Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μεταλλική δεξαμενή πετρελαίου. Κόψιμο-τρύπημα

NEOMELOS
02-06-21, 11:01
Μεταλλική δεξαμενή πετρελαίου, 1000lit, πιάνει χώρο σε μικρό υπόγειο λεβητοστάσιο και φυσικά δεν χωράει να βγει από τις πόρτες.
Η δεξαμενή δεν έχει ανθρωποθυρίδα για τον καλό καθαρισμό της και στη συνέχεια κοπή της.
Ξέρω ότι υπάρχουν ειδικά συνεργεία που τις καθαρίζουν και τις κόβουν με χρήση μέχρι και ειδικών αερίων για αποφυγή εκρήξεων και ανάφλεξης. Αλλά το κόστος και η ανακατωσούρα σε τέτοια περίπτωση είναι πολύ μεγάλα, σε σχέση με το όφελος εξοικονόμησης χώρου.
Υπάρχει και ο "Μανώλης το καλό παιδί" που καθαρίζει αυλές και ταράτσες αλλά πιο πιθανό είναι να κάνει το υπόγειο Γάζα και εμάς πυρόπληκτους.
Λένε ότι εάν τη γεμίσω νερό (1000lit) θα μπορέσω να την ανοίξω με τροχό και μετά, άδειασμα και κόψιμο. Απλά σκεφτόμουν μήπως με σέγα (έχω) ή ηλεκτρικό ψαλίδι https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuiHLP0aCW0aZ3HO0OG3CFBmiYPaj33 cE7Z-gXF_zLkFvFgIF5i6ruvGXszBEzOaWvl4k&usqp=CAU (έχω) μπορούσα να αποφύγω το νερό.
Ποια είναι η γνώμη σας, να το προσπαθήσω ή δημιουργούν και αυτά συνθήκες έκρηξης και γλυτώσετε από εμένα στο φόρουμ;

chipakos-original
02-06-21, 12:55
Εγώ μπορώ να σου πω μόνο την εμπειρία μου από ανάλογες δουλειές. Οταν ηλεκτροκολούσαμε τεπόζιτα βενζίνης πάντα τα γεμίζαμε με νερό μέχρι το σημείο συγκόλλησης και ποτέ δεν συνέβη το παραμικρό.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι ότι επειδή μιλάμε για ΑΔΕΙΑ δεξαμενή πετρελαίου που δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος ανάφλεξης όπως η βενζίνη, τότε βάζεις νερό μέχρι ένα σημείο και με κόφτη τροχού να αφαιρεθεί η μία πλευρά της δεξαμενής. Ακόμη καλύτερα με ένα λάστιχο να καταβρέξεις τις πλευρές έτσι ώστε να φύγουν οι όποιες αναθυμιάσεις.Αν αφαιρεθεί τμήμα της δεξαμενής τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα.Φυσικά θα έχεις και έναν πυροσβεστήρα κοντά σου αφού μιλάμε για καύσιμο που πάντα έχει την επικινδυνότητά του.

NEOMELOS
02-06-21, 19:15
Τελικά το νερό μάλλον είναι η μόνη λύση. Γέμισμα, κόψιμο ανθωποθυρίδας, άδειασμα, πλύσιμο εσωτερικά και ξανακόψιμο με ασφάλεια..
Απλά, έναν τόνο και βάλε βρωμόνερα που τα διώχνω; Στην αποχέτευση;
Πάντως ακούγονται πολλά για τις δεξαμενές πετρελαίου και το πουρί που επικάθεται στα τοιχώματα δημιουργώντας εύφλεκτα-εκρηκτικά αέρια με τη θερμοκρασία.
Φυσικά ο πυροσβεστήρας απαραίτητος αλλά το "μπαμ" είναι που δεν το προλαβαίνεις και άμα συμβεί ούτε πυροσβεστήρας σε γλυτώνει.

νεκταριοος
02-06-21, 22:26
φιλε Αντωνη για σου , προφανως καυηργησες τον καυτηρα με το πετρελαιο ,και θελεις να απαλαγεις απο το καζανι, καθολου ευκολο η διαδικασια λεγεται gas free , το πετραιλαιο δεν ειναι βενζινη , αλλα ποτε δεν ξερεις ( σου μιλαω εκ πειρας εχω βενζιναδικο ) υπαρχει μια λυση, να βαλεις νερο σστην δεξαμενη αν μπωρει να ξεπλυθει να φυγουν τα κατακαθια που εχουν αερια να εχεις βαλει καπια ποσοτητα νερου , τα οποια μετα θα πανε αποχετευση, και κοψιμο αρχικα το πανω καπακι , με μια σεγα η κατι που βγαζει μειωμενους σπινθηρες γνωμη μου ρωτα ενα υδραυλικο κατι θα γνωριζει, παραπανω . Και να πω κατι εδω ειναι λαθος να σκευτομαστε οτι η δεξαμενη ειναι αδεια , ναι ειναι αδεια απο καυσιμο αλλα μην ξεχναμε οτι ο αερας ειναι αναφλεξιμος ,οπως πχ στο αυτοκινητο θελουμε μειγμα βενζινης αερα ,για να εχουμε καυση , οσο πιο πολυ αδεια λοιπον ειναι μια δεξαμενη, τοσο πιο πολυ μπαμ κανει .

νεκταριοος
02-06-21, 22:34
https://ne-np.facebook.com/heatexperts/videos/677329109326870/https://www.fastoil.gr/katharismos-deksamenwn/

νεκταριοος
02-06-21, 22:38
https://www.fastoil.gr/katharismos-deksamenwn/

NEOMELOS
03-06-21, 10:29
Ακριβώς. Όπως στο βίντεο, αλλά και σαπούνισμα.Εύχομαι και να είναι και καμιά ψιλή λαμαρίνα. (χα,χα όταν την παράγγειλα φοβόμουν μην με γελάσουν και βάλουν ψιλή)
Έχει ζόρι, τα αξίζουν τα λεφτά τους τα συνεργεία, αλλά στη περίπτωσή μου λόγω ιδιαιτερότητας του χώρου είναι μεγάλη αναστάτωση.
.
υγ: Μεγάλη απουσία μου από το φόρουμ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έσκασε το καζάνι.
Ευχαριστώ.

νεκταριοος
04-06-21, 22:54
αδερφε , ρωτοντας πας στην πολη ...:biggrin: ελπιζω να σε κατατωπισαμε.

NEOMELOS
10-07-21, 22:09
Τελικά κόπηκε με σέγα. Εύκολα και γρήγορα. Με ένα μόνο πριονάκι μετάλλου 4,5 μέτρα κόψιμο 2 χιλιοστά λαμαρίνα. Απλά έγινε με τροχό χάραγμα στο σημείο κοπής βάθους 1-1,5 χιλιοστά χωρίς φυσικά να περνούν σπίθες μέσα στη δεξαμενή και μετά πέρασμα με τη σέγα και λαδάκι μηχανής για λίπανση και κρύωμα στο πριονάκι.

chipakos-original
10-07-21, 22:51
σσσσσ ωραίος..

νεκταριοος
11-07-21, 16:15
λοιπον μπραβω ! και ξανα ευγε ! παντως το τι εχω κωψει και γω με την σεγα , μεχρι κλαδεμα εχω κανει :lool:

Τρουλλινός Γιώργος
09-07-24, 13:16
Γειά σας είμαι ο γνωστός σε πολλούς από εσάς Γιώργος Τρουλλινός που ανάμεσα στα άλλα αναλαμβάνω με σιγουριά και ασφάλεια κοπή και απομάκρυνση δεξαμενών εδώ και σαράντα χρόνια.

Τα παρακάτω είναι αντιγραφή από την ιστοσελίδα μου
http://astyservice.gr/index.php?go=23p1

Η κοπή ή αποξήλωση ή κόψιμο της παλαιάς

Δεξαμενής πετρελαίου είτε μεταλλικής είτε πλαστικής γίνεται αφού πρώτα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, αποφυγής πυρκαγιάς καθώς και υγιεινής των εργαζομένων. Αυτό προϋποθέτει παραλαβή τυχόν περιεχομένου σε καλή κατάσταση πετρελαίου από βυτίο. Δηλαδή προηγείται άδειασμα του πετρελαίου από την δεξαμανη είτε με άντληση του πετρελαίου είτε με όποιον άλλο εφικτό και ενδεδειγμένο τρόπο. Κατόπιν ακολουθεί πολύ καλό εσωτερικό καθάρισμα της δεξαμενής από σκουριές και λοιπά υπολείμματα από όλες τις εσωτερικές επιφάνειες της δεξαμενής.

Στην συνέχεια αποσυνδέονται όλες οι υπάρχουσες συνδέσεις και απομακρύνονται τυχόν μετρητές πετρελαίου καθώς και όλα τα ευπαθή και εύφλεκτα αντικείμενα πέριξ της δεξαμενής και σε απόσταση μέχρι και 2-3 μέτρων ή τοποθετείται η κατάλληλη προστασία. Φροντίζουμε ακόμα για την ύπαρξη των αναγκαίων πυροσβεστικών συσκευών, καθώς και για τον μέγιστο δυνατόν εξαερισμό του χώρου. Η κοπή της πλαστικής δεξαμενής πετρελαίου γίνεται με κατάλληλο πριόνι ή τροχό ενώ της μεταλλικής δεξαμενής πετρελαίου γίνεται με χρήση οξυγόνου σπαθόσεγας ή τροχού. Η κοπή της δεξαμενής σε μικρότερα κομμάτια αποσκοπεί στην εύκολη απομάκρυνση της. Πρέπει μετά την κοπή και απομάκρυνση να φροντίσουμε να παραληφθεί προς ανακύκλωση.
Προσοχή αυτή η περιγραφή δεν αποτελεί υπόδειξη κοπής και ουδεμία ευθύνη φέρουμε σε περίπτωση που με βάση την παραπάνω περιγραφή κάποιος προκαλέσει ατύχημα ή ζημιές. Με το παραπάνω κείμενο δίνουμε πληροφορίες ανάλογες με τις περισσότερες ερωτήσεις που μας θέτουν οι ενδιαφερόμενοι για κοπή δεξαμενής πετρελαίου. Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε από τον Γιώργο Τρουλλινό τηλ. 6932860310.