Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Αλλοιωμένη εικόνα στη μισή οθόνη σε MonitorTV LG
Καλημέρα, σε τηλεόραση μόνιτορ LG M2362DP-PZ 23" LCD υπάρχει πρόβλημα αριστερά όπως κοιτάμε την οθόνη και εμφανίζει αλλοιωμένη την εικόνα(πιο φωτεινή ,κάποια σαν παρεμβολή). Αυτό διορθώνει κάποια στιγμή για λίγο διάστημα όμως και σύντομα ξαναεμφανίζεται. Στην υπόλοιπη οθόνη η εικόνα είναι κανονική.
Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος αν είναι εύκολα επισκευάσιμη με μικρό σχετικά κόστος.
αν πιεσεις λιγο στο σημειο που εχει το προβλημα αλλαζει κατι;
Εννοείς πάνω στην οθόνη φαντάζομαι.Θα το δοκιμάσω
ναι στο ακρο εκει που κανει το προβλημα και κυριως πανω αριστερα ,αν την λυσεις ισως το εντοπισεις ποιο ευκολα
αν και τελικα οπως φαινεται στην φωτο μοιαζει και με προβλημα του οπισθιου φωτισμου
Καλησπέρα και πάλι, το πιέζω όπως μου είπες αλλά δεν υπάρχει διαφορά.Καθάρισα και το καλώδιο σύνδεσης της οθόνης LVDS και κούνησα τα COF που υπάρχουν στο πάνω μέρος χωρίς αποτέλεσμα.Δεν έχω αποσυναρμολογήσει το πάνελ εντελώς.Καμιά ιδέα? Αν είναι πρόβλημα οπίσθιου φωτισμού γνωρίζεις ποιά είναι η διαδικασία επισκευής?
ισως προβλημα στις λαμπες ccfl ,για βγαλε και καμια φωτο απο τις πλακετες
ειναι στην ενσωματωμενη tcon το προβλημα βγαλε μια καλη φωτο την πλακετα του πανελ να σου πω τι να κοψεις και θα ειναι οκ
Καλημέρα, σε τηλεόραση μόνιτορ LG M2362DP-PZ 23" LCD υπάρχει πρόβλημα αριστερά όπως κοιτάμε την οθόνη και εμφανίζει αλλοιωμένη την εικόνα(πιο φωτεινή ,κάποια σαν παρεμβολή). Αυτό διορθώνει κάποια στιγμή για λίγο διάστημα όμως και σύντομα ξαναεμφανίζεται. Στην υπόλοιπη οθόνη η εικόνα είναι κανονική.
Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος αν είναι εύκολα επισκευάσιμη με μικρό σχετικά κόστος.
470114701247013 Ελπίζω να φαίνεται καθαρά.
Καλημέρα φίλε έχω ανεβάσει τη φωτό.
ειναι στην ενσωματωμενη tcon το προβλημα βγαλε μια καλη φωτο την πλακετα του πανελ να σου πω τι να κοψεις και θα ειναι οκ
Έχω ανεβάσει την εικόνα,περιμένω την αποψή σου...........Ευχαριστώ.
ισως προβλημα στις λαμπες ccfl ,για βγαλε και καμια φωτο απο τις πλακετες
Οι πλακέτες πέρα απο κάποια μαυρίλα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος πικνωτής χαλασμένος.
φιλε σε παρακαλω βγαλε πιο καλες και κοντινες φωτο ...δεν βλεπω εξαρτηματα.
φιλε σε παρακαλω βγαλε πιο καλες και κοντινες φωτο ...δεν βλεπω εξαρτηματα.
Εντάξει για δες είναι καλύτερα?470384703947040470414704247043
Bίντεο με το πρόβλημα της οθόνης
https://youtu.be/NIhE9xs4mEo
Di*Ca_Electronic
21-02-20, 02:13
Φίλε Γιάννη,
απ΄ ότι φαίνεται στις photo 1, 3 & 6 το flex καλώδιο που ενώνεται στη
T-Con Board, αριστερά όπως το κοιτάμε από πάνω, είναι μαυρισμένο σε
σχέση με το δεξί του μέρος που έχει κανονικό χάλκινο χρώμα.
Τ΄ ίδιο συμβαίνει και στ΄ επόμενο flex καλώδιο που φαίνεται μαυρισμένο
στο δεξί του μέρος σε σχέση με τ΄ αριστερό του που ΄χει κανονικό
χάλκινο χρώμα.
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα στα μαυρισμένα σημεία
επαφής των δύο (2) αυτών καλωδίων με το κρύσταλλο μ΄ αποτέλεσμα να
μην ακουμπούν στο κρύσταλλο όλοι οι χαλκοδιάδρομοι και να μην μεταδίδονται
τα LVDS σήματα σωστά μ΄ αποτέλεσμα να παίρνεις αυτή την εικόνα στο panel.
Αν καταφέρεις να καθαρίσεις με κάποιο τρόπο τα μαυρισμένα σημεία και τα
σταθεροποιήσεις στο κρύσταλλο κολλώντας από πάνω κάποια ταινία μονωτικού
υλικού κάποιου πάχους (2-3mm) ίσως να διορθωθεί η εικόνα που λαμβάνεις στο
panel, χωρίς βέβαια η μέθοδος αυτή να ΄χει απόλυτη ή και σχετικά ανεκτή επιτυχία.
Κανονικά πρέπει να ξεκολληθούν τα flex καλώδια να καθαριστούν και ν΄ επανακολληθούν
στο κρύσταλλο, πράγμα αδύνατο για την ΕΛΛΑΔΑ καθόσον κανένα εργαστήριο δεν διαθέτει
μηχ/μα επανασυγκόλλησης (κοστίζει γύρω στα 14.000€).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Φίλε Γιάννη,
απ΄ ότι φαίνεται στις photo 1, 3 & 6 το flex καλώδιο που ενώνεται στη
T-Con Board, αριστερά όπως το κοιτάμε από πάνω, είναι μαυρισμένο σε
σχέση με το δεξί του μέρος που έχει κανονικό χάλκινο χρώμα.
Τ΄ ίδιο συμβαίνει και στ΄ επόμενο flex καλώδιο που φαίνεται μαυρισμένο
στο δεξί του μέρος σε σχέση με τ΄ αριστερό του που ΄χει κανονικό
χάλκινο χρώμα.
Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα στα μαυρισμένα σημεία
επαφής των δύο (2) αυτών καλωδίων με το κρύσταλλο μ΄ αποτέλεσμα να
μην ακουμπούν στο κρύσταλλο όλοι οι χαλκοδιάδρομοι και να μην μεταδίδονται
τα LVDS σήματα σωστά μ΄ αποτέλεσμα να παίρνεις αυτή την εικόνα στο panel.
Αν καταφέρεις να καθαρίσεις με κάποιο τρόπο τα μαυρισμένα σημεία και τα
σταθεροποιήσεις στο κρύσταλλο κολλώντας από πάνω κάποια ταινία μονωτικού
υλικού κάποιου πάχους (2-3mm) ίσως να διορθωθεί η εικόνα που λαμβάνεις στο
panel, χωρίς βέβαια η μέθοδος αυτή να ΄χει απόλυτη ή και σχετικά ανεκτή επιτυχία.
Κανονικά πρέπει να ξεκολληθούν τα flex καλώδια να καθαριστούν και ν΄ επανακολληθούν
στο κρύσταλλο, πράγμα αδύνατο για την ΕΛΛΑΔΑ καθόσον κανένα εργαστήριο δεν διαθέτει
μηχ/μα επανασυγκόλλησης (κοστίζει γύρω στα 14.000€).
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες. Πράγματι δημήτρη φαίνεται καθαρά τώρα που το λές. Θα επιχειρήσω να καθαρίσω το σημείο και ότι καταφέρω.Άλλωστε πρόκειται για τηλεόραση υπνοδοματίου που έχω αρκετά χρόνια και έχω ήδη αντικαταστήσει με άλλη.
Πιστεύω σύντομα θα έχω νεότερα για το αποτέλεσμα.
Κάπως έτσι φαντάζομαι ====> https://www.youtube.com/watch?v=t2dwVhj8qsE
Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες. Πράγματι δημήτρη φαίνεται καθαρά τώρα που το λές. Θα επιχειρήσω να καθαρίσω το σημείο και ότι καταφέρω.Άλλωστε πρόκειται για τηλεόραση υπνοδοματίου που έχω αρκετά χρόνια και έχω ήδη αντικαταστήσει με άλλη.
Πιστεύω σύντομα θα έχω νεότερα για το αποτέλεσμα.
Κάπως έτσι φαντάζομαι ====> https://www.youtube.com/watch?v=t2dwVhj8qsE
βρες την ταση STV & STVR OUT απο το δεξιο COF οπως κοιτας απο πισω το πανελ και κοψε τις αντιστασεις που τα συνδεουν με την πλακετα και κανε μια δοκιμη
βρες την ταση STV & STVR OUT απο το δεξιο COF οπως κοιτας απο πισω το πανελ και κοψε τις αντιστασεις που τα συνδεουν με την πλακετα και κανε μια δοκιμη
Δεν μπορώ να το εντοπίσω δεν φαίνεται στις φωτό πιο πάνω να γράφει stv , stvr out κάπου.