Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG UE32F5000AW T-CON
Γειά σας παιδιά!!!
Εχω στην SAMSUNG UE32F5000AW το γνωστό πρόβλημα δεν έχει εικόνα (ουτε με φακό) αλλά έχω ήχο...
Απο όσα διάβασα εδώ λογικά είναι το T-CON
To δικό της είναι το RUNTK 5351TP ZA
49275
Μπορώ να βάλω κάτι άλλο??? (ειδα οτι εκτός απο το 5351TPZA υπάρχει και το RUNTK 5351TP ZΖ - υπάρχει και κάποιο άλλο "συμβατό"
και 2ο μέρος του θέματος υπάρχει μήπως κάποιο τκον 5351 να δοκιμάσω αν θα δουλέψει?!
Ευχαριστώ και περιμένω νέα σας!!!!!
Di*Ca_Electronic
27-08-22, 21:43
Συνονόματε,
μέτρησε τάσεις στη T-Con Board όπως τις παρατηρείς από το link : https://www.youtube.com/watch?v=6CjkMm11fDk .
Αν διαθέτεις σταθμό θερμού αέρα αποκόλλησε κι αντικατέστησε τ΄ IC200 : ISL98602IRAAZ (smd 4 X 10 pins).
Είναι ένας μετατροπέας DC/DC που δίνει διάφορες τάσεις (3V3, 1V2 κ.ά.) που μάλλον δεν τις μετράς, ακόμα και με τα
pads στον αέρα.
Μεταξύ του pin 16 του IC200 και GRD τοποθετείται smd αντίσταση ~1ΜΩ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Πρωτον δεν μας ειπες αναβουν τα λεντ,μπορεις να κοιταξεις απο τις τρυπουλες που εχει πισω το πανελ ή απο μπροστα αν πιεσεις ελαφρα την οθονη,αν δεν αναβουν τοτε εισαι λεντ,αλλιως μετα πας στην tcon που χαλαει και αυτη συνηθως.
Συνονόματε,
μέτρησε τάσεις στη T-Con Board όπως τις παρατηρείς από το link : https://www.youtube.com/watch?v=6CjkMm11fDk .
Αν διαθέτεις σταθμό θερμού αέρα αποκόλλησε κι αντικατέστησε τ΄ IC200 : ISL98602IRAAZ (smd 4 X 10 pins).
Είναι ένας μετατροπέας DC/DC που δίνει διάφορες τάσεις (3V3, 1V2 κ.ά.) που μάλλον δεν τις μετράς, ακόμα και με τα
pads στον αέρα.
Μεταξύ του pin 16 του IC200 και GRD τοποθετείται smd αντίσταση ~1ΜΩ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Φίλε Δημήτρη δεν μπορώ να το φτιάξω γιατι δεν εχω θερμό αέρα και chip.... θα μετρήσω όμως τις τάσεςι απο το video που έστειλες...!!!!!
Σε ευχαριστώ!!!!!
Πρωτον δεν μας ειπες αναβουν τα λεντ,μπορεις να κοιταξεις απο τις τρυπουλες που εχει πισω το πανελ ή απο μπροστα αν πιεσεις ελαφρα την οθονη,αν δεν αναβουν τοτε εισαι λεντ,αλλιως μετα πας στην tcon που χαλαει και αυτη συνηθως.
Ναι φίλε Γιάννη έχεις δίκιο.... την έλυσα... τα led ανάβουν όλα κανονικά....
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!!
Μ έχει τύχει αυτή η περίπτωση
Φταίει το τσίπ που λέει ο Δημήτρης
Αφού δεν έχεις πιστόλι αέρα, άλλαξε την πλακέτα να μην παιδευεσαι