PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση F&U] 2 32αρες F&U αναβουν logo και σβηνουν αμεσως

JOUN
27-02-22, 20:39
Καλησπερα.
Οτι λεει ο τιτλος..
Μια FL32202S και μια FLS32215 παρουσιαζουν το ιδιο μετα απο διακοπη ρευματος και οι δυο:
Αναβουν το stby led και μολις παρουν μπροστα αναβει το λογοτυπο για ενα δευτερολεπτο και σβηνουν.Εσωτερικα ειναι σχεδον ιδιες.Εχουν τροφοδοτικο το 17IPS62 και main δυο διαφορετικες εκδοσεις της 17MB140.
Οτι αλλαγη και να κανω μεταξυ τους στις πλακετες και οι δυο τηλεορασεις κανουν ακριβως τα ιδια.
Πιστευω οτι καπως εκανε υπερταση στις μπαρες των led και εχει καει καποιο εκει μεσα οποτε κοβει η προστασια.
Ελεγκτη led δεν εχω για να δοκιμασω τις μπαρες αλλα απότι βλεπω πρεπει να παρω αμεσα.
Εννοειται οτι εχουν ελεγχθει διοδοι ,τρανσιστορ κλπ
Εχει συναντησει καποιος παρομοια περιπτωση;
Ευχαριστω

xrhstos1978
28-02-22, 09:29
ρίξε φως να δεις αν έχουν εικόνα, αν έχουν αλλάζεις τα led και είσαι οκ

JOUN
28-02-22, 11:16
Αφού κόβει η προστασία τι να δω;
Πρέπει να τους δώσω τάση με ελεγκτή LED.

αλπινιστης
01-03-22, 20:47
Γιωργο, δοκιμασες να αναψεις τις λεντομπαρες με εξωτερικη τροφοδοσια να δεις αν δουλευουν ολα τα led?

JOUN
01-03-22, 22:08
Αυτο θα κανω αυριο μολις μου ερθει το led tester..

νεκταριοος
02-03-22, 12:13
λεω ισος τροφοδοτικο φουσκομενοι ηλεκτρολυτικοι:biggrin:

JOUN
02-03-22, 20:53
Δοκίμασα με το tester και έχουν πρόβλημα τα led..

klik
02-03-22, 22:57
Εγω εψαξα πριν κανα μηνα λεντοσειρες για vestel στο σκρουτζ και βρηκα Θεσσαλονίκη. Τις βαζω πανω ολο σιγουρια αλλα δεν.. !. Στο tester τρεμοπαιζε ενα led. Οποτε οταν αγορασεις, δοκιμασε τες με το τεστερ πριν τις βαλεις πανω ή ακομα καλυτερα πηγαινε στο καταστημα και δοκίμασε τες πριν τις πληρωσεις. Οποτε ebay για να ξερω τι παιζει

JOUN
03-03-22, 01:03
Ή τις αγοράζω μέσω Σκρουτζ, τις δοκιμάζω πριν τις βάλω και αν έχουν πρόβλημα τις γυρίζω πίσω.

JOUN
03-03-22, 13:57
Λοιπον..
Δινω ταση με το tester και δεν αναβει τιποτα..
Ωραια λεω εχει καμενο led και πιανω και ανοιγω το πανελ.Φτανω στα led δινω ταση στο ενα strip,αναβει..
Δινω ταση στο αλλο strip αναβει και αυτο..Ωπα λεω τι γινεται;Δινω ταση στο καλωδιο που παει στο τροφοδοτικο,δεν αναβει..
Τελικα βρισκω οτι στο καλωδιο ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ - ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ +!!
Τα led ηταν ενταξει αλλα ειχαν αναποδα τα χρωματα στα καλωδια τροφοδοσιας..
Δεν ξερω αλλα εγω αυτο το λεω πο@στια..
Τι να πω..Το γραφω εδω μηπως και την γλιτωσει καποιος αλλος.

Di*Ca_Electronic
03-03-22, 18:08
Φίλε Γιώργο,
καλά έκανες κι αγόρασες το LED tester θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμο και μελλοντικά.
Όμως όταν γράφεις στο 1ο σου post ότι ανάβει το «LOGO» και μετά σβήνει άμεσα σαν σύμπτωμα
δεν δείχνει πρόβλημα στα LED strips.
Περισσότερο μοιάζει με πρόβλημα στη NAND FLASH ή σε πρόβλημα του επεξεργαστή στις Main Board.
Ψάξε τ΄ ακριβή μοντέλα των Main Boards και των panels μήπως έχουν ξεχωριστές από το CPU,
memories NAND FLASH (η FLS32215 έχει τη U133 = NAND128-A όπως φαίνεται στη σελ. 7 του Service Manual :
https://elektrotanya.com/vestel_17mb211s-r1_sch.pdf/download.html - εφόσον φέρει το σασί : 17MB211S),
κι επαναπρογραμμάτισέ τις με τη βοήθεια programmer εφόσον βρεις τα προγράμματά τους στο Διαδίκτυο ή
αγόρασέ τις προγραμματισμένες κι αντικατέστησέ τις.
Έχω την εντύπωση ότι η εν λόγω μνήμη είναι ενσωματωμένη στη CPU στη F&U FL32202S.
Κοίταξε κι αυτή τη παράμετρο λοιπόν μήπως βρεις τη λύση στο πρόβλημα που εμφανίζουν οι τηλεοράσεις σου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

JOUN
06-03-22, 14:27
Eυχαριστω για την απαντηση Δημητρη..
Περιμενα οτι καποιο led εχει διαρροη που την εβλεπε η προστασια και εκλεινε την ταση αλλα τελικα δεν ηταν ετσι.
Μου φαινεται μεγαλη φασαρια να ασχοληθω με προγραματισμο(γιατι δεν εχω ιδεα και πρεπει να το πιασω απο την αρχη) να αγορασω προγραματιστη να ψαχνω για το σωστο firmware κλπ κλπ.
Ολα αυτα για μια ευτελους αξιας τηλεοραση που ακομη και να γινει τελικα μπορει μετα απο διακοπη ή δεν ξερω τι αλλο να χαλασει κατι αλλο σε μια βδομαδα και αντε μετα βγαλε ακρη με τον πελατη.
Ολοι στο κατω κατω τις θεωρουν μιας χρησεως και οταν τους ειπα οτι δεν γινεται ευκολα (και φτηνα) μου τις παρατησαν..
Θα δω τελικα τι θα κανω,ισως φτιαξω μια αλλη Turbo-x που θελει main (https://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=74732)

Βασιλης apico
21-03-22, 13:16
Γιώργο Καλημέρα. Προχθές παρέλαβε από ebay φίλος για ίδιο μοντέλο, main με 7,3e + 3e μεταφορικά (με το ίδιο πρόβλημα) και η τηλεόραση έγινε πάλι καινούργια. Δυστυχώς δεν υπάρχει καλύτερη γιατρειά για όλες αυτές τοι κιλού. Έχει και εγγύηση επιστροφής 30 ημερών.
Καλή συνέχεια και καλή επισκευή.

JOUN
22-03-22, 12:00
Γεια σου Βασιλη.Μπορεις να μου δειξεις το link του ebay;

Βασιλης apico
24-03-22, 18:47
Γιώργο Καλησπέρα. Δες πρώτα στο hpp//www.tvparts.gr., θέλει όμως και τους κωδικούς των panels και μόλις έχω το λινκ του ebay τα λέμε πάλι.

Βασιλης apico
24-03-22, 19:14
Και ebay με το κωδικό 17MB140 και αναζήτηση με μοντέλο και κωδικό panel. Aν είναι άλλη μάρκα δε μας πολύ πειράζει ,μπορεί να βγάζει άλλο logo.Aυτό που πρέπει να ταιριάζει είναι ο κωδικός του panel. Θέλει λίγο ψάξιμο και υπομονή , κάτι θα βρεθεί, έστω αντίστοιχο.
Καλή συνέχεια.
Αν ωστόσο βρω κάτι από αλλού μιλάμε.