Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] Πρόβλημά με τροφοδοσία λεντοταινίας

lefteris251
21-09-22, 14:57
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Έχω ένα πρόβλημα με την τηλεόραση. Έχω ήχο χωρίς εικόνα. Εγινε έλεγχος κάθε λεντοταινίας ξεχωριστά με led tester δούλεψαν, και κατά την δοκιμή λειτουργεί κανονικά η τηλεόραση με το εξωτερικο τροφοδοτικό. Ενώ η κάθε ταινία θέλει 16.5 V για να λειτουργήσει η πλακέτα μου δίνει σε κάθε ταινία γύρω στα 10V. Αλλάχτηκαν προληπτικά οι πυκνωτές όπως θα δείτε στην φώτο αλλά δεν έγινε τίποτα. Κάποια σχετικά βιντεοκλάμπ λένε για αλλαγή ολοκληρομένου τροφοδοσίας, σου αν δεν λέω σωστά τους όρους δεν είμαι ηλεκτρονικός όπως και δεν μπορώ να πάρω μετρήσεις αν μου προτείνετε. Οπότε εμπειρικά οποίος μπορεί να βοηθήσει.

49288
49289
49290

Di*Ca_Electronic
23-09-22, 08:04
Φίλε Λευτέρη,
το τροφ/κό και τ΄ inverter βρίσκονται πάνω στη συγκεκριμένη Main Board (715G9040-C01-002-004T) που παρουσιάζεται στη 1η photo.
Στο Διαδίκτυο αναφέρεται ως Main Board της Philips 32PHS4112/12 και δεν υπάρχει κάποιο Service Manual που μπορεί να σε βοηθήσει
έστω και στην αναγνώριση των εξαρτ/των της.
Εκείνο που μπορείς να κάνεις εκτός της επισκευής της πλακέτας είναι η αντικατάστασή της.
Στο site : https://www.ebay.com/itm/224276808147?hash=item3437f081d3:g:y-EAAOSw0GJf1dg7 πωλείται στη τιμή των 41€ χωρίς τα
μεταφορικά, πρέπει όμως ν΄ ελέγξεις και τα στοιχεία της οθόνης της τηλεόρασής σου έτσι ώστε η νέα πλακέτα να μπορεί να προσαρμοστεί
σ΄ αυτή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

lefteris251
23-09-22, 18:36
Βασικά έχει μόνο μια πλακέτα απλά έλεγα μήπως εμπειρικά κάποιος φίλος μπορούσε να μου δώσει μια πρόταση τι μπορεί να φταίει. Ευχαριστώ πολύ. Σκέφτηκα και για πλακέτα από εξωτερικό.

Di*Ca_Electronic
24-09-22, 03:27
Συμπληρωματικά και πριν παραγγείλεις τη Main Board θα πρότεινα ν΄ ελέγξεις με το LED tester το σύνολο των
LED strips αν ανάβουν και ποια τάση και πόσο ρεύμα απαιτείται γι΄ αυτή τη λειτουργία.
Κι αυτό γιατί μπορεί κάποιο(α) LED(΄s) να υπολειτουργεί ή να βρίσκεται(ονται) λίγο πριν την πλήρη αποκοπή του(ς),
" βλέποντας " δε αυτή τη λειτουργία το σύστημα να " κόβει " και να σου δημιουργεί την εντύπωση ότι φταίει τ΄
inverter που βρίσκεται πάνω στη Main Board.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

lefteris251
25-09-22, 14:49
Όπως γράφω και αρχικά ελέχθηκε η κάθε λεντοταινία ξεχωριστά (2τεμ) με led tester με τάση 16.5V η κάθε μία ξεχωριστά. Χωρίς κάποιο καμμένο λεντ. Η φισα της πλακέτας δίνει 10V σε κάθε λεντοταινία. Όλοι οι πυκνωτές αλλάχτηκαν προληπτικά αλλά μάλλον είναι πιο βαθύ...και ξανά λέω δεν είμαι ηλεκτρονικός οπότε μόνο να αλλάξω κάτι και να δοκιμάσω μπορώ. Γι αυτο ρώτησα αν γνωρίζει κάποιος εμπειρικά. Ευχαριστώ πολύ

Di*Ca_Electronic
25-09-22, 15:02
Λευτέρη,
μπορείς αν θέλεις ν΄ αναφέρεις σε ποια τηλεόραση (μάρκα - μοντέλο) αντιστοιχεί η Main Board
που παρουσιάζεις στο θέμα ;

Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης