Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Πρόβλημα κάδου σε Ignis LTE 6005 με πάνω πόρτα
Παιδιά καλησπέρα έχω το εξής πρόβλημα έχω είναι Ignis LTE 6005 με πόρτα από πάνω
δεν ξέρω τι βλακεία έκανε η γυναίκα μου και δεν γυρνάει ο κάδος , έβαλε λέει τα ρούχα για πλύσιμο και αφού τελείωσε δεν γυρνάει ο κάδος για να έρθει στη θέση που ανοίγει για να βγάλει τα ρούχα έχει φρακαρει
Τώρα τι κάνω από που μπορώ να γυρίσω τον κάδο για να έρθει στην θέσει να ανοίξω το πορτακι για βγάλω τα ρούχα ;
Ευχαριστώ πολύ
Κυριακίδης
15-07-22, 07:16
Πιθανά έχει φρακάρει το περιστρεφόμενο τύμπανο του κάδου ή από κάποιο ρούχο μεταξύ περιστρεφόμενου τυμπάνου και κάδου ή σε ακραία περίπτωση πολύ φθαρμένα ρουλεμάν .
ΠΡΟΣΟΧΗ: βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια του τυμπάνου είναι σωστά κλειδωμένα - ανάλογα με το μοντέλο: - το μεταλλικό άγκιστρο πρέπει να είναι πλήρως γαντζωμένο στο πτερύγιο της πίσω πόρτας - δείτε την εικόνα "2a", ή - όλα τα μεταλλικά άγκιστρα πρέπει να είναι σωστά γαντζωμένα μέσα στην πίσω πόρτα πτερύγιο και το κουμπί πρέπει να επικαλύπτει την άκρη του πτερυγίου της πίσω πόρτας - δείτε την εικόνα "2b". - ελέγξτε ότι δεν κολλάνε ρούχα ανάμεσα στα πτερύγια ή ανάμεσα στα πτερύγια και το τύμπανο
Για αρχή αποσυνδέεις από το ρεύμα την συσκευή και αν δεν έβγαλε τα νερά , βγάλε τα χειροκίνητα με το άνοιγμα του φίλτρου μέχρι να φύγουν όλα τα νερά .
Κατόπιν με ψυχραιμία και χωρίς βίαιες κινήσεις (και το σκεπτικό το φρακάρισμα του περιστρεφόμενου τυμπάνου να οφείλετε σε κάποιο ρούχο ) μετακίνησε μπρος πίσω το τύμπανο υπομονετικά , αν βλέπεις ότι η μετακίνηση μπρος πίσω του τυμπάνου μετατοπίζεται σταδιακά , επέμενε σε αυτό μέχρι να βρεθεί το πορτάκι του τυμπάνου στην επάνω σωστή θέση για να ανοίξει και να βγάλεις τα ρούχα .
Εάν δεν εμφανιστεί και το πιθανό ρούχο που εγκλωβίστηκε μεταξύ περιστρεφόμενου τυμπάνου και κάδου που λειτουργεί ως σφήνα στην ελεύθερη περιστροφή του τυμπάνου , τότε θα πρέπει έστω και δύσκολα να ανοιχτεί από το πλάι η συσκευή συνεχίζοντας την μετακίνηση εμπρός πίσω του περιστρεφόμενου τυμπάνου , με σκοπό να βρεθεί το μπλοκαρισμένο ρούχο στο κάτω μέρος του κάδου και βλέποντας από το άνοιγμα της αντίστασης θέρμανσης που εμφανίζεται το μπλοκαρισμένο ρούχο και να το αφαιρέσεις από το άνοιγμα τοποθέτησης της αντίστασης θέρμανσης .
Επειδή το σημείο της αντίστασης θέρμανσης νερού είναι το πιο στενό σημείο (μεταξύ περιστρεφόμενου τυμπάνου και κάδου ) πιθανά αν υπάρχει κάποιο ρούχο που μπλοκάρει , να είναι το ρούχο επίσης μπλοκαρισμένο κοντά στην αντίσταση θέρμανσης ) γιαυτό και ο λόγος μετακίνησης "μπρος - πίσω" έτσι ώστε σταδιακά να μετατοπίζεται το περιστρεφόμενο τύμπανο προς μια κατεύθυνση (μακριά από την πλησιέστερη του εμπόδιου της αντίστασης θέρμανσης )
Πιθανά έχει φρακάρει το περιστρεφόμενο τύμπανο του κάδου ή από κάποιο ρούχο μεταξύ περιστρεφόμενου τυμπάνου και κάδου ή σε ακραία περίπτωση πολύ φθαρμένα ρουλεμάν .
Για αρχή αποσυνδέεις από το ρεύμα την συσκευή και αν δεν έβγαλε τα νερά , βγάλε τα χειροκίνητα με το άνοιγμα του φίλτρου μέχρι να φύγουν όλα τα νερά .
Κατόπιν με ψυχραιμία και χωρίς βίαιες κινήσεις (και το σκεπτικό το φρακάρισμα του περιστρεφόμενου τυμπάνου να οφείλετε σε κάποιο ρούχο ) μετακίνησε μπρος πίσω το τύμπανο υπομονετικά , αν βλέπεις ότι η μετακίνηση μπρος πίσω του τυμπάνου μετατοπίζεται σταδιακά , επέμενε σε αυτό μέχρι να βρεθεί το πορτάκι του τυμπάνου στην επάνω σωστή θέση για να ανοίξει και να βγάλεις τα ρούχα .
Εάν δεν εμφανιστεί και το πιθανό ρούχο που εγκλωβίστηκε μεταξύ περιστρεφόμενου τυμπάνου και κάδου που λειτουργεί ως σφήνα στην ελεύθερη περιστροφή του τυμπάνου , τότε θα πρέπει έστω και δύσκολα να ανοιχτεί από το πλάι η συσκευή συνεχίζοντας την μετακίνηση εμπρός πίσω του περιστρεφόμενου τυμπάνου , με σκοπό να βρεθεί το μπλοκαρισμένο ρούχο στο κάτω μέρος του κάδου και βλέποντας από το άνοιγμα της αντίστασης θέρμανσης που εμφανίζεται το μπλοκαρισμένο ρούχο και να το αφαιρέσεις από το άνοιγμα τοποθέτησης της αντίστασης θέρμανσης .
Επειδή το σημείο της αντίστασης θέρμανσης νερού είναι το πιο στενό σημείο (μεταξύ περιστρεφόμενου τυμπάνου και κάδου ) πιθανά αν υπάρχει κάποιο ρούχο που μπλοκάρει , να είναι το ρούχο επίσης μπλοκαρισμένο κοντά στην αντίσταση θέρμανσης ) γιαυτό και ο λόγος μετακίνησης "μπρος - πίσω" έτσι ώστε σταδιακά να μετατοπίζεται το περιστρεφόμενο τύμπανο προς μια κατεύθυνση (μακριά από την πλησιέστερη του εμπόδιου της αντίστασης θέρμανσης )
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου τελικά άκου να γελάσεις τι είχε γίνει η γυναίκα μου έκανε την εξής βλακεία και φυσικά δεν μου το είπε αφού τελείωσε το πρόγραμμα άνοιξε το καπάκι και μετά χωρίς να το κλείσει γύρισε τον κάδο με αποτέλεσμα να φρακαρουν τα καπάκια στην αντίσταση!!!
Τράβαγα τα μαλλιά μου το έβγαλα την αντίσταση και το ξεφρακαρα
Υγ ναι είναι ξανθιά !!
Di*Ca_Electronic
16-07-22, 19:33
Είναι μύθος για τα πιθανά σφάλματα που λένε ότι κάνουν οι ξανθές κυρίες φίλε Χρήστο,
όπως είναι μύθος τ΄ αστεία ανέκδοτα που διηγούνται για τους Ποντίους.
Ζηλεύουν ίσως την ευφυΐα και τη καπατσοσύνη τους.
Αν δεν το ΄κανε αυτό η σύζυγος πως θα μάθαινες εσύ ν΄ ανοίξεις το πλυντήριο και να τ΄ επαναφέρεις
σε λειτουργία.
Καλό καλοκαίρι, μ΄ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Είναι μύθος για τα πιθανά σφάλματα που λένε ότι κάνουν οι ξανθές κυρίες φίλε Χρήστο,
όπως είναι μύθος τ΄ αστεία ανέκδοτα που διηγούνται για τους Ποντίους.
Ζηλεύουν ίσως την ευφυΐα και τη καπατσοσύνη τους.
Αν δεν το ΄κανε αυτό η σύζυγος πως θα μάθαινες εσύ ν΄ ανοίξεις το πλυντήριο και να τ΄ επαναφέρεις
σε λειτουργία.
Καλό καλοκαίρι, μ΄ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Έχεις δίκιο φίλε μου καλό καλοκαίρι και σε εσένα και ευχαριστώ