PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση για συνδεσμολογια..!!

gatoulis1023
20-09-21, 05:45
Καλημερα σε ολους αν μπορει καποιος να μου δωσει μια λυση...
απο τον πινακα του σπιτιου φευγει μια γραμμη ρευματος και παει θερμοσηφωνα...
πως μπορω να παρω απο τον θερμοσηφωνα ρευμα και να συνεχεισω την γραμμη ρευματος σε ενα απομακρησμενο αλλο σημειο αλλα ο θερμοσυφωνας να ειναι κατα επιλογη δικη μου ενεργος/ανενεργος ???αλλα ταυτοχρονα να υπαρχει ενεργο το ρευμα στη γραμμη....

ΣΚΛΗΚΟΣ
20-09-21, 06:57
Δεν γίνεται, θα πρέπει να έχεις πάντα ανοικτό τον διακόπτη του θερμοσίφωνα από τον πίνακα, θα κάνεις την διακλάδωση σε όποιο σημείο της γραμμής θες και τέλος μετά την διακλάδωση θα βάλεις πάλι διακόπτη 20Α για έχεις ενεργό ανενεργό τον θερμοσίφωνα. . Μπακαλιστικα είναι όλα αυτά , ο θερμοσίφωνας δουλεύει χωρίς παρεμβολές, μια γραμμή για την πάρτη του, τι θα γίνει σε περίπτωση ταυτοχρονισμου φορτίου;, Το σωστό είναι καινούργια γραμμή από την μαμά ,δηλαδή τον πίνακα .

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

xsterg
20-09-21, 10:06
φιλε καλεσε ηλεκτρολογο. απο αυτα που λες φαινεται οτι δεν ξερεις και οτι κινδυνευεις εαν κανεις παρεμβαση στο ηλεκτρολογικο κυκλωμα του σπιτιου.

αλπινιστης
20-09-21, 12:49
Με την τρεχουσα συνδεση του θερμοσιφωνα, δεν μπορει να γινει αυτο.
Πρεπει να γινει παρεμβαση ηλεκτρολογου, με χρηση ειτε δευτερου διακοπτη, ειτε καποιου ρελε, αλλα επειδη η λυση εχει να κανει με τα φορτια που θες να διαχειριστεις (για τα οποια δεν αναφερεις κατι), αλλα και με την διαρρυθμιση του σπιτιου, καλεσε εναν ηλεκτρολογο και αν αυτος ζητησει μια εξτρα βοηθεια - γνωμη (εισαι και μακρυα), εδω ειμαστε...

Αεναος
22-09-21, 01:05
Υποθέτω οτι ο θερμοσίφωνας ειναι στο πατάρι και θελεις να δωσεις ρευμα στο δωμα απο τον φωταγώγο.
Εγω θα σου πρότεινα να παρεις ρεύμα απο την γραμμή της κουζίνας, που μπορεις να την έχεις μόνιμα ανοικτή
και να βαλεις ασφάλειοδιακοπτη (στα Α που χρειάζεσαι) στην γραμμη που θα τραβηξεις!
Και αυτο μονο στην περίπτωση που δεν μπορείς να τραβήξεις απ ευθείας γραμμή απο τον πινακα.