Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Brandt] WT128DSE θέση μαγνήτη στον κάδο.

LedZep
27-06-23, 19:13
Καλησπέρα.Μετά από 14 χρόνια το πλυντήριο χρειάστηκε αλλαγή ρουλεμάν τσιμούχες έχοντας καλοπεράσει στα χέρια της συζύγου μου.Ειλικρινά δεν το θυμάμαι ποτέ κλειστό.Ευτυχώς ήταν αθόρυβο.Πραγματικά έπαιξε τα ρέστα του και για μία βίδα ( με loctite) χρειάστηκε να την ηλεκτροκολλήσω για να την ξεβιδώσω.Επειδή ήταν από τα ακριβά πλυντήρια όμως , αν και με σκουριές, αποφάσισα να το παλέψω. Το θέμα είναι όμως ότι δεν συγράτησα την θέση από το πλαΐνό καπάκι με τον μαγνήτη σε σχέση με τον κάδο και δεν θέλω να ξαναζήσω τον εφιάλτη του λυσίματος.Απόψεις; (Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες).495614956349562

tipos
27-06-23, 23:17
Γεια σου Γιώργο.
Όταν τα πορτακια του τυμπάνου είναι πανω και ανοιχτά ο μαγνήτης πρέπει να είναι μπροστά στον αισθητήρα.

LedZep
28-06-23, 14:39
Σε ευχαριστώ πολύ Σάκη.Όποιος το επιχειρήσει, να δώσω μερικές συμβουλές από την εμπειρία. Εάν τα ρουλεμάν του άξονα είναι παρμένα από σκουριά, βάλτε μικρό εξολκέα στα πλαΐνά που να πιάνουν το εξωτερικό δαχτυλίδι του ρουλεμάν.Το ένα αναγκάστηκα να το κόψω με μικρό τροχό 3εκ. γιατί ξεπατώθηκε με το 15άρι καρυδάκι το εσωτερικό του (3η φωτό).Εάν θέλετε να σκάσετε λεφτά, πάρτε τα ρουλεμάν έτοιμα φορεμένα με τα πλαΐνά στηρίγματα. Εγώ προτίμησα τα σετάκια με άξονα-τσιμούχες-ρουλεμάν 32 € από γνωστό μαγαζί κέντρο Αθήνα.Πήρα και ένα καινούργιο λάστιχο κάδου στα 24€.Τα πριτσίνια στο τύμπανο είναι ανοξείδωτα, πάρτε μπόλικα ποιοτικά τρυπάνια από 5-7 για ξετρύπημα και καλή τύχη.