Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Electrolux] Νερά απο μίνι πλυντηριο πιάτων τρέχουν

1kost1
23-05-23, 10:25
Γεια σας! Έχω ένα πλυντήριο μίνι πιάτων Electrolux
Αυτό που μπαίνει πάνω στο πάγκο. Αραιά το χρησιμοποιώ (ένα άτομο είμαι) κ σήμερα που το έβαλα κ πριν ακόμη αρχίσει την πλύση, άρχισε να τρέχουν πολλά νερά από κάτω την πόρτα του. Ευτυχώς ήμουν εκεί κ το σταμάτησα. Με ένα σφουγγάρι έβγαλα λίγα νερά. Το έβγαλα από την πρίζα κ μετά από λίγο το ξανά έβαλα κ συνέχεια τα νερά έτρεχαν…. Αυτό πριν κάποια χρόνια μου το είχε ξανά κάνει (πριν λίγα χρόνια) κ το είχα στείλει στον μάστορα κ θυμάμαι μου είχε πάρει αρκετά χρήματα. Δεν θυμάμαι τι άλλαξε κ τι μου είχε πει….
Ερώτηση. Είναι εύκολο να το ανοίξω κ να το φτιάξω;;; τι φταίει κ δεν σταματά την πλήρωση του νερού με αποτέλεσμα να τρέχει το νερό από την πόρτα του;;; εννοείται ο σωλήνας αποχέτευσης δεν κάνει την παραμικρή τσάκιση κ είναι εντάξει!! Τι κάνω;;;;:confused1::confused1:

Κυριακίδης
23-05-23, 16:52
Γειά , βάλε και τα στοιχεία του μοντέλου να το περάσουμε από ακτινογραφίες για να δούμε τι πιθανά θα φταίει.

Di*Ca_Electronic
24-05-23, 01:34
Φίλε Κώστα,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ να χαίρεσαι τ΄ όνομά σου για τη προχθεσινή εορτή σου.
Από την ιστοσελίδα : https://www.allrepairmanuals.com/electrolux-dishwasher.htm ,
με βάση το μοντέλο του πλυντηρίου πιάτων, κατεβαίνει το Manual σ΄ αρχείο .pdf που
περιέχει τ΄ ανάλογα TROUBLESHOOTINGS (αιτίες βλαβών και πιθανές λύσεις από τον
χρήστη).
Σαν μία πρώτη γνώμη εφόσον τρέχουν συνέχεια νερά από τη πόρτα του πλυντηρίου,
η διαρροή πιθανόν ν΄ οφείλεται σε φθαρμένο στεγανωτικό λάστιχο της πόρτας τ΄ οποίο
χρήζει αντικατ/σης, και φυσικά εφόσον η αντλία εισροής νερού στο χώρο πλύσης δεν
σταματά να λειτουργεί, τότε είναι πιθανόν να ΄ναι κολλημένη κι αυτή να χρήζει αντικατ/σης.
Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν μετά τους κατάλληλους εξονυχιστικούς ελέγχους από μέρους
σου, εφόσον καταφέρεις να τ΄ εντοπίσεις, ή από μέρους εξειδικευμένου τεχνικού SERVICE
της ELECTROLUX.
Ξεκίνησε τους ελέγχους από το Manual κι εύχομαι να σταθείς τυχερός στο ν΄ επιτύχεις την
επισκευή του πλυντηρίου σου.
Μην διστάσεις να ζητήσεις και την βοήθεια των επαϊόντων του forum.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

1kost1
25-05-23, 10:06
Το πλυντήριο πιάτων μου είναι το εξής όπως φαίνεται κ στις φωτογραφίες!. Χθες το έβγαλα από την πρίζα κ το μετέφερα για να του βγάλω από πίσω την φωτογραφία με τα χαρακτηριστικά του. Περιττό να σας πω ότι έτρεξαν τα νερά που είχε μέσα από κάτω κ γενικά ένας χαμός επικράτησε….. ρούχα μου , ντουλάπια όλα μούσκεμα…. Το ξανά έβαλα στην θέση του κ το ξανά έβαλα σε λειτουργία κ ως εκ θαύματος δεν πλημμύρησε!!! Τι έφταιξε;;;; κουνήθηκε το τυχών κύκλωμα που δίνει εντολή στην πλήρωση του νερού;;;;
Τι να κάνω;;;; το αφήνω ως έχει κάνοντας την προσευχή μου να μην ξανά συμβεί;;; η στον μάστορα το πάω που φυσικά να το πω θα μου πει ότι κάτι άλλαξε που πιθανόν να μην αλλάξει τίποτα κ να με χρεώσει κανονικά;;;;;;;;
4952949530

Κυριακίδης
25-05-23, 18:14
Τι να κάνω;;;; το αφήνω ως έχει κάνοντας την προσευχή μου να μην ξανά συμβεί;;; η στον μάστορα το πάω που φυσικά να το πω θα μου πει ότι κάτι άλλαξε που πιθανόν να μην αλλάξει τίποτα κ να με χρεώσει κανονικά;;;;;;;;
Και τι περίμενες , στην νέα "τάξη πραγμάτων " είμαστε και ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει .
Ο πιεσσοστάτης
https://www.mamlux.eu/spare-parts-electrolux/spare-parts-dishwashers-electrolux/spare-parts-dishwasher-electrolux-esf-2420-20060330/dishwasher-pressure-switch---c-12a2017-04-24-09-38-021840251651-detail
Το απλό σχέδιο διασκόρπισης ( τι περιλαμβάνει)
https://www.mamlux.eu/spare-parts-electrolux/spare-parts-dishwashers-electrolux/spare-parts-dishwasher-electrolux-esf-2420-20060330

Για το πιεσσοστάτη (και πηγαίνοντας τις σκέψεις στις παλιότερες κατασκευές ) που ήταν με πιεσσοστάτη αλλά αντί να συνδέεται σε αυτό το πλαστικό άσπρο εξάρτημα που δείχνει παραπάνω , στα παλιότερα βάζανε απλά μια φισούνα και δούλευαν χωρίς προβλήματα .

Επειδή τρεμοπαίζει το μάτι μου [-( με αυτό το άσπρο εξάρτημα ( αντί της παραδοσιακής φισούνας στα παλίοτερα μοντέλα ) , και δεν έχουμε πανόραμα τι ρόλο παίζει αυτό το άσπρο εξάρτημα , θα πρέπει να αναζητήσει κανείς από όλες τις εξόδους που περιέχει που πιθανά μπορεί να μπλοκάρισε ( π.χ. λάσπες άλατα κτλ ) , μπορείς να βάλεις ενδεδειγμένα καθαριστικά κατά των αλάτων για καθαρισμό και ίσως στρώσει , αλλά πάω πάσο αν δεν επιβεβαιωθεί με σιγουριά .

1kost1
26-05-23, 09:38
Να κάνω μια πλύση σε δυνατή θερμοκρασία μόνο με ξύδι;;;; (ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι) ; τα τυχών άλατα θα τα διαλύσει;;;; κάτι στο παρελθόν είχα ακούσει (αν δεν κάνω λάθος)
Θα κάνω δουλειά;;;:confused1:

nyannaco
26-05-23, 10:47
Να κάνω μια πλύση σε δυνατή θερμοκρασία μόνο με ξύδι;;;; (ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι) ; τα τυχών άλατα θα τα διαλύσει;;;; κάτι στο παρελθόν είχα ακούσει (αν δεν κάνω λάθος)
Θα κάνω δουλειά;;;:confused1:Κακό πάντως δεν πρόκειται να κάνει