PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Trenton W621

fanisb
26-08-20, 18:55
Το πλυντήριο δεν ξεκινούσε και αναβόσβηνε το κόκκινο λαμπάκι της έναρξης. Επειδή και παλαιότερα το είχε ξανακάνει, και με ανοιγόκλειμα της πόρτας πήρε εμπρός, θεώρησα ότι και τώρα το πρόβλημα ήταν στο ηλεκτρομάνδαλο.
Το έλυσα και μέσα είχε φθαρεί ένα κομμάτι (σαν καρβουνάκι) και επίσης είχαν σπάσει κάποια ελάσματα. Λόγω μη διαθέσιμου χρόνου για αναζήτηση ανταλλακτικού, είπα να το παρακάμψω προσωρινά για να μη μείνει με άπλυτα η γυναίκα.
Εδώ μάλλον έκανα το λάθος. Γεφύρωσα τις 3 επαφές του ηλεκτρομάνδαλου (N, L & C) και όταν το έβαλα στην πρίζα και γύρισα τον διακόπτη του προγράμματος, κάτι έσκασε στην πλακέτα.
Πλέον δεν ανάβουν λαμπάκια, αν επιλέξω πρόγραμμα ακούγεται σαν να ξεκινάει να τραβάει νερό (πήρε νερό και στη θήκη του απορρυπαντικού) αλλά το έσβησα αμέσως.

Τι μπορεί να πήγε στραβά; Προφανώς έκαψα την πλακέτα;

mikemtb73
26-08-20, 19:31
Ναι, έγινε ζημιά στην πλακέτα...
Δεν έπρεπε να βραχυκυκλωσεις και τα 3 καλώδια, διότι η πλακέτα δίνει εκεί ρεύμα για να κλειδώσει το ηλεκτρομανταλο και να μην ανοίγει με το χερι.....

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

gep58
26-08-20, 19:50
Τι μπορεί να πήγε στραβά; Προφανώς έκαψα την πλακέτα;
Υπάρχει και μια περίπτωση να είσαι τυχερός στην ατυχία σου. Φωτο καθαρές μπρος-πίσω αν έχεις πρόσβαση στη πλακέτα.

fanisb
26-08-20, 21:31
Είχε περισσότερη μαυρίλα. Έχω καθαρίσει κάποια σημεία.

https://i.ibb.co/HFzbdJy/front.jpg (https://ibb.co/HFzbdJy)

https://i.ibb.co/fqvcXq6/rear.jpg (https://ibb.co/fqvcXq6)

fanisb
27-08-20, 16:20
Τελικά ήταν ευκαιρία να πετάξω το πλυντήριο και να επαναφέρω από το υπόγειο το 2ο πλυντήριο.
Πάντως από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, θα ήθελα να μάθω τι έγινε στο προηγούμενο.

gep58
27-08-20, 17:56
Στις φωτο δεν φαίνεται κάτι το περίεργο. Οι μαυρίλες είναι από τα ρεύματα αέρα και τις θερμοκρασίες που δημιουργούνται.
Δυστυχώς δια γυμνού οφθαλμού δεν λύνονται τα πάντα. Καλά θα ήταν όλοι το θέλουν αυτό αλλά τις περισσότερες φορές δεν πιάνει.
Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι χοντρή ζημιά (δηλ. ζημιά που να μην είναι επισκευάσιμη η πλακέτα) δεν πρέπει να έχει.

andyferraristi
27-08-20, 23:03
47751

Αυτό που σου σημειώνω στη φωτογραφία (Τ1 εάν βλέπω καλά), είναι "σκασμένο" ή μου φαίνεται ???

georgis
28-08-20, 00:47
στην πισω πλευρα περιπου στη μεση εχει κοψει χαλκοδρομο απο το βραχυκυκλωμα.

gep58
28-08-20, 10:54
Αυτό που σου σημειώνω στη φωτογραφία (Τ1 εάν βλέπω καλά), είναι "σκασμένο" ή μου φαίνεται ???

στην πισω πλευρα περιπου στη μεση εχει κοψει χαλκοδρομο απο το βραχυκυκλωμα.

Δεν μπορώ να πω ότι τα μάτια μου με βοηθάνε αλλά εντάξει ρε παιδιά μπαμ έκανε από το βραχυκύκλωμα που έφαγε... ένα ψευτο-τραικ και κανένας κομμένος διάδρομος δεν είναι τπτ το φοβερό και τρομερό.
Αλλά τι το συζητάμε αφού το πέταξε.

fanisb
28-08-20, 13:15
Παιδιά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ίσως τελικά να βιάστηκα αλλά δεν πειράζει. Το πλυντήριο ήταν 11 ετών.

gep58
28-08-20, 14:09
11 χρόνων το παιδί ε... δεν ξέρω αν ακούγεται περίεργο αλλά της γυναίκας μου είναι ένα Siemens Siwamat 273 με ανοξείδωτο κάδο.
Ηλικίας?... 2020-1985= μόλις 35 ετών. Βλάβες μέχρι τώρα η κλειδαριά, τα αμορτισέρ και η αντλία αλλάχτηκαν από μια φορά και η σαπουνοθήκη που αφαλατώθηκε κανα δυό φορές.
Τώρα θα μου πει κάποιος μη συγκρίνεις κατασκευές άλλων εποχών.
Δεν τις θέλω τις "έξυπνες" (την τύφλα τους έξυπνες) λευκές συσκευές με τπτ όμως, αλλά τι μπορώ να κάνω που κάποια στιγμή θα μπω στο λούκι κι εγώ.

fanisb
28-08-20, 14:19
11 χρόνων το παιδί ε... δεν ξέρω αν ακούγεται περίεργο αλλά της γυναίκας μου είναι ένα Siemens Siwamat 273 με ανοξείδωτο κάδο.
Ηλικίας?... 2020-1985= μόλις 35 ετών. Βλάβες μέχρι τώρα η κλειδαριά, τα αμορτισέρ και η αντλία αλλάχτηκαν από μια φορά και η σαπουνοθήκη που αφαλατώθηκε κανα δυό φορές.
Τώρα θα μου πει κάποιος μη συγκρίνεις κατασκευές άλλων εποχών.
Δεν τις θέλω τις "έξυπνες" (την τύφλα τους έξυπνες) λευκές συσκευές με τπτ όμως, αλλά τι μπορώ να κάνω που κάποια στιγμή θα μπω στο λούκι κι εγώ.

Καλά μην συγκρίνεις το siemens του 1985 με το trenton του 2009! :001_smile:
Το trenton είχε αγοραστεί 220€ σαν η πιο φτηνή προσωρινή λύση αλλά τελικά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Έκανε βέβαια τη δουλειά του και θα συνέχιζε μέχρι να μετακομίζαμε σε νέο σπίτι οπότε και είχε προγραμματιστεί η απόσυρσή του.

andyferraristi
28-08-20, 15:08
Αλλά τι το συζητάμε αφού το πέταξε.

Από διαστροφή και μόνο Γεώργιε ... :001_tt2: