Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Miele] Βλάβη αποχέτευσης νερού, ελέγξτε την αποχέτευση

NikitasAnastasiadis
04-02-20, 11:06
Καλημέρα σας!
Εδώ και μερικές ημέρες μου παρουσιάστηκε το παραπάνω πρόβλημα στο πλυντήριο ρούχων. Την πρώτη φορά που συνέβη, άδειασα το νερό, καθάρισα το φίλτρο κια δούλεψε για μερικές πλύσεις. Μετά πάλι το ίδιο.. Έχω κάνει 2-3 προσπάθειες μέχρι τώρα και κάθε φορά μετά από 1-2-3 πλύσεις εμφανίζεται και πάλι η βλάβη.
Έχω αφαιρέσει και καθαρίσει, τον ελαστικό σωλήνα που παέι από τον κάδο στην αντλία και την "μπίλια" που έχει μέσα, το σημείο που είναι η αντλία, τον ελαστικό σωλήνα που πάει από την αντλία στην πίσω πλευρά του πλυντηρίου και τον σωλήνα που καταλήγει στην αποχέτευση.
Νομίζω πως δεν εχω αφήσει τίποτα όσον αφορά τη ροή του νερού προς την αποχέτευση.
Μήπως σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω?

Ευχαριστώ!

Κυριακίδης
04-02-20, 12:58
Μπορεί να μην είναι απλά θέμα ροής νερού , αλλά προβλήματα φθοράς της αντλίας που δεν φαίνονται άμεσα.

NikitasAnastasiadis
05-02-20, 18:33
Καλησπέρα! Ευχαριστώ! Οπότε τι κάνουμε..; αλλαγή αντλίας και θα δω μετά την συμπεριφορά του;

Κυριακίδης
05-02-20, 20:25
Από τα λεγόμενα των πράξεων σου και κατόπιν (μετά τον καθαρισμό) , αναφέρεις δούλεψε μερικές φορές (το μερικές φορές κατά την γνώμη μου δεν έχει να κάνει με προβλήματα ροής αποχέτευσης, ή τροφοδοσίας της αντλίας ) αλλά πρόβλημα αντλίας . Εννοείται πρέπει να το δεις σε ζωντανό χρόνο αν πράγματι κολλάει η αντλία ενώ έχει την κανονική τροφοδοσία , αυτό τουλάχιστον νομίζω μπορείς να το αντιληφθείς και ακουστικά με τον ήχο της αντλίας.

NikitasAnastasiadis
06-02-20, 09:51
Καλημέρα! ΟΚ Ευχαριστώ!

NikitasAnastasiadis
07-02-20, 18:12
Καλησπέρα!
Σε δοκιμή που έγινε πριν λίγο έκανε την πλύση και μετά ξεκίνησε να βγάζει νερά και ακουγόταν κανονικά. Δεν ολοκλήρωσε όμως την διαδικασία και σταμάτησε με το μύνημα. Η αντλία ακουγόταν ακόμη και όταν βγήκε το μήνυμα. Όταν πάτησα ΟΚ στο μήνυμα σταμάτησε και ο θόρυβός της. Η πόρτα άνοιγε οπότε είχε βγάλει αρκετά νερά...
Πάμε για αντλία..?

Κυριακίδης
07-02-20, 19:59
Όσες φορές βγάζει τα νερά , τα βγάζει όλα? (πριν πάρει το επόμενο νερό) ή αφήνει εναπομείναντα νερά / κοίταξες στην έξοδο αποχέτευσης αν φεύγουν ικανοποιητικά τα νερά?

NikitasAnastasiadis
07-02-20, 20:23
Δεν ξέρω αν τα βγάζει όλα πάντως σταματάει στο πρώτο άδεισμα. Όσες φορές έχει σταματήσει από την βλάβη και με αφήσε να ανοίξω την πόρτα αμέσως δεν βρήκα νερά στον κάδο. Κάποιες φορές που δεν με αφήνει να ανοίξω την πόρτα βγάζω τα νερά από κάτω από το φίλτρο. Πάντως όσες φορές τα έβγαλα από το φίλτρο δεν μπορώ να πω πως ήταν πολλά. 2-3 λίτρα. θα έλεγα.
Η αποχέτευση πάει στο σιφόνι της κουζίνας στο οποίο πάει και το πλυντήριο πιάτων. Δεν μπορώ να δω αν έχει ικανοποιητική ροή. Το σιφώνι το έβγαλα και ήταν καθαρό. Να έχει κάτι από εκεί και μετά? Δεν ξέρω...
Να κάνω και μία προσπάθεια και να το βάλω να αδειάσει πχ στον νεροχύτη να δω να θα κάνει το ίδιο?

NikitasAnastasiadis
07-02-20, 22:53
Έβαλα την αποχέτευση στον νεροχύτη να δω τι θα γίνει. Τώρα είχα και καλύτερη εικόνα οπότε είδα πως το νερό το άδειασε σχεδόν όλο και μετά όταν έβγαζε λίγο-λίγο έβγαλε την βλάβη. Το περίεργο είναι πως αν και σφύριζε με την βλάβη, η αντλία ακόμη δούλευε και μάλιστα έβγαζε και ακόμη που και που λίγο νερό... Άρα ούτε η αποχέτευση είναι....

Κυριακίδης
08-02-20, 00:10
είδα πως το νερό το άδειασε σχεδόν όλο
Το "σχεδόν όλο" :confused1: ..... τι να σου πω τώρα , έχω διαβάσει περιπτώσεις για ορισμένα Miele και εντοπίσανε σύμφωνα με λεγόμενα χρηστών ότι κάποια μοντέλα μετά την αντλία έχουν κάποιες "γωνίες" οι οποίες λειτουργούν τάχα ως αντεπίστροφα / σε αυτές τις γωνίες τις ανοίξανε κάποιοι και βρήκαν κάποια "χνούδια" σκουπίδια σκαλωμένα.
Καθαρίζοντας αυτές τις γωνίες ξαναδούλευαν άριστα αργότερα , δεν ξέρω αν είσαι σε ίδια περίπτωση. Δεν αναφέρομαι στο φίλτρο αντλίας , αλλά μετά την αντλία και προς την έξοδο αποχέτευσης (έχει εκεί κάποια περίεργη γωνία?) αν ναι έλεγξε.

NikitasAnastasiadis
09-02-20, 14:24
Έψαξα για γωνίες και η αλήθεια είχε ένα σημείο το οποίο δεν είχε καθαριστεί μέχρι τώρα. Μετά την αντλία έχει ένα ελαστικό σωλήνα ο οποίος πιάνει πάνω σε έναν πλαστικό. Αυτό μετά καταλήγει κάπως έξωτερικά και εκεί πιάνει ο εξωτερικός σωλήνας της αποχέτεσης και πάει στο σιφώνι. Δεν το έβγαλα γιατί είναι μεγάλο "κομμάτι" και πρέπει να συνδέονται και άλλα σημεία πάνω. Πάντως το καθάρισα περνώντας μέσα καλώδιο 2,5άρι σκληρό. Δεν είχε τίποτα το περίεργο μέσα οπότε δεν νομίζω να ήταν από εκεί. Έκανα και δοκιμή αλλά τίποτα, πάλι τα ίδια. Αύριο θα παραγγείλω αντλία.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

giagiwtis
10-02-20, 20:15
Λύσε το πλυντήριο από την αριστερή πλευρά πάνω στο παγούρι έχει την φυσουνα που πάει στο κάδο εκεί θα βρεις ένα Υ με ένα σολινα να πηγενη στο πλαστικό της αποχέτευσης και ένα σολινα που να κατεβενει κάτω στην αντλία βγάλε και καθάρισε αυτό το σολινα και θα είναι όλα καλα

NikitasAnastasiadis
11-02-20, 08:56
Καλημέρα! Έχω παραγγείλει την αντλία και την περιμένω σήμερα ή αύριο. Θα δοκιμάσω πρώτα με την καινούρια και ελπίζω να είναι ΟΚ. Αν όχι θα προχωρήσω όπως μου αναφέρεις. Πάντως όταν το είχα ανοίξει δεν είδα κάτι τέτοιο που αναφέρεις. ϊσως να ήθελε πιο πολύ λύσιμο... Είναι εντοιχιζόμενο και έχω κάθε φορά βάλε-βγάλε κτλ... Θα σας ενημερώσω.

giagiwtis
11-02-20, 14:01
Πόσο το μαλι η καινουρια

NikitasAnastasiadis
11-02-20, 15:50
Δεν πήρα την original. (80-90Ευρώ) αλλά μία συμβατή με 29,50Ευρώ + μεταφορικά νομίζω 4Ευρώ μου είπαν. Θα έρθει τελικά αύριο με αντικαταβολή.

NikitasAnastasiadis
13-02-20, 09:17
Καλημέρα σας! Χθες έβαλα την καινούρια αντλία αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται.... Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω νομίζω...
Παρατήρησα επίσης το εξής: Στην δοκιμή βάζω το πρόγραμμα express που είναι 30 λεπτά. Όταν ξεκινάνει στην οθόνη δείχνει τον χρόνο που απομένει για να τελειώσει η πλύση. Δεν ξέρω αν συμβαίνει πάντα ή αν απλά έτυχε να το δω τώρα αλλά μένει για πολύ ώρα στο 20 λεπτά... Μπορεί να δείχνει 20 και για 10 λεπτα... Δεν ξέρω να έχει να κάνει αυτό με το πρόβλημε , αν και δεν το πιστέυω..

ΣΚΛΗΚΟΣ
14-02-20, 06:35
Το νερό στο ζεσταίνει; Όταν βγαίνει το πρώτο νερό με το σαπούνι από την αποχέτευση ειναι ζεστό;

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

NikitasAnastasiadis
14-02-20, 11:06
Δεν το κοίταξα αυτό.... Πήγα στην Miele και έκλεισα ραντεβού. Περιμένω τηλέφωνο να μου πουν πότε θα έρθουν, μάλλον άυριο θα είναι.

NikitasAnastasiadis
17-02-20, 15:29
Καλησπέρα σας! Λοιπόν ήρθε ο τεχνικός, του είπα τι είχα κάνει και μου είπε πως μάλλον θα είναι βουλωμένη η αεροπαγίδα. Την έβγαλε έξω και ναι ήταν βουλωμένη, την καθάρισε και όλα μια χαρά. Το πλυντήριο εξακολουθούσε όμως χωρίς να σφυράει για error αλλά μέσω του υπολογιστή που το είχε συνδέσει, να δείχνει πως δεν είναι άδειο... Το έλεγξε περισσότερο, είδε πως δεν είχε καμία άλλη βλάβη στον υπολογιστή και κάνοντας reset κάτι λειτούργησε κανονικά. Φοβόταν μήπως είχε πειράξει και κάτι άλλο (δεν θυμάμαι πως το είπε) αλλά τελικά όλα καλά!