ρυθμίσεων της TV σύμφωνα με τις υποδείξεις του πελάτη / χρήστη, ν΄ επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις
ή να τοποθετήσει το πλέον ενημερωμένο λογισμικό.
Καλό είναι ο φίλος Χρήστος αν δεν βρει λύση από τις παραπάνω υποδείξεις ν΄ επανακαλέσει τον τεχνικό της Samsung και να τον ρωτήσει, ποια
ήταν η τελευταία ενέργειά του, που έκανε τη TV να «παίξει κάνα δύο ταινίες» κι αν τελικά αυτή παίζει μόνο συγκεκριμένους τύπους ταινιών.

Ανάλογο φαινόμενο συνέβαινε παλαιότερα με μηχ/τα SONY που επί πλέον για να παίξουν ήθελαν σύνδεση μόνο με την ίδια μάρκα.

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης