Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Pitsos] ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ PITSOS ΛΕΚΙΑΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ

Anna_d
13-09-20, 11:28
Καλημέρα σας,
πολύ αξιόλογο forum, έχω ένα πλυντήριο ρούχων PITSOS 9 ετών όπου λεκιάζει τα ρούχα. Οι λεκέδες είναι σαν πιτσίλες ανοιχτό γκρί και δε φεύγουν με τίποτα, άμα και εμφανιστούν το ρούχο πάει για πέταμα. Ο κάδος είναι καθαρός το ίδιο και το λάστιχο της πόρτας. Το φίλτρο το καθαρίζουμε συχνά και δεν έχουμε δει ποτέ βρωμιά. Το πλυντήριο το καθαρίζουμε με σόδα σε υψηλή θερμοκρασία αλλά και με ειδικά καθαριστικά πλυντηρίου. δεν το κάνει σε όλες τις πλύσεις (πχ θα το κάνε στις 2 από τις 10 πλύσεις) και φαίνεται κυρίως στα λευκά κ ανοιχτόχρωμα. έχουμε αλλάξει απορρυπαντικά, δε βάζουμε ποτέ πάνω από ένα καπάκι απορρυπαντικό (υγρό) και δε χρησιμοποιούμε μαλακτικό. όσον αφορά τη λειτουργία του πλυντηρίου δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, οι πλύσεις εκτελούνται όπως πρέπει , δεν κάνει θόρυβο, οι ενδείξεις όλες είναι σωστές. Δε θα βγουν όλα τα ρούχα λεκιασμένα αλλά 2-3 και έχουν την όψη σαν να είναι ψεκασμένα. το πλυντήριο είναι 800 στροφών στο στύψιμο (δε ξέρω αν παίζει ρόλο) και δεν έχει επιλογή για παραπάνω.
πάει κάπου το μυαλό σας?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κυριακίδης
13-09-20, 12:32
Μεταξύ συζητήσεων και συμπερασμάτων στο τι τους έδωσε αποτελέσματα
https://parents.org.gr/forum/topic/85982-gri-lekedes-sta-roycha-meta-to-plysimo/
δοκίμασε και εσύ τον ισχυρισμό της χρωμοπαγίδας (που τους έλυσε το πρόβλημα)

το πλυντήριο είναι 800 στροφών στο στύψιμο (δε ξέρω αν παίζει ρόλο) και δεν έχει επιλογή για παραπάνω.
Το βάρος και ποσότητα των ρούχων και το σωστό πρόγραμμα επιλογής για το είδος ρούχων. Τα ρούχα σε ποσότητα να μην ξεπερνάνε (βρεγμένα) το μισό του κάδου όπως το διακρίνεις από την πόρτα.

Anna_d
13-09-20, 15:06
καλησπέρα,
ευχαριστώ πολύ, ...δυστυχώς δε βοηθάει, χρωμοπαγίδες βάζω, τα λευκά με λευκά , επίσης τα ρούχα δε φαίνονται βαμμένα από κάτι που ξέβαψε, είναι λεκιασμένα σαν να έχουν ψεκαστεί με σπρέυ, σωστό απορρυπαντικό και σωστή δοσολογία, σωστό γέμισμα κάδου, δεν τίθεται θέμα κακής χρήσης, κακής φόρτωσης του κάδου. επιπλέον οι λεκέδες μοιάζουν λίγο λιπαροί (σαν λεκές από λάδι).
καμιά ιδέα?
ευχαριστώ για το χρόνο σας,

ΣΚΛΗΚΟΣ
13-09-20, 15:25
Καλησπέρα,https://youtu.be/vBqnWH4bNY8

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
14-09-20, 01:05
Καλημέρα σας,
πολύ αξιόλογο forum, έχω ένα πλυντήριο ρούχων PITSOS 9 ετών όπου λεκιάζει τα ρούχα. Οι λεκέδες είναι σαν πιτσίλες ανοιχτό γκρί και δε φεύγουν με τίποτα, άμα και εμφανιστούν το ρούχο πάει για πέταμα. Ο κάδος είναι καθαρός το ίδιο και το λάστιχο της πόρτας. Το φίλτρο το καθαρίζουμε συχνά και δεν έχουμε δει ποτέ βρωμιά. Το πλυντήριο το καθαρίζουμε με σόδα σε υψηλή θερμοκρασία αλλά και με ειδικά καθαριστικά πλυντηρίου. δεν το κάνει σε όλες τις πλύσεις (πχ θα το κάνε στις 2 από τις 10 πλύσεις) και φαίνεται κυρίως στα λευκά κ ανοιχτόχρωμα. έχουμε αλλάξει απορρυπαντικά, δε βάζουμε ποτέ πάνω από ένα καπάκι απορρυπαντικό (υγρό) και δε χρησιμοποιούμε μαλακτικό. όσον αφορά τη λειτουργία του πλυντηρίου δε φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, οι πλύσεις εκτελούνται όπως πρέπει , δεν κάνει θόρυβο, οι ενδείξεις όλες είναι σωστές. Δε θα βγουν όλα τα ρούχα λεκιασμένα αλλά 2-3 και έχουν την όψη σαν να είναι ψεκασμένα. το πλυντήριο είναι 800 στροφών στο στύψιμο (δε ξέρω αν παίζει ρόλο) και δεν έχει επιλογή για παραπάνω.
πάει κάπου το μυαλό σας?

ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πριν λίγο καιρό σε παρόμοια βλάβη, σε συσκευή 1 έτους κατά την πλύση, έβγαζε Πιτσιλιες χρώματος μπεζ, χρησιμοποιούσε υγρό απορρυπαντικό,ο κάδος βρέθηκε καθαρός,το πρόβλημα συνεχίστηκε, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έφταιγε το απορρυπαντικό,το δοκίμασα και στο δικό μου και έβγαζε Πιτσιλιες μπεζ,με 4 πλύσεις καθάρισε εντελώς στους 90 βαθμούς τα απορρυπαντικά ήταν προδερμ υγρό και εσεξ υγρό προελεύσεως Βουλγαρίας, η συγκεκριμένη αλυσίδα μάρκετ, που τα πούλαγε είχε καταστρέψει και πλυντήρια πιάτων με τα επώνυμα απορρυπαντικά που πουλούσε.

Κυριακίδης
14-09-20, 09:11
τα απορρυπαντικά ήταν προδερμ υγρό και εσεξ υγρό προελεύσεως Βουλγαρίας,.
Γιαυτό και στις διαφημίσεις περί απορρυπαντικών (από διάφορα σουπερ μάρκετ ) συνεχώς δηλώνουν τιμές κάτω του "50%" καθώς και σε αναψυκτικά που ναι μεν και αυτά έχουν 50% χαμηλή τιμή αλλά περιέχουν 99% νερό . :lool:
Ξέχασες να πεις και με ποια μάρκα απορρυπαντικού έλυσες το πρόβλημα , έτσι ώστε να το δοκιμάσουν και άλλοι με σκοπό να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται ή δεν πρόκειται για πρόβλημα απλά του απορρυπαντικού.

Anna_d
18-09-20, 10:08
ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ακόμα φως δεν έχω δει.. όλα τα παραπάνω που αναφέρετε τα έχω δοκιμάσει χωρίς κανένα αποτέλεσμα.. ακόμα το ψάχνω

Κυριακίδης
18-09-20, 11:08
όλα τα παραπάνω που αναφέρετε τα έχω δοκιμάσει
Και το #4?

GrOnibarD
19-09-20, 16:52
σε ενα μιλε που ειχα παρομοιο προβλημα ανοιξα ολο τον καδο και τον καθαρισα απο οτι λιγδα και αλατα υπηρχε και το προβλημα λυθηκε,δεν ξερω αν στην συγκεκριμενη περιπτωση θα λυθει το δικο σου προβλημα ετσι,δεν ξερω αν χρησιμοποιεις υγρο η σκονη,εχω δει οτι οσοι πλενουν με μπαλα μεσα στον καδο δημιουργουν προβληματα στο πλυντηριο οπου μενουν πολλα υπολειμματα καταστρεφοντας αστερα τσιμουχα και ρουλεμαν

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
19-09-20, 19:48
σε ενα μιλε που ειχα παρομοιο προβλημα ανοιξα ολο τον καδο και τον καθαρισα απο οτι λιγδα και αλατα υπηρχε και το προβλημα λυθηκε,δεν ξερω αν στην συγκεκριμενη περιπτωση θα λυθει το δικο σου προβλημα ετσι,δεν ξερω αν χρησιμοποιεις υγρο η σκονη,εχω δει οτι οσοι πλενουν με μπαλα μεσα στον καδο δημιουργουν προβληματα στο πλυντηριο οπου μενουν πολλα υπολειμματα καταστρεφοντας αστερα τσιμουχα και ρουλεμαν

Σωστά γράφεις,αναφέρεις την Δεύτερη περίπτωση που μπορεί να συμβαίνει, η συγκεκριμένη μάρκα πλυντηρίων όντως είχε θέμα βρωμιάς συνήθως έπιανε μαυρίλα μέσα στον κάδο και υπολείματα, πιστεύω και εγώ οτι εκεί είναι το πρόβλημα πρέπει να ανοιχθεί ο κάδος.
Ανέφερα πιο πάνω μια βλάβη σε πλυντήριο SAMSUNG διετίας με πρόβλημα που δημιουργήθηκε απο ακατάλληλο απορυπαντικό, και η τρίτη περίπτωση είναι να μην ζεστένει το νερό που δεν είναι του παρόντος.

Anna_d
08-10-20, 13:56
τελικά φώναξα τεχνικό να δει το πλυντήριο, αρχικά μου είπε ότι είναι πεντακάθαρο (όσα βλέπει με το μάτι), είπε ότι ίσως είναι γράσο από το ρουλεμάν αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έκανε θόρυβο ο κάδος (δεν κάνει κανένα θόρυβο) οπότε είπε ότι θα στειλει φορτηγό να το πάρει να το δουν γιατί μάλλον είναι πλάκετα. λέω τι σχέση έχει η πλακέτα και μου λέει ότι δε ζεσταίνει το νερό, του εξηγώ ότι όταν πιάνω την πόρτα του πλυντηρίου το νερό είναι καυτό αλλά επιμένει... Τελικά με παίρνουν από την εταιρία τηλέφωνο και μου ζητάνε 150 ευρώ για επισκεύη, και ρωτάω πως βγάλατε το κόστος αφού δε ξερετε τι φταίει και ο τεχνικός σας απλά κάνει μια υπόθεση? με ξαναπαίρνουν και μου λένε το κόστος αφορά τη μεταφορά του πλυντηρίου και χημικό καθαρισμό?? πρέπει να το στείλω εκεί για να κάνουν χημικό καθαρισμό? στο σπίτι μου δε γίνεται? Με τα πολλά καλώ άλλον τεχνικό όπου τηλεφωνικά μου είπε ότι το πρόβλημα που περιγράφω το συναντάει πολύ συχνά και οφείλεται στην ανίσταση η οποία θέλει καθάρισμα, η δική του εκδοχή είναι ότι το νερό δε ζεσταίνει από την αρχή με αποτέλεσμα να αφήνει γλίτσα το απορρυπαντικό και όταν πέφτει το καυτό νερό ξεκολλάνε κομμάτια. εγώ πάντως όταν βάζω πλυντήριο στην αρχή που ακούω το νερό και τρέχει στο συρτάρι απορυπαντικού η πόρτα είναι κρύα και μετά από 5-10 λεπτά τη νιώθω καυτή.... Αν υποθέσουμε ότι έχει δίκιο ο δεύτερος τεχνικός και φταίει η αντίσταση, όταν βάζω το πλυντήριο με καθαριστικά τύπου miele (να πλύνει μόνο του χωρίς ρούχα στους 90) τότε γιατί στο επόμενο πλυντήριο βλέπω πάλι βρωμιά στα ρούχα, δεν έχουν ξεκολλήσει τα υπολείματα?? τι να πω άβυσσος η ψυχή του πλυντηρίου...

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
08-10-20, 20:32
Σωστά γράφεις,αναφέρεις την Δεύτερη περίπτωση που μπορεί να συμβαίνει, η συγκεκριμένη μάρκα πλυντηρίων όντως είχε θέμα βρωμιάς συνήθως έπιανε μαυρίλα μέσα στον κάδο και υπολείματα, πιστεύω και εγώ οτι εκεί είναι το πρόβλημα πρέπει να ανοιχθεί ο κάδος.
Ανέφερα πιο πάνω μια βλάβη σε πλυντήριο SAMSUNG διετίας με πρόβλημα που δημιουργήθηκε απο ακατάλληλο απορυπαντικό, και η τρίτη περίπτωση είναι να μην ζεστένει το νερό που δεν είναι του παρόντος.

Συνεπώς σύμφωνα με την δεύτερη διάγνωση που έγινε αναφέρθηκε ότι δεν ζεσταίνει το νερό,δεν έχει κάτι άλλο να ψάξεις άλλαξε την αντίσταση και καθαρίστε εσωτερικά τον κάδο πρέπει να έχει πολλά μπεζ κομμάτια από τα άλατα

Anna_d
09-10-20, 09:56
ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας, αυτό θα κάνω για αρχη θα αλλάξω την αντίσταση αν και δε με έχουν πείσει ότι φταίει αυτό καθώς βλέπω το νερό να ζεσταίνει μια χαρά, επιπλέον έχω λιώσει το πλυντήριο στους καθαρισμούς πλέον μπορείς να μπεις μέσα και να φας τόσο καθαρό που είναι..

gep58
09-10-20, 12:26
Τελικά με παίρνουν από την εταιρία τηλέφωνο και μου ζητάνε 150 ευρώ για επισκεύη, και ρωτάω πως βγάλατε το κόστος αφού δε ξερετε τι φταίει και ο τεχνικός σας απλά κάνει μια υπόθεση? με ξαναπαίρνουν και μου λένε το κόστος αφορά τη μεταφορά του πλυντηρίου και χημικό καθαρισμό
ήθελα να ήξερα αν μετά από όλο αυτό το εγχείρημα παρουσιαστεί πάλι το πρόβλημα το σέρβις της εταιρείας πως θα αντιμετωπίσει τον πελάτη?
θα ζητήσει συγνώμη ?
θα επιστρέψει τα χρήματα?
θα αλλάξει τον κάδο με δικά του έξοδα?
τπτ από τα παραπάνω πιστεύω... θα την "φάει' ο πελάτης άλλη μια φορά και θα τελειώσει εκεί το θέμα

άλλαξε την αντίσταση και καθαρίστε εσωτερικά τον κάδο πρέπει να έχει πολλά μπεζ κομμάτια από τα άλατα
άντε και την άλλαξε την αντίσταση (που για μένα αφού δουλεύει δεν πρέπει να αλλαχθεί ούτε ποτέ ήταν υπεύθυνη για λερώματα ρούχων) το εσωτερικό του κάδου πως θα το καθαρίσουν (αν δεν ανοίξει κι αν ανοίγει βέβαια) πέρα από το γνωστό τρόπο με σόδα κλπ χημικά?

vasilllis
09-10-20, 17:43
να τους πειτε οτι δεν δεχεστε επισκευή να ξαναβαλουν την βρωμα μεσα και να το επιστρέψουν.
δεν μπορω να καταλαβω τακτικες του '80 να χρησιμοποιουνται ακόμα και σήμερα.
ρωτησατε ποσο είναι η χρεωση για μεταφορα και ελεγχο;

GrOnibarD
09-10-20, 22:02
για να σιγουρευτεις για την αντισταση ανοιξε το καπακι το πανω και βαλε μια αμπεροτσιμπιδα στο καλωδιο της παροχης μετα απο 7 λεπτα αφου ξεκινησε το πλυντηριο πρεπει να σου τραβαει γυρω στα 8 αμπερ (9 οταν γυριζει και το μοτερ)και κοιτα σε ποση ωρα θα κοψει αναλογα την θερμοκρασια που εβαλες,υπαρχει περιπτωση η αντισταση να ειναι τυλιγμενη με πουρι η κατι αλλο η και αλατα