PDA

Επιστροφή στο Forum : [¶λλη] Η συντήρηση του ψυγείου μου δεν δουλεύει σωστά.



BDr
24-01-20, 21:49
:confused1: Έχω ένα μικρό ψυγείο, αγορασμένο πριν 7 χρόνια από το praktiker. Εδώ και 2 μήνες παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: η συντήρηση του ψυγείου δεν δουλεύει καθόλου αν η αντίσταση δεν είναι στο τέρμα. Αν την βάλω στο τέρμα, μέσα σε ένα βράδυ παγώνει ότι έχω μέσα. Από νερό έως κρέας.
τι μπορεί να φταίει?
Ευχαριστώ.

Κυριακίδης
24-01-20, 23:27
Βάλε την ρύθμιση εκεί που την είχες αρχικά (πριν 2 μήνες ) ή στην χαμηλότερη ένταση. Μέτρα την θερμοκρασία της συντήρησης , αν η θερμοκρασία που μετρηθεί είναι στα αποδεκτά όρια για συντήρηση , το ψυγείο δεν έχει πρόβλημα. (7 - 9C) για συντήρηση.
Πολλές φορές κάποιοι τοποθετούν τα ψυγεία σε πολύ ψυχρούς χώρους με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να δουλεύει τόσο συχνά όσο νομίζουν (αλλά η θερμοκρασία συντήρησης είναι ήδη η επαρκής ) .

BDr
25-01-20, 09:05
Okay. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ παρά πολύ.

nyannaco
25-01-20, 10:02
Μέτρα την θερμοκρασία της συντήρησης , αν η θερμοκρασία που μετρηθεί είναι στα αποδεκτά όρια για συντήρηση , το ψυγείο δεν έχει πρόβλημα. (7 - 9C) για συντήρηση.Αυτό το 7-9°C από πού προκύπτει ως αποδεκτό? Υπάρχει κάπου σε βιβλιογραφία?
Δούλευα για πολλά χρόνια σε εταιρεία τροφίμων ψυγείου, και τα θερμοκρασιακά όρια ήταν ορισμένα στους 4-6°C. Αλλά και όλα τα τρόφιμα τα οποία αναγράφουν συγκεκριμένη θερμοκρασία, μέχρι 6°C αναγράφουν.
Για μένα το 7-9°C εν είναι αποδεκτό, επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη βακτηρίων και μειώνει πολύ τη διάρκεια ζωής των τροφών.

Panoss
25-01-20, 10:34
https://blog.kotsovolos.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%C F%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80/



Ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες

Όσον αφορά το θάλαμο ψύξης, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η θερμοκρασία θα πρέπει πάντοτε να κυμαίνεται ανάμεσα στους 2 και τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ανάμεσα στις δύο παραπάνω τιμές, το ιδανικότερο είναι να «κινηθείς» πιο κοντά στους 2 βαθμούς, αφού το ανώτερο όριο των 4 βαθμών ίσως να μην είναι στην πράξη αρκετό για να συντηρηθούν ευπαθή προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά. Από την άλλη πλευρά, η θερμοκρασία στη συντήρηση δεν θα πρέπει να προσεγγίζει τους 0 βαθμούς, καθώς τότε είναι πιθανό να σχηματισθεί πάγος στην επιφάνεια των τροφίμων.

Κυριακίδης
25-01-20, 12:14
Αυτό το 7-9°C από πού προκύπτει ως αποδεκτό? Υπάρχει κάπου σε βιβλιογραφία?
Ναι υπάρχει στην βιβλιογραφία του HowToFix όπου θα δεις σε διάφορα ποστ πολλοί δεν ξέρουν να μετράνε την θερμοκρασία (ανοίγουν τις πόρτες 5-10 φορές και αφήνουν με ανυπομονησία το θερμόμετρο στον θάλαμο για 2 λεπτά ) . Γιαυτό και πολλές φορές σε διάφορα ποστ έχω αναφέρει ότι αν θέλουν να μετρήσουν πιο αντικειμενικά την θερμοκρασία αυτή να την επαληθεύσουν αφού έχει δουλέψει το ψυγείο με μόνιμα κλειστές πόρτες για πολλές ώρες .
Η Βιβλιογραφία του HowToFix είναι πιο αντικειμενική από άλλες βιβλιογραφίες που δεν τα αναφέρουν αυτά .:001_tt2:


https://blog.kotsovolos.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%C F%83%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80/
Από το παραπάνω Link λένε ...

Μάλιστα, στην περίπτωση ευπαθών τροφών (όπως π.χ. του ωμού κρέατος, θαλασσινών και των αυγών), ο μέγιστος χρόνος εκτός ψυγείου (https://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/fridges) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 1 ώρα το καλοκαίρι, όταν ο υδράργυρος αρχίζει να «σκαρφαλώνει» πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Και το ερώτημα από εμένα όσο αφορά τις ενέργειες των Super Market στα αυγά / που στην πλειοψηφία αυτά βρίσκονται εκτός ψυγείων και στα ράφια / αν ισχύει η 1 ώρα για το καλοκαίρι , πόσες ώρες παραμένουν στα ράφια στην πράξη? (μήπως αντί για 1 ώρα , τίποτα μέρες ?):lool:

Και το "κερασάκι " στην τούρτα από Κώτσο

Αν, πάλι, κάνεις τα ψώνια σου με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου πως η θερμοκρασία στο εσωτερικό του είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Επομένως, τα τρόφιμα θα πρέπει να παραμένουν στο εσωτερικό του όσο το δυνατόν λιγότερο, και σε καμία περίπτωση παραπάνω από 2 ώρες (ή 1 ώρα το καλοκαίρι).
Πιο πάνω λέγανε για 1 ώρα από του 30C και πάνω.
Στο τελευταίο απόσπασμα λένε 2 ώρες (για θερμοκρασία αυτοκινήτου που ενδεχομένως το καλοκαίρι να είναι κοντά στους 50C ) . Το ίδιο είναι ?

nyannaco
25-01-20, 13:58
Το ότι ο άλλος ίσως δεν ξέρει να μετρήσει σωστά δεν δικαιολογεί να του δίνεις υψηλότερη θερμοκρασία-στόχο για να αντισταθμίσεις το λάθος στη μέτρηση. Ας μην λέμε λοιπόν ότι 7-9°C είναι εντάξει, ας λέμε ότι πρέπει να είναι ιδανικά 4°C ή λιγότερο, με επισήμανση για σωστή μέτρηση, για ν μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Panoss
25-01-20, 14:02
Καλά, αφού δεν είναι καλό του Κωτσό τότε να δούμε τι λένε κι οι κακοί οι κσένο (https://www.choice.com.au/home-and-living/kitchen/fridges/articles/temperature-guide)ι:


The fridge temperatures below are a good guide to keeping food safe.


Fresh food: between 0°C to 4°C.
Freezer: close to -18°C.
Chiller compartment: close to 0°C.

The Australian Standard for fridges uses a fresh food compartment average temperature of 3°C. It's a good target to aim for because it means not freezing foods yet still keeping them below 4°C.

Κυριακίδης
25-01-20, 15:04
Έτσι μπράβο τέτοια καλούδια μου αρέσουν (από #8)

Most fridges have at least one warmer area – the most obvious of these is the dairy (https://www.choice.com.au/food-and-drink/dairy) compartment. Usually located at the top of the fridge door, some maintain temperatures around 8°C. This keeps butter (https://www.choice.com.au/food-and-drink/dairy/butter-and-cheese/articles/butter-and-margarine-guide) and foods like soft cheeses (https://www.choice.com.au/food-and-drink/dairy/butter-and-cheese/articles/choosing-cheese) ready to serve. But these foods can also be kept at colder temperatures, so it is possible to move them out in favour of foods such as green beans, which also like a warmer temperature.


Τα περισσότερα ψυγεία έχουν τουλάχιστον μια θερμότερη περιοχή - τα πιο προφανή από αυτά είναι το γαλακτοκομικό τμήμα. Συνήθως βρίσκονται στην κορυφή της πόρτας ψυγείου, μερικοί διατηρούν θερμοκρασίες γύρω στους 8 ° C. Αυτό διατηρεί το βούτυρο και τα τρόφιμα όπως τα μαλακά τυριά έτοιμα να εξυπηρετήσουν. Αλλά αυτά τα τρόφιμα μπορούν επίσης να διατηρηθούν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, οπότε είναι δυνατόν να τα μετακινήσετε υπέρ των τροφίμων όπως τα πράσινα φασόλια, τα οποία επίσης προτιμούν μια θερμότερη θερμοκρασία.

Panoss
25-01-20, 15:12
Τα περισσότερα ψυγεία έχουν τουλάχιστον μια θερμότερη περιοχή - τα πιο προφανή από αυτά είναι το γαλακτοκομικό τμήμα. Συνήθως βρίσκονται στην κορυφή της πόρτας ψυγείου, μερικοί διατηρούν θερμοκρασίες γύρω στους 8 ° C
'Τα περισσότερα ψυγεία έχουν τουλάχιστον μια θερμότερη περιοχή'.
Οι υπόλοιπες περιοχές; Τι θερμοκρασία πρέπει να έχουν;

Κυριακίδης
25-01-20, 15:30
Αυτά που λέει πάντως στην μετάφραση στο #9 είναι πάρα πολύ σωστά (γιατί αν θεωρήσουμε τα τυριά και βούτυρα στους 4C) ποιος μπορεί να καταναλώσει αυτά τα προιόντα ? / είτε θα τα αφήσει καμιά 2 ώρες εκτός ψυγείου πριν τα καταναλώσει . ¶ρα ο μύθος των 4C είναι για παπατζίδες.

nyannaco
25-01-20, 18:14
Χάνεις την ουσία Πέτρο. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ΚΑΠΟΙΑ τρόφιμα "αισθάνονται" καλά στους 7-9°C και είναι έτοιμα για κατανάλωση σε αυτή τη θερμοκρασία, (α) η αποστολή του ψυγείου είναι να τα συντηρεί, όχι να τα έχει έτοιμα για κατανάλωση, και (β) το παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι και όλα τα άλλα τρόφιμα συντηρούνται σωστά στους 7-9°C. Στην πραγματικότητα, αυτά που θέλουν λίγο ψηλότερη θερμοκρασία είναι η εξαίρεση, γι'αυτό και η warm zone είναι μόνο ένα μικρό μέρος της χωρητικότητς της συντήρησης. Εκτός βέβαια αν δεχτούμε ότι όλοι οι κατασκευαστές είναι ηλίθιοι.

Κυριακίδης
26-01-20, 00:37
Στην πραγματικότητα, αυτά που θέλουν λίγο ψηλότερη θερμοκρασία είναι η εξαίρεση, γι'αυτό και η warm zone είναι μόνο ένα μικρό μέρος της χωρητικότητς της συντήρησης. Εκτός βέβαια αν δεχτούμε ότι όλοι οι κατασκευαστές είναι ηλίθιοι.

Τι περιέχει από είδος προϊόντων στην συντήρηση ενός ψυγείου?
Θα τα χωρίσω σε "κρεατικά" "Ψαρικά" και στα "υπόλοιπα".. το μεγαλύτερο ποσοστό χωρητικότητας σε συντήρηση είναι τα "Υπόλοιπα " (βλέπε 4 τελευταίες σειρές του παρακάτω πίνακα)
http://hannagreece.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%C F%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD/
Επομένως όταν εσείς προτείνεται τους <4C έως <2C είναι σαν να υπονοείται την κατά πλειοψηφία χρήσης συντήρησης του ψυγείου με προιόντα κρεατικών και ψαρικών μόνο. (στην πράξη τα κρεατικά / ψαρικά καταναλώνονται αμέσως όταν αυτά βρίσκονται στην συντήρηση ) ενώ τα "υπόλοιπα" (τελευταίες 4 σειρές) ως προιόντα είναι η πλειοψηφία χωρητικότητας σε συντηρήσεις ψυγείων.

Θα συμφωνούσα μαζί σας για το "απαραίτητο των <4C" εάν αυτό συνοδευόταν από πίνακες / και δυστυχώς αυτό που υποστηρίζεται εσείς ισχύει μόνο στα ωμά κρεατικά/ψαρικά .

nyannaco
26-01-20, 09:22
Αυτός ο πίνακας λέει τη μισή αλήθεια μόνο, γιατί αναφέρει μόνο "ιδανικές" θερμοκρασίες για κάθε κατηγορία, χωρίς να βάζει μέσα τη διάσταση του χρόνου. Η ανάπτυξη μικροοργανισμών είναι συνάρτηση τοιυ χρόνου, όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία τόσο πιο αργά εξελίσσεται, άρα και τόσο περισσότερο θα αντέξει το τρόφιμο πριν φτάσει στο κρίσιμο όριο πέρα από το οποίο είναι ακατάλληλο. Με πιο απλά λόγια, ένα φρέσκο γάλα αντέχει περισσότερες μέρες στους 5°C απ'ότι στους 8°C, αν δεν με πιστέυεις κάνε πείραμα.