PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τελικός Ενισχυτής] KODA 266A

dimitris 1974
09-07-20, 23:44
καλησπερα σας μολις εκανα μια επισκευη σε εναν koda 266A και αντιμετοπιζω το εξης προβλημα.Μ ου ζεσταινει το ενα απο τα 3 αλλαγμενα τρανζιστορ 2 sc 5200 επισης αλλαχθηκαν και τα 2Ν 5551 kai 5401

p270
11-07-20, 19:25
πολλα μπορει να φταινε που ζεστενεται το ενα
1) να μην ειναι ματσαρισμενα τα τρανζιστορ οποτε αυτο που ζεστενεται να λειτουργει σε μεγαλυτερο ρευμα ηρεμιας
2) το προβλημα να ερχεται απο τα οδηγα που αλλαξες
3) να μην ειναι γνησια
4) να εχει εχει ανοιξει καποια αντισταση πολωσης του συγκεκριμενου τρανζιστορ
σε καθε περιπτωση πρεπει να βρεις γιατι ζεστενεται αλλιως θα υπαρξει προβλημα

οτα λεμε ζεστενεται περισσοτερο παιζει ρολο και το ποσο ζεστενεται σε σχεση με τα αλλα

nassosxlvbros
14-07-20, 14:40
Τα drivers και αντιστάσεις/διόδους εκεί γύρω τα τσέκαρες όλα ότι είναι καλά;

dimitris 1974
17-07-20, 14:13
ναι εχουν ιδιες μετρησεις με το αλλο καναλι.Υποπτευομαι οτι μπορει να φταινε τα εξοδου 2SC 5200 που ειναι γνησια η καλης ποιοτητας και απο οτι εχω δει εδω φορανε 2 ης ποιοτητας εξοδου

p270
17-07-20, 20:57
απο που εγινε η αγορα τους

dimitris 1974
17-07-20, 22:25
εδω απο ελλαδα acdc shop

east electronics
12-09-20, 12:08
σε τετοια μηχανηματα τα τρανσιστορ εξοδου πρεπει να ειναι ιδια .....Περιεργως μας ενδιαφερει η ποιοτητα αλλα κυριως μνας ενδιαφερει να ειναι ιδια Αν πας σε αυτο να βαλεις πρωτης ποιοτητας τρανσιστορ ανμικτα με τα δικα του που ειναι δευτερης ποιοτητα εχεις τετοια θεματα ..... Αν βαλεις τιποτα του κωλου με 1,5 ευρω το ενα εχεις και παλι τετοια προβληματα και συν ολα τα αλλα αυτα σε πραγματικο φορτιο ηχεια και μουσικη θα καουν στο πενταλεπτο

Πας ΦΑνο αγοραζεις τετραδα τρανσιστορ η εξαδα δεν ξερω τι εχεις με 5 ευρω το ενα και καθαριζεις
και αν θες να εισαι και μαγκας κανεις και μετατροπη την πολωση απο σταθερη σε ρυθμιζομενη και ξερεις ακριβως τι σου γινεται

chipakos-original
12-09-20, 12:34
Να σημειώσω ότι πριν κάποια χρόνια όταν κατασκεύαζα τελικούς μου είχε επιτρέψει ο Φανός να ζευγαρώσω τρανζίστορ από το συρτάρι του, κι έτσι να αγοράσω ζευγαρωμένα τρανζίστορ από το κατάστημα. Εχουν περάσει κοντά 15 χρόνια. Δεν έχει γυρίσει κανένας τελικός για επισκευή.Κάθε 5 χρόνια τους αλλάζω μόνο ανεμιστήρες.Φυσικά αυτό έγινε αφ΄ενός μεν διότι υπάρχει εμπιστοσύνη αφ΄ετέρου τα χρήματα ήταν πολλά και ο Φανός βασικός προμηθευτής.Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το ζευγάρωμα των τρανζίστορ είναι πολύ σημαντικό.

east electronics
12-09-20, 13:11
εμ ετσι ειμαστε στην Ελλαδα μπακαληδες ..... αγοραζεις 100τρανσιστορ και εχεις να κανεις την δουλεια σου :lool::lool::lool:

mikemtb73
13-09-20, 02:58
πολλα μπορει να φταινε που ζεστενεται το ενα
1) να μην ειναι ματσαρισμενα τα τρανζιστορ οποτε αυτο που ζεστενεται να λειτουργει σε μεγαλυτερο ρευμα ηρεμιας
2) το προβλημα να ερχεται απο τα οδηγα που αλλαξες
3) να μην ειναι γνησια
4) να εχει εχει ανοιξει καποια αντισταση πολωσης του συγκεκριμενου τρανζιστορ
σε καθε περιπτωση πρεπει να βρεις γιατι ζεστενεται αλλιως θα υπαρξει προβλημα

οτα λεμε ζεστενεται περισσοτερο παιζει ρολο και το ποσο ζεστενεται σε σχεση με τα αλλα
Νσ συμπληρώσω 5) να μην εχει τοποθετηθει σωστά στην ψυκτρα, μου εχει τυχει να πάει σκουπίδακι ανάμεσα σε μικα και τρανζίστορ...
Βρίσκεται εύκολα συγκρίνοντας τις τάσεις επι των wattικών αντιστάσεων, αν ειναι παρόμοιες τοτε παιζει αυτο που λέω...

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

d.antonis
16-08-22, 11:41
σε τετοια μηχανηματα τα τρανσιστορ εξοδου πρεπει να ειναι ιδια .....Περιεργως μας ενδιαφερει η ποιοτητα αλλα κυριως μνας ενδιαφερει να ειναι ιδια Αν πας σε αυτο να βαλεις πρωτης ποιοτητας τρανσιστορ ανμικτα με τα δικα του που ειναι δευτερης ποιοτητα εχεις τετοια θεματα ..... Αν βαλεις τιποτα του κωλου με 1,5 ευρω το ενα εχεις και παλι τετοια προβληματα και συν ολα τα αλλα αυτα σε πραγματικο φορτιο ηχεια και μουσικη θα καουν στο πενταλεπτο

Πας ΦΑνο αγοραζεις τετραδα τρανσιστορ η εξαδα δεν ξερω τι εχεις με 5 ευρω το ενα και καθαριζεις
και αν θες να εισαι και μαγκας κανεις και μετατροπη την πολωση απο σταθερη σε ρυθμιζομενη και ξερεις ακριβως τι σου γινεται

Γινεται να προσθεσεις τριμμερακι πολωσης? εχω 4 μοντουλες απο κονσολες montarbo οι οποιες προφανως εχουν σταθερη πολωση ανευ τριμμερακιων. Παραδεχομαι βεβαια οτι δεν εχω τις γνωσεις για μια τετοια μετατροπη. Ποιο ειναι το κερδος απο αυτη?

mikemtb
11-10-24, 21:10
Υποπτευομαι οτι μπορει να φταινε τα εξοδουδεν μας ειπες τελικά τι έφταιγε!!

Sent from my SM-A528B using Tapatalk