Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Siemens] SIEMENS IQ700 E-NR:WM14W520GR/01 ΡΙΧΝΕΙ ΡΕΛΕ

Thomaidis
08-03-20, 20:05
SIEMENS IQ700 E-NR:WM14W520GR/01 ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Έλεγξα την αντίσταση με πολύμετρο και όλα εντάξει.
Οπτικά μέσα δεν είδα τίποτα περίεργο (υγρασία, μαυρίλα κλπ). Όταν δουλεύει δεν κάνει κάποιον περίεργο θόρυβο.
Άμα ξαναβάλω αμέσως το πλυντήριο στην πρίζα να συνεχίσει το πρόγραμμα ρίχνει πάλι το ρελέ μετά από λίγα λεπτά.
Στους 30 Βαθμούς πρόγραμμα δεν έχει ρίξει ακόμα το ρελέ.
Σε πρόγραμμα καθαρισμού που κρατάει 1 ώρα περίπου και ανεβάζει την θερμοκρασία στους 90 βαθμούς δεν έριξε το ρελέ.
Στους 60 βαθμούς με πολλά ρούχα έριξε το ρελέ. Αφήνω το πλυντήριο καμιά ώρα αδούλευτο και αφήνω μέσα τα μισά ρούχα στους 60 βαθμούς, πάλι ρίχνει το ρελέ.

Έχει κανείς καμία ιδέα τι να ελέγξω ή τι φταίει;
Ευχαριστώ

ΣΚΛΗΚΟΣ
08-03-20, 20:47
Παρέκαμψε τον παρασιτικό πυκνωτή που βρίσκεται στην είσοδο της τροφοδοσίας σε μερικά πλυσίματα θα σκάσει ο πυκνωτής

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

klik
09-03-20, 15:02
Πως μετρησες την αντίσταση;

Thomaidis
09-03-20, 18:26
Έβγαλα την γείωση από την αντίσταση, σύνδεσα το ωμόμετρο στην φάση - γείωση και μετά στον ουδέτερο - γείωση και στις δύο περιπτώσεις δεν έδειξε τίποτα.

mikemtb73
09-03-20, 18:56
Ααα, χωρίς μέγγερ [emoji39][emoji39]

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

pepeo
10-03-20, 09:45
Ααα, χωρίς μέγγερ [emoji39][emoji39]

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μετρηση μονο με μεγγομετρο!

Thomaidis
10-03-20, 20:41
Άνοιξα το πλυντήριο, έψαξα από την μεριά της τροφοδοσίας αλλά δεν μπόρεσα να βρω τον παρασιτικό πυκνωτή. Ανέβασα 2 φωτογραφίες μήπως φανούν χρήσιμες.

FILMAN
11-03-20, 10:00
Δεν φαίνεται τίποτα. Βγάλε άλλες πιο φωτεινές φωτογραφίες.

Thomaidis
15-03-20, 11:48
47115
47116
47117

boyxba
18-03-20, 20:48
Με τον μετρητη megger θα μετρησεις την περιελιξη του μοτερ ....Συνηθως οταν χαλαει η μονωση των πηνιων αρχιζει διαρροη επαγωγικου ρευματος ως προς την γη και ριχνει τον ρελε προστασιας....ΑΝ μπορεσεις να δεις τα πηνια του μοτερ αν τα δεις σκουροχρωμα αρκετα τοτε ειναι για αντικατασταση η επισκευη.....σημαινει οτι εχει καει η μονωση της περιελίξης των πηνιων ...

aktis
21-03-20, 06:41
Αφού λέει οτι όταν ζεσταίνει νερό πέφτει ο αντί ηλεκτροπληξιακός , άρα ας ξεσυνδέσει την αντίσταση να δει αν κάνει το πλυντήριο ένα κρύο πλύσιμο . Η αντίσταση είναι η πιο συχνή βλάβη

Μετά βγάλε και τον αντιπαρασιτικό για δοκιμή που σου είπαν παραπάνω

ΣΚΛΗΚΟΣ
21-03-20, 14:51
Νομίζω βγάζοντας εκτός την αντίσταση θα χτύπησε error , το πλακετακι κάνει διαγνωστικό έλεγχο νομίζω στα καινούργια πλυντήρια, μια δοκιμή όμως ,θα μας διαφωτισει

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

mariost
22-03-20, 15:50
Πιθανή φθορά και διαρροή στην αντίσταση. Συνηθισμένη βλάβη σε ηλεκτρικές συσκευές με αντιστάσεις και υγρασία.Το έπαθα και εγώ κάποτε.Το πολύμετρο δεν θα το δείξει. Βγάλε την γείωση για λίγο και δοκίμασε το πάλι προσεκτικά. Αν δεν το ρίχνει άλλαξε αντίσταση δεν είναι ακριβή. Αν συνεχίσει πιθανόν να είναι διαρροή από το μοτέρ.Καλλίτερα ρώτα κανένα φίλο επαγγελματία που έχει σίγουρα εμπειρία πολύ μεγαλύτερη από εμάς.

Thomaidis
23-03-20, 16:56
Μετά από προτροπή φίλου άνοιξα από πάνω και από πίσω το πλυντήριο και το έβαλα κανονικά σε λειτουργία. Σε κάποια φάση έριξε το ρελέ. Άρχισα να ψάχνω για τυχών υγρασίες παντού μέσα στο πλυντήριο αλλά δεν βρήκα τίποτα. Ο φίλος μου με συμβούλεψε να αλλάξω την αντίσταση, την άλλαξα, και μέχρι στιγμής όλα καλά.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα μου και ελπίζω το παρόν θέμα να είναι χρήσιμο στο μέλλον.

Ευχαριστώ:001_rolleyes:

aktis
24-03-20, 08:31
Ευτυχώς που στο είπε και ο φίλος σου γιατί εδώ μέσα στο είπαν όλοι και δεν τους πίστευες !

pepeo
27-03-20, 12:40
Ευτυχώς που στο είπε και ο φίλος σου γιατί εδώ μέσα στο είπαν όλοι και δεν τους πίστευες !
:001_tongue::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::la ugh::laugh: