Επιστροφή στο Forum : [Προενισχυτής] SU-A900S Mark II πηδάει τις πήγες
Diogenis29
11-02-21, 14:31
Καλημέρα μετα απο κάποια χρόνια σοβαρής περιπέτειας της υγείας μου επιστρέφω πιο δυνατος και θα ηθελα να ρωτήσω για ενα πρόβλημα που έχω σε έναν προενισχυτη Technics SU-A900 Mark II. Εκει που ακούω ωραία και καλα τον αγαπημένω μου ραδιοφωνικό σταθμό ο προενισχυτής αλλάζει απο μόνος του της πηγές, τον άνοιξα εριξα contact cleaner στον πολυπλέκτη αλλα τίποτα. Αν κάποιος εχει ασχοληθεί και μπορεί να βοηθήση ευχαριστώ πολυ.
Di*Ca_Electronic
12-02-21, 08:08
Φίλε Διογένη,
να ΄σαι ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ & ΔΥΝΑΤΟΣ.
Από την ιστοσελίδα : https://www.opweb.de/english/company/Technics/SU-A900MK2 κατεβαίνει το Service Manual του
προενισχυτή TECHNICS SU-A900MK2.
Εφόσον γνωρίζεις ή ασχολείσαι με τ΄ Ηλεκτρονικά θέματα, έλεγξε - με μεγάλη προσοχή για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων
αλλά κυρίως για τη προσωπική σου ασφάλεια, - τάσεις στα pins του IC801 και πιθανόν να πρέπει ν΄ αντικατασταθεί ο
κρύσταλλος Χ801, (σελ. 10 του σχηματικού), εφόσον οι μετρήσεις είναι σύμφωνες μ΄ αυτές που δίνονται στο σχηματικό κι
η βλάβη παραμένει.
Επίσης εφόσον υφίστανται στο κύκλωμα τα relays R201 - R204 (σελ. 14 του σχηματικού) έλεγξέ τα για τη καλή λειτουργία
τους.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Diogenis29
12-02-21, 12:43
Καλημέρα φιλε Δημήτρη σ'ευχαριστω πολυ για την πολύτιμη βοήθεια σου ,θα ασχοληθώ το Σαββατοκύριακο. Μην φοβάσαι ειμαι ηλεκτρονικός στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και γνωρίζω καλα ηλεκτρονικά θέματα, αν και ασχολούμαι περισσότερο με διαστημικά κυκλώματα.
xrhstos1978
12-02-21, 13:10
το spray δεν θα σου κανει τίποτα θέλει άλλη διαδικασία