Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Tv JVC LT-55K880
Καλησπέρα σας, έχω την παραπάνω τηλεόραση, όταν την ανοίγω δείχνει το λογότυπο και κλίνει. Πατώντας το power ανοίγει αλλά μένει απλά φωτισμένη η οθόνη χωρίς εικόνα και χωρίς να δέχεται κάτι άλλο.
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος με καμία ιδέα;
Έχω κοιτάξει πυκνωτές και διόδους. Έστω ένα σχέδιο.. κάτι;;
Μήπως παίζει να είναι λογισμικό;
Ευχαριστώ.
477934779447795
Έχεις ελέγξει τάσεις στο τροφοδοτικό σε πρώτη φάση; Ναι, είναι πολύ πιθανόν να έχει θέμα με το λογισμικό και να χρειάζεται να της περάσεις firmware.
Καλημέρα αν μπορείς να βοηθήσεις ......τι τάσεις πρέπει να πάρω και που;
Τις τάσεις εξόδου του τροφοδοτικού (π.χ. 5V STBY, +12V, 3,3V για κάποια μέρη στη Main κ.α.). Δες καταρχήν αν βγάζει κάποιες από αυτές στην έξοδο και αν ναι τι τάση...
Di*Ca_Electronic
09-09-20, 16:18
Για σχέδιο ψάξε στο Διαδίκτυο βάσει του τύπου που αναγράφεται πάνω στα PCB΄s.
Το σασί είναι VESTEL οπότε για το PSU π.χ. αναγράφεται πάνω στη πλακέτα μ΄ ανεξίτηλα
μαύρα γράμματα το μοντέλο του (δεν είναι ευδιάκριτο από τη photo).
Μάλλον είναι πρόβλημα λογισμικού οπότε διαβάζεις το μοντέλο της Main Board κι εντοπίζεις
την EEPROM (smd IC 2 X 4 pins) και διαβάζεις το τύπο της (π.χ. 25L16XXX) όπως και το
μοντέλο του panel και ψάχνεις στο Διαδίκτυο για FirmWare Upgrade.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
bale foto apo ταμπελάκι της συσκευής του πανελ και μια να φαίνονται τα γράμματα στο κάτω μέρος της μαιν
Τάσεις έχω, άρα μάλλον δεν είναι από τροφοδοσία. Θα το ψάξω λίγο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Καλημέρα σας. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την ίδια τηλεόραση και απ'οτι φαίνεται είναι λογισμικό. Μήπως έχει βρει κάποιος firmware? Ευχαριστώ!
Τάσεις έχω, άρα μάλλον δεν είναι από τροφοδοσία. Θα το ψάξω λίγο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Ειχαμε νεότερα?
Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με το service του Κωτσόβολου (απ'οπου την είχαμε αγοράσει), μας ζήτησαν φωτογραφία με το serial της συγκεκριμένης τηλεόρασης και έπειτα μας έστειλαν το λογισμικό.
Θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο μιας και δεν ξέρω αν το λογισμικό κάνει και σε άλλη με διαφορετικό serial.
Πάντως οφείλω να τους αναγνωρίσω το ότι αν και εκτός εγγύησης, μας εξυπηρέτησαν χωρίς κάποια χρέωση.
Καλησπέρα Αν υπάχει το λογισμικό Για την LT-55k880, θα ήμουν ευγνώμων, ίδια περίπτωση με την ίδια TV.