PDA

Επιστροφή στο Forum : [Candy] Πρόβλημα με την θερμοκρασία της εστίας



KilliK
29-07-21, 14:03
Χαιρεται.


Αγόρασα προσφατα μια κουζινα Candy, συγκεκριμενα το παρακατω μοντελο:


Candy FCP 605 XL + CH 64CCB


ηρθε ηλεκτρολογος απο το καταστημα που την αγορασα, και την συνδεσε. η παλια κουζινα ηταν μια Siemens που την ειχα για πολλα χρονια.


Η καινουργια κουζινα δειχνει να λειτουργει σωστα. Οι εστιες αναβουν, και ο φουρνος ψηνει κανονικα. Εχω ψησει φαγητα στον φουρνο χωρις θεμα.


Αλλα προσεξα το εξης προβλημα. Πηγα να τηγανισω πατατες και κολοκυθακια. Γεμιζω με ελαιολαδο την μιση κατσαρολα που χρησιμοποιω, ο πατος της ειναι το ιδιο μεγεθος με το μεγαλο ματι της κουζινας, τελειως επιπεδος και ειναι απο ανοξειδωτο ατσαλι. βαζω το καντραν στο 9, αφηνω το λαδι να καψει, και ριχνω τις πατατες. και μολις τηγανιστουν, τις βγαζω και ριχνω τα κολοκυθακια. Την ιδια διαδικασια που ακολουθω τοσα χρονια με την παλια κουζινα και το ιδιο σκευος.


Ομως οι πατατες και τα κολοκυθακια δεν γινανε καθολου τραγανα, ναι μεν μαγειρευτηκανε αλλα ηταν λες και τα ειχα βρασει. Δεν καραμαμελωσανε καθολου, δεν γινανε χρυσαφενια/καφε δηλαδη.


Προχτες πηγα να τηγανισω δυο ξεπαγωμενες μπριζολες. Βαζω ελαιολαδο σε ενα καινουργιο αντικολλητικο τηγανι, αφηνω να καψει και ριχνω τις μπριζολες. η διαφορα τωρα ειναι οτι εβαλα το καντραν στο P, διοτι στο manual ελεγε οτι σε αυτη την θεση δινει ακομη μεγαλυτερη ισχυ απο το 9.


Αφηνω να τηγανιστουν οι μπριζολες 20 λεπτα και δεν καραμελωσανε καθολου. Το τηγανι ηταν λιγο κυρτο, αλλα αγγιζε το μεγαλυτερο μερος του ματιου. Οι μπριζολες εσωτερικα ειχανε ψηθει, αλλα εξωτερικα ηταν σχεδον γκρι, οχι καφε.


Με την παλια Siemens και με ενα παλιο τηγανι που ειχε γινει τελειως κυρτο, στην θεση 9, οι πατατες καραμελωνανε τελειως το πολυ σε 10 λεπτα.


Σημερα εβρασα μακαρονια και εφτιξα σαλτσα. Δεν ειχα θεμα, μαγειρεψα οπως και με την παλια κουζινα.


Ειναι φανερο οτι η κουζινα στην εστια δεν βγαζει πολυ ηψηλες θερμοκρασιες, αρκετα ωστε να καραμελωσουν τα υλικα.
Και θελω να μαθω, αυτο ειναι by design της κουζινας; Η μηπως εχει προβλημα η κουζινα; Ισως δεν εκανε σωστη συνδεση ο ηλεκτρολογος;


Η παλια κουζινα δεν ειχε θεμα με τις θερμοκρασιες μεχρι την ημερα της αντικαταστασης της, οποτε δεν νομιζω να φταινε τα ηλεκτρολογικα στο διαμερισμα.
Επισης με την παλια κουζινα, συνηθως με το κανντραν στο 7 τηγανιζα, διοτι το 9 ηταν πολυ δυνατο, δηλαδη τα εκαιγε τα φαγητα απο εξω και απο μεσα τα αφηνε αψητα. Εδω ομως εχω το αντιθετο προβλημα, ψηνει απο μεσα τα φαγητα αλλα δεν τα κανει τραγανα απο εξω.


Εγω θα επικοινωνησω με την αντιπροσωπεια της Candy για να δω τι θα μου πουν, αλλα θα θελα και μια δευτερη γνωμη για να ξερω τι να τους πω.


υγ. στο manual αναφερει οτι μετα την συνδεση της κουζινας στο ρευμα, οταν αναβεις την εστια, μπορεις να σεταρεις για μια φορα την μεγιστη ισχυ που μπορει να δωσει η εστια, η οποια και κατανεμεται αυτοματα στις 4 ζωνες θερμοτητας. αναφερει οτι η κουζινα ερχεται με προκαθορισμενη την μεγιστη τιμη υσχυος. για να επαναληφθει το σεταρισμα, πρεπει να αφαιρεθει το καλωδιο ρευματος απο την κουζινα. εγω ενεργοποιησα το συγκεκριμενο σεταρισμα, αλλα δεν εβγαζε κανενα νουμερο. φανταζομαι οτι αν κλεισω τον γενικο της κουζινας και τον ξανανοιξω, ισως το βγαλει. αλλα δεν θελω να κανω πειραματισμους τωρα.

Κυριακίδης
30-07-21, 10:39
Από την πηγή
https://www.bolha.com/indukcijske-plosce/candy-fcp-605-x-in-ch-64ccb-vgradna-pecica-in-steklokeramicna-oglas-3151858

και μετάφραση μέρους κειμένου

Αυτόματο κλείσιμο
Εάν προκύψει υπερβολική υπερθέρμανση κατά τη λειτουργία των υψηλότερων επιπέδων ισχύος, η μονάδα ελέγχου εστιών θα ρυθμίσει αυτόματα την ισχύ.
Λογικά το παραπάνω συμβαίνει και ίσως επειδή μιλάμε για μισή κατσαρόλα με λάδι . Πες ότι δεν ενδείκνυται για λειτουργία ως φριτέζα πάνω σε εστία .

Εγω θα επικοινωνησω με την αντιπροσωπεια της Candy για να δω τι θα μου πουν
Μεταβίβασε ότι σου πουν.
Δοκίμασες π.χ. στο 6- 7 (όχι στο τέρμα) για την περίπτωση κατσαρόλα με μπόλικο λάδι? . Με την λογική να καραμελώσουν έστω πιο αργά σε χρόνο χωρίς να αναγκαστεί να ρίξει την ισχύ της εστίας από δήθεν υπερθέρμανση.

KilliK
01-11-21, 23:00
για ενημερωση, ηρθε ο τεχνικος απο την υποστηριξη και αλλαξε την πλακετα που δινει εντολες στις εστιες. και τωρα δουλευει τελεια η κουζινα.

chipakos-original
02-11-21, 08:47
Εγώ πάντως εδώ και 25 χρόνια δουλεύω εστίες υγραερίου και τα τελευταία 15 χρόνια και φούρνο υγραερίου, στην Αθήνα και στο χωριό. ΣΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ........Υγραέριο στη θέρμανση πλέον, υγραέριο στην κίνηση , υγραέριο στο ψήσιμο φαγητών.

georgis
04-11-21, 08:06
Εγώ πάντως εδώ και 25 χρόνια δουλεύω εστίες υγραερίου και τα τελευταία 15 χρόνια και φούρνο υγραερίου, στην Αθήνα και στο χωριό. ΣΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ........Υγραέριο στη θέρμανση πλέον, υγραέριο στην κίνηση , υγραέριο στο ψήσιμο φαγητών.

μια απο τα ιδια.το λεω σε μερικους απαπαπαπα μακρια :biggrin::biggrin::biggrin:

gpapadakis
05-11-21, 19:15
Το υγραέριο είναι οικονομικό αλλά μια φορά θα σου ξεφύγει κάτι και θα έχεις ατύχημα. Ένας γνωστός μου ξέχασε ένα τηγάνι πάνω με λάδι, και έφυγε, νόμιζε ότι το έσβησε τελείως αλλά αυτό δεν έσβησε και έκαψε το μισό σπίτι. Και άλλοι 2 που ξέρω έχουν καει και το παράτησαν.

chipakos-original
05-11-21, 19:32
Το υγραέριο είναι οικονομικό αλλά μια φορά θα σου ξεφύγει κάτι και θα έχεις ατύχημα. Ένας γνωστός μου ξέχασε ένα τηγάνι πάνω με λάδι, και έφυγε, νόμιζε ότι το έσβησε τελείως αλλά αυτό δεν έσβησε και έκαψε το μισό σπίτι. Και άλλοι 2 που ξέρω έχουν καει και το παράτησαν.
Οταν δεν συντηρείτε κάτι έχει επικινδυνότητα. Ακόμη και ένα καλώδιο ρεύματος φθαρμένο βάζει φωτιά στο σπίτι. Ολα έχουν κανόνες ασφαλείας.Οι σημερινές συγχρονες εστίες όταν σβήσει το μάτι αποκόπτουν αμέσως και την διέλευση υγραερίου. Εχουν θερμοκόπια γι αυτό το λόγο.

Κυριακίδης
05-11-21, 20:00
για ενημερωση, ηρθε ο τεχνικος απο την υποστηριξη και αλλαξε την πλακετα που δινει εντολες στις εστιες. και τωρα δουλευει τελεια η κουζινα.
Εννοείς και στο θέμα χρήσης ως φριτέζας?
Πόσο πρόσφατα την αγόρασες ? εντός εγγύησης? ενημέρωσες τους τεχνικούς ότι την χρησιμοποιείς ως φριτέζα? εκφέρανε άποψη για αυτό?
Ήσουν παρόν στην επισκευή? αλλάχτηκε μόνο η πλακέτα ? ή αλλάχτηκαν και τυχόν περιφερειακά . Τυπικά τα ρωτάμε αυτά για το περίεργο να χαλάσει πλακέτα σύντομα.


Το υγραέριο είναι οικονομικό αλλά μια φορά θα σου ξεφύγει κάτι και θα έχεις ατύχημα. Ένας γνωστός μου ξέχασε ένα τηγάνι πάνω με λάδι, και έφυγε, νόμιζε ότι το έσβησε τελείως αλλά αυτό δεν έσβησε και έκαψε το μισό σπίτι. Και άλλοι 2 που ξέρω έχουν καει και το παράτησαν.
Παρακάτω βλέπουμε κανέναν βαθμό κινδύνου?
https://www.youtube.com/watch?v=yutB_avXJ90
https://www.youtube.com/watch?v=9U1OxwpRXSo (δικό σου στιγμιαίο υγραέριο και ποσότητα μικρή όση χρειάζεται κάθε φορά)
λογικά αν πάει κάτι στραβά το πολύ πολύ να κάψεις τον μουσαμά και όχι να φύγει όλη η σκεπή.

Τα παλιότερα χρόνια αεριοποιούσαν το πετρέλαιο με δύσκολη διαδικασία .
https://www.youtube.com/watch?v=XM58fiHVpXo
https://www.youtube.com/watch?v=SweHHExUDGc (σύστημα fogao)

Ασφαλή και για κάμπινγκ? (από το να κουβαλάς στο αυτοκίνητο φιάλες )

KilliK
06-12-21, 00:46
Εννοείς και στο θέμα χρήσης ως φριτέζας?
Πόσο πρόσφατα την αγόρασες ? εντός εγγύησης? ενημέρωσες τους τεχνικούς ότι την χρησιμοποιείς ως φριτέζα? εκφέρανε άποψη για αυτό?
Ήσουν παρόν στην επισκευή? αλλάχτηκε μόνο η πλακέτα ? ή αλλάχτηκαν και τυχόν περιφερειακά . Τυπικά τα ρωτάμε αυτά για το περίεργο να χαλάσει πλακέτα σύντομα.


η κουζινα ηταν εντος εγγυησεως, αφου το προβλημα το παρουσιασε αμεσως μολις συνδεθηκε και αρχισα να μαγειρευω σε αυτην.
ναι, ημουν μπροστα, μια μικρη πλακετα αλλαξε και μου εδωσε την παλια. και τηγανιζει μια χαρα τωρα, μπριζολες, πατατες, τα παντα. η διαφορα ειναι οτι προηγουμενως, ακομη και στο P που εβαζα το ματι, που ηταν η μεγιστη ισχυς μετα το 9, δεν τηγανιζε καθολου. τωρα τηγανιζω στο 7.