Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] ARC4000 δουλεύει συντηρηση για μερικες εβδομαδες και μετα σταματά. κατάψυξη οκ



polarG
15-05-22, 17:35
Καλησπέρα, έχω ένα ψυγείο whirlpool ARC4000 το οποίο ενώ ψύχει κανονικά στην κατάψυξη η συντήρηση κάποια στιγμή σταματάει να ψύχεται . Από ότι διάβασα και από άλλα μέλη του forum έχουν αντίστοιχα προβλήματα καθώς είναι το συνηθέστερο πρόβλημα στα ψυγεία από ότι κατάλαβα. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με το δικό μου .

Ποιο συγκεκριμένα το ψυγείο μου (whirlpool ARC4000) είναι No Frost με την κατάψυξη επάνω . Την πρώτη φορά που έχασε ψύξη στην συντήρηση ( πριν σχεδον 1 χρονο ) το εβγαλα απο ρευμα για 4-5 μερες και οταν το ξανα εβαλα δουλεψε κανονικα για περιπου ενάμιση μηνα . Από τοτε κανω το ιδιο πραγμα για να έχω ψυγείο.... τον Ιανουαριο του 2022 έφερα ψυκτικό και μετα από έλεγχο μου είπε πως για το πρόβλημα ευθύνονται 2 αισθητήρες θερμοκρασίας τους οποίους άλλαξε αλλα μετα απο 1 μηνα περιπου πάλι τα ίδια......

Τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να ευθύνεται. ¶νοιξα την κατάψυξη και έβγαλα φώτο για βοήθεια .

Να συμπληρώσω πως όταν έβγαλα το πλαστικό κάλυμμα , το σύστημα ψύξης δεν είχε καθολου πάγο επάνω ούτε είδα να είναι καλυμμένα με πάγο τα ανοίγματα απο τα οπόια περναει ο κρύος αερας στην συντήρηση . Πιθανός όμως να είχε πάγο κάτω απο το όλο συστημα ( εκει όπου έχει την τρύπα από όπου φεύγουν τα νερα της απόψυξης του καταψύκτη ). Ο ανεμιστήρας ακούγεται να δουλεύει .

Την βοήθεια σας παρακαλώ :001_rolleyes:

Κυριακίδης
15-05-22, 19:14
Οι 2 αισθητήρες που άλλαξαν ήταν για τον έλεγχο θερμοκρασίας της κατάψυξης και ο δεύτερος της απόψυξης .
Ο δε έλεγχος της συντήρησης πιθανά είναι το κλαπέτο (μηχανικός θερμοστάτης )
https://www.adepem.com/dpm087113/thermostat-dcv1300-01
Μπορεί χαλασμένος , η μπορεί λάθος ρύθμιση ανά εποχή (Εγχειρίδιο οδηγιών τι συμβουλεύει ανά εποχή για την ρύθμιση κλαπέτου).

Αν έχεις ακόμη τους παλιούς αισθητήρες (θερμοκρασίας κατάψυξης και απόψυξης) και είναι εφικτό , δώσε στοιχεία Khom για τον αισθητήρα κατάψυξης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος που θα τον μετρήσεις (όχι για μένα , έχω συμβατικό ψυγείο , αλλά για τους επόμενους δεινοπαθούντες )

polarG
15-05-22, 19:55
Πέτρο , τους παλιούς αισθητήρες θερμοκρασίες τους πήρε ο μάστορας όποτε δεν μπορώ να μάθω την αντίσταση τους. Ο μηχανικός θερμοστάτης αν κατάλαβα καλά είναι αυτος μεσα στην συντήρηση με την κλίμακα 0 εως 7 ; Δεν νομιζω να έχει θεμα αυτος αφου για καποιες εβδομάδες δουλεύει καλα το ψυγείο .
Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει η αντίσταση της απόψυξης ; Μπορώ κάπως να την μετρήσω με το πολύμετρο; Επίσης στην φωτο 3 στην δεξια πλευρά φαίνεται ένα φενιζόλ με μπλέ ταινια . Κάτω από αυτό έχει άλλον έναν αισθητήρα , αυτό τι είναι ;;

Κυριακίδης
15-05-22, 20:38
Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει η αντίσταση της απόψυξης ; Φυσικά , αλλά αυτό θα έδινε προβλήματα σε λίγες μέρες και όχι σε 1 μήνα.

Μπορώ κάπως να την μετρήσω με το πολύμετρο; ¶ντε και την μέτρησες τι θα συμπεράνεις ? μήπως καλύτερα με μετρητή κατανάλωσης και βάση το ταμπελάκι ότι πρέπει να είναι 280w.

τους πήρε ο μάστορας όποτε δεν μπορώ να μάθω την αντίσταση τους. Διπλό μεροκάματο? :lool: (εντάξει οικολόγος είναι και τα πετάει στον κάδο ανακύκλωσης για σένα )


θερμοστάτης αν κατάλαβα καλά είναι αυτος μεσα στην συντήρηση με την κλίμακα 0 εως 7 ; Δεν νομιζω να έχει θεμα αυτος αφου για καποιες εβδομάδες δουλεύει καλα το ψυγείο
Και εγώ αυτό σκέφτηκα , αλλά όταν δίνεις αναφορά ότι στο στοιχείο της κατάψυξης δεν βρήκες πάγους (πολύ λιγότερο από όσο θα έπρεπε ) σε εμένα δίνει την εντύπωση ότι η κατάψυξη δούλευε μόνο για τον εαυτό της (δεν προσφέρει και κάτι της προς συντήρηση από υποτίθεται βουλωμένο κλαπέτο ) , όσο και να είναι κάποια στιγμή θα γεμίσουν τα κανάλια και θα παγώσουν σταδιακά μέχρι που να δεις έντονα την συντήρηση ραγδαία χωρίς απόδοση (βούλωμα πλήρες)

Πάντως συνέχισε το ψάξιμο , και απλά έχε υπόψιν ότι η συντήρηση δεν εξαρτιέται από κανέναν άλλον παράγοντα , και ότι δεχθεί αυτή θα το δεχθεί από μέρος της κατάψυξης .

Κάτω από αυτό έχει άλλον έναν αισθητήρα , αυτό τι είναι ;;
Το επάνω είναι θερμοκρασίας , το κάτω θερμικό ασφαλείας απόψυξης.

polarG
26-05-22, 02:32
@Κυριακίδης (https://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=52985) σήμερα ασχολήθηκα λίγο περισσότερο με το ψυγείο , μιας και ήρθαν οι ζέστες και το ψυγείο ειναι πλέον απαραίτητο :biggrin: .

Αυτό που παρατήρησα είναι οτι στην τρύπα για τα υγρά απόψυξης υπάρχει κατι που φαίνεται να την έχει μισοφραξει. Μου φαίνεται ότι είναι σαν το υλικο που έχω κυκλώσει στην φώτο 1 . Αλήθεια τι υποτίθεται ότι κάνει αυτο το πράγμα που είναι σαν πλαστελίνη ;
Θα μπορούσε αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα στην συντήρηση ;

Εχει κανείς ιδέα πως θα το βγάλω χωρίς να το σπρώξω μέσα :confused1:

Ακολουθούν φωτογραφίες : 49118 49119 49120 49121

Κυριακίδης
26-05-22, 05:19
Αυτό που λες έχει μια λογική για προβλήματα μετά από 1 μήνα.
Μπορεί να είναι φθορές από τα φελιζόλ κομμάτια .
Με ατσαλίνα (σπιράλ μεταλλική ) ξεκινώντας ανάποδα από την λεκάνη σημείο πάνω από τον συμπιεστή
https://www.skroutz.gr/c/83/diafora-ergaleia-xeiros/f/726998/atsalina-ilektrologou.html
Για την πλαστελίνη δεν γνωρίζω , συνήθως με αυτήν βουλώνουν την τρύπα στα τοιχώματα από όπου μπαίνουν οι σωλήνες του στοιχείου , αλλά υποθέτω μπορεί να την βάζουν για μείωση θορύβου ή και αποφυγεί πάγου στο σημείο εκτόνωσης του τριχοειδούς / σωληνάκι λεπτό .

1kost1
27-05-22, 21:19
Ακριβώς το ίδιο θέμα έχω σε ένα ψυγείο (σχετικά παλιό) με την κατάψυξη πάνω κ την συντήρηση κάτω νο φροστ ΠΙΤΣΟΣ. Αυτό το πρόβλημα το έχω εδώ κ πάρα πολλά χρόνια, έχω φωνάξει ένα σωρό τσεχικούς, ΟΛΟΙ το ίδιο λένε, σχεδόν όλα τα ψυγεία με την κατάψυξη πάνω, φράζει κατά την απόψυξη από τα νερά στο ιδικό δοχείο κάτω στην κατάψυξη ( δεν φαίνεται) δεν προλαβαίνει να λιώσουν όλα τα νερά κ σχηματίζεται πάγος με αποτέλεσμα ο αέρας δεν πάει κάτω στην συντήρηση. ¶λλαξα αρκετές φορές το «ρολόι» που είναι πίσω στην πλάτη στο πάνω μέρος για να δίνει τον χρόνο για την απόψυξη. Αλλά όσες φορές κ αν το άλλαξα, αποτέλεσμα μηδέν. Όλοι οι τεχνικοί μου είπαν να κάνω γερή απόψυξη, πάνω από 2-3 μέρες εκτός ρεύματος το ψυγείο κ μετά όλα είναι ΟΚ, για διάστημα 40-50 μέρες. (ευτυχώς έχω να πάρα πολύ παλιό ψυγείο, αρχαίο στο υπόγειο, βάζω τα τρόφιμα μου κει για αυτές τις ημέρες….. ξέρω μπελάς είναι αλλά τι να κάνω;;;;;
Αν βρεις λύση φίλε την γράφεις γιατί υπάρχουν πολλοί με αυτό το θέμα…..

ΗΝ1984
27-05-22, 23:42
Αντίσταση αποχέτευσης.

https://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=70827

polarG
01-06-22, 23:07
Αυτό που λες έχει μια λογική για προβλήματα μετά από 1 μήνα.
Μπορεί να είναι φθορές από τα φελιζόλ κομμάτια .
Με ατσαλίνα (σπιράλ μεταλλική ) ξεκινώντας ανάποδα από την λεκάνη σημείο πάνω από τον συμπιεστή
https://www.skroutz.gr/c/83/diafora-ergaleia-xeiros/f/726998/atsalina-ilektrologou.html
Για την πλαστελίνη δεν γνωρίζω , συνήθως με αυτήν βουλώνουν την τρύπα στα τοιχώματα από όπου μπαίνουν οι σωλήνες του στοιχείου , αλλά υποθέτω μπορεί να την βάζουν για μείωση θορύβου ή και αποφυγεί πάγου στο σημείο εκτόνωσης του τριχοειδούς / σωληνάκι λεπτό .



Λοιπον το Σαββατο που μας πέρασε έκανα την δουλεια με την ατσαλίνα . Είχε φραξει σε ένα σημειο και δεν πέρναγε καν η ατσαλίνα :001_rolleyes:.

Δεν ξέρω αν αυτό το πράγμα έκανε την ζημιά πάντως τώρα δουλεύει το ψυγειο κανονικά -20 καταψυξη και 3,6 περίπου συντήρηση . Θα το παρακολουθώ για τον επόμενο μήνα να δω τι θα γίνει .

Για τους περίεργους στην φώτο τι έβγαλε η ατσαλίνα . 49132

polarG
01-06-22, 23:18
Αντίσταση αποχέτευσης.

https://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=70827

Αντίσταση αποχέτευσης ; Υπάρχει τέτοιο πράμα σε ψυγείο No frost ; Που είναι κρυμμένο ;

Κυριακίδης
01-06-22, 23:26
Δεν ξέρω αν αυτό το πράγμα έκανε την ζημιά
Αν θεωρήσουμε ότι συμβαίνει πράγματι ένα βούλωμα στην αποχέτευση , είναι ζήτημα χρόνου να μείνουν μέσα στην κατάψυξη τα νερά και να διογκωθούν μετατραπούν σε πάγους που θα φράξουν την ψυκτική ροή του ψυγείου προς την συντήρηση .


και 3,6 περίπου συντήρηση
Ο μέσος όρος από τα σκαμπανεσβάσματα θερμοκρασιών να το ρυθμίσεις για συντήρηση 5-6 βαθμούς , (καταλαβαίνω ότι ακούς τις "διαδόσεις " του κόσμου για ρύθμιση στους 4c κτλ , αλλά το να έχεις μια "ιδέα " τον μέσο όρο θερμοκρασιών λίγο πιο πάνω, μπορεί κάποιοι να το θεωρούν "ανεπιθύμητο" (το πιο "ζεστό " δηλ επιλογής θερμοκρασίας από π.χ. τους 4C στους 5-6 για μέσο όρο) , αλλά προσφέρει περισσότερα καλά γενικά στην καλύτερη λειτουργία του ψυγείου.

polarG
02-06-22, 02:42
Ο μέσος όρος από τα σκαμπανεσβάσματα θερμοκρασιών να το ρυθμίσεις για συντήρηση 5-6 βαθμούς , (καταλαβαίνω ότι ακούς τις "διαδόσεις " του κόσμου για ρύθμιση στους 4c κτλ , αλλά το να έχεις μια "ιδέα " τον μέσο όρο θερμοκρασιών λίγο πιο πάνω, μπορεί κάποιοι να το θεωρούν "ανεπιθύμητο" (το πιο "ζεστό " δηλ επιλογής θερμοκρασίας από π.χ. τους 4C στους 5-6 για μέσο όρο) , αλλά προσφέρει περισσότερα καλά γενικά στην καλύτερη λειτουργία του ψυγείου.

Μόλις τσεκαρα το ψυγείο και η συντήρηση ειχε 2,5 βαθμούς :biggrin: .Δεν έχω πολλά πράγματα μεσα και δεν έχω βαλει ζεστα τρόφιμα ( με θερμοκρασία δωματίου εννοώ ) οπότε και έχει αυτη τη θερμοκρασια . Βέβαια την δεύτερη μερα λειτουργίας είχα τον θερμοστάτη στο 4 ( κλίμακα 1-7 έχει ) και επειδή η θερμοκρασία δεν έπεφτε κάτω από 4 βαθμους μετακίνησα τον θερμοστάτη στο 5 . Από ότι έχω διαβασει στο internet όλοι προτείνουν θερμοκρασία συντήρησης 2 -4 βαθμούς C .Βέβαια αυτο φαίνεται δύσκολο όταν έχεις θερμοκρασία 25 26 βαθμους στο σπίτι....

Αεναος
03-06-22, 09:29
Από το δικό μου ψυγείο που το κύκλωμα ψύξης είναι στο δάπεδο της κατάψυξης, έχει διαπιστωθεί ότι φράζει η επιστροφή αέρα από τη συντήρηση, ενδεχομένως λόγω ότι παγώνει η υγρασία του αέρα που επιστρέφει στη κατάψυξη.
Στο ψυγείο του γαμπρού μου που έχει το κύκλωμα ψύξης στην πλάτη , βουλώνει η αποχέτευση με αποτέλεσμα να έχει λιμνάζοντα νερά τα οποία με την σειρά τους παγώνουν και φράζουν την επιστροφή αέρα από τη συντήρηση.
Στη δικιά μου περίπτωση το πρόβλημα μπορεί να διαπιστωθεί με ένα καλαμάκι από τις γρίλιες στην πόρτα της συντήρησης ( αν φρακάρει), ενώ στου γαμπρού μου έχω κάνει γραμμές με μαρκαδόρο ώστε να φαίνεται αν έχει πιάσει πάγο από τις γρίλιες στον πάτο της κατάψυξης.Ετσι μπορεί να διαπιστώσει αν χρειάζεται απόψυξη το ψυγείο πριν αρχίσουν να χαλάνε τα πράγματα.