Επιστροφή στο Forum : [Miele] Κουζίνα
Καλησπέρα σας, παρακαλώ τις γνώσεις και γνώμες σας.
Είναι ένας φούρνος miele του αδελφού μου που με ταλαιπωρεί (εντοιχιζόμενο).
Θα πω εν συντομία το στορυ. Κάποια φορά ενώ έκλεισε τον φούρνο έπειτα από μαγείρεμα του έριξε το ρελέ, στη συνέχεια όλα καλά. Με φώναξε διότι έκανε το ίδιο με το που σήκωνε το ρελέ. Είχε κάψει αντίσταση αερόθερμου, αλλάχτηκε και όλα καλά. Έπειτα από δέκα μέρες ενώ έκλεισε το φούρνο πάλι έριξε το ρελέ. Απομονώνω τον ανεμιστήρα ψύξης και δουλεύει μια χαρά σε όλα. Βάζω σήμερα έναν τυχαίο ανεμιστήρα επάνω και μου το που ανεβάζω ρελέ τον ρίχνει αμέσως. Έχω αλλάξει και κεντρικό διακόπτη επιλογής προγραμμάτων. Κάτι γίνεται όταν παρεμβαίνει το ανεμιστηράκι. ΤΙ;;
Καλησπέρα. Εδώ φίλε μου για να είσαι 100% σίγουρος, πρέπει να κάνεις έλεγχο ηλεκτρικής μόνωσης(Megger) για να δεις που έχεις θέμα
Απομόνωσε τον ανεμιστήρα και έλεγξε τίς γραμμές του. Κάτι δεν πάει καλά εκεί όπως τα λες.
Μια γραμμή είναι από τον διακόπτη και το άλλο από κλέμα που παίρνει ρεύμα.
Βασικά το απομόνωσα, έδωσα φάση, γείωση από την κλέμα και απλά για την ώρα κλείνω την κουζίνα από τον πίνακα όταν τελειώσει το ψήσιμο γιατί δουλεύει συνέχεια.
Απλά ακόμη μου έχει μείνει η απορία.
Αγαπητέ Μεσσήνιε, χωρίς παρεξήγηση να σου πω 2 πράγματα και αν θες τα κρατάς. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου γνώστη ή μάστορα άλλα όσο ζω θέλω να μαθαίνω και να διαβάζω, σίγουρα. Απο μικρό παιδί είχα κόλλημα με το "γιατί και πως" και ήθελα να γίνονται όλα βάση ασφαλείας και να έχω την απάντηση, στο γιατί, προκλήθηκε μια ζημιά. Νομίζω ότι γενικά δεν είναι σωστό να αλλάζουμε πράγματα χωρίς να είμαστε σίγουροι. Πρώτον, θα εκτεθούμε σε άγνωστο πελάτη, αλλά θα αυξήσουμε και το κόστος. Δεν ξέρω αν είσαι επαγγελματίας ή αν βοηθάς τον αδερφό σου, αλλά αν όντως είσαι ηλεκτρολόγος, να αγοράσεις ένα μεγκώμετρο, δεν κοστίζει ακριβά με 100-150ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου. Δεν νοείται ηλεκτρολόγος χωρίς αυτό το όργανο και δεν λέω ότι τα όργανα κάνουν το μάστορα, αλλά τον βοηθάνε σίγουρα σε πάρα πολλές υποθέσεις. Έτσι μεθαύριο, αμέσως οταν βρεθείς κάπου θα ξέρεις εξαρχής ότι αυτά που μέτρησες είναι εντάξει και δε θα υπάρχει θέμα με την ασφάλεια. Σε γνωστή μου, πήγε ηλεκτρολόγος και της είπε δεν ξέρω που είναι η διαρροή πέτα το φούρνο(αφού πρώτα της άλλαξε αυτά που νόμιζε), πήγε συνάδελφος μου με το εργαλείο και εντόπισε αμέσως το πρόβλημα. Ακόμα και εγώ που είμαι ηλεκτρονικός έχω τέτοιο όργανο και με έχει σώσει, ειδικά σε μοτέρ βιομηχανίας και σε περιπτώσεις που μου λένε "κάποτε το κάνει κάποτε δεν το κάνει".
ΥΓ. Στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε πάρα πολλά θέματα. Βλέπω βιντεάκια που ανεβάζουν ελληνικά κανάλια απο πολυτεχνίτες για το πώς πχ να φτιάξεις μια μπαλαντέζα ή ένα καλώδιο (άπο το οποίο, περνάει ένα υψηλό ρεύμα) και παρότι γίνεται με λάθος τρόπο η όλη παρουσίαση και η αναπαραγωγή, κανείς δεν γνωρίζει, ότι και η κατασκευή καλωδίου απαιτεί μέτρηση μόνωσης.
Αγαπητέ pliktras.
Δεν είμαι Ηλεκτρολόγος και φυσικά δεν είμαι επαγγελματίας. Έχω γνώσεις ηλεκτρονικών και ρεύματος και γι'αυτό βοηθάω τον αδελφό μου. Το γιατί το έχω και εγώ μια ζωή μέσα μου, απλά εδώ είναι μετρημένα κουκιά. Έχεις δίκιο όσο αφορά το μεγκόμετρο.
Σε ευχαριστώ.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.