Επιστροφή στο Forum : [Liebherr] Έντονος θόρυβος κατά την εκκίνηση του συμπιεστή kgnves5056
Όπως γράφει και ο τίτλος κατά την εκκίνηση του συμπιεστή τις κατάψυξης μαλλον ακούγεται όχι πάντα αλλα συχνά έντονος θόρυβος και κόβει αμέσως ,κανει καποιες προσπάθειες παλι (3-4) και μετα εκκινεί και λειτουργεί κανονικά
Υπάρχει καποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει;
chipakos-original
15-01-21, 10:29
Όπως γράφει και ο τίτλος κατά την εκκίνηση του συμπιεστή τις κατάψυξης μαλλον ακούγεται όχι πάντα αλλα συχνά έντονος θόρυβος και κόβει αμέσως ,κανει καποιες προσπάθειες παλι (3-4) και μετα εκκινεί και λειτουργεί κανονικά
Υπάρχει καποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει;
Εμένα έτσι έκανε το δικό μου και ανακάλυψα ότι έφταιγε ο πυκνωτής στον συμπιεστή.Αγόρασα τον ίδιο σε χωρητικότητα 5mf δεν λειτούργησε σωστά. Πάλι έκανε το ίδιο . Αγόρασα ένα 6.8 mf και από τον Ιανουάριο του 2020 λειτουργεί μια χαρά. Είναι ψυγείο 12ετίας.
Τι σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν τον βλέπω κάπου ,θα βγάλω φωτό το απόγευμα το πίσω μέρος του ψυγείου να ρίξετε καμία βοήθεια
chipakos-original
15-01-21, 11:04
Τι σκέφτηκα και εγώ αλλά δεν τον βλέπω κάπου ,θα βγάλω φωτό το απόγευμα το πίσω μέρος του ψυγείου να ρίξετε καμία βοήθεια
Εγώ δεν είμαι επισκευαστής ψυγείων αλλά ναι σε πρώτη φάση να βγάλεις φωτογραφίες στο κάτω μέρος που είναι ο συμπιεστής και βλέπουμε......
Κυριακίδης
15-01-21, 14:31
Πέρα από τον πυκνωτή , άνοιξε εκτός ρεύματος το κουτί του συμπιεστή και έλεγξε για καρβουνιασμένες επαφές .
48127
Πυκνωτή δεν βλέπω τουλαχιστον σε εμφανές σημείο ,κουτι συμπιεστή πετρο λες το άσπρο που εχω βάλει στοn κόκκινο κύκλο; αν ειναι καρβουνιασμένες τι κανω ;
Κυριακίδης
15-01-21, 19:05
λες το άσπρο που εχω βάλει στοn κόκκινο κύκλο;
Ναι βλέπε 2ο λεπτό
https://www.youtube.com/watch?v=_nOxNlXuoB4
Έχει 2 εξαρτήματα που κουμπώνουν στις επαφές συμπιεστή , το πιθανότερο να καρβούνιασαν τα εξαρτήματα . Εκτός ρεύματος
σε ευχαριστω πετρο θα το ανοιξω να δω τι γινεται ,τωρα δουλευει κανονικα αλλα σιγουρα υπαρχει προβλημα και μαλλον ειναι αυτο που λες γιατι ακουγεται σαν ρελες
Κυριακίδης
15-01-21, 19:22
Μπορεί να τυχαίνει να μην έχει καρβούνιασμα στις επαφές , αλλά τα εξαρτήματα εσωτερικά να έχουν πρόβλημα . Όταν δεν κάνουν καλή τροφοδοσία (είτε από διακυμάνσεις δικτύου) τα μοτέρ χτυπάνε με θόρυβο. Αν και αυτά τα βρεις οκ , μπορεί να είναι το πρόβλημα τροφοδοσίας αλλού στο υπόλοιπο ηλεκτρικό κύκλωμα
φανταζομαι υπαρχουν στο εμποριο αυτα ,ρελεδες δεν ειναι;