PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Προβλημα με λαμπακι θερμοκρασιας σε φουρνο Zanussi

Vas1978
26-12-19, 08:07
Καλημέρα παιδιά ,

Εχω εναν εντοιχιζόμενο φούρνο Zanussi mod. ZOB 333 X , εγκατεστημένος σε ορεινο χωριο χωρις διαθεσιμους ηλεκτρολογους. Χθες εκανε μια διακοπη ρευματος ενω ο φουρνος δουλευε και το αποτελεσμα είναι το εξης :

Ο φουρνος ειναι σπαρτιατικος, εχει μονο δυο, απλους περιστροφικους διακοπτες (ενα για θερμοκρασια και ενα για τα προγραμματα) καθως και τα δυο ενδεικτικα λαμπακια για τον καθε διακοπτη. Με το φουρνο σε αδρανεια (και οι δυο διακοπτες στο off) , το ενδεικτικο λαμπακι θερμοκρασιας ειναι στο ΟΝ . Αν στρεψω το κουμπι θερμοκρασιας περιπου στους 75 βαθμους και μετα, τοτε το λαμπακι της θερμοκρασιας σβηνει . Αν παλι επιλεξω καποιο προγραμμα ψησιματος, αναβει κανονικα το λαμπακι προγραμματος και σβηνει το λαμπακι θερμοκρασιας αν ειναι στο μηδεν η θερμοκρασια και αναβει σωστα οταν ανεβασω θερμοκρασια ...δηλαδη, με το φουρνο ενεργοποιημενο απο τα προγραμματα του, ολα δουλευουν σωστα ενω με το φουρνο σε αδρανεια (off) , παραμενει αναμμμενο το λαμπακι θερμοκρασιας εφοσον η θερμοκρασια εχει οριστει σε τιμες απο 75 βαθμους (περιπου) εως το μηδεν . (απο 75 βαθμους και πανω, σβηνει και αυτο το λαμπακι κανονικα) . Επισης το κλικ του διακοπτη θερμοκρασιας δεν ακουγεται στο μηδεν αλλα στο 75 βαθμους. Γνωριζει κανεις τι μπορει να φταιει ? ο φουρνος αναβει και δουλευει κανονικα αλλα δε μπορω να ξερω αν η θερμοκρασια που του οριζω ειναι σωστη και επισης μου τη σπαει που ενω ο φουρνος ειναι σβηστος με ολα στο μηδεν, το λαμπακι θερμοκρασιας παραμενει αναμμενο. Εφοσον ο διακοπτης προγραμματων ψησιματος ειναι στο off , δε θα επρεπε το λαμπακι της θερμοκρασιας να παραμενει σβηστο ανεξαρτητα απο την οποια ρυθμιση θερμοκρασιας ? (αυτο τωρα συμβαινει μονο μετα τους 75 βαθμους περιπου) .

Ευχαριστω ,
Βασιλης

Vas1978
26-12-19, 08:30
Εκανα μερικες δοκιμες και μιλωντας και με τη γυναικα που αυτη μαγειρευε χθες οταν και ξεκινησε το ολο θεμα, το προβλημα δεν ειναι μονο στο λαμπακι (δεν εκανε διακοπη ρευματος αλλα επεσε το ρελε ενω ο φουρνος δουλευε) . Σημερα, αναψα το φουρνο και εχοντας επιλεξει ανω/κατω αντισταση , ξεκινησα να ανεβασω θερμοκρασια σιγα-σιγα ωστε να δω αν κοβει ο θερμοστατης ...μεχρι τους 150 βαθμους, εκοβε κανονικα αλλα μετα απο 5 λεπτα λειτουργιας, ξαναπεσε ο ρελες στο σπιτι ... Μηπως τελικα το αναμμενο λαμπακι θερμοκρασιας σε κατασταση φουρνου στο off ειναι τελικα ενδεικτικο/διαγνωστικο καποιας δυσλειτουργιας, διαρροης κλπ ? (δυστυχως δε βρισκω πληροφοριες , ουτε εχω το manual της συσκευης καθως αγορασα το σπιτι με το φουρνο μεσα) . Δεν καταλαβα γιατι ριχνει το ρελε μετα απο 5 λεπτα (και χθες το ιδιο εκανε απο οτι με ενημερωσε η γυναικα μου) .

p270
26-12-19, 18:36
ισως προβλημα με την αντισταση του φουρνου,διαρροη οταν ζεσταθει