Επιστροφή στο Forum : [Bosch] σοβαρό πρόβλημε σε ψυγείο Bosch/Pitsos
Μοντέλο KSU40120, τυπικό δίπορτο ψυγείο με κατάψυξη πάνω και ψύξη κάτω. Έγινε αλλαγή πλακέτας το 2012.
Προχθές η ψύξη έπεσε στο τίποτε, και τα λαμπάκια όλα μαζί αναβόσβηναν. Το έσβησα για λίγο και το ξανάνοιξα. Σύντομα συνήλθε ως εκ θαύματος. Δηλαδή αρχικα τα φώτα αναβόσβηναν, αλλά μετά από κάποια ώρα έμειναν ανοικτά και ανέβασε σωστή ψύξη γρήγορα.
Απόψε το ξανάκανε. Στην πλάτη είδα το δοχείο με αρκετά υγρά, και βρώμικο. Έβγαλα την απόληξη του σωλήνα που καταλήγει σ' αυτό, και τη βρήκα βουλωμένη. Την καθάρισα και την ξανάβαλα. H απόληξη βρίσκεται μέσω στο νερό, δηλαδή η στάθμη του νερού είναι λίγο πιο πάνω απο το κάτω μέρος του σωλήνα. Το δοχείο φαίνεται βιδωμένο πάνω στο μοτέρ, δεν νομίζω ότι μπορώ να το βγάλω.
Το έχω ξαναβάλει το ψυγείο μπρος τώρα εδώ και περίπου 45', τα φώτα συνεχίζουν να αναβοσβήνουν κάθε δευτερόλεπτο, και για το μισό δευτερόλεπτο που ανάβουν ακούγεται και το "βουρ" του μοτέρ. Με μετρητή ισχύος βλέπω να καταναλώνει άλλοτε 47 βατ και άλλοτε 60 βατ. Αλλά το έχω δει να πηδάει και στα 6 βατ και στα 110 βατ.
Όταν άνοιξα την κατάψυξη για λίγα δευτερόλεπτα, τα φώτα άναψαν και το βούρ έγινε συνεχόμενο. Όταν την έκλεισα, ξανά το αναβοσβήσιμο. Το ξαναέκανα για να το επιβεβαιώσω, ξανά το ίδιο. Περίεργα πράματα. Λες και προτιμά να δουλεύει με ανοικτή κατάψυξη.
Στο lockdown υποθέτω πως επίσκεψη τεχνικού αποκλείεται, οπότε εξαρτώμαι από σας, αγαπητοί συμφορουμίτες....:confused1:
Τι συμβαίνει; Τι να δοκιμάσω;
Προβλημα πυκνωτη τροφοδοσίας πλακετας μοιαζει. Το 2012 γιατι αλλαξες πλακετα;
Ο τεχνικός από το επίσημο σέρβις μου είπε πως ήθελε νέα πλακέτα. Δε νομίζω να μου έδωσε περαιτέρω εξήγηση.
Το ότι το σωληνάκι βρίσκεται μέσα στο "ποτηράκι" με το νερό κάτω από την επιφάνεια του νερού αυτού (δηλαδή το τέλος του είναι βυθισμένο μέσα στο αποβληθεν νερό) είναι φυσιολογικό;
Το δοχείο νερού έχει περίεργο σχήμα, είναι το ποτηράκι μέσα στο οποίο φτάνει το σωληνάκι, απ' ΄εξω ένα ωοειδές μεγαλύτερο δοχείο, και ακόμη πιο έξω το παραλληλόγραμο πλαίσιο. Αναρωτιέμαι γιατί τέτοια σχεδίαση.
Κυριακίδης
10-11-20, 11:38
Το ότι το σωληνάκι βρίσκεται μέσα στο "ποτηράκι" με το νερό κάτω από την επιφάνεια του νερού αυτού (δηλαδή το τέλος του είναι βυθισμένο μέσα στο αποβληθεν νερό) είναι φυσιολογικό;
Όταν όλα πάνε καλά και λειτουργεί το ψυγείο κανονικά , η λεκάνη γεμίζει ελάχιστα (σε κάθε περιοδική απόψυξη που γίνεται αυτόματα) αλλά επειδή τώρα δεν λειτουργεί το ψυγείο , έκανε ολική απόψυξη και υπερχείλισε η λεκάνη , δεν είναι πρόβλημα
Λογικό !!! άπαξ και δουν τεχνικοί "αδιάβαστους πελάτες" (αντί να πάνε με τον σταυρό στο χέρι και να αλλάζουν πυκνωτές , απλά αλλάζουν τα φώτα όλων των αδιάβαστων ) ίσως μερικοί από αυτούς επιδιορθώνουν την παλιά πλακέτα και την ξαναβάζουν σε άλλους "αδιάβαστους " . Τύφλα να έχει ο δήθεν Μπιλ Γκειτς.
Λογικό !!! άπαξ και δουν τεχνικοί "αδιάβαστους πελάτες" (αντί να πάνε με τον σταυρό στο χέρι και να αλλάζουν πυκνωτές , απλά αλλάζουν τα φώτα όλων των αδιάβαστων ) ίσως μερικοί από αυτούς επιδιορθώνουν την παλιά πλακέτα και την ξαναβάζουν σε άλλους "αδιάβαστους " . Τύφλα να έχει ο δήθεν Μπιλ Γκειτς.
Εσύ δηλαδή τώρα φίλε μου έκανες από διαδικτύου διάγνωση όχι στο χθεσινό μου πρόβλημα, αλλά σ' αυτό του 2012 το οποίο ούτε καν περιέγραψα (!!), βρήκες ότι τότε έφταιγε πυκνωτής τροφοδοσίας, και έβγαλες και τα σχετικά συμπεράσματα.
Για πες μου όμως, τι θα ήταν καλό να διαβάσω, ώστε να να μην πιάνομαι "αδιάβαστος";
Εσύ δηλαδή τώρα φίλε μου έκανες από διαδικτύου διάγνωση όχι στο χθεσινό μου πρόβλημα, αλλά σ' αυτό του 2012 το οποίο ούτε καν περιέγραψα (!!), βρήκες ότι τότε έφταιγε πυκνωτής τροφοδοσίας, και έβγαλες και τα σχετικά συμπεράσματα.
Για πες μου όμως, τι θα ήταν καλό να διαβάσω, ώστε να να μην πιάνομαι "αδιάβαστος";
Ξεκίνα από τρόπους καλής συμπεριφοράς και εδώ είναι τα μέλη να σε βοηθήσουν , αφού η μοίρα σε έβγαλε στο κατώφλι τους.
Ξεκίνα από τρόπους καλής συμπεριφοράς και εδώ είναι τα μέλη να σε βοηθήσουν , αφού η μοίρα σε έβγαλε στο κατώφλι τους.
Σ' ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου στο νήμα. Καλή σου τύχη σε ό,τι σου επιφυλάσσει η Μοίρα.
Σ' ευχαριστώ για τη συνεισφορά σου στο νήμα. Καλή σου τύχη σε ό,τι σου επιφυλάσσει η Μοίρα.Οι 2 συναδελφοι που σου απαντησαν λενε το ιδιο πραγμα με διαφορετικο τροπο. Εσυ θεωρησες πως προσβλήθηκες.
Καλεσε λοιπόν τον τεχνικο της αντιπροσωπείας, μια χαρα θα έρθει, και καλη τύχη, με οτι σου επιφυλάσσει η μοίρα του 200άρικου που ισως σκασεις
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κυριακίδης
10-11-20, 18:59
Θα πρότεινα να διαβάσεις παρόμοια θέματα στο φόρουμ (που είναι αμέτρητα) με ερωτήσεις περίπου κάπως έτσι , "Ο τάδε μάστορας μου είπε για το πρόβλημα που έχει το ψυγείο θέλει αλλαγή πλακέτας " .... οι περισσότεροι από αυτούς το έλυσαν το πρόβλημα μόνοι τους με μηδενικά έξοδα .
Αλλά είχαμε και ευχαριστίες από άτομα που απλά διάβασαν τα θέματα χωρίς να παρουσιάσουν ερωτήματα και έλυσαν τα προβλήματα τους από "σπόντα" επίσης με μηδενικά έξοδα .
Το λοιπόν όταν διαβάζω από εσένα το παρακάτω.
Ο τεχνικός από το επίσημο σέρβις μου είπε πως ήθελε νέα πλακέτα. Δε νομίζω να μου έδωσε περαιτέρω εξήγηση.
Είδα ότι (πιθανά) πρόκειται για άλλο ένα "πρόβατο" που ο λύκος = "επίσημο σέρβις" επρόκειτο να σε αφήσει μόνο με την πέτσα για 2η φορά.
Εξ ου και η παρέμβαση σφήνα από μένα .
Εγώ λοιπόν ο "αδιάβαστος πελάτης", το "πρόβατο", που "μου άλλαξε τα φώτα" ο πανούργος τεχνικός, σας ενημερώνω πως το ψυγείο από το πρωί έχει συνέλθει και δουλεύει τέλεια, αθόρυβα, στις θερμοκρασίες που του έχω ζητήσει, και πιθανότατα η λύση που κανείς σας δεν πρόσεξε παραπάνω είναι ότι έβγαλα και καθάρισα το βουλωμένο σωληνάκι απορροής.
Τσακάλια μου! Φωστήρες μου! Που βλέπετε νέο μέλος με 1-2 ποστ και σπεύδετε..... Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη.....
Κυριακίδης
10-11-20, 22:57
Με αυτήν την λογική μπορεί εμείς να λέγαμε για ώρες "τι φταίει" και ο ενδιαφερόμενος να μας πει τελικά ότι είχε ξεχάσει να βάλει το φις στην πρίζα.
Και πως ένα βουλωμένο σωληνάκι κάνει αυτά τα συμπτώματα?
Με μετρητή ισχύος βλέπω να καταναλώνει άλλοτε 47 βατ και άλλοτε 60 βατ. Αλλά το έχω δει να πηδάει και στα 6 βατ και στα 110 βατ.
ο ψυγείο από το πρωί έχει συνέλθει και δουλεύει τέλεια, αθόρυβα,
θα καθαρίσω και στο δικό μου ψυγείο το σωληνάκι για να γίνει πιο αθόρυβο.
Εγώ λοιπόν ο "αδιάβαστος πελάτης", το "πρόβατο", που "μου άλλαξε τα φώτα" ο πανούργος τεχνικός, σας ενημερώνω πως το ψυγείο από το πρωί έχει συνέλθει και δουλεύει τέλεια, αθόρυβα, στις θερμοκρασίες που του έχω ζητήσει, και πιθανότατα η λύση που κανείς σας δεν πρόσεξε παραπάνω είναι ότι έβγαλα και καθάρισα το βουλωμένο σωληνάκι απορροής.
Τσακάλια μου! Φωστήρες μου! Που βλέπετε νέο μέλος με 1-2 ποστ και σπεύδετε..... Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη.....
Τελικά υδραυλικό ήθελες, όχι ψυκτικό. Μήπως ήθελες και το Μπάρκουλη και εσυ στο ρόλο Βλαχοπουλου, να σου δείξει πως κρατάνε το σωληνάκι.
https://www.youtube.com/watch?v=j2fzsd124D8
Και το όνομα χρήστη (γιδ) τυχαίο;
Γιώργο , μη το παίρνεις προσωπικά , ειναι κλασσική πολιτική στις αντιπροσωπείες να μην επισκευάζουν αλλά να αντικαθιστούν πλακέτες γιατι η επισκευασμένη δεν έχει περάσει από τον "ελεγχο ποιότητας " του εργοστασίου .
Θυμάμαι ακόμα και τα φλας σε ενα αυτοκίνητο που είχαν πρόβλημα και ήταν ολοφάνερό οτι είχε πρόβλημα ενα ρελεδάκι , η διάγνωση ηταν τσουχτερη αλλαγη πλακετας αντί αλλαγη ρελέ πάνω στην πλακέτα .
Τωρα οσο για το ψυγείο σου , πριν ερθει ο μαστορας σπίτι , απο το τηλέφωνο σου λένε πάντα να κάνεις απόψυξη μια δυο μέρες να λιώσουν τα πάντα και μετα να ξανατηλεφωνήσεις για ραντεβου αν επιμένει η βλάβη . Υπέθεσαν οτι έχεις κάνει τα βασικά . Οσο για την πλακέτα σου , μην ανησυχείς ... , καθε δεκα χρόνια χαλάνε ! Μπορεί τοτε να σου βάλουν την επισκευασμένη παλιά ! Αν δεν θελεις να επισκευάζεις αλλά να αντικαθιστάς , δικαίωμα σου !