Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] Pitsos E-NR: PKNB36V121/08

Bilkil2
17-10-21, 01:24
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος , λίγο έως πολύ άσχετος με τα ηλεκτρικά. Έχω το ψυγείο pitsos E-NR: PKNB36V121/08 γύρω στα 7 χρόνια. Πριν από κανένα μήνα ξεκίνησε να σφυρίζει το αλαρμ και να αναβοσβηνει το νούμερο της κατάψυξης. Το παρούσα σταματάγε και μετά ξανά το ίδιο. Ώσπου παρατήρησα ότι σταματούσε και να δουλεύει . Το έβγαζα από τη πρίζα το ξανσβαζα, έπαιρνε μπρος και μετά πάλι τα ίδια. Ήρθε ένας τεχνικός έβγαλε τη πλακέτα, την πήγε σε κάποιον άλλο να τη δει και μου είπε ότι είναι σωστή..ίσως να φταίει ο αισθητήρας της κατάψυξης. Γιατί το μοτέρ δούλευε κανονικά και έπιανε θερμοκρασία και στη κατάψυξη και πάνω στη συντήρηση. Αλλά με τις ώρες του μέχρι να ξανασταματησει. Ρώτησα και άλλους δύο μάστορες , ο ένας είπε ότι πιθανώς να χάνει υγρά και να θέλει πέταγμα το ψυγείο και ο άλλος για χαλασμένη πλακέτα. 3 μάστορες 3 διαφορετικές διαγνώσεις. Εάν έχανε υγρά το μοτέρ δεν θα δούλευε συνέχεια προσπαθώντας να πιάσει τη θερμοκρασία? Σήμερα έβγαλα μόνος μου τη πλακέτα , άλλαξα τους πυκνωτές και την έβαλα πάλι να δουλέψει. Από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι στιγμής το ψυγείο δουλεύει κανονικά , το μοτερ σταμάτησε κάνα δυο φορές για λίγο και ξαναπήρε μπρος κανονικά. Έχει καταλάβει κανείς τι μπορεί να παίζει από τα όσα μπερδεμένα έχω γράψει? Είμαι σε απόγνωση γιατί τα οικονομικά είναι χάλια και δεν ξέρω αν συμφέρει να γίνει κάποια αλλαγή αισθητήρων η κάτι άλλο ή αν χρειάζεται αγορά καινούργιου ψυγείου

Bilkil2
17-10-21, 01:26
Να σημειώσω ότι μετά τον πρώτο τεχνικό το ψυγείο δουλεύε κανονικά για περίπου δύο εβδομάδες δίχως να χτυπήσει το αλαρμ μέχρι πριν λίγες ημέρες όπου το έκανε ξανά.

Κυριακίδης
17-10-21, 01:57
άλλαξα τους πυκνωτές και την έβαλα πάλι να δουλέψει. Από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι στιγμής το ψυγείο δουλεύει κανονικά , το μοτερ σταμάτησε κάνα δυο φορές για λίγο και ξαναπήρε μπρος κανονικά.
Για πόσο περίπου χρονικό διάστημα σταμάτησε και πόσο χρονικό διάστημα δουλεύει

μέχρι στιγμής το ψυγείο δουλεύει κανονικά
Δηλαδή από τις 2.30 το μεσημέρι και μέχρι τώρα ~ 10 ώρες μόνο τις 2 φορές σταμάτησε και ξαναπήρε μπρος? στις υπόλοιπες ώρες τι κάνει. Κανονικά καλό θα ήταν να έβαζες από τα θερμόμετρα με καντράν και επέκταση με καλώδιο του αισθητήρα και να παρακολουθείς σε τι θερμοκρασίες κόβει και ξαναπαίρνει μπροστά (και αν εξηγούνται σε κατάλληλο χρόνο οι παύσεις εκκινήσεις βάση της θερμοκρασίας που βλέπεις στο καντράν θερμόμετρου) μπορεί και να το έφτιαξες ήδη.

Κανονικά 2 θερμόμετρα θέλει για κατάψυξη και συντήρηση να παρακολουθείς τα συμβάντα (χωρίς να ανοίγεις πόρτες κάθε τόσο) αν έχεις ένα , προτιμότερο στην συντήρηση παρακολουθείς θερμοκρασίες .
Το μοντέλο έχει και ανεμιστήρα (μπας και κολλάει περιστασιακά ) αυτό θα σου το δείξει αν έχεις 2 θερμόμετρα κατάψυξη και στην συντήρηση.

Κυριακίδης
17-10-21, 01:59
Για πόσο περίπου χρονικό διάστημα σταμάτησε και πόσο χρονικό διάστημα δουλεύει

Δηλαδή από τις 2.30 το μεσημέρι και μέχρι τώρα ~ 10 ώρες μόνο τις 2 φορές σταμάτησε και ξαναπήρε μπρος? στις υπόλοιπες ώρες τι κάνει. Κανονικά καλό θα ήταν να έβαζες από τα θερμόμετρα με καντράν και επέκταση με καλώδιο του αισθητήρα και να παρακολουθείς σε τι θερμοκρασίες κόβει και ξαναπαίρνει μπροστά (και αν εξηγούνται σε κατάλληλο χρόνο οι παύσεις εκκινήσεις βάση της θερμοκρασίας που βλέπεις στο καντράν θερμόμετρου) μπορεί και να το έφτιαξες ήδη.

Κανονικά 2 θερμόμετρα θέλει για κατάψυξη και συντήρηση να παρακολουθείς τα συμβάντα (χωρίς να ανοίγεις πόρτες κάθε τόσο) αν έχεις ένα , προτιμότερο στην συντήρηση παρακολουθείς θερμοκρασίες .
Το μοντέλο έχει και ανεμιστήρα (μπας και κολλάει περιστασιακά ) αυτό θα σου το δείξει αν έχεις 2 θερμόμετρα κατάψυξη και στην συντήρηση.[/COLOR]

Να σημειώσω ότι μετά τον πρώτο τεχνικό το ψυγείο δουλεύε κανονικά για περίπου δύο εβδομάδες δίχως να χτυπήσει το αλαρμ μέχρι πριν λίγες ημέρες όπου το έκανε ξανά.
Τι έκανε ο πρώτος τεχνικός και τι συμπτώματα είχες πριν να έρθει

Bilkil2
17-10-21, 11:30
Καλημέρα. Τίποτα στην ουσία δεν έκανε ο τεχνικός. Έβγαλε την πλακέτα, την έστειλε να την δούνε την ξαναπέρασε και το βάλαμε μπρος να δούμε αν δουλεύει. Δούλεψε κανονικά και είπε να έχουμε το νου μας. Εν τέλει σήμερα στις 6 το πρωί στο ψυγείο ξαναηχησε το αλαρμ και όταν πήγα δεν ακουγόταν τίποτα, ούτε ανεμιστήρας ούτε μοτέρ. Το έκλεισα μέχρι στιγμής ξανά. Πάει πουθενά το μυαλό σας ? Υπάρχει περίπτωση να έχει χάσει υγρά ?

Bilkil2
17-10-21, 11:33
Τόσες φορές το αντιλήφθηκα εγώ γιατί έλειπα και κάποιες στιγμές. Αλλά ήταν και δύο ημέρες κλειστό δεν θα ήταν λογικό να δουλεύει συνέχεια για να πιάσει τις θερμοκρασίες που είχα ρυθμίσει ?

Κυριακίδης
17-10-21, 12:28
Από το 1ο ποστ έχουμε δεδομένα (και ας πούμε αληθή) 1) το έλεγχο πλακέτας που δεν βρήκαν πρόβλημα 2) την δήλωση ότι έπιανε θερμοκρασία κατάψυξη και συντήρηση
Επομένως αποκλείουμε πλακέτα και πρόβλημα ψυκτικό
Από την στιγμή που ηχεί αλάρμ πιθανά κάτι συμβαίνει μετά από κάποιες ώρες και μειώνεται η ψύξη (και καλά κάνει που ηχεί το αλάρμ) δεν ρίχνουμε απαραίτητα ευθύνες σε υποτίθεται κακή απόδοση ψύξης εξαιτίας ψυκτικού κυκλώματος (γιατί το έχουμε απορρίψει και αυτό)
Επομένως θα είναι πιθανά κάτι περιφερειακό π.χ. το ρελέ με θερμικό κωδ 51174 / ανεμιστήρας κωδ 62522 / αισθητήρας θερμοκρασίας στην εβαπορέτα κωδ 54625
https://www.eaparts.gr/models/modelitem?mid=23485
Επειδή λες για μόνιμη διακοπή , πιο ύποπτο το θερμικό
Για το αν φταίει αισθητήρας θερμοκρασίας και ανεμιστήρας , με έλεγχο και παρακολούθηση κάπως το προσεγγίζεις τι φταίει από τα 2 .

3 τεχνικοί δεν μπορεί να είναι όλοι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα , επομένως πιθανά δεν θέλουν να χάσουν χρόνο για την περίπτωση που απαιτεί παρακολούθηση (π.χ. να έπαιρναν ψυγείο στο "στρατηγείο" τους για να το παρακολουθήσουν συνοπτικά.

Bilkil2
17-10-21, 12:38
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Στις 6 το πρωί που άναψε το αλαρμ, έκλεισα το ψυγείο για λίγες ώρες από το κουμπί κλεισίματος. Το άνοιξα πριν καμιά ώρα και μου έκανε εντύπωση ότι δεν αναβοσβηνε κανένα λαμπάκι θερμοκρασίας ενώ δεν ακουγόταν τίποτα, ούτε ανεμιστήρας ούτε μοτέρ. Έπαιξα λίγο με τα πλήκτρα θερμοκρασίας και όταν έκλεινα πόρτα άκουγα μόνο τον ανεμιστήρα να δουλεύει δίχως να εκκινεί το μοτέρ. Το ξανά έβαλα στους μείον 18 έκλεισα ξανά το ψυγείο και μόλις το έβαλα στη πρίζα σφύριξε το αλαρμ και έδωσε κατευθείαν και το μοτέρ. Προς το παρόν τώρα λειτουργεί μέχρι να ξανακλεισει μάλλον. Επειδή φαίνεστε γνώστης του αντικειμένου, αξίζει να πάω σε διόρθωση του πιθανού προβλήματος η να ψαχτω για νέο ψυγείο ? Και για Θεσσαλονίκη γνωρίζει κανείς κανένα καλό Μαστορα? Ευχαριστώ

Κυριακίδης
17-10-21, 13:58
αξίζει να πάω σε διόρθωση του πιθανού προβλήματος η να ψαχτω για νέο ψυγείο ? Αξίζει στον 1ο που θα σου πει συγκεκριμένη τιμή και θα σου το επιστρέψει λειτουργικό (τι να σου πούμε τώρα)

Να σημειώσω ότι μετά τον πρώτο τεχνικό το ψυγείο δουλεύε κανονικά για περίπου δύο εβδομάδες δίχως να χτυπήσει το αλαρμ μέχρι πριν λίγες ημέρες όπου το έκανε ξανά. Αυτό θυμίζει (για περίπου 2 εβδομάδες) κάποιο φράξιμο από πάγους στα κανάλια μεταφοράς (π.χ. στην περιοχή ανεμιστήρα που απάγει ψύξη από κατάψυξη προς συντήρηση) μπορεί να είναι χαλασμένη κάποια αντίσταση απόψυξης (π.χ. εντός του ανεμιστήρα μεταφοράς κάποια αντίσταση απόψυξης)

η να ψαχτω για νέο ψυγείο ? Αν συμβεί αυτό θα πάμε μαζί να το αγοράσουμε , θα έχει μόνο 3 πράγματα , θερμοστάτη μηχανικό , διακόπτη πόρτας , και λάμπα φωτισμού , όχι τίποτα παπάτζες με συνέταιρο την παπαδιά , με πλακέτες αισθητήρες ανεμιστήρες και μπόλικα "μαργαριτάρια" . Τέτοιο απλό ψυγείο έχω εγώ , και προσεύχομαι κάθε μέρα να χαλάσει (για να ξεμουδιάσει λίγο το χέρι μου , αλλά που τέτοια τύχη).

Bilkil2
17-10-21, 23:36
Έχω και κάποια νεότερα μιας και σήμερα ήμουν σχεδόν όλη μέρα σπίτι και παρακολουθούσα τη λειτουργία του ψυγείου. Από τις 10 το πρωί δεν έχει ανάψει καθόλου το αλαρμ, η ψύξη και σε συντήρηση και στη κατάψυξη είναι πλήρης αλλά έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες στιγμές σταματάει το μοτέρ και ο ανεμιστήρας που νομίζω είναι το φυσιολογικό και εκκινούν μετά από κάποια ώρα. Αλλά 2-3 φορές παρατήρησα ότι σταματάει το μοτέρ ενώ ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά. Είναι φυσιολογικό αυτό ? Να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας δίχως το μοτέρ ?

Κυριακίδης
18-10-21, 01:09
Νομίζω είναι φυσιολογικά όσα λες , ο αισθητήρας θερμοκρασίας στην εβαπορέτα (κατάψυξη) φροντίζει για την επιλεγμένη θερμοκρασία της κατάψυξης . Λογικά αυτά τα ψυγεία μπορείς να ρυθμίσεις και ανεξάρτητα άλλη θερμοκρασία για την συντήρηση , έτσι δεν είναι?.
Οπότε ο αισθητήρας της κατάψυξης όταν θα κρίνει ότι είναι πλήρης η θερμοκρασία στην κατάψυξη (θερμοκρασία που ρύθμισες ) θα σταματήσει το μοτέρ .
Για την θερμοκρασία της συντήρησης πιθανά αυτό το κρίνει άλλος αισθητήρας και ανάλογα λειτουργεί ο ανεμιστήρας όταν πρέπει. Ή όταν ανοίξεις την πόρτα της συντήρησης παύει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας και δουλεύει πάλι όταν κλείσεις την πόρτα.
Σε ενδιαφέρει να μην ανάψει πάλι το αλαρμ και να διατηρεί ικανοποιητικές θερμοκρασίες , το αν θα στο ξανακάνει μετά από 2 βδομάδες θα το κρίνεις από τις θερμοκρασίες (κάτι είπαμε πιο πάνω για την πιθανή αντίσταση απόψυξης να έχει πρόβλημα ) , μπορεί και με την αλλαγή των πυκνωτών που έκανες να πάει καλά . Βλέπε την πορεία .

Bilkil2
18-10-21, 01:18
Οκ σας ευχαριστώ. Θα το δούμε πως θα παει αν και νομίζω ότι μετά από 10+ ώρες όπου το μοτέρ δούλευε κανονικά με τις εκκινήσεις και τις παύσεις του τώρα εδώ και αρκετή ώρα δεν λειτουργεί. Ακούω μόνο τον ανεμιστήρα. Και βλέπω ότι και η θερμοκρασία στο θάλαμο άρχισε να ανεβαίνει χωρίς βέβαια να έχει ανάψει ακόμη λαμπάκι. Οπότε αύριο μάστορα και ο θεός βοηθός.

Κυριακίδης
18-10-21, 01:33
Οπότε αύριο μάστορα και ο θεός βοηθός.
Να σου νοικιάσω το ψυγείο μου ? για να ησυχάσεις ? :lool: άντε καλή τύχη

Bilkil2
18-10-21, 01:35
Χαχαχ ευχαρίστως. Καλό βράδυ και ευχαριστώ για τις πληροφορίες

chipakos-original
18-10-21, 10:29
Έχω και κάποια νεότερα μιας και σήμερα ήμουν σχεδόν όλη μέρα σπίτι και παρακολουθούσα τη λειτουργία του ψυγείου. Από τις 10 το πρωί δεν έχει ανάψει καθόλου το αλαρμ, η ψύξη και σε συντήρηση και στη κατάψυξη είναι πλήρης αλλά έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες στιγμές σταματάει το μοτέρ και ο ανεμιστήρας που νομίζω είναι το φυσιολογικό και εκκινούν μετά από κάποια ώρα. Αλλά 2-3 φορές παρατήρησα ότι σταματάει το μοτέρ ενώ ο ανεμιστήρας λειτουργεί κανονικά. Είναι φυσιολογικό αυτό ? Να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας δίχως το μοτέρ ?
Αυτό είναι σύμπτωμα σχεδόν σε όλα τα ψυγεία 10 ετίας και τις περισσότερες φορές η αιτία είναι στον πυκνωτή εκκίνησης του συμπιεστή του ψυγείου. Αν βγάλεις καμία φωτογραφία από πίσω στο κάτω μέρος του ψυγείου θα σου δείξουμε ποιός είναι αυτός.Βέβαια μπορεί να συμβαίνουν και άλλα πράγματα αλλά συνήθως ο φταίχτης είναι ένας πυκνωτής πολύ συγκεκριμένος.

Bilkil2
18-10-21, 12:32
Καλημέρα σας. Τώρα λείπω στην δουλειά μου, μόλις επιστρέψω θα το βγάλω μια φωτό. Αλλά πώς ανεβάζω εδώ φωτογραφίες? Είμαι λίγο άσχετος και δεν βλέπω καμιά επιλογή για ανέβασμα φωτογραφίας! Πάντως από το βράδυ που έφαγε πάλι το σκάλωμα και δεν ξεκινούσε μετά το μοτέρ , εκλεισα 2-3 φορές το ψυγείο από το πλήκτρο ον - οφ το ξανά άνοιξα και άκουγα μόνο τον ανεμιστήρα να δουλεύει . Το έκλεισα ξανά και έφυγα στη δουλειά με σκοπό να φέρω μάστορα μόλις επιστρέψω.

Κυριακίδης
18-10-21, 20:19
Αλλά πώς ανεβάζω εδώ φωτογραφίες? Είμαι λίγο άσχετος και δεν βλέπω καμιά επιλογή για ανέβασμα φωτογραφίας! Με την σειρά όπως δείχνουν τα βέλη
48771

Bilkil2
18-10-21, 23:48
Με την σειρά όπως δείχνουν τα βέλη
48771

Έβγαλα κάποιες φωτό αλλά πλέον μάλλον έχει αποκλειστεί το ρελέ του θερμικού και ο πυκνωτής εκκίνησης του συμπιεστή. Πάμε μάλλον βάση των τεχνικών που μίλησα σε 50-50 ανάμεσα σε βλάβη στον εγκέφαλο της πλακέτας που δεν φάνηκε στον έλεγχο η σε αισθητήρες της κατάψυξης. Θα αλλάξω τους αισθητήρες που έχουν σχετικά χαμηλό κόστος και αν φτιάξει έχει καλώς. Ειδάλλως πάω σε νέο ψυγείο γιατί δεν νομίζω πως αξίζει η αλλαγή πλακέτας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Κυριακίδης
19-10-21, 00:31
Κάνω μια ερώτηση στον Δημήτρη αν από αυτά που διαβάζει στο μήνυμα #2 (Δηλώσεις Βασίλη , λειτουργία κανονική για 2 εβδομάδες ) μπορεί από την εμπειρία του να μας πει αν υπάρχει περίπτωση πλακέτας να παρουσιάζει πρόβλημα μετά από 2 εβδομάδες? (άλλο με την έννοια π.χ. μετά από σφάλματα περιφερειακών αισθητήρες ή τεχνικό φράξιμο καναλιών με πάγους κτλ ) προσωπικά το θεωρώ αδύνατον , ο Δημήτρης τι άποψη έχει, μπορεί να ρίξει ευθύνες σε πλακέτα ?

chipakos-original
19-10-21, 07:58
Κάνω μια ερώτηση στον Δημήτρη αν από αυτά που διαβάζει στο μήνυμα #2 (Δηλώσεις Βασίλη , λειτουργία κανονική για 2 εβδομάδες ) μπορεί από την εμπειρία του να μας πει αν υπάρχει περίπτωση πλακέτας να παρουσιάζει πρόβλημα μετά από 2 εβδομάδες? (άλλο με την έννοια π.χ. μετά από σφάλματα περιφερειακών αισθητήρες ή τεχνικό φράξιμο καναλιών με πάγους κτλ ) προσωπικά το θεωρώ αδύνατον , ο Δημήτρης τι άποψη έχει, μπορεί να ρίξει ευθύνες σε πλακέτα ?
Οχι δεν θεωρώ ότι η βλάβη είναι στην πλακέτα. Επειδή όμως όλα εξετάζονται σε μία βλάβη πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά και τα πιο ΄΄ ένοχα εξαρτήματα΄΄ .......γι αυτό πρέπει να ελεγχθεί ο πυκνωτής του συμπιεστή ή να αντικατασταθεί προληπτικά, (προτιμώ το πρώτο)....

Bilkil2
19-10-21, 11:03
Οχι δεν θεωρώ ότι η βλάβη είναι στην πλακέτα. Επειδή όμως όλα εξετάζονται σε μία βλάβη πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά και τα πιο ΄΄ ένοχα εξαρτήματα΄΄ .......γι αυτό πρέπει να ελεγχθεί ο πυκνωτής του συμπιεστή ή να αντικατασταθεί προληπτικά, (προτιμώ το πρώτο)....

Και χθες το βράδυ το έβαλα στη λειτουργία κατά τις 11 και δούλεψε μέχρι τις 6 το ξημέρωμα περίπου. Όταν σηκώθηκα άκουγα μόνο τον ανεμιστήρα να λειτουργεί. Παρατήρησα ότι αν το ξαναβάλω στη πρίζα σε κοντινή ώρα δεν λειτουργεί το μοτέρ. Πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες να ανέβει η θερμοκρασία στο ψυγείο και τότε αν το βάλω στη πρίζα εκκινεί κανονικά το μοτέρ και ψύχει. Να έχει "αρπάξει" το μοτέρ και μόλις ζεσταθεί υπερβολικά να σταματάει ? Η μιλάμε περισσότερο για αισθητήρες? Θα αλλάξω προληπτικά και τον πυκνωτή μαζί με τους αισθητήρες

chipakos-original
19-10-21, 13:13
Το σωστό είναι να μετρηθεί ο πυκνωτής και να υπάρξει ιεραρχία στην αντικατάσταση κάποιων πραγμάτων. Είναι λάθος να λέμε θα τα αλλάξω όλα. Αλλάζουμε ότι έχει χαλάσει, και αφού πάρει μπρος το μηχάνημα και λειτουργήσει σωστά,μπορούμε να κάνουμε κάποιες αντικαταστάσεις ως Service του μηχανήματος.

Bilkil2
19-10-21, 13:34
Το σωστό είναι να μετρηθεί ο πυκνωτής και να υπάρξει ιεραρχία στην αντικατάσταση κάποιων πραγμάτων. Είναι λάθος να λέμε θα τα αλλάξω όλα. Αλλάζουμε ότι έχει χαλάσει, και αφού πάρει μπρος το μηχάνημα και λειτουργήσει σωστά,μπορούμε να κάνουμε κάποιες αντικαταστάσεις ως Service του μηχανήματος.

48772 του κουτρουλη ο γάμος γίνεται εκεί. Ο πυκνωτής εκκίνησης που ακριβώς βρίσκεται ?

chipakos-original
19-10-21, 15:27
Ψάχνεις ένα λευκό στρογγυλό με δύο καλώδια σύνδεσης επάνω του και φυσικά γίνεται του κουτρούλη αν δεν έχει φυσιχτεί ποτέ του .Μην ανησυχείς όμως όλων τα ψυγεία κάπως έτσι είναι εκεί πίσω.Ψάχνεις κάτι σαν αυτόν που σου έχω στη φωτογραφία.

Bilkil2
19-10-21, 16:06
Ψάχνεις ένα λευκό στρογγυλό με δύο καλώδια σύνδεσης επάνω του και φυσικά γίνεται του κουτρούλη αν δεν έχει φυσιχτεί ποτέ του .Μην ανησυχείς όμως όλων τα ψυγεία κάπως έτσι είναι εκεί πίσω.Ψάχνεις κάτι σαν αυτόν που σου έχω στη φωτογραφία.

Οκ θα το ψάξω, ευχαριστώ πολύ .

Κυριακίδης
19-10-21, 21:21
Και χθες το βράδυ το έβαλα στη λειτουργία κατά τις 11 και δούλεψε μέχρι τις 6 το ξημέρωμα περίπου. Όταν σηκώθηκα άκουγα μόνο τον ανεμιστήρα να λειτουργεί. Παρατήρησα ότι αν το ξαναβάλω στη πρίζα σε κοντινή ώρα δεν λειτουργεί το μοτέρ. Πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες να ανέβει η θερμοκρασία στο ψυγείο και τότε αν το βάλω στη πρίζα εκκινεί κανονικά το μοτέρ και ψύχει. Να έχει "αρπάξει" το μοτέρ και μόλις ζεσταθεί υπερβολικά να σταματάει ? Η μιλάμε περισσότερο για αισθητήρες? Θα αλλάξω προληπτικά και τον πυκνωτή μαζί με τους αισθητήρες

Πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες να ανέβει η θερμοκρασία στο ψυγείο αυτό πιθανά είναι σφάλμα αισθητήρα θερμοστάτη (κάποια λεπτά ναι , αλλά ώρες όχι)
Δεν θα περιμέναμε τόσο μεγάλες καθυστερήσεις από αισθητήρα , αλλά μπορεί και κάποιο φράξιμο προς την ροή προς συντήρηση , με αποτέλεσμα ο χώρος της κατάψυξης να προηγείται έντονα σε ψύξη (γιαυτό και οι ώρες ) καθυστέρησης .

Τα σωληνάκια αποχετεύσεων στην παραπάνω φωτογραφία καθάρισε τα εσωτερικά από τυχόν λίπη γιατί αν δεν αποχετεύουν τα λιωμένα νερά της εβαπορέτας μπορεί βουλώσουν ή να φράξουν τις ροές προς το λεκανάκι πάνω από τον συμπιεστή , αλλά και να φράξουν ροές ψύξης προς συντήρηση (τα είδαμε αυτά τα προβλήματα σε άλλα θέματα ).
Γιαυτό λέμε βάλε θερμόμετρα με καντράν και εξωτερικούς αισθητήρες καλώδιο για να βλέπεις πόσο π.χ. μπροστά υπερτερεί σε ψύξη ο θάλαμος κατάψυξης (που να εξηγεί γιατί δεν ξαναπαίρνει μπροστά ο συμπιεστής ) αλλά και στο άλλο θερμόμετρο στην συντήρηση θα βγαίνει το αυτονόητο στο γιατί η ψύξη της συντήρησης μειώθηκε (και μας ζαλίζει το αλαρμ προειδοποίησης).
Αυτά τα θερμόμετρα στην ουσία βοηθούν τόσο πολύ που λέει ο λόγος (αν βουλώσεις τα αυτιά σου και δεν ακούς τον συμπιεστή επίτηδες ή τον ανεμιστήρα ) βοηθούν να καταλάβεις τι "κινείται" και τι όχι μέσα στο ψυκτικό σύστημα , οπότε βγαίνουν και συμπεράσματα .

Κυριακίδης
19-10-21, 21:27
αυτό πιθανά είναι σφάλμα αισθητήρα θερμοστάτη (κάποια λεπτά ναι , αλλά ώρες όχι)
Δεν θα περιμέναμε τόσο μεγάλες καθυστερήσεις από αισθητήρα , αλλά μπορεί και κάποιο φράξιμο προς την ροή προς συντήρηση , με αποτέλεσμα ο χώρος της κατάψυξης να προηγείται έντονα σε ψύξη (γιαυτό και οι ώρες ) καθυστέρησης .

Τα σωληνάκια αποχετεύσεων στην παραπάνω φωτογραφία καθάρισε τα εσωτερικά από τυχόν λίπη γιατί αν δεν αποχετεύουν τα λιωμένα νερά της εβαπορέτας μπορεί βουλώσουν ή να φράξουν τις ροές προς το λεκανάκι πάνω από τον συμπιεστή , αλλά και να φράξουν ροές ψύξης προς συντήρηση (τα είδαμε αυτά τα προβλήματα σε άλλα θέματα ).
Γιαυτό λέμε βάλε θερμόμετρα με καντράν και εξωτερικούς αισθητήρες καλώδιο για να βλέπεις πόσο π.χ. μπροστά υπερτερεί σε ψύξη ο θάλαμος κατάψυξης (που να εξηγεί γιατί δεν ξαναπαίρνει μπροστά ο συμπιεστής ) αλλά και στο άλλο θερμόμετρο στην συντήρηση θα βγαίνει το αυτονόητο στο γιατί η ψύξη της συντήρησης μειώθηκε .
Αυτά τα θερμόμετρα στην ουσία βοηθούν τόσο πολύ που λέει ο λόγος (αν βουλώσεις τα αυτιά σου και δεν ακούς τον συμπιεστή επίτηδες ή τον ανεμιστήρα ) βοηθούν να καταλάβεις τι "κινείται" και τι όχι μέσα στο ψυκτικό σύστημα , οπότε βγαίνουν και συμπεράσματα .

Αν έβλεπες ότι ο χώρος κατάψυξης υπερτερεί σε ψύξη πολύ μπροστά (δικαιολογημένα σταματά το μοτέρ ) , αλλά και βλέπονας το θερμόμετρο στην συντήρηση δικαιολογημένα υποψιάζεσαι γιατί δεν ενισχύεται η ψύξη προς συντήρηση (π.χ. χαλασμένος ανεμιστήρας ή φράξιμο μεταφοράς καναλιών από κατάψυξη προς συντήρηση ) και άλλα πολλά π.χ. αν τυχόν λειτουργεί η αντίσταση απόψυξης ή όχι (ανάλογα τον προγραμματισμό του κατασκευαστή κάθε πόσες ώρες μετά να κάνει απόψυξη με τις αντιστάσεις και για πόσα λεπτά )

Προσοχή στην αρχή οι ενδείξεις στα θερμόμετρα θα δώσουν την εντύπωση του "ότι νάναι" , αλλά αργότερα όταν εξισωθούν οι θερμοκρασίες ομαλά σε όλους τους χώρους και τοιχώματα , τότε βλέπεις πιο καθαρά τι "κινείται" σωστά μέσα στους θαλάμους και τι όχι . Τα ψηφιακά θερμόμετρα έχουν το πλεονέκτημα να μετρούν και δέκατα θερμοκρασίας , αυτό βοηθάει ακόμη πιο πολύ στον εντοπισμό του τι κινείται μέσα στο ψυκτικό κύκλωμα και στους χώρους θαλάμους .

τα θερμόμετρα τα εξωτερικά βοηθάνε να εντοπίσεις αν έχει μειωμένη ταχύτητα απόδοσης ψύξης (με την βοήθεια στα δέκατα μέτρησης ) π.χ. αν λείπουν υγρά / τα δέκατα κατεβαίνουν σε ψύξη δύσκολα και ανυπόφορα , ενώ σε καλό ψυκτικό κύκλωμα με καλή ψυκτική απόδοση τα δέκατα τρέχουν με ταχύτητα .
Αυτά έπρεπε να τα πούμε πιο μπροστά , γιατί με ταραχές του τύπου πάτησα το on - off 2-3 φορές και είδα δεν είδα το μοτέρ να παίρνει μπροστά , οδηγούν μόνο στο χάος.

Bilkil2
19-10-21, 22:00
Αν έβλεπες ότι ο χώρος κατάψυξης υπερτερεί σε ψύξη πολύ μπροστά (δικαιολογημένα σταματά το μοτέρ ) , αλλά και βλέπονας το θερμόμετρο στην συντήρηση δικαιολογημένα υποψιάζεσαι γιατί δεν ενισχύεται η ψύξη προς συντήρηση (π.χ. χαλασμένος ανεμιστήρας ή φράξιμο μεταφοράς καναλιών από κατάψυξη προς συντήρηση ) και άλλα πολλά π.χ. αν τυχόν λειτουργεί η αντίσταση απόψυξης ή όχι (ανάλογα τον προγραμματισμό του κατασκευαστή κάθε πόσες ώρες μετά να κάνει απόψυξη με τις αντιστάσεις και για πόσα λεπτά )

Προσοχή στην αρχή οι ενδείξεις στα θερμόμετρα θα δώσουν την εντύπωση του "ότι νάναι" , αλλά αργότερα όταν εξισωθούν οι θερμοκρασίες ομαλά σε όλους τους χώρους και τοιχώματα , τότε βλέπεις πιο καθαρά τι "κινείται" σωστά μέσα στους θαλάμους και τι όχι . Τα ψηφιακά θερμόμετρα έχουν το πλεονέκτημα να μετρούν και δέκατα θερμοκρασίας , αυτό βοηθάει ακόμη πιο πολύ στον εντοπισμό του τι κινείται μέσα στο ψυκτικό κύκλωμα και στους χώρους θαλάμους .

τα θερμόμετρα τα εξωτερικά βοηθάνε να εντοπίσεις αν έχει μειωμένη ταχύτητα απόδοσης ψύξης (με την βοήθεια στα δέκατα μέτρησης ) π.χ. αν λείπουν υγρά / τα δέκατα κατεβαίνουν σε ψύξη δύσκολα και ανυπόφορα , ενώ σε καλό ψυκτικό κύκλωμα με καλή ψυκτική απόδοση τα δέκατα τρέχουν με ταχύτητα .
Αυτά έπρεπε να τα πούμε πιο μπροστά , γιατί με ταραχές του τύπου πάτησα το on - off 2-3 φορές και είδα δεν είδα το μοτέρ να παίρνει μπροστά , οδηγούν μόνο στο χάος.
Τα θερμόμετρα πρέπει να τα τοποθετήσω σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος της κατάψυξης και της συντήρησης? Το ψυγείο πάντως είναι στο οφ από τις 7 το πρωί , το άνοιξα πριν λίγο βλέποντας ότι η κατάψυξη ακόμη έχει κρατήσει κάποια ψύξη τ( τα παγάκια δλδ δεν έλιωσαν ακόμη ) δούλεψε το μοτέρ για κάνα 5 λεπτό σταμάτησε και άκουγα κλασικά μόνο ανεμιστήρα. Αν περάσουν λίγες ώρες ακόμη και ανέβει κ άλλο η θερμοκρασία στην κατάψυξη είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα δουλέψει πάλι για κάνα 7ωρο μέχρι να ξανασταματησει όπως έγινε και χθες δλδ. Κ το θέμα είναι ότι ο μάστορας που το είδε τη πρώτη φορά θα έρθει μεθαύριο για να αλλάξει τους αισθητήρες. Αν φταίνε αυτοί βέβαια. Για ρελέ θερμικού πχ που αναφέρθηκε τον ρώτησα και μου απάντησε ότι το είχε ελέγξει.

Κυριακίδης
19-10-21, 22:09
δούλεψε το μοτέρ για κάνα 5 λεπτό Λίγο είναι .
Θα πάνε όλα καλά (πιστεύω με τον τελευταίο μάστορα) αν και αυτός συμπεραίνει στα τυφλά (αλλά βασίζεται στο ιστορικό των υπολοίπων μαστόρων) που στον τελευταίο βοήθησε να κερδίσει χρόνο παρακολούθησης . Πες του να σιγουρευτεί και για τα υπόλοιπα (τυχόν αποχετεύσεις βουλωμένες , και την καλή λειτουργία αντίστασης απόψυξης και ανεμιστήρα)

Τα θερμόμετρα πρέπει να τα τοποθετήσω σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος της κατάψυξης και της συντήρησης?
στο κέντρο κάθε θαλάμου για τον μέσο όρο θερμοκρασίας / και μακριά από σημεία που μπορεί να επηρεάσουν π.χ. στην ροή ανεμιστήρα .

Bilkil2
19-10-21, 22:25
Λίγο είναι .
Θα πάνε όλα καλά (πιστεύω με τον τελευταίο μάστορα) αν και αυτός συμπεραίνει στα τυφλά (αλλά βασίζεται στο ιστορικό των υπολοίπων μαστόρων) που στον τελευταίο βοήθησε να κερδίσει χρόνο παρακολούθησης . Πες του να σιγουρευτεί και για τα υπόλοιπα (τυχόν αποχετεύσεις βουλωμένες , και την καλή λειτουργία αντίστασης απόψυξης και ανεμιστήρα)

στο κέντρο κάθε θαλάμου για τον μέσο όρο θερμοκρασίας / και μακριά από σημεία που μπορεί να επηρεάσουν π.χ. στην ροή ανεμιστήρα .

Για να δούμε..αν όσο διάβασα για τα ψυγεία τις τελευταίες μέρες διάβαζα στις πανελλήνιες θα είχα περάσει νομική �� ευχαριστώ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις. Αν υπάρξει θετική η και αρνητική εξέλιξη η έχω νέα από θερμομετρησεις θα επανέλθω.

Κυριακίδης
19-10-21, 22:29
Εμένα πάντως δεν με κάνανε πρύτανη επειδή υποστηρίζω μηχανικούς θερμοστάτες (άθλια κοινωνία) :001_tt2:

Bilkil2
22-10-21, 10:37
Εμένα πάντως δεν με κάνανε πρύτανη επειδή υποστηρίζω μηχανικούς θερμοστάτες (άθλια κοινωνία) :001_tt2:

Καλημέρα και πάλι. Ήρθε νέος τεχνικός γιατί ο πρώτος είχε τόσες δουλειές που δεν προλάβαινε ο οποίος κοίταξε μοτέρ και τα συναφή και αποφανθεί ότι είναι η πλακέτα με συνολικό κόστος επισκευής 100 ευρώ. Πήρε 20 ευρώ για τη διάγνωση και θέλει αλλά 30 αμοιβή αυτός +50 ο πλακέτας. Σαν πολλά δεν είναι ? Να τονίσω ότι το μοτέρ την τελευταία μέρα δεν έπαιρνε μπρος όσες φορές και αν προσπάθησα. Άκουγα να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας και μέσα στη κατάψυξη είχε 15 βαθμούς. Τι προτείνετε να κάνω ?

chipakos-original
22-10-21, 12:25
Καλημέρα και πάλι. Ήρθε νέος τεχνικός γιατί ο πρώτος είχε τόσες δουλειές που δεν προλάβαινε ο οποίος κοίταξε μοτέρ και τα συναφή και αποφανθεί ότι είναι η πλακέτα με συνολικό κόστος επισκευής 100 ευρώ. Πήρε 20 ευρώ για τη διάγνωση και θέλει αλλά 30 αμοιβή αυτός +50 ο πλακέτας. Σαν πολλά δεν είναι ? Να τονίσω ότι το μοτέρ την τελευταία μέρα δεν έπαιρνε μπρος όσες φορές και αν προσπάθησα. Άκουγα να δουλεύει μόνο ο ανεμιστήρας και μέσα στη κατάψυξη είχε 15 βαθμούς. Τι προτείνετε να κάνω ?
Κοίτα η αλήθεια είναι ότι θέλεις να το διορθώσεις το ψυγείο οπότε αφού δεν τα κατάφερες με ότι οδηγίες προσπαθήσαμε να σου δώσουμε δώσε την επισκευή στον τεχνικό απλά τουλάχιστον πέστου να τοποθετήσει την επισκευασμένη πλακέτα και να έρθει 2 ημέρες μετά να πληρωθεί.

Κυριακίδης
22-10-21, 23:08
Δημήτρη δεν γίνονται αυτά , και εξηγώ γιατί , κάποιοι θα με βγάλουν "κακό" .
Σε τέτοια προβλήματα υπάρχουν κανόνες , και μια σωστή διαδικασία , το σύνολο των τεχνικών βρίσκεται σε σύγχυση στον ακριβή εντοπισμό βλάβης επειδή αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα .
Ακολουθούν ανάποδους κανόνες (ξεκινάνε πρώτα με το "δήθεν τις πλακέτας " που ανάθεμα αν μπορεί ένας ηλεκτρονικός εκτός την αρτιότητα της πλακέτας να μπορεί να προβλέψει και την τύχη της ίδιας της άρτιας πλακέτας σε συνδυασμό των περιφερειακών της πλακέτας ).
Ένα παράδειγμα ?
http://2jjrefrigeracion.blogspot.com/2010/12/procedimiento-de-revision-de-un_23.html
Που βάζει τελευταία πάντα την υποψία στην πλακέτα και στο τέλος του κειμένου .

Το γιατί οι τεχνικοί προτιμούν ανάποδα (πρώτα πλακέτα και μετά τα περιφερειακά ) είναι πολλοί λόγοι και εδώ θα γίνω "κακός" .
1) Διασφαλίζει στον τεχνικό άσχετα ποιος θα ήταν τελικά ο πραγματικός ένοχος της βλάβης ότι θα χορτάσει καφετιά έτσι κι αλλιώς .
2) Στην περίπτωση που δει ότι τελικά ούτε η πλακέτα τον βοήθησε , θα προχωρήσει στην αντικατάσταση περιφερειακών (εν αγνοία πελάτη αφού έτσι κι αλλιώς θέσανε στάνταρ τιμή επισκευή ΠΡΙΝ να εντοπιστεί η βλάβη )
3) Και ζήσαν οι τεχνικοί καλάααααα και εμείς χειρότεραααα.
4) Θα έλυνε προβλήματα αν είχαμε πρόγευση για κάθε αισθητήρα τα χαρακτηριστικά τους (όπως εξηγεί το παραπάνω link)
Ένα μέλος ο Tipos (αν θυμάμαι καλά ) είχε παρουσιάσει πίνακα με sensores για τα Pitsos και έλεγε τα χαρακτηριστικά τους για τεστ , το θέμα δεν το βρίσκω και δεν θυμάμαι αν ο πίνακας εξηγούσε σε ποια μοντέλα ταιριάζουν.
5) Η νέα τεχνολογία no frost = στην πράξη super frost ή αλλιώς fast frost, φτιάχτηκε για "μπίζνες " για "δουλίτσες " για λίγους

Από την άλλη αν ο τεχνικός ξεκινήσει με αισθητήρες ρισκάρει , γιατί στην συνέχεια αν αλλάξει γνώμη ο πελάτης , ο τεχνικός τους αισθητήρες θα πρέπει να τους κάνει κομπολόι. (δεν θα μπορεί να πει μετά ο τεχνικός στον πελάτη "να χμμμμ ξέρεις , το πείραμα με τους αισθητήρες δεν πέτυχε , αλλά θα στους χρεώσω στάνταρ και θα σε καβαλήσω και από πάνω με την αλλαγή πλακέτας )

Η γνώμη μου είναι να περιμένει τον τεχνικό που είπε ότι θα ξεκινήσει με αισθητήρες.

Bilkil2
23-10-21, 00:52
Δημήτρη δεν γίνονται αυτά , και εξηγώ γιατί , κάποιοι θα με βγάλουν "κακό" .
Σε τέτοια προβλήματα υπάρχουν κανόνες , και μια σωστή διαδικασία , το σύνολο των τεχνικών βρίσκεται σε σύγχυση στον ακριβή εντοπισμό βλάβης επειδή αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα .
Ακολουθούν ανάποδους κανόνες (ξεκινάνε πρώτα με το "δήθεν τις πλακέτας " που ανάθεμα αν μπορεί ένας ηλεκτρονικός εκτός την αρτιότητα της πλακέτας να μπορεί να προβλέψει και την τύχη της ίδιας της άρτιας πλακέτας σε συνδυασμό των περιφερειακών της πλακέτας ).
Ένα παράδειγμα ?
http://2jjrefrigeracion.blogspot.com/2010/12/procedimiento-de-revision-de-un_23.html
Που βάζει τελευταία πάντα την υποψία στην πλακέτα και στο τέλος του κειμένου .

Το γιατί οι τεχνικοί προτιμούν ανάποδα (πρώτα πλακέτα και μετά τα περιφερειακά ) είναι πολλοί λόγοι και εδώ θα γίνω "κακός" .
1) Διασφαλίζει στον τεχνικό άσχετα ποιος θα ήταν τελικά ο πραγματικός ένοχος της βλάβης ότι θα χορτάσει καφετιά έτσι κι αλλιώς .
2) Στην περίπτωση που δει ότι τελικά ούτε η πλακέτα τον βοήθησε , θα προχωρήσει στην αντικατάσταση περιφερειακών (εν αγνοία πελάτη αφού έτσι κι αλλιώς θέσανε στάνταρ τιμή επισκευή ΠΡΙΝ να εντοπιστεί η βλάβη )
3) Και ζήσαν οι τεχνικοί καλάααααα και εμείς χειρότεραααα.
4) Θα έλυνε προβλήματα αν είχαμε πρόγευση για κάθε αισθητήρα τα χαρακτηριστικά τους (όπως εξηγεί το παραπάνω link)
Ένα μέλος ο Tipos (αν θυμάμαι καλά ) είχε παρουσιάσει πίνακα με sensores για τα Pitsos και έλεγε τα χαρακτηριστικά τους για τεστ , το θέμα δεν το βρίσκω και δεν θυμάμαι αν ο πίνακας εξηγούσε σε ποια μοντέλα ταιριάζουν.
5) Η νέα τεχνολογία no frost = στην πράξη super frost ή αλλιώς fast frost, φτιάχτηκε για "μπίζνες " για "δουλίτσες " για λίγους

Από την άλλη αν ο τεχνικός ξεκινήσει με αισθητήρες ρισκάρει , γιατί στην συνέχεια αν αλλάξει γνώμη ο πελάτης , ο τεχνικός τους αισθητήρες θα πρέπει να τους κάνει κομπολόι. (δεν θα μπορεί να πει μετά ο τεχνικός στον πελάτη "να χμμμμ ξέρεις , το πείραμα με τους αισθητήρες δεν πέτυχε , αλλά θα στους χρεώσω στάνταρ και θα σε καβαλήσω και από πάνω με την αλλαγή πλακέτας )

Η γνώμη μου είναι να περιμένει τον τεχνικό που είπε ότι θα ξεκινήσει με αισθητήρες.

Καλησπέρα. Επειδή σαν τον Διογένη αναζητώ με το φανάρι έντιμο τεχνικό, τον πήρα τηλ ( τον τεχνικό) και τον ρώτησα αν γίνεται να πληρωθεί μετά από μέρες γιατί δεν ειμαι βέβαιος ότι είναι από πλακέτα η ότι δεν ταιει μόνο η πλακέτα, η απάντηση του ήταν εγώ από την στιγμή που την περάσω την πληρώνομαι και μετά δεν έχω ευθύνη αν φταίει και κανένα μοτέρ και κόβει μετά από ώρες. Άρπα κόλα δλδ 100 ευρώ και γεια σας. Πήγα πήρα την πλακέτα , την πήγα σε ένα απ' τους καλύτερους πλακετάδες της πόλης όπου την εξέτασε και μου είπε ότι η πλακέτα έχει όντως πρόβλημα στο πρόγραμμα της το οποίο ΔΕΝ γίνεται. Η πας για αγορά καινούργιας η καινούριο ψυγείο. Καινούργια δεν υπάρχει στην Ελλάδα μόνο παραγγελία απο έξω από το επίσημο σάιτ της Πίτσος ( κοίταξα και σε καταστήματα ανταλλακτικών) με τιμή 84 ευρώ και αναμονή 3 βδομάδες. Οπότε αποφάσισαμε να πάμε σε νέο ψυγείο. Αν έχετε κάποια πρόταση σε κόστος μέχρι 450 ευρώ θα το εκτιμούσα. Γιατί παραπάνω δεν δίνω όντας Καμμένος από ψυγεία ( 2 χαλασμένα ψυγεία στα 11 χρόνια). Σκέφτομαι για κανένα φτηνό μοντέλο της Samsung.

Κυριακίδης
23-10-21, 10:57
Σκέφτομαι για κανένα φτηνό μοντέλο της Samsung.
Δηλαδή σκέφτεσαι για 3 ψυγεία στα 15 χρόνια? :blink: (στο δικό μου ψυγείο τα 15 χρόνια τα έχει μόνο για τα "στρωσίματα" μπιέλας και πιστονιού στον συμπιεστή)
Οι προτάσεις μπορεί να ποικίλουν π.χ. αν τυχαίνει να έχεις ήδη χώρια καταψύκτη , οπότε πρόταση θα ήταν και επιλογή ψυγείου που αναφέρονται ως "μόνο συντήρησης"

Bilkil2
23-10-21, 13:53
Δηλαδή σκέφτεσαι για 3 ψυγεία στα 15 χρόνια? :blink: (στο δικό μου ψυγείο τα 15 χρόνια τα έχει μόνο για τα "στρωσίματα" μπιέλας και πιστονιού στον συμπιεστή)
Οι προτάσεις μπορεί να ποικίλουν π.χ. αν τυχαίνει να έχεις ήδη χώρια καταψύκτη , οπότε πρόταση θα ήταν και επιλογή ψυγείου που αναφέρονται ως "μόνο συντήρησης"

Ε αναγκαστικά εκεί έκλεισα. Στην αγορά νέου μιας και δεν μπορώ να περιμένω άλλες 3 βδομάδες για να έρθει πλακέτα. Και φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο πλακέτα. Πριν κάποιες μέρες είχα ακούσει το μοτέρ να κάνει για κανένα 3λεπτο έναν έντονο θόρυβο που μέχρι τότε δεν είχα ξανακουσει. Το τράβηξα βίντεο αλλά δεν έδωσα τόση σημασία γιατί τότε είχα δώσει βάση κυρίως σε αισθητήρια κλπ . Δεν έχω καταψύκτη όχι, οπότε "αναγκαστικά" πάω σε ψυγείοκαταψυκτη. Ανεβάζω και μια φωτό. Όπως θα δείτε αριστερά είναι το ψυγείο μου και ένας τοίχος το χωρίζει από την ξυλόσομπα που έχουμε ως κύρια πηγή θέρμανσης. Επειδή πίσω από το ψυγείο είναι και η καπνοδόχος που ξεκινάει από τον πρώτο όροφο και φτάνει μέχρι την ταράτσα ( ξυλόσομπα έχει και η γειτόνισσα μας από τον δεύτερο κάτω ζήλεψε) πίσω από εκεί αναπτύσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμα πιο αριστερά του ψυγειοθ έχουμε ένα ξύλινο ντουλάπι όπου πίσω πίσω εκεί που κολλάει με τον τοίχο δεν μπορείς να πιάσεις το ξύλο από τη ζέστη. Μήπως η σόμπα το χειμώνα ζοριζει πολύ τα μοτέρ τους και τα αναγκάζει να δουλεύουν ακόμη πιο πολύ και από το καλοκαίρι και γι αυτό πήρα 2 ψυγεία στο χέρι στα 12 χρόνια? Ξέρω σας ζαλισα με τις ερωτήσεις μου, αλλά όπως προανέφερα στο αρχικό ποστ είμαι άσχετος από τέτοια θέματα, με όρεξη βέβαια για να μάθω τα βασικά !

Bilkil2
23-10-21, 13:55
Εδώ είναι η φωτό
https://photos.app.goo.gl/1BiGeDJ7eKcVxtFq5

Κυριακίδης
23-10-21, 14:45
Πριν κάποιες μέρες είχα ακούσει το μοτέρ να κάνει για κανένα 3λεπτο έναν έντονο θόρυβο που μέχρι τότε δεν είχα ξανακουσει.
Διαταραχές δικτύου στην περιοχή? και σε μένα συνέβη αρκετές φορές και ήταν ο θόρυβος σαν να πέφτανε κατσαρολικά από τα ντουλάπια .

Εδώ είναι η φωτό
Δεν εμφανίζεται , για τα υπόλοιπα που γράφεις πρέπει να βρεις καλύτερο χώρο , τον πιο δροσερό για καλοκαίρι , και πιο φυσικό ζεστό για χειμώνα .
Οι μεγάλες πηγές θερμότητας όταν είναι κοντά μπορεί να καταστρέψουν τις μονώσεις χωρίς να δείχνει εξωτερικά σημάδια .

Bilkil2
24-10-21, 01:49

Διαταραχές δικτύου στην περιοχή? και σε μένα συνέβη αρκετές φορές και ήταν ο θόρυβος σαν να πέφτανε κατσαρολικά από τα ντουλάπια .

Δεν εμφανίζεται , για τα υπόλοιπα που γράφεις πρέπει να βρεις καλύτερο χώρο , τον πιο δροσερό για καλοκαίρι , και πιο φυσικό ζεστό για χειμώνα .
Οι μεγάλες πηγές θερμότητας όταν είναι κοντά μπορεί να καταστρέψουν τις μονώσεις χωρίς να δείχνει εξωτερικά σημάδια .
Ένα έντονο βουητό ήταν για 2-3 λεπτά και μετά σταμάτησε. Δεν ξέρω ποια ήταν η αιτία. https://www.emimikos.gr/OEM-VP-16A/ θα βοηθούσε κάτι τέτοιο προληπτικά στο νέο ψυγείο?

Κυριακίδης
24-10-21, 02:27
Για να το λέει ναι θα βοηθήσει , αλλά γελάω που δίνουν εγγύηση 12 μήνες .(δηλαδή ούτε τον εαυτό του υπάρχει πιθανότητα να μην προστατεύει και θα προστατέψει το ψυγείο ) :w00t:
Θα σοβαρευτούμε επιτέλους με αυτά τα ηλεκτρονικά?

sdancer75
28-10-21, 18:35
Δυστυχώς φίλε μου τα ίδια συμπτώματα είχα και εγώ, με Bosch ψυγείο (ίδια μητρική εταιρεία με pitsos) στα ίδια χρόνια λειτουργίας με το δικό σου.

Αφού το έκανα βίδες και όλα φαίνονταν να έχουν τις σωστές τιμές πχ τύλιγμα κομπρεσορα, ρελέ εκκίνησης, αισθητήρες κτλ, κατέληξα και αγόρασα με ρίσκο νέα πλακέτα από την Bosch περίπου στα 85 ευρώ και το πρόβλημα λύθηκε. Την κράτησα και την παλαιά μήπως εντοπίσω κάποια στιγμή το πρόβλημα, αφού φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα οι πυκνωτές και τα ρελέ της πλακέτας αλλά κάτι που δεν κατάφερα ακόμη να εντοπίσω. Το ψυγείο είναι συνδεδεμένο με πρίζα προστασίας από υπερτάσεις. Γενικά η εικόνα που αποκόμισα είναι κακή. Σήμερα, παρότι το ψυγείο δουλεύει κανονικά, μπορεί 1 φορά στο 9μηνο να βγάλει ένα alarm χαμηλής θερμοκρασίας για την πλάκα του ή η συντήρηση να χάσει την ψύξη της.

Ο ανεμιστήρας της κατάψυξης είχε αρχίσει να κάνει θόρυβο εξωφρενικό και το κόστος αυτού 70 ευρώ. Χρειάστηκε να το λύσω ξανά και να βάλω λιπαντικό για να συνεχίσει να δουλεύει.

Τώρα 1000 ευρώ ψυγείο με τέτοια προβλήματα κάτι σημαίνει για την αξιοπιστία της εταιρίας.

sdancer75
28-10-21, 18:48
Καλησπέρα. Επειδή σαν τον Διογένη αναζητώ με το φανάρι έντιμο τεχνικό, τον πήρα τηλ ( τον τεχνικό) και τον ρώτησα αν γίνεται να πληρωθεί μετά από μέρες γιατί δεν ειμαι βέβαιος ότι είναι από πλακέτα η ότι δεν ταιει μόνο η πλακέτα, η απάντηση του ήταν εγώ από την στιγμή που την περάσω την πληρώνομαι και μετά δεν έχω ευθύνη αν φταίει και κανένα μοτέρ και κόβει μετά από ώρες. Άρπα κόλα δλδ 100 ευρώ και γεια σας. Πήγα πήρα την πλακέτα , την πήγα σε ένα απ' τους καλύτερους πλακετάδες της πόλης όπου την εξέτασε και μου είπε ότι η πλακέτα έχει όντως πρόβλημα στο πρόγραμμα της το οποίο ΔΕΝ γίνεται. Η πας για αγορά καινούργιας η καινούριο ψυγείο. Καινούργια δεν υπάρχει στην Ελλάδα μόνο παραγγελία απο έξω από το επίσημο σάιτ της Πίτσος ( κοίταξα και σε καταστήματα ανταλλακτικών) με τιμή 84 ευρώ και αναμονή 3 βδομάδες. Οπότε αποφάσισαμε να πάμε σε νέο ψυγείο. Αν έχετε κάποια πρόταση σε κόστος μέχρι 450 ευρώ θα το εκτιμούσα. Γιατί παραπάνω δεν δίνω όντας Καμμένος από ψυγεία ( 2 χαλασμένα ψυγεία στα 11 χρόνια). Σκέφτομαι για κανένα φτηνό μοντέλο της Samsung.
Ο τεχνικός πως διέγνωσε πρόβλημα στο πρόγραμμα αφού αυτό είναι αποθηκευμένο σε rom και πιθανότατα κωδικοποιημένο; Ναι η πλακέτα πιθανόν να έχει πρόβλημα σε κάποιο από τα στοιχεία του αλλά όχι στο πρόγραμμα.....

Bilkil2
30-10-21, 01:14
Ο τεχνικός πως διέγνωσε πρόβλημα στο πρόγραμμα αφού αυτό είναι αποθηκευμένο σε rom και πιθανότατα κωδικοποιημένο; Ναι η πλακέτα πιθανόν να έχει πρόβλημα σε κάποιο από τα στοιχεία του αλλά όχι στο πρόγραμμα.....

Καλησπέρα. Δεν ξέρω τι να σας πω. Αυτό μου είπε πως έχει πρόβλημα στο πρόγραμμα του και δεν διορθώνεται. Εν τέλει παρήγγειλα ένα Samsung από Κωτσόβολο και σε μέλλοντα χρόνο ίσως παραγγείλω πλακέτα για το Πίτσος να το έχω σαν εφεδρικό .

Κυριακίδης
30-10-21, 10:48
Καλορίζικο το νέο απόκτημα . Όσο για το παλιό δώσε το σε τεχνικό να σου προσαρμόσει άλλη "πλακέτα" (εάν είναι εφικτό π.χ. αισθητήρα περιβάλλοντος και πλακέτα ισχύος που εμποδίζουν , αλλά το παίρνουμε με το πνεύμα παλιότερων ψυγείων που δεν τα είχαν αυτά , και είχαν μόνο μηχανικό χρονοδιακόπτη απόψυξης )
https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=AwrJ7JXC53xhx6wA_jFXNyoA;_ylu=Y29sbwNi ZjEEcG9zAzEEdnRpZANCQVNFTElORUNfMQRzZWMDc2M-?p=%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%A C%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1 %CE%BA%CF%8C%CF%82+%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF% CE%BF%CF%85&fr=mcafee_uninternational

https://www.supereverything.gr/2017/03/review-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%C F%84%CE%B7%CF%82-stc-1000.html
Εάν πετύχει με θερμοστάτη "πλακέτα" του εμπορίου και όχι της εταιρίας , θα προσεύχεσαι να χαλάσουν , αλλά ούτε ο διάολος θα σου κάνει το χατίρι.
Τέτοιους θερμοστάτες (του εμπορίου ) έχουν και πολύ ακριβά επαγγελματικά ψυγεία όρθια και μάλιστα με no frost συστήματα .
Μην στεναχωριέσαι για τους θερμοστάτες του εμπορίου , και αυτά έχουν "ντουντούκες" με alarm και ενδείξεις θερμοκρασιών. (και αν θέλεις βάζεις επιπρόσθετα ψηφιακό θερμόμετρο για να βλέπεις πότε πάει να στουμπώσει το σύστημα ροής απόψυξης )
Πρέπει να είναι κάτι γνώριμο σε εμάς , γιατί αν μπλέξεις με κρυφούς κωδικούς της εταιρίας , την κάτσαμε .

sdancer75
30-10-21, 13:27
Καλησπέρα. Δεν ξέρω τι να σας πω. Αυτό μου είπε πως έχει πρόβλημα στο πρόγραμμα του και δεν διορθώνεται. Εν τέλει παρήγγειλα ένα Samsung από Κωτσόβολο και σε μέλλοντα χρόνο ίσως παραγγείλω πλακέτα για το Πίτσος να το έχω σαν εφεδρικό .

Το Bosch με έσκασε..... Πριν 2 μήνες είχα κάνει απόψυξη και σήμερα το κάνω ξανά γιατί έπιασε πάγο στην κατάψυξη και δεν έχω ψύξη στη συντήρηση. Όλες οι μετρήσεις των αισθητήρων, αντίστασης κτλ βγήκαν καλές, Με κούρασε σαν ψυγείο με τέτοιου είδους θέματα. Σκέφτομαι για Hitachi ή Liebbher

Bilkil2
31-10-21, 14:39
Το Bosch με έσκασε..... Πριν 2 μήνες είχα κάνει απόψυξη και σήμερα το κάνω ξανά γιατί έπιασε πάγο στην κατάψυξη και δεν έχω ψύξη στη συντήρηση. Όλες οι μετρήσεις των αισθητήρων, αντίστασης κτλ βγήκαν καλές, Με κούρασε σαν ψυγείο με τέτοιου είδους θέματα. Σκέφτομαι για Hitachi ή Liebbher

Για liebbher δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια. Hitachi ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά το μοντέλο που ήθελα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο. Και μετά πήγα στη δεύτερη επιλογή "πόλεμος της Κορέας". Samsung δηλαδή η LG

sdancer75
31-10-21, 19:12
Με ηλεκτρονικά εξαρτήματα που είναι αναλώσιμα πχ ηλεκτρολυτικους πυκνωτές ή πολυπροπυλενίου δεν έχει πολύ ψωμί μια συσκευή η οποία δουλεύει 24/365 ημέρες τον χρόνο και ειδικά με τις τιμές που δουλεύουν οι αντιπροσωπείες. Τώρα δε αν σκεφτείς ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι Bosch παρά μόνο το σασί δεν νομίζω ότι αξίζει να πληρώσει κανείς πολλά λεφτά για την αγορά τους. Να σκεφτείς ότι το φελιζολ που έχουν για μόνωση ακριβώς πάνω από τον condenser το πουλάνε 25 ευρώ τι να λέμε.....

Di*Ca_Electronic
21-11-21, 09:40
Φίλοι μου έχετε δίκιο σ΄ όλα όσα γράφετε για τα ψυγεία διαφόρων σημερινών
επώνυμων μοντέλων.
Που είναι η ΙΖΟΛΑ των παλαιών καιρών που όπως γράφει κι ο φίλος Πέτρος από
Διδυμότειχο κρατούσε μία ζωή και μάλιστα έμενε και στους απογόνους.
Και το PITSOS πάντως - τουλάχιστον όταν κατασκευαζόταν στην Ελλάδα - θεωρείται
από τα καλλίτερα ψυγεία ακόμα, και μεταξύ αυτών των NO FROST, που αντιπαθεί ο
φίλος Πέτρος.
Τώρα όσον αφορά τ΄ ηλεκτρονικό μέρος του ψυγείου (η πλακέτα δηλ. που δίνει
τις εντολές - κατόπιν των θερμοκρασιακών σημάτων που λαμβάνει από τους αισθητήρες -
να λειτουργήσει ο compressor, έχει εκτός από πυκνωτές κι αντιστάσεις ολοκληρωμένο
μ΄ εγγεγραμμένο πρόγραμμα (λειτουργικό) τ΄ οποίο, παρ΄ ότι απορεί ο φίλος Γιώργος
από Λάρισα, ναι μπορεί, από αρκετούς λόγους κυρίως όμως από υπερλειτουργία / υπερθέρμανση,
αλλά κι από αύξηση τάσης VCC σ΄ ακροδέκτη(ες) του, να χάσει το προγραμματισμό του ή
ν΄ αλλοιωθεί το πρόγραμμά του.
Ο τεχνικός λοιπόν το συμπέρανε από τη μη λειτουργία του compressor όχι από μετρήσεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης