Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Άλλη] Ηitachi 32HB4T61 δεν δείχνει τίποτα
Ξαφνικά, από χτες, η άνωθι TV μου σταμάτησε να δείχνει εικόνα. ΄Ήχος ακούγεται κανονικά.
Πλησίασα ένα φακό κοντά στην οθόνη και φαίνεται η εικόνα.
Οπότε υποπτεύομαι Back Light.
Κάποιο LED καμμένο ή το ινβέρτερ δεν βγάζει τη σωστή τάση;
Τα φώτα σας...
Πολύ σωστά υποπτευεσαι... Η led η ninverter!
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
(καλή χρονιά Μιχάλη (και σε όλους φυσικά))
Άρα πρέπει να μετρήσω κάποια τάση σχετικά υψηλή στην έξοδο του ινβέρτερ όταν είναι αναμμένη, αλλά δεν ξέρω τι τάση;
Περί τα 40V; Ή 190V όπως λέει σε αυτό το βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=7bOx-CVTG1g);
(επίσης να αναφέρω ότι είναι αγορασμένη τον Αύγουστο του 2018 (16 μήνες πριν) οπότε είμαι μάλλον εντός εγγύησης. Οπότε το σκέφτομαι να την ανοίξω ή όχι...Το θέμα είναι ότι θα είναι κλειστά μέχρι την
Τρίτη...και ποιος ξέρει πόσο καιρό θα κάνουν να τη φτιάξουν...κι αν είναι εντός εγγύησης...)
Οπότε το σκέφτομαι να την ανοίξω ή όχι...
XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λεντ καμενα εχεις ....αλλα προσοχη στο πανελ σπαει και με αγγιγμα.....
Ωχ...φοβάμαι μη την σπάσω οπότε την αφήνω στο σέρβις.
Στάθη, αν θες εξήγησε λίγο γιατί είσαι σίγουρος ότι είναι λεντ κι όχι ινβέρτερ.
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω: πατάω το κουμπί και ξεκινάει η τηλεόραση εμφανίζεται για ένα δευτερόλεπτο το 'HITACHI' με μεγάλα λευκά γράμματα και γκρι (όχι μαύρο) φόντο. Και μετά μαύρη όλη η οθόνη.
Πώς γίνεται αυτό αφού τα LED ή το inverter έχουν κάποιο πρόβλημα;
Ωχ...φοβάμαι μη την σπάσω οπότε την αφήνω στο σέρβις.
Στάθη, αν θες εξήγησε λίγο γιατί είσαι σίγουρος ότι είναι λεντ κι όχι ινβέρτερ.
γιατι η tv αυτη ειναι γνωστο και μη εξαιρετεο σκουπιδι της τουρκικης vestel .τo hitachi μην το λαμβανεις σοβαρα που γραφει.
στην ερωτηση που εκανες μετα .....................αν δεν ανοιξεις πανελ να δουμε οτι τα λεντ ειναι οκ που δεν το νομιζω .... βαλε ενα φακο και κοιτα με σβηστα τα φωτα σε καποιο καναλι που εχει φωνη να δεις τι δειχνει τι πιο απλο?
Η ερώτηση που ακολουθεί είναι λόγω περιέργειας ή για την περίπτωση που δεν την πάω στο σέρβις (που θα την πάω):
1. Αν κάποιο λεντ καεί βραχυκυκλώνεται; Ώστε να συνεχίσει η τηλεόραση να δουλεύει έστω και με λιγότερα λεντ;
Αλλά στην περίπτωσή μου, για κάποιο λόγο, δεν βραχυκύκλωσε;
2. Αν βρω το(α) χαλασμένο(α) LED(s) απλά το(τα) βραχυκυκλώνω;
3. Αν η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι ότι πρέπει να αλλαχτούν, που θα βρω τέτοια λεντ;
Η ερώτηση που ακολουθεί είναι λόγω περιέργειας ή για την περίπτωση που δεν την πάω στο σέρβις (που θα την πάω):
1. Αν κάποιο λεντ καεί βραχυκυκλώνεται; Ώστε να συνεχίσει η τηλεόραση να δουλεύει έστω και με λιγότερα λεντ;
Αλλά στην περίπτωσή μου, για κάποιο λόγο, δεν βραχυκύκλωσε;
2. Αν βρω το(α) χαλασμένο(α) LED(s) απλά το(τα) βραχυκυκλώνω;
3. Αν η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι ότι πρέπει να αλλαχτούν, που θα βρω τέτοια λεντ;
1.no
2.no
3.https://gagas.gr/gr-30075999-led-bar-vestel-39-35-5cm-9-leds-5511.html nomizo aftes foraei,,,la80s eine apo 39ra,,,alla nomizo 9 led ana ledompara foraei kai h diki sou pare tel sto gaga.
16 μήνες τηλεόραση και κουβεντιαζουμε...
Πίσω να στην φτιάξουν τσάμπα, μονο ζημια θα κάνεις μόνος
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Ναι μωρέ θα την πάω αλλά με τις εγγυήσεις ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί:
-μπορεί να μου πούνε ότι η εγγύηση έχει λήξει επειδή ήταν για ένα χρόνο (οκ, εκεί θα βάλω Συνήγορο του Καταναλωτή και Γενική Γραμματεία Καταναλωτή)
-μπορεί να μου πούνε ναι είναι σε εγγύηση αλλά θα κοστίσει τόσο ο έλεγχος (αυτό μου το χε κάνει το Media Markt αλλά επειδή ήτανε πολύ φτηνό (τάμπλετ των 50 ευρώ) δεν ασχολήθηκα. Είχε βραχυκυκλώσει ένα εξάρτημα (ζεμάταγε) και στο Service τους μου κάνανε...επανεγκατάσταση του...Android...και 'περιέργως' το πρόβλημα δεν λύθηκε, ενώ κατά τη γνώμη τους έπρεπε να είχε...λυθεί...https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/thelab.gr/uploads/confused11.gif)
-μπορεί να μου πούνε χίλια δυο και να μείνω χωρίς τηλεόραση για κάνα τρίμηνο
βαλε ενα φακο και κοιτα με σβηστα τα φωτα σε καποιο καναλι που εχει φωνη να δεις τι δειχνει τι πιο απλο?
Αυτό το απάντησα στο πρώτο μου ποστ:
Πλησίασα ένα φακό κοντά στην οθόνη και φαίνεται η εικόνα.
andyferraristi
05-01-20, 11:25
Ναι μωρέ θα την πάω αλλά με τις εγγυήσεις ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί:
-μπορεί να μου πούνε ότι η εγγύηση έχει λήξει επειδή ήταν για ένα χρόνο (οκ, εκεί θα βάλω Συνήγορο του Καταναλωτή και Γενική Γραμματεία Καταναλωτή)
-μπορεί να μου πούνε ναι είναι σε εγγύηση αλλά θα κοστίσει τόσο ο έλεγχος (αυτό μου το χε κάνει το Media Markt αλλά επειδή ήτανε πολύ φτηνό (τάμπλετ των 50 ευρώ) δεν ασχολήθηκα)
-μπορεί να μου πούνε χίλια δυο και να μείνω χωρίς τηλεόραση για κάνα τρίμηνο
Πάνο καλημέρα και καλή χρονιά. Εάν συνεχίσεις αυτού του είδους τους συλλογισμούς, θα την πάθεις σαν το πασίγνωστο ανέκδοτο με το γρύλλο. Εάν δεν την πας, δεν θα μάθεις. Πάντως στη θέση σου δεν θα την άγγιζα κάν ...
Ανδρέα καλημέρα και καλή χρονιά και σε σένα.
Ναι βρε φυσικά θα την πάω στο σέρβις χωρίς να την αγγίξω, απλά προσπαθώ να σκεφτώ κάθε πιθανότητα.
Πανο δες το κοστος μηπως ειναι απαγορευτικο για επισκευη.....πολλες φορες ξεπερναει και το 50%...αν δεν ειναι στην εγγυηση .....μαλλον δεν σε συμφερει....εξαρταται ποσο την πηρες ....αν παντως ειναι παραπανω απο 60 -80 ευρω για μενα δεν αξιζει .....αν μαθεις κοστος πες μου γιατι εχω καποιον υποψιν να του κανεις μια ερωτηση σχετικα και να σου πει αν συμφερει η οχι....να ξερεις ομως οτι και για την διαγνωση πιθανον να σου ζητησουν καποιο ποσο...κανα 20......
να ξερεις ομως οτι και για την διαγνωση πιθανον να σου ζητησουν καποιο ποσο...κανα 20......
Εννοείς ότι αν είναι εντός εγγύησης (που λογικά είναι) θα με χρεώσουν για τη διάγνωση;
Πανο δες το κοστος μηπως ειναι απαγορευτικο για επισκευη.....πολλες φορες ξεπερναει και το 50%...αν δεν ειναι στην εγγυηση .....μαλλον δεν σε συμφερει....εξαρταται ποσο την πηρες ....αν παντως ειναι παραπανω απο 60 -80 ευρω για μενα δεν αξιζει .....αν μαθεις κοστος πες μου γιατι εχω καποιον υποψιν να του κανεις μια ερωτηση σχετικα και να σου πει αν συμφερει η οχι....να ξερεις ομως οτι και για την διαγνωση πιθανον να σου ζητησουν καποιο ποσο...κανα 20......
25 EURO εχουν οι λεντοταινιες (Ελλαδα)να δωσει και 30 σε καποιον να της τοποθετηση μια χαρα θα βγαλει κανα 2 χρονακια ακομα το εργαλειο.
Και γ##μώ τα σέρβις...
7 Ιανουαρίου τους έδωσα την τηλεόραση (στο μαγαζί που την αγόρασα, είναι εντός εγγύησης) και σήμερα (23 μέρες μετά) μου είπανε ότι αύριο ή τη Δευτέρα θα μάθουνε τι βλάβη έχει...:blink:
Όχι θα μου την δώσουνε αύριο ή τη Δευτέρα αλλά...θα μάθουνε...τι βλάβη έχει...
Την έχουνε στείλει στο εξωτερικό μου είπανε επειδή η Hitachi δεν έχει αντιπροσωπεία εδώ...
Προβλέπω κακά ξεμπερδέματα...:cursing: