Επιστροφή στο Forum : [Samsung] Πάγος στην αναρρόφηση του ψυγείου
Καλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω σε ένα ψυγείο που έγινε επισκευή, έγινε κενό εκ νέου και πλήρωση με φρέον R600a. Από λάθος όμως πήρε παραπάνω ποσότητα φρέον και έπιανε πάγο στην αναρρόφηση.
Βγάζοντας φρέον σιγά σιγά ο πάγος περιορίζεται και ξεκινάει από τους 15-20 πόντους από το κομπρεσέρ. Αυτή την στιγμή είμαι γύρω στις -12.5 λιμπρες αναρρόφηση μέσο όρο δηλ κυμαίνεται μεταξύ -10 και -15 λιμπρες. Μήπως να βγάλω και άλλο φρέον για να περιορίσω και άλλο τον πάγο ; Έχω την εντύπωση ότι όταν δουλεύει αρκετή ώρα εξαιτίας του πάγου το στοιχείο φράζει σιγά σιγά και μειώνεται η απόδοση του. Ή ότι κάνει πιο συχνά defrost.
Κυριακίδης
16-06-20, 19:09
που έγινε επισκευή τι επισκευή? (πιθανή πρώην διαρροή υποθέτω και επισκευάστηκε αυτή)
Από λάθος όμως πήρε παραπάνω ποσότητα φρέον
Και που ήταν το πρόβλημα να ξανακάνει κενό και από την αρχή για σωστή ποσότητα.
Έχω την εντύπωση ότι όταν δουλεύει αρκετή ώρα εξαιτίας του πάγου το στοιχείο φράζει σιγά σιγά και μειώνεται η απόδοση του. Ή ότι κάνει πιο συχνά defrost.
Το φίλτρο αντικαταστάθηκε? (ένα προβληματικό βουλωμένο ακάθαρτο φίλτρο μειώνει την απόδοση)
τι επισκευή? (πιθανή πρώην διαρροή υποθέτω και επισκευάστηκε αυτή)
Και που ήταν το πρόβλημα να ξανακάνει κενό και από την αρχή για σωστή ποσότητα.
[/COLOR]
Το φίλτρο αντικαταστάθηκε? (ένα προβληματικό βουλωμένο ακάθαρτο φίλτρο μειώνει την απόδοση)
Δεν κάηκε κάποιο κομπρεσέρ για να χρειαστεί αλλαγή φίλτρου. Κόπηκε στο στοιχείο η σωλήνα σε αλλαγή αντίστασης απόψυξης. Κολληθηκε και μπήκε βαλβιδακι. Αρχικά μπήκε η σωστή ποσότητα φρέον αλλά μου φάνηκε ότι δεν απέδιδε σωστά. Ίσως έπρεπε να το αφήσω και γω να δουλέψει κάποιες ωρες. Πειραματιζόμενος έβαλα λίγο παραπάνω φρέον και μάλλον το παρακανα. Γενικά είναι φυσιολογικό να πιάνει πάγο σε ένα τμήμα της αναρρόφησης ;
Κυριακίδης
16-06-20, 22:40
Δεν νομίζω να είναι κανόνας να αλλάζεις φίλτρο μόνο με κάθε αλλαγή κομπρεσέρ , μπορεί μια υποτίθεται πρώην διαρροή και κατόπιν επισκευής να θέλει αλλαγή φίλτρου έστω προληπτικά και πιο σίγουρα.
Όσο προτείνει ο κατασκευαστής θα βάλεις και τέλος
. Ίσως έπρεπε να το αφήσω και γω να δουλέψει κάποιες ωρες. Μάλλον . (και βάση του κανόνα της σωστής ποσότητας χωρίς να επηρεάζεσαι άμεσα παρακολουθείς αν τυχαίνουν πρόσθετα προβλήματα) , ποτέ δεν είναι λύση να "κοντρολάρουμε " την ποσότητα υγρών.
Γενικά είναι φυσιολογικό να πιάνει πάγο σε ένα τμήμα της αναρρόφησης ; με σωστή ποσότητα όχι δεν είναι φυσιολογικό ,(σε σπάνιες περιπτώσεις αν λειτουργεί συνεχώς και έχει σωστή ποσότητα υγρών μπορεί να επεκταθεί πάγος στην αναρρόφηση) , περίμενε κι άλλες απόψεις από άτομα που είναι μέσα στα πράγματα γιατί οι πιέσεις που αναφέρεις δεν μου φαίνονται λογικές , θα περίμενα να βλέπεις πιέσεις κοντά στο 0 . Σημειώνω ότι δεν είμαι απόλυτος στο αντικείμενο. (αλλά λέω την άποψη για να προκαλέσω άλλους να τα πουν σωστότερα ).:001_tt2: