PDA

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Πρόβλημα με πλυντήριο πιάτων. Δεν πλένει με ζεστό νερό

brasidas12
13-12-20, 16:30
Καλησπέρα. Εδώ κ μερικές μέρες έχω πρόβλημα με το πλυντήριο πιάτων.
Ενώ κάνει κανονικά την πλύση σε όλες τις φάσεις όταν τελειώνει και ανοίγω την πόρτα, τα πιάτα είναι κρύα κ δεν έχουν πλυθεί καλά. Πριν με το που άνοιγα την πόρτα πέταγε τους ατμούς από την ζέστη.
Να σημειώσω πως άλλες φορές μου έβγαζε error e04 άλλες όχι κ πάντα τα πιάτα ήταν κρύα.
Καμία ιδέα;;;

Επίσης κανέναν καλό μάστορα από Αθήνα για να έρθει να το δεί η αν ασχολείται κανείς από εδώ;;

Ευχαριστώ

Di*Ca_Electronic
14-12-20, 06:03
Φίλε Μύρωνα,
καλή εβδομάδα.
Πρώτα γράψε αν θέλεις τη μάρκα και το μοντέλο του πλυντηρίου πιάτων σου.
Με τη περιγραφή που δίνεις το πρόβλημα εντοπίζεται στην αντίσταση θέρμανσης κι αναλυτικότερα
στη συνδεσμολογία της (καλώδια / κονέκτορες) αλλά και σ΄ αυτή την ίδια (καταστροφή της).
Δίνοντας όμως μάρκα και μοντέλο με βάση το Service Manual ή τ΄ εγχειρίδιο χρήσης θα εξηγηθεί
σωστά η βλάβη και κυρίως η ένδειξη E04.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

nyannaco
14-12-20, 09:04
Πριν κάποια χρόνια η BSH είχε βγάλει ανάκληση για κάποια πλυντήρια πιάτων, με πρόβλημα στην πλακέτα - οι τρύπες για τους ακροδέκτες του ρελέ της αντίστασης ήταν πολύ μεγάλες και "κολύμπαγαν" οι ακροδέκτες, με ό,τι αποτελεσμα θα μπορούσε να φέρει αυτό με τη θερμική καταπόνηση με τα χρόνια. Υπάρχει πιθανότητα να είναι σε αυτά, αλλά ππέπει να ελεγχθεί με τον τύπο και το σειριακό αριθμό.

brasidas12
14-12-20, 10:42
Το μοντέλο είναι sn56m595eu.
Για την ανάκληση που μπορώ να το τσεκαρω; Το πλυντήριο αγοράστηκε το 2011 μπορεί να φτιαχτεί αν είναι μέσα στην ανάκληση μετά από τόσα χρόνια;;

nyannaco
14-12-20, 13:48
https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBD_enGR747GR747&ei=RELXX4a5FMXIrgSmjKPACQ&q=bisch+siemens+dishwasher+recall&oq=bisch+siemens+dishwasher+recall&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIICCEQFhAdEB4yCAghEBYQHRAeOhE IABCwAxCKAxC3AxDlAhCLA1DlQ1jHS2C8UWgCcAB4AYAB9QGIA fkHkgEFMC41LjGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6yAEKuAECwAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiG65y3pc3tAhVFpIsKHSbGCJgQ4dUDCA0&uact=5

Σύμφωνα με αυτό (https://www.consumerreports.org/cro/news/2009/01/bosch-siemens-dishwasher-recall/index.htm), για τα Siemens αφορά τα μοντέλα που αρχίζουν με SL34A, οπότε λογικά δεν σε αφορά.

Di*Ca_Electronic
15-12-20, 07:12
Φίλε Μύρωνα,
από μία πιο εμπεριστατωμένη έρευνα στο Διαδίκτυο και βάσει του μοντέλου που έδωσες :
από την ιστοσελίδα https://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/supportdetail/ product/SN56M595EU/44#/Tabs=section-manuals/ (https://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/supportdetail/%20product/SN56M595EU/44#/Tabs=section-manuals/)
κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ τ΄ Εγχειρίδιο Χρήσης του πλυντηρίου πιάτων : SIEMENS SN56M595EU &
με βάση τη περιγραφή που δίνεις στο 1ο σου post, είναι αρκετά πιθανόν να χρειαστείς αντικατ/ση
"αντλίας θέρμανσης και κυκλ/ρίας" που πωλεί η εταιρεία «SOS PARTS»
( https://www.sos-parts.com/heating-and-circulation-pump-circulation-pump-bosch-siemens-neff-gaggenau-constructa-00651956-9000877349-14000.html )
στη τιμή των 92,90€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. με δωρεάν τ΄ έξοδα αποστολής.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

brasidas12
15-12-20, 11:56
Κ εμένα το μυαλό μου εκεί πήγε απλά έλεγα να φέρω κάποιο μάστορα να το σιγουρεψω μιας κ δεν έχω λύσει πλυντήριο πιάτων πότε και από ότι είδα για να βγει η αντλία πρέπει να γίνει όλο βίδες αλλά δεν βλέπω να το γλυτώνω.

brasidas12
15-12-20, 22:25
Σήμερα που εψαξα στο νετ και στο σάιτ της Siemens, για το συγκεκριμένο μοντέλο γράφει πως το πρόβλημα Με τον κωδικό ε04 που μου βγάζει είναι βλάβη στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
Η βλάβη για την αντλία θέρμανσης είναι ε09.
Έχω μπερδευτεί τελείως. Αύριο θα βρω κάνα συνεργείο να έρθει να το δεί να τελειώνω μέρες που είναι.

Di*Ca_Electronic
16-12-20, 07:47
Φίλε Μύρωνα,
ανέφερε αν θέλεις σε ποιο site της Siemens βρήκες τον κωδικό βλάβης E04.
Αν αναφέρεται ότι υπάρχει πρόβλημα στ΄ ηλεκτρονικά εξαρτ/τα, πρώτα αυτό
είναι γενικό κι αόριστο, αλλά μάλλον παραπέμπει σε βλάβη της κεντρικής εμπρόσθιας
πλακέτας και μάλιστα βλάβη στον επεξ/στή (στη τροφοδοσία του ή στο προγραμ/σμό του)
και πολλές φορές αυτό θεραπεύεται μ΄ αλλαγή όλης της πλακέτας, αλλά η ίδια ένδειξη
βλάβης μπορεί να παραπέμπει σ΄ οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό εξάρτημα που ενεργοποιείται
από τη πλακέτα αυτή, δηλ. ακόμα και βλάβη της προαναγραφόμενης αντλίας.
Όμως αυτό να μην σε μπερδεύει γιατί κάθε βλάβη βρίσκεται εκτός από την εμπειρία του τεχνικού,
με μετρήσεις που πρέπει να γίνουν σ΄ αρκετά TEST POINTS.
Ο τεχνικός που θα φέρεις για την επισκευή καλό θα ΄ναι να προέρχεται από εξουσιοδοτημένο
SERVICE της SIEMENS για να σου δώσει κι ανάλογη εγγύηση από την όποια αντικατ/ση υλικών.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

nyannaco
16-12-20, 09:51
Η βλάβη για την αντλία θέρμανσης είναι ε09. Υποθέτω ότι εννοείς αντλία πλύσης, σωστά; Η θέρμανση γίνεται με αντίσταση, όχι με αντλία!
Πάντως το E04 το βρήκα (https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBD_enGR747GR747&ei=g63ZX8_mDcbhgAbLoLDABg&q=siemensns+diswasher+error+code+E04&oq=siemensns+diswasher+error+code+E04&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIHCAAQyQMQDTIGCAAQFhAeOgQIABB HUOEfWOEfYKAjaABwAXgAgAG2AYgBtgGSAQMwLjGYAQCgAQGqA Qdnd3Mtd2l6yAEIwAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiPtN7-89HtAhXGMMAKHUsQDGgQ4dUDCA0&uact=5) σαν flow sensor fail, ενώ μπορεί να προέρχεται ακι από βούλωμα των εκτοξευτήρων νερού - θε ξεκίναγα με έναν έλεγχο εκεί, είναι το πιο εύκολο.

brasidas12
16-12-20, 11:32
https://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/supportdetail/product/SN56M595EU/44#/Tabs=section-firstaid/Togglebox=3879/

brasidas12
16-12-20, 11:35
Στο σάιτ της Siemens αν δεις στις βλάβες το γράφει.

Στην αντλία είναι κ η αντίσταση αποτι είδα σε ένα βίντεο κ πάει όλο μαζί. Τα φίλτρα κ τους εκτοξευτήρες τους καθάρισα. Το φίλτρο είχε λίγη βρώμα αλλά όχι τραγικά πράγματα, οι εκτοξευτήρες ήταν καθαροί.

Σκέφτηκα για το επίσημο σέρβις αλλά φοβάμαι πως θα με γδάρουν.

Φώναξα έναν τεχνικό κ θα έρθει την Παρασκευή να το δεί κ βλέπουμε τι θα μου πει.

Αν είναι πλακέτα, κλαφτα Χαράλαμπε.

Di*Ca_Electronic
17-12-20, 03:25
Μάλλον η αντίσταση θέρμανσης είναι <φορετή> εντός της αντλίας πλύσης,
Αυτή έχει 2 μεταλλικά άκρα τ΄ οποία μπορούν ν΄ ωμομετρηθούν με πολύμετρο,
ώστε ν΄ ελεγχθεί η κατάσταση της αντίστασης (σε περίπτωση που τ΄ όργανο δείχνει
" άπειρο " σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης δ/πή (κατεστραμένη αντίσταση).
Ίσως να πωλείται μεμονωμένα και να μπορεί να προσαρμοστεί στην αντλία, από τον
τεχνικό που κάλεσες.
Αυτό θα ΄ταν το πιο καλό για σένα από άποψη κόστους, εφόσον βέβαια το μοτέρ της
αντλίας είναι " λειτουργικό ".
Αν και δεν βγάζει σφάλμα E09 όπως αναφέρει ο φίλος Νίκος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα
η βλάβη να ΄ναι στην αντίσταση της αντλίας πλύσης κι η κεντρική πλακέτα λειτουργίας να
είναι σωστή.
Αλλά είπαμε όλα αυτά θα διαπιστωθούν κατόπιν ελέγχων και μετρήσεων.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

Κυριακίδης
17-12-20, 09:32
https://www.siemens-home.bsh-group.com/gr/supportdetail/product/SN56M595EU/44#/Tabs=section-firstaid/Togglebox=3879/
Στο παραπάνω σου λένε ότι άπαξ και δεις e04 σου λένε κατευθείαν "κάλεσε τεχνικό" ή "βάλε βαθιά τα 2 χέρια στην τσέπη"
Πάμε παρακάτω τι λένε αλλού
https://all-errors.com/siemens-dishwasher-error-code-e04/
Λένε ότι μπορείς να εξαλείψεις το πρόβλημα e04 στο σπίτι (με έμφαση και ισχυρισμό σε παρεμπόδιση ροής είτε από τα μπεκ / φίλτρα / άλατα και δεν συμμαζεύεται.
Επίσης λένε ότι αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα (ο καθαρισμός και τελικά η απελευθέρωση της ροής νερού/ προληπτικά καθαριστικά αλάτων κτλ)

Ο Θεματοθέτης αμέλησε κατά επανάληψη την υποχρέωση του "έγκαιρα" .

Τσακα τσούκα το μοντελάκι πιθανό είναι να κάψει και μια αντίσταση (ειδικά τέτοια αντίσταση που είναι ασυγχώρητη η μη καλή ροή του νερού)

Αν είναι πλακέτα, κλαφτα Χαράλαμπε.
Δύσκολα να είναι πλακέτα / αφήνω ένα μικρό παραθυράκι να μην έχει χαλάσει η αντίσταση εντός της αντλίας (αλλά να έχει προβλέψει ο κατασκευαστής εντός της αντίστασης και κάποιον αισθητήρα διακοπής της αντίστασης σε περιπτώσεις μη καλής ροής του νερού ) άλατα κτλ . Οπότε αν τον δεις τον τεχνικό να σου λεει άλλαγμα πλακέτας + αντίσταση + αντλία + τα ποδαράκια ισορροπίας της συσκευής . Να είσαι κάπως προετοιμασμένος από αυτά που θα σου πει

Di*Ca_Electronic
17-12-20, 20:03
Σ΄ όσα αναγράφει ο φίλος Πέτρος συνηγορώ, υπογράφω κι επαυξάνω επί 1.000.000, & για το λόγο
αυτό φίλε Μύρωνα να ΄σαι από κοντά στο τεχνικό που κάλεσες, να κοιτάξεις, ότι υλικό αφαιρεί από
το πλυντήριο σου, αν το μετρά με κάποιο όργανο ή εν πάσει περιπτώσει αν το πάρει να τ΄ ελέγξει στ΄
εργαστήριό του, να διαπιστώσεις - μ΄ οποιοδήποτε τρόπο (εξωτερική εμφάνιση, απόδειξη αγοράς
ανταλ/κων) - ότι επανατοποθετώντας το, κάνει το πλυντήριο σου να λειτουργεί κανονικά.
Επί πλέον να μην προβείς σε συνολική αντικατ/ση ανταλ/κών (αντλίας - πλακέτας), αλλά σε δοκιμές, πρώτα
με την αντλία, για την οποία ν΄ επιμείνεις για την όποια επισκευή, αν επιδέχεται, κι αν " ω μη γένοιτο " δεν
λειτουργήσει σωστά το πλυντήριο, τότε προβαίνεις στην επισκευή ή κι αγορά της πλακέτας του επεξεργαστή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

brasidas12
20-12-20, 12:10
Μιας κ ο τεχνικός που πήρα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ πίσω να μου πει τι ώρα θα ερχόταν το Σάββατο όπως μου είχε πει, (απορώ γιατί κλαίνε μετά πως δεν έχουν δουλειά), άνοιξα σήμερα να μετρήσω την αντίσταση που έχει πάνω στην αντλία για να ζεσταίνει το νερό. Η μέτρηση είναι μέσα στα όρια, 19-20 Ωhm άρα φεύγουμε από εκεί. Στο νετ είδα πως μπορεί να είναι κ ο αισθητήρας ροής νερού αλλά το πλυντήριο δουλεύει κανονικά κ φέρνει νερό απλά όπως είπα δεν το ζεσταίνει.
Νομίζω πως το θέμα πάει προς πλακέτα μεριά.
Θα πάρω τηλέφωνο να έρθει τεχνικός από την αντιπροσωπεία κ ας τον πληρώσω παραπάνω μιας κ τα ξέρουν καλύτερα από ένα συνοικιακό μαγαζί.

Di*Ca_Electronic
20-12-20, 21:04
Φίλε Μύρωνα,
μιας και μπήκες σε τεχνικές ασχολίες και μέτρησες την αντίσταση, αν θέλεις διάβασε
το τύπο της πλακέτας του πλυντηρίου σου, (είναι ανεξίτηλη μαύρη ή λευκή γραμματο-
αριθμοσειρά), στο μπροστινό ή οπίσθιο μέρος της, και ανάφερέ την στο thread μήπως
βρεθεί στο Διαδίκτυο κάποιο σχηματικό, και διαπιστωθεί αν η βλάβη προέρχεται απ΄
αυτή.
Δείξε μεγάλη προσοχή, ανάλογη φαντάζομαι μ΄ αυτή που έδειξες όταν ωμομέτρησες
την αντίσταση, όταν ξεκουμπώνεις τη πλακέτα από τη βάση της, (ακόμα και χωρίς να
ξεσυνδέσεις κονέκτορες), για τη προσωπική σου ασφάλεια.
Να ΄χεις κατεβασμένη την ασφάλεια της γραμμής που τροφ/τεί το πλυντήριό σου στον
ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού σου.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

giagiwtis
20-12-20, 21:30
ΞœΞΉΞ±Ο‚ ΞΊ ΞΏ Ο„Ξ΅Ο‡Ξ½ΞΉΞΊΟŒΟ‚ που Ο€Ξ�ρα τηλΞ*φωνο δΡν ΞΌΞ΅ Ο€Ξ�ρΡ ποτΞ* πίσω Ξ½Ξ± ΞΌΞΏΟ… πΡι τι ώρα ΞΈΞ± Ξ΅ΟΟ‡ΟŒΟ„Ξ±Ξ½ το Σάββατο ΟŒΟ€Ο‰Ο‚ ΞΌΞΏΟ… ΡίχΡ πΡι, (Ξ±Ο€ΞΏΟΟŽ γιατί κλαίνΡ μΡτά πως δΡν Ξ*χουν δουλΡιά), άνοιξα ΟƒΞ�μΡρα Ξ½Ξ± μΡτρΞ�σω την αντίσταση που Ξ*χΡι πάνω στην αντλία Ξ³ΞΉΞ± Ξ½Ξ± ΢ΡσταίνΡι το νΡρό. Ξ— ΞΌΞ*τρηση Ρίναι ΞΌΞ*σα στα όρια, 19-20 Ξ©hm άρα φΡύγουμΡ Ξ±Ο€ΟŒ ΡκΡί. Στο νΡτ Ρίδα πως μπορΡί Ξ½Ξ± Ρίναι ΞΊ ΞΏ αισθητΞ�ρας ροΞ�Ο‚ νΡρού αλλά το πλυντΞ�ριο δουλΡύΡι ΞΊΞ±Ξ½ΞΏΞ½ΞΉΞΊΞ¬ ΞΊ Ο†Ξ*ρνΡι νΡρό απλά ΟŒΟ€Ο‰Ο‚ Ρίπα δΡν το ΢ΡσταίνΡι.
Νομί΢ω πως το ΞΈΞ*ΞΌΞ± πάΡι προς πλακΞ*τα μΡριά.
Θα πάρω τηλΞ*φωνο Ξ½Ξ± Ξ*ρθΡι Ο„Ξ΅Ο‡Ξ½ΞΉΞΊΟŒΟ‚ Ξ±Ο€ΟŒ την αντιπροσωπΡία ΞΊ Ξ±Ο‚ τον Ο€Ξ»Ξ·ΟΟŽΟƒΟ‰ παραπάνω ΞΌΞΉΞ±Ο‚ ΞΊ τα ΞΎΞ*ρουν καλύτΡρα Ξ±Ο€ΟŒ Ξ*Ξ½Ξ± ΟƒΟ…Ξ½ΞΏΞΉΞΊΞΉΞ±ΞΊΟŒ ΞΌΞ±Ξ³Ξ±ΞΆΞ―.

Θα Ξ*λΡγα τι ΞΎΞ*ρουν αλλά Ξ*χΡ χάρη
΀ο πλυντΞ�ριο σου Ξ*χΡι κΡραμικη αντίσταση Ξ*χω παρατηρΞ�σΡι ΟŒΟ„ΞΉ ΞΌΞ΅ λίγο διαρροΞ� Ξ±Ο€ΟŒ την τσιμουχα μπορΡί Ξ½Ξ± καΡί Ξ±Ξ½ Ξ΄ΟŽΟƒΞ΅ΞΉΟ‚ ρΡύμα απΡυθΡίας ΞΊΞ±ΞΉ δουλΡύΡι Ο„ΟŒΟ„Ξ΅ πάμΡ στην πλακΞ*τα μΡτράς ρΡλΡ Ξ³ΞΉΞ± αρχΞ� Ξ±Ο€ΟŒ τα 3 Ο€ΟŒΞ΄ΞΉΞ± το Ξ±ΟΞΉΟƒΟ„Ξ΅ΟΟŒ δΡξί Ρίναι Ξ· Ξ΅Ξ½Ο„ΟŒΞ»Ξ· του πινιου τα βολτ που ΞΈΞ± Ξ΄ΟŽΟƒΞ΅ΞΉΟ‚ τα Ξ±Ξ½Ξ±Ο†Ξ*ρΡι πάνω ΞΊΞ±ΞΉ μΡτράς Ξ±Ο€ΟŒ τα 3 το μΡσΡ Ξ±Ξ½ κλΡίνΡι ΞΌΞ΅ το πάνω αριστΡρά ΞΊΞ±ΞΉ ΟŒΟ„Ξ±Ξ½ δΡν δίνΡις ρΡύμα Ξ±Ξ½ κλΡίνΡι ΞΌΞ΅ το δΡξιά στΡίλΡ ΞΌ ΞΊΞ±ΞΉ ΞΌΞΉΞ± Ο†ΟŽΟ„ΞΏ Ξ±Ο€ΟŒ την πλακΞ*τα Ξ½Ξ± την δω ΞΊΞ±ΞΉ Ξ½Ξ± σΡ πω τι κοιτάμΡ μΡτα

brasidas12
21-12-20, 11:03
Αν το συνδέσω στην ζεστή παροχή νερού δεν ξέρω αν κάνει δουλειά. Δεν το δοκίμασα. Ξέρει κανείς αν κάνει;

ΣΚΛΗΚΟΣ
21-12-20, 11:21
Δύο χρόνια τώρα έτσι το έχω ,

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριακίδης
21-12-20, 11:30
Αν πεταχτείτε στην πλακέτα μεριά και επειδή αναφέρεις πότε πότε σου έβγαζε το e04 και άλλες όχι , να δείτε αν η τροφοδοσία αντίστασης οδηγείτε από κοινό ρελέ και να θέλει αντικατάσταση.

brasidas12
24-12-20, 12:17
Σήμερα το πλυντήριο δούλεψε κανονικά. Έκανε κανονικά την πλύση με ζεστό νερο κ στο τέλος κανένα μνμ βλάβης όπως έκανε εδώ κ δυο βδομάδες περίπου.
Τώρα άντε βγάλε άκρη τι έχει γίνει.
Για να δούμε στις επόμενες πλύσεις τι θα κάνει.

Update: λίγο κράτησε η χαρά. Στην επόμενη πλύση πάλι τα ίδια. Περιμένω στις 30/12 που θα έρθει ο τεχνικός της siemens να δούμε τι στο καλό είναι.

brasidas12
30-12-20, 16:28
Σήμερα ήρθε ο τεχνικός κ το είδε.
Μου είπε πως είναι πλακέτα η οποία έχει 110, συν 60 ευρώ περαστικά, συν λάστιχο πόρτας που είχε φαγωθεί, φλάντζα κάδου γιατί είχε μικρή διαρροή, σύνολο κοντά στα 300 ευρώ.
Το κόστος είναι ασύμφορο εννοείτε. Πάμε για καινούργιο δλδ. Κρίμα γιατί παρά τα 10 χρόνια του δεν έχει δουλέψει κ τόσο πολύ.

Di*Ca_Electronic
02-01-21, 05:15
Φίλε Μύρωνα,
εύχομαι η νέα χρονιά να ΄ναι ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ για σένα και την οικογένειά σου.
Το κόστος της πλακέτας του πλυντηρίου σου το βρίσκω φυσιολογικό, (γύρω στα 100€ έχει πράγματι),
αλλά τη συνολική τιμή που ΄βγαλες γύρω στα 300€ τη βρίσκω υπερβολική γιατί πόσο να ΄χει επί
παραδείγματι ένα λάστιχο πόρτας και μία φλάντζα μοτέρ (είναι αρκετά χαμηλές αυτών των ανταλ/κών
οι τιμές).
Εκτός κι αν υπολογίζεις αρκετά υψηλό το κόστος εργασίας αλλά γι΄ αυτό πάρε τιμές κι απ΄ άλλους
τεχνικούς επισκευής πλυντηρίων πιάτων και κράτα ακόμα το μηχ/μά σου καθόσον θεωρώ ότι έχει ακόμα
αρκετά "χρόνια ζωής".
Πιστεύω ότι θα βρεις τεχνικό που θα σ΄ εξυπηρετήσει με συνολικό κόστος λίγο περισσότερο από το ήμισυ
των χρημάτων που ανέφερες.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης

brasidas12
03-01-21, 15:24
Το 300αρι το είπα χοντρικα. Στα 260 με 270 βγαίνει περίπου μου είπε που κ πάλι είναι πολλά θεωρώ. Την πλακέτα λέω να την δώσω σε έναν ηλεκτρονικό για αρχή να την κοιτάξει να μου πει αν επισκευάζεται. Αν όχι θα ψάξω να την βρω κ την περνάω μόνος. Το ίδιο κ το λάστιχο στην πόρτα. Το μόνο που δεν ξέρω αν θα βάλω είναι η φλάντζα του κάδου μιας κ πρεπει να γίνει σχεδόν βίδες για να μπει κ δεν ξέρω αν αξίζει μιας κ.ειναι απειροελάχιστη η διαρροή. Βλέποντας κ κάνοντας.
Τώρα δεν ξέρω αν το επισκευάσω πόσο θα αντέξει αλλά θεωρώ πως δεν αξίζει να το πετάξω μιας κ έχει δουλέψει σχετικά λίγο για.τα χρόνια του.
Θα ενημερώσω για τις ενέργειες που θα κάνω κ για το αποτέλεσμα

Κυριακίδης
03-01-21, 18:58
Μπορεί να είναι χαλασμένη πλακέτα αλλά βάση του #22 να "κελαηδάει¨" μερικές φορές ? ή χάλασε η πλακέτα ή δεν χάλασε .
Κάτι περιφερειακό? π.χ αισθητήρας θολότητας νερού? / αισθητήρας πίεσης νερού?
https://www.youtube.com/watch?v=1w2nrA4Y10g
Μπορεί βάση του #22 αν έβαζες άδειες πλύσεις μαζί με κάποιο καθαριστικό , να κελαηδούσε συνεχώς .

brasidas12
04-01-21, 00:33
Κ εμένα μου κινεί την περιέργεια ότι που κ που δουλεύει κανονικά.
Στον έλεγχο που έκανε έβαλε αμπεροτσιμπιδα στο παρακάτω αισθητήρα τον οποίο το λέει αισθητήρα θερμοκρασίας νερού κ δεν έβγαζε καμία ένδειξη
Την πλακέτα που την έβγαλα με το μάτι δεν φαίνεται απόλυτος τίποτα. Όλα φαίνονται πεντακάθαρα. Λέω να την δώσω για έλεγχο κ αν δεν βρουν τίποτα να πάρω τον αισθητήρα μήπως είναι αυτός

sdancer75
04-01-21, 13:00
Αφού δεν είναι η αντίσταση, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι οι πλακέτα. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ περίπου όπως μπορείς να διαβάσεις στον σύνδεσμο παρκάτω. Το αδύνατο σημείο των περισσοτέρων είναι οι πυκνωτές.

https://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=69036&highlight=siltal

Στη δική μου πλακέτα αντικατέστησα τους πυκνωτές με το άσπρο βέλος αλλά προληπτικά καλό είναι να αντικαταστήσεις και τους ηλεκτρολυτικούς μέσα στο κίτρινο σχήμα. Αν δεν μπορείς μόνος σου, βγάλε την πλακέτα και πήγαινέ την σε κάποιον να στο κάνει. Το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 30~40 ευρώ. Λογικά θα σου πει και ο τεχνικός αν οι πυκνωτές σου έχουν πρόβλημα κάνοντας μέτρηση χωρητικότητας και αντίστασης, οπότε θα έχεις μια ιδέα. Σπάνια παρουσιάζουν πρόβλημα τα ολοκληρωμένα. Μπορείς επίσης να ελέγξεις και τον ρελέ -αν υπάρχει- σαν αυτόν με την ετικέτα ST41

48094

brasidas12
04-01-21, 13:53
Αύριο θα την πάω σε τεχνικό να την δει κ βλέπουμε. Ας σιγουρευτώ πως είναι η πλακέτα κ όχι κατι άλλο πρώτα. Έτσι κ αλλιώς κ καινούργια δεν είναι τραγική η τιμή της

brasidas12
11-02-21, 21:53
Για την ιστορία το πρόβλημα στο πλυντήριο είναι όταν το βάζω να πλύνει σε vario speed. Δεν ξέρω τι κόλλημα τρώει αλλά όταν δεν βάζω αυτή την επιλογή δουλεύει μια χαρά. Ευτυχώς γλυτώσαμε το πλυντήριο.

sdancer75
12-02-21, 09:58
Για την ιστορία το πρόβλημα στο πλυντήριο είναι όταν το βάζω να πλύνει σε vario speed. Δεν ξέρω τι κόλλημα τρώει αλλά όταν δεν βάζω αυτή την επιλογή δουλεύει μια χαρά. Ευτυχώς γλυτώσαμε το πλυντήριο.

Χαίρομαι.... Σου επισκεύασε την πλακέτα τελικά?

brasidas12
13-02-21, 14:30
οχι δεν εκανα κατι γιατι δεν προλαβα με τα τρεχαματα στην δουλεια. απλα μου ειπε η γυναικα πως βγαζει το σφαλμα οταν βαζει την λειτουργια vario speed, το τσεκαρα βαζοντας αρκετες πλυσεις χωρις την λειτουργεια αυτη και δουλεψε κανονικα.