PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] Πρόβλημα σε τελικο CRWON XS900

dimitris_p
22-05-23, 13:28
Καλησπέρα σε ολους. Θα ήθελα μια βοήθεια από κάποιον που εχει εμπειρία απο επισκευές σε τελικούς.

Εχω ενα CROWN SX900. Ο ενισχυτής ήταν εκτός πρίζας για περίπου 1 χρονο (δουλεύει σε μαγαζί). Οταν τον έβαλαν στην πρίζα δεν δούλεψε και βγαζει allarm (FAULT) ειναι γενικό και για τα 2 κανάλια. Απ οτι μου είπε ο κάτοχος πριν τον βγάλει από την πρίζα δούλευε κανονικά και δεν είχε πάθει ζημιά. Το προβλημα το έβγαλε όταν μπήκε στην πρίζα. Ψάχνοντας εχω εντοπίσει οτι το πρόβλημα ειναι στο κανάλι 1 καθώς αφαιρώντας τα 2 καλώδια εξόδου από το κανάλι 1 που πανε στην πλακέτα με τα spicon και απο εκεί στην κεντρική για τον ελεγχο, μόνο με το κανάλι 2 ο ενισχυτής ξεκινάει κανονικά.

Εχω ψάξει τα εξόδου, τα drive, ολα τα τρανζίστορ στο κανάλι 1, και της αντιστάσεις και δεν εχω βρει τίποτα. Εκανα και σύγκριση με το άλλο κανάλι που δουλεύει. Τι μπορεί να συμβαίνει? Μου παει το μυαλό για τυχόν πρόβλημα σε ηλεκτρολυτικό? Τι λέτε και εσείς?

Electron_Detector
22-05-23, 19:01
Καλησπέρα , κατά την άποψη μου έχουν "αδειάσει" κάποιοι ηλεκτρολυτικοί . Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν μια συσκευή είναι 24/24 στο STBY μετά την περίοδο λειτουργίας της .

Di*Ca_Electronic
22-05-23, 19:35
Φίλε συνονόματε,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/crown_xs900_sch.pdf/download.html κατεβαίνει
το σχηματικό του CROWN XS900 .
Με βάση αυτό προχωράς βήμα - βήμα στην επισκευή του ενισχυτή.
Οι ηλεκτρ/κοί ελέγχονται αφού αποκολληθούν από τη PCB με καπασιτόμετρο κι ESR meter.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

dimitris_p
22-05-23, 21:57
Φίλε συνονόματε,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Από την ιστοσελίδα : https://elektrotanya.com/crown_xs900_sch.pdf/download.html κατεβαίνει
το σχηματικό του CROWN XS900 .
Με βάση αυτό προχωράς βήμα - βήμα στην επισκευή του ενισχυτή.
Οι ηλεκτρ/κοί ελέγχονται αφού αποκολληθούν από τη PCB με καπασιτόμετρο κι ESR meter.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Ευχαριστώ για το σχεδιάγραμμα από εκεί το εχω κατεβάσει αν και είναι ελλιπής και εχει μόνο της βαθμίδες εξόδου. Θα προχωρήσω σε μέτρηση των ηλεκτρολυτικών (εχω μόνο καπασιτόμετρο) και βλέπουμε.

dimitris_p
25-05-23, 23:06
Τελικά ο ενισχυτής επισκευάστηκε. Εγινε αλλαγή σε όλους τους ηλεκτρολυτικούς (δεν είχε και πολλούς 8 ήταν) στο χαλασμένο κανάλι. Ευχαριστώ για την βοήθεια.