PDA

Επιστροφή στο Forum : [AEG] λειτούργει συνέχεια ο συμπιεστής

jeronimo
04-06-23, 12:55
Καλημέρα σας
Έχω μια ερώτηση σχετικά με τον ψυγειοκαταψύκτη, μου κάνει εντύπωση ότι λειτούργει συνέχεια ο συμπιεστής σταματά μόνο όταν ανοίγω την πόρτα.
Είναι φυσιολογικό δεν πρέπει να σταματά όταν φτάνει στην επιθυμητή ψύξη?
Να πω βέβαια ότι η θερμοκρασίες στην συντήρηση και στον καταψύκτη φαίνονται φυσιολογικές.
AEG
Κωδικός Μοντέλου : RCB63726OX
Κωδικός Προϊόντος (PNC) : 925070902

klik
04-06-23, 13:34
Είσαι βέβαιος ότι είναι ο συμπιεστής και όχι ο ανεμιστήρας; Ο ανεμιστήρας σταματά όταν ανοίγεις την πόρτα. (Και ο ανεμιστήρας θα έπρεπε να μην λειτουργεί συνέχεια, αλλά ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι συμβαίνει).
Αν δεν μπορείς να διακρίνεις αν είναι ανεμιστήρας ή συμπιεστής, μπορείς να δεις την πίσω πλευρά χαμηλά που είναι ο συμπιεστής ή να βάλεις ένα power meter στην πρίζα του. Ο ανεμιστήρας είναι λίγα watt ενώ ο συμπιεστής αρκετές δεκάδες watt

jeronimo
04-06-23, 22:06
Όπως βλέπω έχεις δίκιο αυτό που ακούω είναι κάποιος ανεμιστήρας αλλά ακουγόταν σαν το μοτέρ
Να πω τι βρήκα μετά από μετρήσεις που έκανα
Έβαλα πολύμετρο-αμπερόμετρο σε σειρά στην πρίζα βρίσκω κατανάλωση 0,27Α δηλαδή περίπου 60W δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό
Όπως είπα και πριν ανοίγω πόρτα σταματά ο ανεμιστήρας χωρίς να αλλάζει η κατανάλωση
Η ψύξη στην συντήρηση είναι 12 βαθμοί κελσίου ενώ έχουμε επιλογή 8
Στον καταψύκτη έχω -22 βαθμούς

Κυριακίδης
04-06-23, 23:52
κατανάλωση 0,27Α δηλαδή περίπου 60W δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό Πιθανό και να είναι , επειδή τα συγκεκριμένα ακολουθούν τι λογική "ψευτοινβερτερ " (ναι μεν μικρό μοτέρ αλλά δουλεύει περισσότερες ώρες )
Πάτα μερικά πλήκτρα με βάση τον κωδικό που αναφέρει το μοτέρ και ίσως επιβεβαιώσεις ότι είναι όντως τόσα βατ (για κατηγορία F 600a πετρογκαζάκι όχι του καφέ)
49537
Θυμίζει κάτι ιστορίες με μοντέλα Santos της Aeg? , που έχουν μια τρίοδη βαλβίδα ?
https://www.in-parts.gr/dso/smbantal.dll/pd?lan=el&pid=8802&ptype=2 (αυτή θα δώσει μοίρασμα ψύξης προς συντήρηση)
Αν δεις παρακάτω αναφέρει για συντήρηση ότι είναι στατική + ανεμιστήρας (δηλαδή δεν κλέβει ψύξη από τον χώρο κατάψυξης ) , αλλά είναι όπως τα παραδοσιακά στατικά ψυγεία με κρυμμένο στοιχείο μέσα στην πλάτη της συντήρησης . Ενώ της κατάψυξης είναι (το ρημάδι το δήθεν No frost , ανεξάρτητο )

https://www.markabolt.hu/aeg/aeg_hutogep/alulfagyasztos_kombinalt_hutoszekrenyek/aeg_rcb_63726_ox_kombinalt_hutoszekreny.html
Επίσης διάβασε τι σημαίνει το κουμπί frosmatic (παραδοσιακό super frost ) που αναγκάζει το ψυγείο να δουλεύει για 52 ώρες (μπας και το πάτησες κατά λάθος ) αν το έχεις φορτώσει ξαφνικά μεγάλο όγκο τροφίμων και λόγω αργής απόδοσης μήπως να περίμενες κι άλλο ?
49538

Επειδή δεν χάνεις τίποτα , κάνε μια χειροκίνητη απόψυξη την κατάψυξη (άσχετα που είναι -22 ) μπας και ξεκινά από εκεί το πρόβλημα (προτού δώσει και το οκέυ να στείλει στην συντήρηση ) και μόλις το καθαρίσεις καλά , βάλε το να δουλέψει το βράδυ και δες τι γίνεται την επομένη μέρα στην συντήρηση . Οι πόρτες αυστηρά κλειστές και δεν τις ανοίγεις ποτέ . Παρακολούθα με εξωτερικά θερμόμετρα

Ελπίζω να βρεις άκρη. (ακολουθούμενος βάση των παραπάνω και προς την σωστή κατεύθυνση)