Καλησπέρα σας έχω μία κουζίνα neff 20ετίας και μου καίει το φαγητό. Ήρθε τεχνικός την είδε και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στην πλακέτα και όχι στον θερμοστάτη. Μου φαίνεται υπερβολικό να έχει πρόβλημα η πλακέτα. Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. Σας ευχαριστώ πολύ.
Τη λειτουργία του θερμοστάτη μπορείς να την ελέγξεις, αφαιρώντας τον (αφου κόψεις το ρεύμα στην κουζίνα) και μετρώντας τον με πολύμετρο (ωμόμετρο) σε διάφορες συμθήκες: θερμοκρασία περιβάλλοντος, με το αισθητήριο βυθισμένο σε νερό που βράζει, κοντά (αλλά όχι μέσα) σε φλόγα (αναπτήρα, γκαζάκι κλπ).
Αν είναι κλασσικός διμεταλλικός θερμοστάτης με κουμπί ρύθμισης, θα πρέπει (α) να είναι σε αγωγή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και (β) γυρίζοντας το κουμπί του να ακούς το κλικ και να περνάει από αγωγή σε αποκοπή κοντά στην αντίστοιχη θερμοκρασία (100°C για βραστό νερό, και αρκετά παραπάνω στη φλόγα) στις άλλες δύο περιπτώσεις.
Αν πάλι είναι θερμίστορ, θα βλέπεις σε κάθε περίπτωση μία (μη μηδενική) τιμή αντίστασης, συνληθως της τάξης των ΚΩ, που όμως θα μεταβάλλεται με τη θερμοκρασία.
Αν έχεις διαφορετική συμπεριφορά από τα παραπάνω αναμενόμενα, όντως έχει πρόβλημα ο θερμοστάτης. Αν όχι, λογικά είναι η πλακέτα, οπότε ψάχνεις για εργαστήριο επισκευής πλακετών ηλεκτρικών συσκευών.
Πάντως αν μπορείς, ανέβασε μερικές καλές φωτογραφίες της πλακέτας, μερικές φορές η ζημιά είναι εμφανής στο μάτι.
Στα 20 χρονια, τιποτα δεν ειναι υπερβολικο.
Στα 20 χρονια, τιποτα δεν ειναι υπερβολικο.Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό