Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] MODEL:55UF8007 ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ(ΚΟΛΗΜΕΝΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ)
Γεια σας.
Η συγκεκριμενη tv.οταν παταω το power,μενει κολημενη στο λογοτυπο της εταιριας.
Υπαρχει καμια σωτηρια?
ευχαριστω.
Πιθανώς firmware. Έχει κολλήσει ή έχει γίνει για κάποιο λόγο corrupted το firmware της TV και πρέπει να ξαναπεραστεί το .bin αρχείο στο αντίστοιχο IC. Εκτός αν μπορέσει να ανταποκριθεί με αναβάθμιση firmware μέσω USB stick αφού του έχεις φορτώσει το λογισμικό από το site της εταιρείας.
Το firmware το βρήκα,το πέρασα σε φλασάκι αλλά δεν το βλέπει.προφανως πρέπει να ανοίξει πρώτα και μέσω του μενού πλοήγησης να κάνω αναβαθμιση.
Το chip που είναι περασμένος ο bootloader,πιο είναι ,χρειάζεται ειδικός programmer?πως περνιέται,έχει δοκιμάσει κάποιος?
Ευχαριστω
Ναι χρειάζεσαι programmer και πιθανώς να χρειαστεί να ξεκολλήσεις το συγκεκριμένο chip ώστε να το επαναπρογραμματίσεις. Υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube για να καταλάβεις περίπου πως γίνεται.
Di*Ca_Electronic
28-09-21, 02:43
Τ΄ IC που ρωτάς φίλε Γιώργο, πρέπει να ΄ναι του τύπου : AT24C256C όπως φαίνεται και στη σελ. 37
των Service Manual των μοντέλων : 55UF77** - 55UF80** (Chassis : LD53H / LD53J) που κατεβαίνουν
σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου τύπου .rar από το περιεχόμενο της Ρώσικης σελίδας : ΡeΜΟΗΤ (https://tel-spb.ru/tv/lg-55uf8007 ).
Ο επαναπρογραμματισμός γίνεται όπως γράφει ο φίλος Μανώλης.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Programmer θα βρω από φίλο,την διαδικασία την γνωρίζω,(είχα ασχοληθεί παλιά με κάτι ρουτερακια),είχα φλασαρει.
Εδώ όμως χρειάζομαι το αρχείο που θα φορτώσω για την συγκεκριμένη τηλ.το οποίο δεν μπορώ να το βρω σε μορφή bin.
Στο site της εταιρείας υπάρχει ένα το οποίο είναι σε άλλη μορφή.
Γνωρίζει κάποιος πιο είναι και που θα το βρω.?
Ευχαριστω
andyferraristi
28-09-21, 14:35
Καλησπέρα. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά έχω την εντύπωση ότι μάλλον θέλει reflow ο προσέσσορας. Εννοείται ότι δεν στο λέω ώστε να σε αποτρέψω από τη διαδικασία του firmware, αλλά ώστε να το έχεις στο μυαλό σου σαν ενδεχόμενο επόμενο βήμα.
Έχει περάσει από το μυαλό μου αυτό που είπες.
Και κάτι άλλο που παρατήρησα,το background εμφανίζεται με κάθετες αχνές γραμμές χρώματος ανοιχτό πράσινο .θα ανεβάσω φωτό όταν θα πάω σπίτι.
Αυτό είναι φυσιολογικο
Di*Ca_Electronic
29-09-21, 05:02
Σε κάποιο thread του παρελθόντος κάποιος συνάδελφος είχε γράψει ότι μ΄ αρχεία .epk έκανε με usb memory sticks
επαναπρογραμματισμό και του πετύχαινε.
Το μόνο που υπάρχει στο Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της LG ( https://www.lg.com/gr/support/product/lg-55UF8007 )
είναι όπως αναφέρεις στο 3ο post σου ένα τέτοιου τύπου αρχείο : starfish-dvb-secured-lm15u-biscay
ne-2150-04.06.00-prodkey-usb-V3-SECURED.epk (689,015MB) που όμως γράφεις ότι δοκίμασες με usb memory stick
και δεν πέτυχε (αν και πιστεύω ότι ακόμα κι αν δεν είχες OSD για να βλέπεις το menu εφόσον το usb stick περιείχε μόνο
το συγκεκριμένο αρχείο κι ήταν διαμορφωμένο σε FAT32 έπρεπε να περιμένεις να περάσει κανονικά).
Σε περίπτωση όμως νεώτερης αποτυχίας διάβασε τα στοιχεία της EEPROM και ψάξε στο Διαδίκτυο μήπως βρεις ελεύθερο
κάποιο αρχείο εκκίνησης (.bin) ή στείλε e-mail στην LG και ρώτησε μήπως μπορούν να στο παρέξουν.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ναι.εκανα τη διαδικασία όπως περιγράφει το pdf για το upgrade μέσω usb.
Βέβαια δεν ξεκαθαρίζει σε πιο usb input το βάζει αλλά εγώ το δοκίμασα και στα 3 που είχε.
Θα προσπαθήσω να βρω αρχείο για να φλασαρω το eprom.
Ανεβάζω μια φωτό από το panel.ειναι φυσιολογικό αυτό που φαίνεται?48754
Κάπου είδα στο διαδίκτυο σε ένα φόρουμ συγκεκριμένα,με μια εφαρμογή στο κινητό,και φτιάχνοντας ένα ανταπτορ με 2 ir leds και ένα jack3.5,ότι μπορείς να στείλει εντολή για reser στο επρομ.
Αλλά δεν κατάλαβα που μπαίνει το ir ανταπτορ.στην τηλεόραση η στο κινητό.
Έχω μπερδευτεί λίγο.
το κολπο με τα 2 λεντ ειναι για να το service menu στο jack του κινητου βαζεις τα λεντ και παιζεις το audio αρχειο service .
εφοσον ειναι κολημενη μαλλον μονο με προγραμμερ θα περασεις το bin αν και φaiνεται για reball cpu η βλαβη
Eυχαριστω ολους για τις απαντησεις.
Και γω υποψιαζομαι για cpu(μπλεξιματρα δηλαδη),αλλα και eprom να ειναι παλι μπλεξιματα! :saad:
Κατεληξα σε αγορα εστω μεταχειρισμενης(θα βρω αραγε ελλαδα?)γνωριζει καποιος καμια εγκυρη πηγη?
Στο εξωτερικο βρισκω μονο στο ALI αλλα με το επιγειο tuner.η δικια μου εχει και δευτερη εισοδο.
Οποιος γνωριζει κατι θα ημουν υποχρεος! :001_smile:
EAX66165204(1.1)