Επιστροφή στο Forum : [Samsung] πρόβλημα σε ψυγείο SAMSUNG RT40MBSW
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα την βοήθεια σας για το πρόβλημα που παρουσιάζει το ψυγείο που έχω είναι ένα SAMSUNG RT40MBSW
Το ψυγείο δεν είναι καινούργιο δεν γνωρίζω ακριβώς την ηλικία της συσκευής γιατί δεν το αγόρασα εγώ
όλα ήταν μια χαρά με το ψυγείο σήμερα που επέστρεψα στο σπίτι και άνοιξα την κατάψυξη το ψυγείο δεν είχε καθόλου ψύξη λες και το είχε βγάλει κάποιος από την πρίζα ,άνοιξα τη πόρτα της συντήρησης και το φως που έχει άναβε κανονικά το έβγαλα από την πρίζα το ξαναέβαλα μα το μοτέρ του ψυγείου δεν ξεκινούσε
μετά από 3 η 4 προσπάθειες βαλε βγάλε στην πρίζα το μοτέρ ξεκίνησε
πίσω στο ψυγείο έχει αυτό το διάγραμμα αν σας είναι χρήσιμο
Σας ευχαριστώ
αφου ξεκίνησε δεν υπάρχει Πρόβλημα
chipakos-original
04-03-21, 00:07
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα την βοήθεια σας για το πρόβλημα που παρουσιάζει το ψυγείο που έχω είναι ένα SAMSUNG RT40MBSW
Το ψυγείο δεν είναι καινούργιο δεν γνωρίζω ακριβώς την ηλικία της συσκευής γιατί δεν το αγόρασα εγώ
όλα ήταν μια χαρά με το ψυγείο σήμερα που επέστρεψα στο σπίτι και άνοιξα την κατάψυξη το ψυγείο δεν είχε καθόλου ψύξη λες και το είχε βγάλει κάποιος από την πρίζα ,άνοιξα τη πόρτα της συντήρησης και το φως που έχει άναβε κανονικά το έβγαλα από την πρίζα το ξαναέβαλα μα το μοτέρ του ψυγείου δεν ξεκινούσε
μετά από 3 η 4 προσπάθειες βαλε βγάλε στην πρίζα το μοτέρ ξεκίνησε
πίσω στο ψυγείο έχει αυτό το διάγραμμα αν σας είναι χρήσιμο
Σας ευχαριστώ
Αφού είναι παλιό και δεν γνωρίζεις την ιστορία του να αντικαταστήσεις τον πυκνωτή του συμπιεστή.
Μετά από 10 ώρες πάλι το ίδιο πρόβλημα
Σε ευχαριστώ φίλε δημήτρη για την βοήθεια θα αντικαταστήσω τον πυκνωτή του συμπιεστή.
δημήτρη άλλαξα τον τον πυκνωτή του συμπιεστή
στο κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού μου έδωσαν 450V 5μF μου είπαν ότι κάνει δεν ξέρω
ανεβάζω την φώτο με τον πυκνωτή για να την δείτε
μόλις τέλειωσα με την αλλαγή πήρε μπροστά ο συμπιεστής και μετά από 5 λεπτά σταμάτησε
απ ότι είδα η κατάψυξη και η συντήρηση είναι οκ από ψύξη
αν όλα πάνε καλά μαλών την γλύτωσα μονό με 3 ευρώ
αν παρουσιάσει ξανά το πρόβλημα και δεν ξεκινά θα σας ενημερώσω
σας ευχαριστώ πολύ
48266
48267
chipakos-original
04-03-21, 13:38
Να σε ενημερώσω τελείως πληροφοριακά ότι κι εγώ όταν άλλαξα πυκνωτή στο δικό μου ψυγείο ο μαμά πυκνωτής από 5μf είχε γίνει 3,5μf και ο συμπιεστής δεν έπαιρνε μπροστά φυσιολογικά. Αγόρασα τον 5 τον έβαλα και έκανε περίπου το ίδιο και παρ ολίγο να πιστέψω όπως μου είχαν πει κάποια μαστόρια επαγγελματίες ότι πάω για καινούριο συμπιεστή μου είχαν βγάλει και κοστολόγιο από κάνα 150ρι μέχρι και 200ρι μου είχαν πει. Τέλος πάντων αλλού θέλω να καταλήξω, τελικά χρειάστηκε να τοποθετήσω 6.8μf για να δουλεύει σωστά.Αν λοιπόν δεις ότι κάτι δεν πάει απόλυτα καλά να πας να αγοράσεις έναν 6.8μf.Φυσικά ακόμη καλύτερα να έβρισκες κάποιον τεχνικό με καπασιτόμετρο να σου μετρήσει τον παλιό να γνωρίζεις πόση χωρητικότητα έχει μέσα του. Ετσι για να γνωρίζεις.
αν βαλεις μεγαλυτερο πυκνωτη αυξανης την ροπη του συμπιεστη μπορει να ξεκηνηση αλλα κουραζει την συμπιεστη και η αλλαγη ερχετε γρηγορα
Δημητρη είσαι θεός φίλε !!!
Μέτρησα λοιπόν τον μαμά 5μF πυκνωτή που είχε το ψυγείο και η τιμή που έδειξε το καπασιτόμετρο ήταν 2.4μF (απίστευτο ούτε το μισό)
Το ψυγείο απ ότι είδα είναι ΟΚ μετά την αλλαγή του πυκνωτή ξεκινά ο συμπιεστής όταν χρειάζεται άλλα θα τοποθετήσω το συντομότερο έναν 6.8μF όπως μου είπες
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε για βοήθεια σου
Να είσαι πάντα καλά
chipakos-original
04-03-21, 21:23
Δημητρη είσαι θεός φίλε !!!
Μέτρησα λοιπόν τον μαμά 5μF πυκνωτή που είχε το ψυγείο και η τιμή που έδειξε το καπασιτόμετρο ήταν 2.4μF (απίστευτο ούτε το μισό)
Το ψυγείο απ ότι είδα είναι ΟΚ μετά την αλλαγή του πυκνωτή ξεκινά ο συμπιεστής όταν χρειάζεται άλλα θα τοποθετήσω το συντομότερο έναν 6.8μF όπως μου είπες
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε για βοήθεια σου
Να είσαι πάντα καλά
Αν λειτουργεί το ψυγείο με τον καινούριο πυκνωτή 5μf , και ενεργοποιείται και ο συμπιεστής όταν είναι η ώρα του χωρίς προβλήματα, δεν χρειάζεται να τουρμπίσεις το συμπιεστή με λίγο μεγαλύτερο πυκνωτή αλλά αυτήν την πληροφορία θα την έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου αν κάποια στιγμή αρχίσει τα προβλήματα τότε μπορείς να το κάνεις.
...θα τοποθετήσω το συντομότερο έναν 6.8μF όπως μου είπες
Να ΜΗΝ το κάνεις! Ο κατασκευαστής κάτι ξέρει και βάζει αυτό που βάζει, αν χρειαζόταν μεγαλύτερο θα το είχε κάνει εξ αρχής, ίδιο κόστος είναι.
Καλημέρα σε όλους
Επανέρχομαι με την νέα βλάβη που μου παρουσίασε το καταραμένο το ψυγείο (το έβαλε σκοπό να με στείλει στον ψυχίατρο το άτιμο)
Όλα είναι εντάξει ο συμπιεστής λειτούργει όταν πρέπει η ψύξη είναι εντάξει το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι ότι μετά από 10-12 ώρες στάματα και δεν παίρνει μπρος ο συμπιεστής με αποτέλεσμα να ξεπαγώνουν όλα αν το βγάλω από την πρίζα και το βάλω ξανά δουλεύει και όλα ΟΚ για τις επόμενες 10-12 ώρες μετά πάλι μπαίνει σε παύση
chipakos-original
07-03-21, 10:12
Καλημέρα σε όλους
Επανέρχομαι με την νέα βλάβη που μου παρουσίασε το καταραμένο το ψυγείο (το έβαλε σκοπό να με στείλει στον ψυχίατρο το άτιμο)
Όλα είναι εντάξει ο συμπιεστής λειτούργει όταν πρέπει η ψύξη είναι εντάξει το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι ότι μετά από 10-12 ώρες στάματα και δεν παίρνει μπρος ο συμπιεστής με αποτέλεσμα να ξεπαγώνουν όλα αν το βγάλω από την πρίζα και το βάλω ξανά δουλεύει και όλα ΟΚ για τις επόμενες 10-12 ώρες μετά πάλι μπαίνει σε παύση
Προσωπική μου γνώμη ( δεν είμαι σίγουρος αλλά ) αν ήμουν στη θέση σου επειδή οι θερμοστάτες δίνουν εντολή για να γίνει ψύξη θα έλεγχα τους τρεις θερμοστάτες αν λειτουργούν μέσα στα όριά τους. Δεν είμαι ψυκτικός ας πουν και άλλοι τη γνώμη τους, αλλά εγώ θα ξεκίναγα από εκεί.Κίτρινος κύκλος στο σχέδιο. Ψιλοδύσκολος ο έλεγχος αλλά αν προταθεί και από άλλους πρέπει να γίνει.
Σε ευχαριστώ δημήτρη για τις οδηγίες θα ελέγξω τα τους αισθητήρες πάνω στην ατυχία μου το ευχάριστο είναι ότι βρήκα ένα Service Manual για αυτό
Απ ότι είδα στο σχηματικό του αυτά καταλήγουν στο PCB μπορώ να κάνω τον έλεγχο στον κονέκτορα που είναι στο PCB η όχι
48280 48281
Από το σύμπτωμα που περιγράφεις, θα έλεγχα το ρελέ πάνω την πλακέτα, αυτό που ενεργοποιεί εναλλάξ το συμπιεστή ή την απόψυξη, και με την ευκαιρία θα έριχνα και μια ματιά στους ηλεκτρολυτικούς.
Ρελε δυσκολο το βλεπω.Ισως να εχει καποια αυτοσυγκρατηση και να μην ξεοπλιζει ωστε να ξεκινησει παλι ο συμπιεστης .
Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες Νίκο θα τα ελέγξω
Καλησπέρα
Μετά από της μετρήσεις που έκανα στα αισθητήρια όλα ήταν καλά
Το μόνο πρόβλημα που εντόπισα είναι η αντίσταση της θερμάστρας απόψυξης που είναι καμένη δεν ξέρω αν η θερμάστρα προκαλεί το πρόβλημα άλλα δεν λειτούργει
Μήπως γνωρίζετε που θα βρω ανταλλακτικό
48285