Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Βλάβη στο ψυγειοκαταψυκτη του 2015
Καλησπέρα. Μετά από βραχυκύκλωμα στο σπίτι μας χάλασαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές μια από αυτές και πιο σημαντική νομίζω το ψυγείο. Έχει ρεύμα, χτυπάει το alarm χαμηλής θερμοκρασίας ανάβει το φως, όμως έχει σταματήσει να παγώνει και στην συντήρηση και στην κατάψυξη... Τι μπορεί να μου έχει κάψει γνωρίζει κάποιος;
chipakos-original
13-09-21, 20:00
Καλησπέρα. Μετά από βραχυκύκλωμα στο σπίτι μας χάλασαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές μια από αυτές και πιο σημαντική νομίζω το ψυγείο. Έχει ρεύμα, χτυπάει το alarm χαμηλής θερμοκρασίας ανάβει το φως, όμως έχει σταματήσει να παγώνει και στην συντήρηση και στην κατάψυξη... Τι μπορεί να μου έχει κάψει γνωρίζει κάποιος;
Το ALARM χτυπάει φυσιολογικά αφού δεν υπάρχει ψύξη. Ο συμπιεστής σταμάτησε να λειτουργεί.
Και για αυτό ευθύνεται κάποια πλακέτα ή κάτι άλλο έχει υποστεί βλάβη; Γνωρίζεις;
chipakos-original
14-09-21, 18:47
Και για αυτό ευθύνεται κάποια πλακέτα ή κάτι άλλο έχει υποστεί βλάβη; Γνωρίζεις;
Ο συμπιεστής μπορεί να σταμάτησε να λειτουργεί από διάφορες αιτίες όπως πλακέτα, πυκνωτής . Πρέπει να βγάλεις κάποιες φωτογραφίες εκεί που είναι ο συμπιεστής και για να πάρεις γνώμες και από άλλους τεχνικούς χρειάζεται να δώσεις μοντέλο του ψυγειοκαταψύκτη.
Τι εννοείς βραχυκύκλωμα ;
Πες μας και τον τύπο , μη μυρίζουμε τα νύχια μας ...
Από πρόσφατη εμπειρία με pitsos /siemens XXL τούρκικα ... έχουν κατέβει λίγο τα κόστη των ανταλλακτικών ...
70 ευρώ εγκέφαλος , 70 πληκτρολόγιο display , 70 ανεμιστήρας ,15 led θαλάμου , 150 συμπιεστής + εργατικά
Ανταλλακτικά βρίσκεις σχετικά φτηνά και εύκολα , αυτό που δεν μπορώ να βρω είναι service manual για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ που έχουν .