PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα στο ψυγείο

spirosts
22-03-20, 10:20
Γεια σας, έχω ένα πρόβλημα με το ψυγείο pitsos(10ετίας ).Άρχισε και κάνει θόρυβο κάθε φορά που ξεκινά να πιάσει ψυξη ,είτε μόνο του ,είτε όταν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου.Λες και ξαφνικά κουνήθηκε και ακούγεται πολύ δυνατά ,ο ανεμιστήρας,το μοτέρ????
Ευχαριστώ .

andyferraristi
22-03-20, 10:56
Χωρίς να είμαι ειδικός του είδους, μήπως έχει πιάσει πάγο το στοιχείο στην κατάψυξη και "ενοχλέι" τη φτερωτή ??? Απόψυξη έχεις κάνει ποτέ από τη στιγμή που το κατέχεις ???

chipakos-original
22-03-20, 11:16
Γεια σας, έχω ένα πρόβλημα με το ψυγείο pitsos(10ετίας ).Άρχισε και κάνει θόρυβο κάθε φορά που ξεκινά να πιάσει ψυξη ,είτε μόνο του ,είτε όταν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου.Λες και ξαφνικά κουνήθηκε και ακούγεται πολύ δυνατά ,ο ανεμιστήρας,το μοτέρ????
Ευχαριστώ .
Μπορεί να φταίει ο ανεμιστήρας που σταματάει και ξεκινάει πάλι. Θέλει γρασσάρισμα ο άξονας ίσως.

nyannaco
22-03-20, 12:08
Ποιό είναι το μεντέλο; Είναι no frost με την κατάψυξη επάνω; Αυτή η σειρά της BSH (Siemens/Bosch/Pitsos) έχει ένα ασυνήθιστης (για άλλες μάρκες) σχεδίασης φυγοκεντρικό ανεμιστήρα που στέλνει αέρα από την κατάψυξη στη συντήρηση, ο οποίος έχει αρκετά μεγάλα μπόσικα στον άξονα, και πολλές φορές κάνει θόρυβο. Αν ανοίξεις την πόρτα της συντήρησης την ώρα που κάνει θόρυβο, σταματάει ο θόρυβος;
Αν αυτή είναι η περίπτωσή σου, βοήθαει αν δώσεις μια μικρή κλίση προς τα πίσω στο ψυγείο.