Επιστροφή στο Forum : [Ραδιοενισχυτής] Yamaha RX-V661
Γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα
Μια βοήθεια παιδιά σας παρακαλώ.
Στον συγκεκριμένο ενισχυτή (που δεν άνοιγε) του αντικατέστησα τον c2508 22nf , τον c2509 1mf το ολοκληρωμένο και το fet.
Μόνο ο 22nf ήθελε αλλαγή, αλλά άλλαξα και τα άλλα. ο ενισχυτής πλέον ανοίγει αλλά ενεργοποιείτε το protect και κλείνει αμέσως.
Έλεγξα όλα τα τρανζίστορ εξόδου καθώς και όλα τα drive τους χωρίς να βρώ κάποιο χαλασμένο ή με κάποια διαρροή.
Υπάρχει κάποιος τρόπος εντοπισμού της βλάβης?
Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων
chipakos-original
30-12-21, 07:38
Γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα
Μια βοήθεια παιδιά σας παρακαλώ.
Στον συγκεκριμένο ενισχυτή (που δεν άνοιγε) του αντικατέστησα τον c2508 22nf , τον c2509 1mf το ολοκληρωμένο και το fet.
Μόνο ο 22nf ήθελε αλλαγή, αλλά άλλαξα και τα άλλα. ο ενισχυτής πλέον ανοίγει αλλά ενεργοποιείτε το protect και κλείνει αμέσως.
Έλεγξα όλα τα τρανζίστορ εξόδου καθώς και όλα τα drive τους χωρίς να βρώ κάποιο χαλασμένο ή με κάποια διαρροή.
Υπάρχει κάποιος τρόπος εντοπισμού της βλάβης?
Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων
https://www.youtube.com/watch?v=rTveG_7RA28
επίσης αν δεν απατωμαι, υπαρχει service mode που σου λέει καποια παραπανω στοιχεια, συμβουλέψου το service manual
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σας ευχαριστώ. Το διαγνωστικό του βοηθάει τελικά. βρήκα ένα σταθεροποιητικό που δεν μετράει καλά. θα το αντικαταστήσω και μάλλον είναι αυτό.
Di*Ca_Electronic
31-12-21, 12:49
Φίλε Κώστα,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να ΄χουμε μ΄ ΥΓΕΙΑ και καλή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,
μ΄ ότι κι αν απασχολούμαστε.
Μαζί με τις ευχές μου συστήνω κι εγώ με τη σειρά μου καλό έλεγχο κι αντικατ/ση όταν χρειάζεται
των zener 5V1 που πολώνουν τις βάσεις στα TRN΄s ισχύος των :
- SURROUND BACK L,
- FRONT L
- SURROUND L,
- CENTER,
- SURROUND R,
- FRONT R &
- SURROUND BACK R,
ακουστικών καναλιών του ενισχυτή σου.
Όλα αυτά φαίνονται στο σχηματικό (σελ. 99) που σου έστειλε ο φίλος Μιχάλης ( https://www.manualslib.com/manual/953621/Yamaha-Rx-V661.html )
που βρήκες και τη βοηθητική λειτουργία SELF DIAGNOSTIC αλλά και στα πρώτα δευτερόλεπτα του
video μέσω YOUTUBE που σου παρέθεσε ο φίλος συνονόματος από ΓΑΛΑΤΣΙ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σ΄ ΟΛΟΥΣ μας και πάλι.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Δημήτρη - Μιχάλη και Δημήτρη σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή χρονιά.
Τεχνικός είμαι και θα χαρώ πολύ να βοηθήσω σε κάτι που θα γνωρίζω όταν χρειαστεί