Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] ΛΕΥΚΗ ΟΘΟΝΗ LE32R86BD
Γεια σας και χρονια πολλα. Η εν λογω τηλεοραση εχει παρουσιασει λευκη οθονη και φαινεται με πολυ δυσκολια η εικονα πισω απο το λευκο. Βρηκα διαφορες σε τάση πανω στην t_con. Θα παραθεσω εικονες αν ειναι εφικτο. Εχει δει καποιος κατι αντιστοιχο? . Ευχαριστώ
As15 ή As19 gamma ic συνήθως εκεί είναι το πρόβλημα αν όλες οι DC τάσεις είναι εντάξει.
Di*Ca_Electronic
18-04-23, 17:09
Φίλε Χρήστο,
καλό απόγευμα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Αν η οθόνη της LE32R86BD είναι η V315B1-LO1 τότε την εικόνα της T-Con Board, μ΄ ενδείξεις για μετρήσεις διαφόρων
τάσεων, μπορείς να τη πάρεις από το site : https://www.eserviceinfo.com/downloadsm/67513/Samsung_.html (https://www.eserviceinfo.com/downloadsm/67513/%20Samsung_.html) .
Το Gamma IC : AS15 που σωστά αναφέρει ο φίλος και συνάδελφος Κώστας ν΄ αντικαταστήσεις εφόσον οι τάσεις
που μετράς είναι σύμφωνες μ΄ αυτές που φαίνονται στην υποδεικνυόμενη εικόνα είναι ένα smd IC 4X12pins.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Βρηκα αποκλισεις στις τασεις κυριως στ VGL 5.6v το βγάζει αρνητικο-5.6v.ξαι πανωVCM 5.9v το βγάζει 12.3v.
Φιλε Δημητρη σ ευχαριστώ το σχεδιο βοηθαει. Ειναι ακριβως η V315B1-LO1. Βρηκα αποκλισεις στα σημεία. Ειδικα στο VGL 5.6v το βγαζει αρνητική - 5.6 v. Και πανω στο VCM 5.9vτο βλεπω 12.3v..Επισης στο Α 24v το βλεπω22. 9v. Και στη διοδοDPM μια μικρη πτωση στη καθοδο. 0.5v. Το Gamma IC : AS15 ακομα δεν το εχω εντοπισει και αν το βρω δεν θα εχω την δυνατοτητα και τα εργαλεια να επεμβω εκει. Αν μπορεις εσυ η ο kstigas αν και εφοσον θελει αλλαγη να κανονισω να σου στειλω την t con?
Σ ευχαριστω οπως και να εχει.
Αν εχει θεμα εκει η Gamma IC : AS15 μπορεις να το αλλαξεις? Δεν εχω τα εργαλεια να επεμβω εκει
Di*Ca_Electronic
22-04-23, 06:52
Χρήστο,
το AS15 είναι ένα smd ολοκληρωμένο 4 X 12 pins και θα το βρεις όπως κοιτάς τη T-Con Board από τ΄ επάνω μέρος της στα δεξιά.
Οι τάσεις που μετράς δεν απέχουν πολύ από τις τιμές που δίνει η εικόνα της T-Con Board που κατεβαίνει από το site της eserviceinfo,
πλην της VCM αλλά κι αυτή η διαφορά μπορεί ν΄ οφείλεται στ΄ AS15.
Όσον αφορά τη VGL μήπως μετράς με τους ακροδέκτες του πολυμέτρου με το + ως προς γη ;
Για την αποκόλληση του AS15 πρέπει να διαθέτεις σταθμό θερμού αέρα και σε περίπτωση που ασχολείσαι μ΄ επισκευές ηλεκτρονικών
συσκευών μπορείς να προμηθευτείς έναν αρκετά προσιτής τιμής από τ΄ εμπόριο.
Αν αυτό βέβαια δεν είναι επιλογή σου, μπορείς να στείλεις ένα p.m. για να συνεννοηθούμε στην εύρεση κάποιας λύσης.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη είναι πολυ μικρα για εμένα τα smd. Μονο εμπειρεία έχω με απλό κολλητήρι και την αναρόφησή (τελευταία δυσκολεύομαι και με αυτό:saad:) και με απλό πολύμετρο και επιλεγμένες βλάβες που είμαι σίγουρος . Το IC AS15 επιτέλους το είδα. Μέτρησα πάλι στο VGL είναι αρνητική εκεί . θα σου στέιλω p.m εντός της εβδομάδας
Να είσαι καλά Δημήτρη.