Επιστροφή στο Forum : Ατμοσίδερο Rowenta DW 9230 ανάβει το λαμπάκι αλλά δεν ζεσταίνεται η πλάκα
Καλημέρα, έχω ένα ατμοσίδερο Rowenta DW 9230 το οποίο αν το βάλω στην πρίζα ανάβει το λαμπάκι αλλά δεν ζεσταίνεται καθόλου η πλάκα. Τι μπορεί να φταίει;
Ίσως καμμένη αντισταση
Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η καμμένη θερμική ασφάλεια πλάκας ατμοσίδερου.
Βασιλης apico
04-04-22, 20:11
Ίσως και ηλεκτρονικός θερμοστάτης(πλακέτα) που μάλλον έχει.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μου είπε και ένας γνωστός μου για θερμική ασφάλεια αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και αν αξίζει να ασχοληθώ. Για αρχή θα το ανοίξω και θα ανεβάσω φωτογραφίες από το εσωτερικό του.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μου είπε και ένας γνωστός μου για θερμική ασφάλεια αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και αν αξίζει να ασχοληθώ. Για αρχή θα το ανοίξω και θα ανεβάσω φωτογραφίες από το εσωτερικό του.Αν αξίζει να ασχοληθείς; Μερικά σεντς έχει η θερμική ασφαλεια
Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αρχικά να πω ότι το ξαναέβαλα στην μπρίζα και αμέσως μου έριξε τον γενικό!
Κατόπιν το άνοιξα(πρώτη φορά ανοίγω σίδερο οπότε δεν έχω ιδέα τι βλέπω) και παραθέτω τις φωτογραφίες:
Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει;
γενικος σημαινει βραχυκυκλωμα η μηπως γενικο εννοεις το δδε-ρελε;
πολυμετρο εχεις;
γενικος σημαινει βραχυκυκλωμα η μηπως γενικο εννοεις το δδε-ρελε;
πολυμετρο εχεις;
Λάθος διατύπωση, το ρελέ εννοούσα.
Έχω πολύμετρο.
το εχεις δεσει η ειναι χυμα;
το εχεις δεσει η ειναι χυμα;
Χύμα το έχω από τότε που ανέβασα τις τελευταίες φωτογραφίες.
μετρα δευτερο και τεταρτο συρμα και πες τι σου δειχνει.
σε μικρη κλιμακα .απο αριστερα προς δεξια τα συρματα
Κυριακίδης
10-04-22, 17:30
Λάθος διατύπωση, το ρελέ εννοούσα.
Έχω πολύμετρο.
Πέρα από τους ελέγχους με πολύμετρο για το αν οι 2 μεσαίες επαφές (που είναι ο διακόπτης θερμοστάτη ) για συνέχεια (και για αυτό δεν λειτουργεί?) εξετάζεις τα άκρα της αντίστασης της πλάκας αν έχει συνέχεια (δηλαδή μετά από τις επαφές θερμοστάτη και κατευθείαν τα άκρα της αντίστασης) .
Αλλά και τυχόν διαρροή από την επαφή γείωσης με όποιο από τα άκρα της αντίστασης (συνιστάται μέγγερ )
Έστω και όλα αυτά έχουν ελεγχθεί (βρεθούν τέλεια και "άψογα") , οι φωτογραφίες προδίδουν και ίχνη αλάτων παντού , αλλά και στο εσωτερικό της πλάκας πρέπει να καθαριστούν .
Τα άλατα προδίδουν διαρροές νερού - ατμού , από τις όποιες φλάντζες υπάρχουν γύρω από την πλάκα . Πρέπει και είναι δύσκολο να επισκευαστούν αν δεν έχουμε τις γνήσιες φλάντζες για να αντικατασταθούν και να πάψει η διαρροή νερού , που κατά επέκταση θα φέρει και πιθανή διαρροή ρεύματος και πτώση του ρελέ .
Πρέπει να δεις καλά και δίπλα στον θερμοστάτη διακρίνονται κάτι λάμες μαζί και πάνω σε μια "βαλβίδα" ? πίεσης" της πλάκας , τον ρόλο που παίζει και εξαρτάται από τον θερμοστάτη?
μετρα δευτερο και τεταρτο συρμα και πες τι σου δειχνει.
σε μικρη κλιμακα .απο αριστερα προς δεξια τα συρματα
Μπορεί να έχω 2-3 πολύμετρα αλλά είμαι και άσχετος με την χρήση τους! Σε ποια θέση πρέπει να βάλω τον διακόπτη;
Πέρα από τους ελέγχους με πολύμετρο για το αν οι 2 μεσαίες επαφές (που είναι ο διακόπτης θερμοστάτη ) για συνέχεια (και για αυτό δεν λειτουργεί?) εξετάζεις τα άκρα της αντίστασης της πλάκας αν έχει συνέχεια (δηλαδή μετά από τις επαφές θερμοστάτη και κατευθείαν τα άκρα της αντίστασης) .
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες αλλά επειδή δεν έχω γνώσεις τι είναι τι, φαντάζομαι ότι οι δύο μεσαίες επαφές είναι αυτές για τις οποίες μου είπε ο georgis να μετρήσω την 2η με την 4η. Οπότε μετράω την 2η με την 4η ή την 2η με την 3η;
Κυριακίδης
12-04-22, 18:34
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες αλλά επειδή δεν έχω γνώσεις τι είναι τι, φαντάζομαι ότι οι δύο μεσαίες επαφές είναι αυτές για τις οποίες μου είπε ο georgis να μετρήσω την 2η με την 4η. Οπότε μετράω την 2η με την 4η ή την 2η με την 3η;
Δες μια εικόνα , και πιστεύω θα καταλάβεις (αν όχι η εικόνα θα παραμείνει βοηθητική )
49066
Πάραυτα λόγω τα άλατα και οι διαρροές νερού από φλάντζες το κατευθύνουν για τον κάδο .
Di*Ca_Electronic
13-04-22, 00:31
Φίλε Γιώργο,
ότι πολύμετρο και αν διαθέτεις, ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ή ΨΗΦΙΑΚΟ θέσε το στην ένδειξη « X 200Ω » και μέτρησε στα δύο
άκρα της κτιστής αντίστασης του ατμοσίδερου που ΄ναι τα 2 ακραία σημεία που βρίσκονται πιο βαθιά και μεταξύ
τους βρίσκονται τα 4 σύρματα που φαίνονται στην εικόνα 3 του post σου #7.
Αν η αντίσταση στ΄ όργανο καταγράφεται μεταξύ των τιμών 20 ~ 40 Ω είναι εντάξει αν η βελόνη στ΄ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ
πολύμετρο δεν κουνηθεί καθόλου ή στο ΨΗΦΙΑΚΟ πολύμετρο δείξει « άπειρο » τότε η αντίσταση είναι κατεστραμμένη.
Κάποιος ηλεκτρολόγος παλιά στην Αριστείδου στο Κέντρο των Αθηνών « έκτιζε » αντιστάσεις σίδερων, δεν γνωρίζω αν
υφίσταται ακόμα.
Στη περίπτωση αυτή λοιπόν τ΄ ατμοσίδερο πηγαίνει στο « κάδο ανακύκλωσης », όπως αναφέρει κι ο φίλος Πέτρος, ο οποίος
σου παρέχει μία πολύ αναλυτική photo των σημείων σύνδεσης της πλάκας του ατμοσίδερου.
Σε περίπτωση βέβαια που μετράς κανονική « κτιστή » αντίσταση τότε μετράς ωμικά και μεταξύ ενός άκρου της αντίστασης κι
ενός άκρου του θερμοστάτη για να δεις αν υπάρχει συνέχεια (αντίσταση 0 Ω).
Βέβαια θα μετρήσεις και κάθε άκρο της αντίστασης με τη γείωση χρησιμοποιώντας το πολύμετρο στη θέση « X 20MΩ » ή
« X 200ΜΩ » μήπως παρουσιάζει κάποια διαρροή η κτιστή αντίσταση (κι αυτό φάνηκε από τη πτώση του relay Διαφυγής),
οπότε και σε περίπτωση που δεν βρεις τεχνίτη που να « κτίζει » αντιστάσεις σε σίδερα πάει πάλι στον κάδο ανακύκλωσης.
Αν όμως δεν υπάρχει ούτε διαρροή ως προς « γη » τότε κάνε καλό καθαρισμό από τ΄ άλατα μετά αντικατέστησε τις όποιες
φλάτζες βρεις στ΄ εμπόριο κι ΟΛΑ θα ‘ναι καλά, πράγμα τ΄ οποίο εύχομαι ολόψυχα.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Σας ευχαριστώ παρα πολύ για τις πολύ αναλυτικές οδηγίες! Ακόμα δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ γι' αυτό και δεν έχω ενημερώσει.